🍀 LUTY 2021 🍀
-
WIADOMOŚĆ
-
Zuuziaaaa wrote:Dziewczyny pamiętacie mnie? Byłam na wątku, pozaegnalam się z Wami gdyż lekarz stwierdził puste jajo.
Opowiem Wam teraz co się wydarzyło przez dwa tygodnie.
8 czerwca - wizyta 6+0 puste jajo bez cialka bez zarodka Beta 7600
15 czerwca - wizyta 7+0 stwierdzenie pustego jaja i ciąży pozamacicznej w jajniku (ciąża bliźniacza jedna pusta a druga ektopowa), odstawienie duphastonu, oczekiwanie na poronienie, polecenie wykonania dwóch bet i stawienie się do szpitala.
19 czerwca - przyjazd na oddział szpitalny z powodu silnego bolu jajnika. Po badaniu diagnoza o pustym jaju oraz czymś w jajniku co może być ciałkiem żółtym ale może tez być pozamaciczna. Beta 187 tys (!)
20 czerwca (dzisiaj) godz. 5:30 - badanie przed łyżeczkowaniem USG przez brzuch. Mamy zarodek 1,07 cm z bijącym sercem. Pęcherzyk który miał być pusty okazał się być z lokatorem.
Jeśli macie czasami nadzieje to ona umiera ostatnia, choć ja swoj stan już przekreśliłem.
Witam się z Wami na nowo. Mam nadzieje ze tym razem zostanę do końca.
Proszę o korektę na pierwszej stronie. TP na 4.02
Ciało w jajniku do obserwacji w tym tygodniu.
Trzymajcie kciuki.
Aż mi łezka poleciała, ale miałaś przeżyć! Trzymam kciuki bardzo mocno ✊🏼✊🏼Zuuziaaaa lubi tę wiadomość
8 lat staran:
2017- 3 x IUI
01.2019- laparo- endometrioza II st, jajowody drożne
09.06.2020 - II 🥰
10.06.2020 - hcg- 1241 ✊🏼 Prog.- 43,40 -
Zuuziaaaa wrote:Dziewczyny pamiętacie mnie? Byłam na wątku, pozaegnalam się z Wami gdyż lekarz stwierdził puste jajo.
15 czerwca - wizyta 7+0 stwierdzenie pustego jaja i ciąży pozamacicznej w jajniku (ciąża bliźniacza jedna pusta a druga ektopowa), odstawienie duphastonu, oczekiwanie na poronienie, polecenie wykonania dwóch bet i stawienie się do szpitala.
19 czerwca - przyjazd na oddział szpitalny z powodu silnego bolu jajnika. Po badaniu diagnoza o pustym jaju oraz czymś w jajniku co może być ciałkiem żółtym ale może tez być pozamaciczna. Beta 187 tys (!)
20 czerwca (dzisiaj) godz. 5:30 - badanie przed łyżeczkowaniem USG przez brzuch. Mamy zarodek 1,07 cm z bijącym sercem. Pęcherzyk który miał być pusty okazał się być z lokatorem.
Jeśli macie czasami nadzieje to ona umiera ostatnia, choć ja swoj stan już przekreśliłem.
Trzymajcie kciuki.
Zostajesz w szpitalu? Czy ta kontrola już ambulatoryjnie?Zuuziaaaa lubi tę wiadomość
"Szczęście to nie tylko to, co los daje, ale i to, czego nie zabiera"
3 ivf, 4 transfer: ❤️wymarzona córeczka 27.01.2021r.
Starania o rodzeństwo od 07.2021 kolejne 4 procedury ivf , kolejne 7 nieudanych transferów
03.05.2022r 💔 10t.c.
