🍀 LUTY 2021 🍀
-
WIADOMOŚĆ
-
Też biorę 3. Jedna, na ramiączkach do porodu (jeżeli szpital nie będzie miał jednorazowych), jedna z dr nap (super jakość tylko materiał dosyć gruby) no i ostatnia z Lidla (od zeszłej soboty dostępne). Mimo, że nie jest z bawełny, ma bardzo przyjemny materiał i jest to mój faworyt
-
Ja do szpitala biorę 4 koszule, na pierwszy dzień normalną a na kolejne już takie do karmienia, mam nadzieję że mi tyle wystarczy.
Mężu cierpi, mi się brzuch spina, wczoraj na wieczór brałam no spe, bo już tak mnie brzuch bolał a teraz by wypadało jeszcze trochę siedzieć w komplecie. -
Dziewczyny! Juz kazda z nas ma blisko do godziny zero, ale mam nadzieję ze po porodach ten wątek nie umrze śmiercią naturalną, a będziemy się nadal wspierać w trudnych chwilach z maluszkami i poddtrzymywać na duchu! 🍀🙏🙏🙏
Liczę na was dziewczęta 😚
8/2/2021 urodziła się nasza mała królewna Pola 3720g I 51cm
2010 - urodził się Franciszek 4180g I 55 cm
XII.2012- 5tc [*]
Starania o kolejne dzieciątko od 2013.
5 VI 2020 - II kreski na teście 😁 -
Edward1 wrote:Dziewczyny! Juz kazda z nas ma blisko do godziny zero, ale mam nadzieję ze po porodach ten wątek nie umrze śmiercią naturalną, a będziemy się nadal wspierać w trudnych chwilach z maluszkami i poddtrzymywać na duchu! 🍀🙏🙏🙏
Liczę na was dziewczęta 😚08.02 💙 Artur -
Byłam w toalecie i zauważyłam brązowo-różową wydzielinę, być może to po wczorajszych badaniach ginekologicznych - 1 było dosyć bolesne, ale może to oznaka zbliżającego się porodu? Jestem spokojna, dopijsm kawę i w końcu zabieram się za pakowanie walizki do szpitala 🙉
Gagatka lubi tę wiadomość
-
Ja również witam się dziś w ciąży donoszonej 😊 Pochodziłam dziś trochę z mężem po Ikei bo musieliśmy kupić łóżko do sypialni i teraz czekamy, aż zamówienie wyjedzie z magazynu. Dobrze, że są tu wygodne sofy, bo już ledwo chodzę 🤣
Vagabond wrote:Czy macie do szpitala jakies fajne dlugie i nie infantylne koszule. Chcialabym dokupic1-2 sztuki ale jakos nie mam weny...
Ja biorę 3 koszule do szpitala. Mam nadzieję że szpital daje jakąś koszulę do porodu, bo nic takiego nie mam, a na stronie szpitala piszą tylko o tych do karmienia.hannaha, oloowa2709, Vagabond, Gagatka lubią tę wiadomość
-
https://slodkisen.com.pl/pl/p/Koszula-nocna-ciazowa-i-do-karmienia-z-krotkim-rekawkiem-na-napy%2C-bordowa-Dolce-Sonno-/1339
https://slodkisen.com.pl/pl/p/Koszula-nocna-ciazowa-i-do-karmienia-TCB.9928-DN-Graphite/1735
Ja mam takie dwie i trzecią starsza która kupiłam w tkmaxxie...
ta w paski ma nawet kieszonki i wygląda praktycznie jak sukienka, a ta bordowa jest trochę krótsza (ja mam 173cm) ale dupki nie widac, taka do pół uda 😉
Oba materiały warte kupienia, miła bawełna 🙃
Mupjelam tam jeszcze szlafrok, bo w domu mam tylko gruby i aż jestem zaskoczona jakością za taką cenę 😅
https://slodkisen.com.pl/pl/p/Damski-bawelniany-szlafrok-podomka-Granatowy/275
Dziewczyny które miały cc - chyba na operacje to bez koszuli się jedzie? Dają jakieś jednorazowe kubraczki?
Vagabond lubi tę wiadomość
"Szczęście to nie tylko to, co los daje, ale i to, czego nie zabiera"
3 ivf, 4 transfer: ❤️wymarzona córeczka 27.01.2021r.
Starania o rodzeństwo od 07.2021 kolejne 4 procedury ivf , kolejne 7 nieudanych transferów
03.05.2022r 💔 10t.c.
2 miesiące odpoczynku i :
04.02.2023 - || naturalny cud
11+0 Nifty pro - niskie ryzyka, chłopiec 🩵
12+6 mały człowiek ma juz 6.1cm 🥰
18+0 225g akrobaty 🥹
23+0 559g połówkowe 🤩
28+6 1330g bobaska,
31+0 1620g 🥰 III prenatalne,miednicowo położony
33+6 2550g fiknął głową w dół 🫣
36+1 3060g małego gigantka🥹
37+0 3300g
39+1 cc- 3780g, 58cm pięknego chłopca 🩵 -
Lalala może czop ci odchodzi powoli. na torbe juz najwyższy czas 😁
kurcze wszystkie widzę 3 koszule bierzecie chyba też wezmę jeszcze jedna ...
dziewczyny które wybrały Polna na porod - tam robią testy , nie boicie się ze wyjdzie fałszywie pozytywny i rozdziela was od dziecka? ja ciągle się waham między polna a lutycka . z cukrzyca można w obu ale na lutyckiej nie robią testów -
GrubAsia, tak, dostajesz na cc taka jednorazową, sterylną
Ja wyszlam z psem wokol osiedla i wrocilam prawie jak on, na czworakach. Całą sobą chcę juz normalnosci...Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 stycznia 2021, 12:33
Janek 14
Tymek 11, 5
Laura - > nasze słońce od 18.01.2021 -
Rucola uważam, że osiągnęłaś wielki sukces jeśli chodzi o laktacje. Ciężkie dni przed Wami ale szybko miną i będziecie razem.
