🍀 LUTY 2021 🍀
-
WIADOMOŚĆ
-
Cześć wszystkim Nowym,
Zuzia bardzo się cieszę, że nastąpił taki zwrot akcji!nie wyobrażam sobie jednak stresu, który przeszłaś! Jak się czujesz?
Mimi, kciuki moje masz nieustająco!
A ja dzisiaj znowu rano plamienie przy oddawaniu stolca ;/ napisałam do lekarki, kazała zwiekszyc duphaston, leżeć i przyjść w tygodniu na wizytę. Trzymajcie kciuki i za mnie!Starania od 09.2018
11.2019- pjp, łyżeczkowanie
02.2020- powrót do starań
07.2020- znów się nie udało
10.2020- nowa nadzieja
Neoparin, Acard, Duphaston, Euthyrox 75 -
Lolita wrote:Werni, ja też czekam, wizyta w poniedziałek. Ostatnio był tylko pęcherzyk bez zarodka.
Zuzia, współczuję Ci ogromu stresu w ostatnim czasie ale i ogromnie się cieszę, że wszystko sprowadza się do nowego, maleńkiego życia Trzymam za Ciebie kciuki i z radością aktualizuję 1 stronę!
Dzięki dziewczyny, choć średnio lubię się uzewnetrzniac, napisałam to żebyście wierzyły i były dobrej myśliLolita lubi tę wiadomość
-
Zuzia bardzo radosna nowina od rana. Teraz to już musi być wszystko dobrze. Trzymam kciuki😊.
Ja też jeszcze nie byłam na wizycie. U mnie dzisiaj 4+1, więc pewnie nic nie będzie widać. W poprzedniej ciąży byłam jakoś w 5t i był dopiero pęcherzyk, więc teraz poczekam jeszcze tyd lub dwa i dopiero pójdę. Chociaż mam mega stresa czy ciąża będzie w dobrym miejscu. -
Zuuziaaaa wrote:Dziewczyny pamiętacie mnie? Byłam na wątku, pozaegnalam się z Wami gdyż lekarz stwierdził puste jajo.
Opowiem Wam teraz co się wydarzyło przez dwa tygodnie.
8 czerwca - wizyta 6+0 puste jajo bez cialka bez zarodka Beta 7600
15 czerwca - wizyta 7+0 stwierdzenie pustego jaja i ciąży pozamacicznej w jajniku (ciąża bliźniacza jedna pusta a druga ektopowa), odstawienie duphastonu, oczekiwanie na poronienie, polecenie wykonania dwóch bet i stawienie się do szpitala.
19 czerwca - przyjazd na oddział szpitalny z powodu silnego bolu jajnika. Po badaniu diagnoza o pustym jaju oraz czymś w jajniku co może być ciałkiem żółtym ale może tez być pozamaciczna. Beta 187 tys (!)
20 czerwca (dzisiaj) godz. 5:30 - badanie przed łyżeczkowaniem USG przez brzuch. Mamy zarodek 1,07 cm z bijącym sercem. Pęcherzyk który miał być pusty okazał się być z lokatorem.
Jeśli macie czasami nadzieje to ona umiera ostatnia, choć ja swoj stan już przekreśliłem.
Witam się z Wami na nowo. Mam nadzieje ze tym razem zostanę do końca.
Proszę o korektę na pierwszej stronie. TP na 4.02
Ciało w jajniku do obserwacji w tym tygodniu.
Trzymajcie kciuki.
o rety!!! bardzo się cieszę że wszystko się jednak szczęśliwie rozwiązało i trzymam kciuki żeby tak zostało! -
Dziewczyny jestem juz po wizycie pęcherzyk 3mm w macicy. Mam zapisaną lutke dopochwowo. I dodoatkowo metylowany kwas foliowy.
Lolita, Magddullina2, Nana_r, Sylwunia82, ann1109, Patt94, Ewe lubią tę wiadomość
Starania od2016r.
11.2018r. 💔👼
04.2020r.💔👼
25.07.2022r.💔👼
9.02. 2021r. Upragnione wyczekane szczęście Synek OLIWIER 💙
Bozinko miej nas w opiece 🙏
18.08.2022r beta 4,1 próg 4
22.08.2022r CUD🤍 beta 44,09 próg 10
24.08.2022r beta 137 próg 20
26.08.2022r beta 415 próg 29
29.08.2022r beta 1529 próg 17,7
31.08.2022r pęcherzyk 6mm🍀
9.09.2022r jest okruszek jest 💓
Rośnij okruszku ❤
20.10.22r Badania prenatalne zdrowa w 90%dziewczynka💗🎀
Pappa prawidłowe Niskie ryzyka
8.12.22r połówkowe będzie Dziewczynka 🎀❤
16.01.23r 960gram cudu córeczki
Nadii 🥰
2.05.2023 Upragniona,wyczekana córeczka Nadusia🩷
Oliwier💙
Nadia💗
-
Dziewczyny, a orientuje się któraś z Was jak to jest z wizytami prywatnymi, a tymi zawartymi w pracowniczych pakietach medycznych? Poprzednią ciążę prowadziłam tylko prywatnie, a teraz mam w pracy pakiet luxmed i mogę mieć badania w ramach pakietu, tylko nie wiem jak to jest z prowadzeniem ciąży. Czy też musi być prowadzona przez lekarza z luxmed czy normalnie mogę prywatnie prowadzić, a badania w ramach pakietu wykonywać?