2 miesiące odpoczynku i :
04.02.2023 - || naturalny cud
11+0 Nifty pro - niskie ryzyka, chłopiec 🩵
12+6 mały człowiek ma juz 6.1cm 🥰
18+0 225g akrobaty 🥹
23+0 559g połówkowe 🤩
28+6 1330g bobaska,
31+0 1620g 🥰 III prenatalne,miednicowo położony
33+6 2550g fiknął głową w dół 🫣
36+1 3060g małego gigantka🥹
37+0 3300g
39+1 cc- 3780g, 58cm pięknego chłopca 🩵 -
GrubAsia wrote:✊ Żeby wszystko było już tylko dobrze! To wspaniałe wiadomości 😍
Zostajesz w szpitalu? Czy ta kontrola już ambulatoryjnie?
-
werni wrote:Ogólnie jestem osobą cierpliwą ale to czekanie na wizyty.. Staram się nie stresować szczególnie że prawie wcale nie mam objawów. Dwa objawy to że okresu nie mam i ze latam do łazienki. Wy to już chyba prawie wszystkie po wizytach
Ja też jeszcze przed wizytą jestem dopiero w piątek idęwerni lubi tę wiadomość
-
dysiak wrote:Hej, witam się na razie nie śmiało. Test zrobiony 4 dni temu i gruba 2 kreska. Do lekarza wybierać się będę w następnym tygodniu.
Jeżeli chodzi o objawy miałam mdłości,bolało podbrzusze ale przeszło.
To moja druga ciąża, w 1 pamiętam, że miałam mdłości bardzo długo, do tego odrzucało mnie od mięsa wrecz nie mogłam na nie patrzeć i nie jadłam do chyba 14 tyg. A teraz nic takiego się nie dzieje.
Także, nie wiem, ma któraś z was podobnie?
Witaj gratuluję
W pierwszej ciąży prawdziwe objawy pojawiły się u mnie ok. 7-8 tyg. Teraz też delikatnie mam piersi obolałe, czasem mnie podbrzusze zaboli, czuję się zmęczona. Mam nadzieję, że w tej ciąży będę się trochę lepiej czuła, bo w poprzedniej wymiotowałam prawie do 18 tygodnia -
Trzymajcie kciuki.
Zuuziaaaa lubi tę wiadomość
-
Trzymajcie kciuki.
Nawet nie wiesz jak bardzo mnie twoj wpis podniósł na duchu. Mam prawie identyczną sytuacje. 6t2d brak zarodka, niska beta (ale pomylkowo zrobione hcg calkowite) dzisiaj powtórka bety. Dziękuję Ci! Ciesze się, że ci się udało! Kibicuje Ci z całego serca ❤️
Jadę na dwie bety 😂Zuuziaaaa lubi tę wiadomość
-
mimi00 wrote:Nawet nie wiesz jak bardzo mnie twoj wpis podniósł na duchu. Mam prawie identyczną sytuacje. 6t2d brak zarodka, niska beta (ale pomylkowo zrobione hcg calkowite) dzisiaj powtórka bety. Dziękuję Ci! Ciesze się, że ci się udało! Kibicuje Ci z całego serca ❤️
Jadę na dwie bety 😂
Będzie dobrze, zobaczysz to będzie dobry dzień
Ja mam dzisiaj 7+5 i dopiero zobaczyli ziomeczkaWiadomość wyedytowana przez autora: 20 czerwca 2020, 08:19
-
Mimi nieustająco trzymam za Ciebie kciuki i czekam na wyniki.
Zuzia niesamowite jest to, co Cię spotkało, mam ogromną nadzieję że nic nie zagrozi Maluchowi. Oczywiście informuj nas na bieżąco!!
Mnie od kawy odrzuciło totalnie... Jak jeszcze 2 tyg temu pisałam Wam że piję 2/dobę to od 1,5 tygodnia nie mogę na nią patrzeć.... Jeśli mi wróci chęć to oczywiście wracam do mej miłości kawy natomiast ważne info dla mam planujących karmienie piersią- małe dziecko ma tendencję do kumulacji kofeiny, organizm nie umie jej usuwać, więc ja przez pierwsze pół roku karmienia piłam bezkofeinowa z ekspresu. Smak prawie taki sam a bez szkody dla Malucha. Po pół roku zaczęłam powoli wracać do normalnej kawy.
