🍀 LUTY 2021 🍀
-
WIADOMOŚĆ
-
Hej
Co prawda tutaj mamy termin na luty, ja również, ale postanowiłam podzielić się swoim doświadczeniem kompletowania wyprawki,byc może na przyszłość, przy kolejnej ciąży lub może się podzielicie z innymi. Kompletowanie poszło mi tak genialnie i łatwo, ze postanowiłam to spisać. Może komuś to ułatwi ❤️
http://www.goodtotry.pl/2021/01/wyprawka-dla-noworodka-cz-1-od-czego.htmlWiadomość wyedytowana przez autora: 15 stycznia 2021, 14:54
GrubAsia lubi tę wiadomość
-
Ja tam biorę wszystko co jest wymieniane co może się przydać, ubrań dla siebie i małej też biorę więcej (laktator, rogal, kocyk, rożek, smoczek, różne przekąski itd..) Wychodzę z założenia ze skoro nie ma odwiedzin i nawet paczek to wole mieć komfort i mieć na zaś, w razie dłuższego pobytu. Chcę ograniczyć listę zmartwień o to czego mi potencjalnie będzie brakowało;) Najwyżej rzeczy wrócą nieużywane. Ewentualnie można wystawić na balkon na kwarantanne
-
Inka7 wrote:U mnie start w 38 tydzień mala sie troszke rpzpycha, ale głównie czuje jej nozki pod żebrami. Glowke i rączki rzadziej, no chyba ze ma czkawkę, to caly moj spod az się trzesie. Śmieszne uczucie.
Ja bym chętnie wzięła malego jaska, ale obawiam sie, ze jak wrzucę laktator i klapki to już nic nie wcisnę.
P
Na wizycie okazało się że mam niepotwierdzoną grupę krwi i musze ja potwierdzic ponownym pobraniem. Więc jutro keszcze na badania. -
Ja staram się zabrać wszystko, czego wymaga szpital dla mnie i dla dziecka. Lista jest aktualizowana i zamierzam się jej trzymać. Szpital zastrzega żeby nie brać za dużo rzeczy, ale dla własnego komfortu zamierzam spakować kilka dodatkowych rzeczy takich jak smoczek, czy przekąski dla mnie. Co prawda mąż może donieść paczkę z brakującymi przedmiotami, ale ze względu na to iż będę rodzić daleko od domu wolę zabrać kilka rzeczy więcej, żeby mąż nie musiał jeździć. Spakuję też dodatkowy zestaw ubranek gdybyśmy musiały zostać dłużej w szpitalu lub na wypadek przemoczenia przez dziecko. 😉
2021 H🩷
2023 W🩵 -
Ja mam dzisiaj dosyć. Serio dzisiaj jest mój dzień kiedy pierwszy raz od kiedy pamietam czuje się żeby narzekać, a bardzo nie lubię tego robić.
Męczą mnie w nocy skurcze, daja mi nadzieje ze to już, a tu dalej nic. Chodzę, pracuje, dzisiaj z synem zrobiłam chyba z 5 km na sankach. I nic. A moje samopoczucie jest okropne już. Do terminu 2 tygodnie.
Ja również spakowałam rzeczy ponadto - nie chce karmić piersią ale wzięłam laktator, a i w butelki i smoczki się wyposażyłam. Rożek nam się przydał poprzednio, wzięłam tez kocyk i zapas ciuszków gdybyśmy miały zostać.Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 stycznia 2021, 17:08
-
Zuzia chyba wszystkie taka niemoc czujemy ..
dziewczyny ja tez się wkurzyłam bo jestem w 36 tc a nie mam powtórzonych żadnych tych wyników na HIV hbs i tak dalej a chyba 0owinnam ? do tego te pierwsze wyniki to mam tylko w kartę wpisane -
tygrysek7773 wrote:Zuzia chyba wszystkie taka niemoc czujemy ..
dziewczyny ja tez się wkurzyłam bo jestem w 36 tc a nie mam powtórzonych żadnych tych wyników na HIV hbs i tak dalej a chyba 0owinnam ? do tego te pierwsze wyniki to mam tylko w kartę wpisane
Wlasnie w tym tygodniu wszystko robilam wiec pewnie powinnas powtorzyc. Wizyte mam w poniedzialek to bedzie 36+0.tygrysek7773 lubi tę wiadomość
-
Ja dzisiaj telefonicznie rozmawiałam z położną i tez cyrki z badaniami. Okazuje się, że lekarz za szybko o 2 tygodnie pobrał próbkę na GBS i ona teraz chce, żeby badanie powtórzyć. Poza tym zamiast zleconego FT4 zrobili mi FT3. Noszzzz....a juz miałam nadzieję, że skończyłam z badaniami przedporodowymi!♥ Liwia ur. 05.09.2014, 3300g, 51cm
♥ Laura ur. 23.08.2016, 3720g, 55cm
♥ Tymuś ur. 6.02.2021, 4030g, 55cm
-
Clover wrote:Po przeczytaniu Twojego wpisu zaczęłam się zastanawiać, czy mój wynik jest potwierdzony i okazało się, że oczywiście nie. Ale się zagotowałam. Mam ochotę udusić moją doktor i położną która u niej siedzi. Najpierw się okazało że mi zaznaczyły na kartce nie ten wynik hbs co trzeba i muszę powtórzyć, a teraz jeszcze grupa. Wychodzi na to, że jeśli się samemu czegoś nie dopilnuje, to nie będzie to zrobione tak, jak trzeba 😡 Tylko że ja nie jestem lekarzem i nie muszę chyba wszystkiego wiedzieć... A co należy zrobić, żeby potwierdzić wynik? Wystarczy po prostu go powtórzyć i wynik przyjdzie już jako potwierdzony? Bo w labie znając życie to też nie będą wiedziały...