Ja do szpitala biorę 4 takie koszule. Są tanie a jestem z nich bardzo zadowolona.
https://allegro.pl/oferta/koszula-nocna-ciazowa-do-porodu-karmienia-a-roz-xl-8661424315?utm_medium=app_share&utm_source=facebook
Jestem mega zła bo zamawiałam komodę z BRW
4 stycznia i miała być do 5 dni a teraz się okazało, że będzie dopiero za 1.5 tygodnia jak dobrze pójdzie.
Liczyłam że w weekend wszystko ogarnę i poukładam..Vagabond lubi tę wiadomość
-
Rucola wiedziałam że dasz sobie radę z laktacja. Jak dziewczyny piszą że co raz bliżej i maluszki będą z Tobą.
Mi też się co raz bardziej stawia brzuch. Zaraz będę wyparzać butelki laktator smoczek. Wyciągnę torbę i poukładam rzeczy i po przekładam z walizki część rzeczy do torby. Cięższe rzeczy będą w walizce.Gagatka lubi tę wiadomość
-
Rucola trzymam kciuki żebyście za chwilę byli już wszyscy razem w domu! Domyślam się, że musi być to dla Ciebie ciężkie przeżycie ale jeszczd chwilka! 😘 jak rosną dzieciaczki?
Ja po dzisiejszej wizycie, mała waży ok 2.5kg 😄 Przyznam, że coraz bardziej to czuje 😆BlackRose 89 lubi tę wiadomość
-
tygrysek7773 wrote:Lalala może czop ci odchodzi powoli. na torbe juz najwyższy czas 😁
kurcze wszystkie widzę 3 koszule bierzecie chyba też wezmę jeszcze jedna ...
dziewczyny które wybrały Polna na porod - tam robią testy , nie boicie się ze wyjdzie fałszywie pozytywny i rozdziela was od dziecka? ja ciągle się waham między polna a lutycka . z cukrzyca można w obu ale na lutyckiej nie robią testów
Ja rodze na Polnej poniewaz mam wskazania nie tylko na cukrzycę ale też heparyne i Niedoczyność tarczycy i moja lekarka mówiła że muszę rodzić w szpitalu 3 referencyjnym.Starania od2016r.
11.2018r. 💔👼
04.2020r.💔👼
25.07.2022r.💔👼
9.02. 2021r. Upragnione wyczekane szczęście Synek OLIWIER 💙
Bozinko miej nas w opiece 🙏
18.08.2022r beta 4,1 próg 4
22.08.2022r CUD🤍 beta 44,09 próg 10
24.08.2022r beta 137 próg 20
26.08.2022r beta 415 próg 29
29.08.2022r beta 1529 próg 17,7
31.08.2022r pęcherzyk 6mm🍀
9.09.2022r jest okruszek jest 💓
Rośnij okruszku ❤
20.10.22r Badania prenatalne zdrowa w 90%dziewczynka💗🎀
Pappa prawidłowe Niskie ryzyka
8.12.22r połówkowe będzie Dziewczynka 🎀❤
16.01.23r 960gram cudu córeczki
Nadii 🥰
2.05.2023 Upragniona,wyczekana córeczka Nadusia🩷
Oliwier💙
Nadia💗
-
tygrysek7773 wrote:Rucola ale chyba możecie odwiedzać dzieci i je kangurowac? bo jeśli to nieludzkie by było..
Ingaa my tylko do skończenia budowy , bo kasa nie najważniejsza a przezywamy w tygodniu bardzo i wisimy ciągle na kamerce. teraz jak urodzi się mala to w ogóle będzie ból dupy.
dziewczyny cukrowe codziennie zwiekszam dawkę insuliny i codziennie coraz wyższe wyniki na czczo, mam to co miala bodajże Liliputkowo z tym szpitalem (jesli pomyliłam osoby to przepraszam ) no dosłownie mam juz wszystkiego dosyć..5 lat starań. 4IUI, 4IVF.
❤2.02.2021 -
tygrysek7773 wrote:Rucola ale chyba możecie odwiedzać dzieci i je kangurowac? bo jeśli to nieludzkie by było..
Ingaa my tylko do skończenia budowy , bo kasa nie najważniejsza a przezywamy w tygodniu bardzo i wisimy ciągle na kamerce. teraz jak urodzi się mala to w ogóle będzie ból dupy.
dziewczyny cukrowe codziennie zwiekszam dawkę insuliny i codziennie coraz wyższe wyniki na czczo, mam to co miala bodajże Liliputkowo z tym szpitalem (jesli pomyliłam osoby to przepraszam ) no dosłownie mam juz wszystkiego dosyć..
Trzeba znaleźć swoją dawkę. Ja jestem aktualnie na 16j i od miesiąca ani jednego przekroczenia. Na czczo mam 80-86.
Po porodzie mam od razu odstawić, więc to nie jest duża dawka, bo z dużych dawek trzeba schodzić stopniowo.
I to co u mnie się też sprawdza, to nabiał na kolację i o 22 na ost posiłek jogurt naturalny wg zalecenia diabetologa.