Olik witaj!!!#wegemama#wegerodzinawkomplecie
Synek 💚 31.08.2018r.
Córeczka i Synek 💜💙 7.01.2021 -
Jade na 11 na wizyte (recepta na clexane) nie wiem czy bedzie robiła mi usg może jeszcze nic nie być widać jestem dopiero 4tydzien i 5dni.
Ja jestem ciekawa czy to ciaża pojedyncza czy jaka bo na monitoringu już nie stwrdziliśmy ile było pęcherzyków. Lekarz stwerdził ze napewno był na lewym i nie był dokladnie pewien ale nie wyklucza ze z prawego tez był pecherzykWiadomość wyedytowana przez autora: 20 czerwca 2020, 08:45
Starania od2016r.
11.2018r. 💔👼
04.2020r.💔👼
25.07.2022r.💔👼
9.02. 2021r. Upragnione wyczekane szczęście Synek OLIWIER 💙
Bozinko miej nas w opiece 🙏
18.08.2022r beta 4,1 próg 4
22.08.2022r CUD🤍 beta 44,09 próg 10
24.08.2022r beta 137 próg 20
26.08.2022r beta 415 próg 29
29.08.2022r beta 1529 próg 17,7
31.08.2022r pęcherzyk 6mm🍀
9.09.2022r jest okruszek jest 💓
Rośnij okruszku ❤
20.10.22r Badania prenatalne zdrowa w 90%dziewczynka💗🎀
Pappa prawidłowe Niskie ryzyka
8.12.22r połówkowe będzie Dziewczynka 🎀❤
16.01.23r 960gram cudu córeczki
Nadii 🥰
2.05.2023 Upragniona,wyczekana córeczka Nadusia🩷
Oliwier💙
Nadia💗
-
Ja kawę piję, ale ciężko w sumie to nazwać kawą, bo lubię bardzo, bardzo słabą rozpuszczalną z dużą ilością mleka. Ograniczyłam ilość kaw do dwóch dziennie, czasem piję też inkę ale nie do końca mi pasuje jej smak.
Ja niedawno wstałam (wczoraj bawiłam się na wieczorze panieńskim, wróciłam do domu po 1.00) i jadę na jakieś zakupy, muszę sobie kupić przede wszystkim nowe biustonosze bo w żaden się już nie mieszczę 🤣 -
Dziś przeczytałam początek tego wątku. Zuza to cud naprawdę. Trzymam kciuki do końca ciąży i szczęśliwego porodu. Dawaj znać co lekarze mówią.
-
nick nieaktualny
-
Zuzia niesamowita historia, ogromnie trzymam kciuki
Mimi Ty też koniecznie informuj, mocno wierzę w szczęśliwe zakończenie u Ciebie.
Jeśli chodzi o objawy to w pierwszej ciąży mdłości prawie od początku, wymioty od 6 do 16 tc.
Teraz narazie jesy prawie bezobjawowo, stąd też większy stres
Siema Rucola, znowu rodziny razemRucola lubi tę wiadomość
-
werni wrote:Ogólnie jestem osobą cierpliwą ale to czekanie na wizyty.. Staram się nie stresować szczególnie że prawie wcale nie mam objawów. Dwa objawy to że okresu nie mam i ze latam do łazienki. Wy to już chyba prawie wszystkie po wizytach
Zuzia, współczuję Ci ogromu stresu w ostatnim czasie ale i ogromnie się cieszę, że wszystko sprowadza się do nowego, maleńkiego życia Trzymam za Ciebie kciuki i z radością aktualizuję 1 stronę!Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 czerwca 2020, 10:10
werni lubi tę wiadomość