-
Hej dziewczyny. Miłego i spokojnego weekendu życzę. Muśzę usiąść i doczytac nasz wątek bo coś mało czasu ostatnio miałam.
Mam pytanie odnośnie bety i progesteronu . Co do bety to chyba dobrze przyrasta ale niepokoi mnie progesteron . Przestawia się nastepujaco:
16.06.20- 723 beta, 39 progesteron
18.06.20- 1448 beta. 35 progesteron
20.06.20- 2950 beta, 31 progesteron
Bore duphaston 3x2 . Martwic mnie to powinno?
Normy w pierwszym trymestrze są od 11 do 44.3 ( diagnostyka)
Zuziaaa Twoja historia jest niesamowita. Ogromne gratulacje. -
kasia_1988 wrote:Hej dziewczyny. Miłego i spokojnego weekendu życzę. Muśzę usiąść i doczytac nasz wątek bo coś mało czasu ostatnio miałam.
Mam pytanie odnośnie bety i progesteronu . Co do bety to chyba dobrze przyrasta ale niepokoi mnie progesteron . Przestawia się nastepujaco:
16.06.20- 723 beta, 39 progesteron
18.06.20- 1448 beta. 35 progesteron
20.06.20- 2950 beta, 31 progesteron
Bore duphaston 3x2 . Martwic mnie to powinno?
Normy w pierwszym trymestrze są od 11 do 44.3 ( diagnostyka)
Zuziaaa Twoja historia jest niesamowita. Ogromne gratulacje.
Masz bardzo dobry progesteron, nie martw się. Podczas dnia progesteron nie jest w naszym organizmie na stałym poziomie, hormon ten jest "wyrzucany" co jakiś czas, wiec czasami jest go mniej.
Duphaston to nie jest naturalny progesteron, jego poziom mimo że jest w organizmie nie wyjdzie w badaniu krwi. Najważniejsze, że nie masz skurczy i nie plamisz, bo to może świadczyć o niedoborach.
-
ann1109 wrote:Dziewczyny, a orientuje się któraś z Was jak to jest z wizytami prywatnymi, a tymi zawartymi w pracowniczych pakietach medycznych? Poprzednią ciążę prowadziłam tylko prywatnie, a teraz mam w pracy pakiet luxmed i mogę mieć badania w ramach pakietu, tylko nie wiem jak to jest z prowadzeniem ciąży. Czy też musi być prowadzona przez lekarza z luxmed czy normalnie mogę prywatnie prowadzić, a badania w ramach pakietu wykonywać?
ann1109 lubi tę wiadomość
-
ann1109 wrote:Dziewczyny, a orientuje się któraś z Was jak to jest z wizytami prywatnymi, a tymi zawartymi w pracowniczych pakietach medycznych? Poprzednią ciążę prowadziłam tylko prywatnie, a teraz mam w pracy pakiet luxmed i mogę mieć badania w ramach pakietu, tylko nie wiem jak to jest z prowadzeniem ciąży. Czy też musi być prowadzona przez lekarza z luxmed czy normalnie mogę prywatnie prowadzić, a badania w ramach pakietu wykonywać?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 czerwca 2020, 13:36
ann1109 lubi tę wiadomość
-
Lolita wrote:Ja co prawda nie mam lux med tylko inny pakiet, ale nie mam obowiązku prowadzenia ciąży w ramach pakietu. A mogę spytać, dlaczego nie chcesz?
Nie to, że nie chcę. Ale o pierwsze dziecko dosyć długo się staraliśmy i ten lekarz nam bardzo pomógł. Chodzę do niego na wizytę od 7 lat i sposób w jaki traktuje pacjentki mi bardzo odpowiada. Dodatkowo gdy się coś niepokojącego dzieje to można się z nim kontaktować pod prywatnym numerem telefonu i nawet gdy ma dyżur to bez problemu chce żeby przyjechać do szpitala, aby mógł sprawdzić czy wszystko jest w porządku. A z tym luxmedem nie wiem jak to jest ale może umówię się na jedną wizytę i zobaczę -
Patt94 wrote:Dziewczyny a ja mam pytanie o betę
Robiłam 2x - 11 i 13 dpo. Pytanie, czy przed wizytą powinnam zrobić jeszcze raz? A może kilka? Samą betę czy też progesteron?
Jak Wy robiłyście?
Robilam dwa razy badanie bety, ale razem z progesteronem. Do wizyty raczej już nie będę robić, chyba, że będę musiała jeszcze raz powtórzyć badania tarczycy to przy okazji betę też