Zeby potwierdzic wynik musisz wziąć poprzedni i pobrac ponownie w tym samym punkcie. Tylkousisz miec ze sobą ten wynik, zeby wiadomo bylo, że pobierasz drugi raz na pocieche dodam, ze moja tez zapomniala o tym i dopiero gdy ja zapytalam, czy te badania wystarczą, zapytala czy potwierdzonyClover lubi tę wiadomość
Janek 14
Tymek 11, 5
Laura - > nasze słońce od 18.01.2021 -
Inka7 wrote:Zeby potwierdzic wynik musisz wziąć poprzedni i pobrac ponownie w tym samym punkcie. Tylkousisz miec ze sobą ten wynik, zeby wiadomo bylo, że pobierasz drugi raz na pocieche dodam, ze moja tez zapomniala o tym i dopiero gdy ja zapytalam, czy te badania wystarczą, zapytala czy potwierdzony
Clover lubi tę wiadomość
-
Inka7 wrote:Zeby potwierdzic wynik musisz wziąć poprzedni i pobrac ponownie w tym samym punkcie. Tylkousisz miec ze sobą ten wynik, zeby wiadomo bylo, że pobierasz drugi raz
Upewniłam się w swoim szpitalu - rożek i laktator jest na liście i można, a nawet wypada mieć. Z poduszkami/rogalami też nie ma problemu. Więc jak widać, co szpital, to inne zasady.
Clover lubi tę wiadomość
-
Dzięki za podpowiedzi 😘 Zrobię i tak w tym samym punkcie, bo staram się zawsze tam robić, tylko raz byłam gdzieś indziej z powodu kwarantanny pielęgniarek.
Vagabond, na wyniku badania grupy krwi jest opis "potwierdzony" lub "niepotwierdzony". Żeby wynik był określony jako potwierdzony, należy wykonać dwa oznaczenia grupy krwi w różnym czasie. Nie wiem czy w każdym szpitalu, ale na pewno we wszystkich w mojej okolicy jest wymagany wynik potwierdzony. -
Lolita wrote:Chyba niekoniecznie, wystarczy też po prostu drugi wynik z oznaczeniem grupy krwi i żeby dane się zgadzały (czytałam, że jak dziewczyny miały zrobiony drugi wynik po zmianie nazwiska, to był problem, mimo że PESEL się zgadzał).
Upewniłam się w swoim szpitalu - rożek i laktator jest na liście i można, a nawet wypada mieć. Z poduszkami/rogalami też nie ma problemu. Więc jak widać, co szpital, to inne zasady.5 lat starań. 4IUI, 4IVF.
❤2.02.2021 -
Dziewczyny jestm po wizycie juz. Wszystko dobrze z przepływami i łożyskiem. Mlody ma juz 2900!🙈 duzy będzie. Ale to nic i tak mam cc. Jestem wpisana na 5 lutego.
Od poniedzialku u mnie w szpitalu wracaja porody rodzinne. Moj maz będzie mógł być ze mną godzine po porodzie. Pozn9ej odwiedzin nie ma, ale i tak to takie wybawienie dla mnie. Jestem przeszczesliwa. Tylko przed robią test covidowy antygenowy.
Co do karty z grupą krwi to na początku ciazy pani w laboratorium doradziła mi żeby zrobić 2 oznaczenia kwri wtedy wydają karne jak bankomatowa wygląda i juz później nie trzeba się bujać z tymi świstkami.
A to prawda co szpital to inne zasady. Przecież w wielu z Was porody rodzinne to norma.Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 stycznia 2021, 20:54
Clover, werni, GrubAsia lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Kasia Tygrysek też dziś mam 36tc
Jak tak piszecie o badaniach to ja też nie mam powtórzonego HIV hbs aż muszę jutro zajrzeć do badań. Ale lekarz pracuje w szpitalu i do szpitala chodzę na wizyty to w kompie mają wzgląd na wyniki. Hm