🍀 LUTY 2021 🍀
-
WIADOMOŚĆ
-
U mnie też co raz bardziej się stawia ale zaraz puszcza. Dziś też nie mam dobrego humoru za bardzo. Co raz ciężej i plecy mnie bolą. Nie wspomnę przy przekręcaniu się na łóżku boli bardzo.
-
U mnie bóle i skurcze coraz częściej i coraz bardziej męczą. Jak chodzę to mam wrażenie chwilami, że mi mały wypadnie. Ciekawe jak moje rozwarcie. Wizyta w poniedziałek.
Wtedy też pewnie dostanę badania do zrobienia bo jeszcze nie mam wszystkich.
A co do potwierdzania grupy krwi to nie wszędzie to jest wymagane. Ja mam oznaczoną ale nie potwierdzona i moj gin mówił, że najlepiej zrobić krewkarte i wtedy do końca życia mam spokój.
Nie wymagają potwierdzenia bo jest tylko potrzebne w przypadku przetoczenia krwi i w razie co będą robić w szpitalu.
Krewkarte zrobię ale pewnie na spokojnie po porodzie. -
BlackRose a ja zrobiłam krewkarte a i tak ginka mi powiedziała że koniecznie muszę mieć oznaczenia na papierku.
tez twardnienia i skurcze jak na okres codziennie
kasia1988 a gdzie rodzisz jeśli mogę spytać? -
tygrysek7773 wrote:BlackRose a ja zrobiłam krewkarte a i tak ginka mi powiedziała że koniecznie muszę mieć oznaczenia na papierku.
tez twardnienia i skurcze jak na okres codziennie
kasia1988 a gdzie rodzisz jeśli mogę spytać?
https://naforum.zapodaj.net/8ba2bb12c02a.jpg.html -
Dziewczyny te które będą mieć cesarke. Przed cesarka musicie same robic badania typu krzepliwosc krwi ? Czy to w szpitalu już robią na miejscu bo nie pamiętam?
Czy kupujecie wysokie majtki obciagajace brzuch ? Kuzynka mi takie poleca mówi że szybciej się macica obkurcza I lepiej ciągle dochodzi do formy. Ale nie wiem sama.. któraś kupuje? Ja się spytam chyba w pon na wizycie ginekologa o to.
Jejku ja mam jeszcze 6 tygodni do konca;/ zazdroszczę tym które mają I zaraz będą mieć z głowy..
U nas w szpitalu jest mega cieplo 25 stopni na salkach. Kuzynce kazały polozne rozbierać z tych wszystkich ciuchow mlodego I tylko zostało body na długi rękaw I spodenki:) ja do szpitala rozka nie biorę ,nawet go nie posiadam bo nie przepadam za rozkami.u mnie w szpitalu w styczniu było już 180 porodow😂 staraja się każda pancjentke kłaść w osobnej sali.ja na pewno biorę taki schodek kuchenny bo u nas w szpitalu nie ma przy lozkach A łóżka są wysokie ja niska więc żeby zejść po cesarce to istny dramat I akrobacje🙈 dlatego teraz będę mądrzejsza I biorę schodek biorę też leginsy i parę zwykłych koszulek na ramiaczkach. Nie chce mi się siedzieć w piżamie ciągle. -
Co do karmienia to chyba nie mają prawa zmuszać kobiety. Ja jak nie będę chciała karmić cyckiem to mnie za cholerę nikt do tego nie zmusi😂 rozwazam taka opcję pod warunkiem że mleko będzie plynac strumieniami I nie będę miała z tym żadnych problemów fizycznych I psychicznych.jak się okaże że sprawia mi to ból albo pochłonia pół doby to od razu dam bez skrupolow mleko sztuczne.jak mam siedzieć przy laktatorze pół doby to wolę ten czas poświęcić mojej starszej ksiezniczce:) u mnie nic na siłę
madiiiii, Bajka15 lubią tę wiadomość
-
Z mężem też postanowiliśmy że jak mi się nie uda z KP to odrazu przechodzę na mm. Dla mnie katorga była kpi.
madiiiii, Ingaaa lubią tę wiadomość
-
werni wrote:Z mężem też postanowiliśmy że jak mi się nie uda z KP to odrazu przechodzę na mm. Dla mnie katorga była kpi.
Dla mnie też I np ja się wstydzilam cyca wywalac mimo że to takie naturalne .ja się czułam skrepowana. Teraz raczej też bym nie mogła siedzieć przy kimś z cycem na wierzchu.poprzednim razem to wychodziłam do osobnego pomieszczenia 😂 A w szpitalu po porodzie zakrywalam się jak się dalo. Szczególnie że u nas odwiedziny nirmlanie na salce były A w salce po 2 osoby więc gapiow czasem btlo sporowerni lubi tę wiadomość
-
Clover wrote:Dzięki za podpowiedzi 😘 Zrobię i tak w tym samym punkcie, bo staram się zawsze tam robić, tylko raz byłam gdzieś indziej z powodu kwarantanny pielęgniarek.
Vagabond, na wyniku badania grupy krwi jest opis "potwierdzony" lub "niepotwierdzony". Żeby wynik był określony jako potwierdzony, należy wykonać dwa oznaczenia grupy krwi w różnym czasie. Nie wiem czy w każdym szpitalu, ale na pewno we wszystkich w mojej okolicy jest wymagany wynik potwierdzony.
Aha wlasnie sprawdzilam ze mam potwierdzony i jest w nim odniesienie do badania z 2014 r. , czyli pierwszej ciąży
Co do trwadnien brzucha to u mnie sa mega często. Budzą mnie tez w nocy. Bywają dni że są bardzo dokuczliwe i bolesne. -
Twardnienie brzucha codziennie i coraz częściej w ciągu dnia. Bóle brzucha jak na @ tez się już pojawiły.
8/2/2021 urodziła się nasza mała królewna Pola 3720g I 51cm
2010 - urodził się Franciszek 4180g I 55 cm
XII.2012- 5tc [*]
Starania o kolejne dzieciątko od 2013.
5 VI 2020 - II kreski na teście 😁 -
Ingaaa wrote:Dla mnie też I np ja się wstydzilam cyca wywalac mimo że to takie naturalne .ja się czułam skrepowana. Teraz raczej też bym nie mogła siedzieć przy kimś z cycem na wierzchu.poprzednim razem to wychodziłam do osobnego pomieszczenia 😂 A w szpitalu po porodzie zakrywalam się jak się dalo. Szczególnie że u nas odwiedziny nirmlanie na salce były A w salce po 2 osoby więc gapiow czasem btlo sporo
No ja też do wstydliwych należę. Przy mm to mąż przynajmniej będzie pomagał. -
Czy kupujecie wysokie majtki obciagajace brzuch ? Kuzynka mi takie poleca mówi że szybciej się macica obkurcza I lepiej ciągle dochodzi do formy. Ale nie wiem sama.. któraś kupuje? Ja się spytam chyba w pon na wizycie ginekologa
Ja sprzedaję takie produkty i sama w życiu bym ich nie założyła na obkurczanie sie macicy. Sami przedstawiciele firm odradzają zakladanie pasów zaraz po porodzie, spowodowane jest to tym że takie pasy zatrzymują krew i wszystkie nieczystości nie pozwalając na oczyszczanie się organizmu.
Pamiętam jak dziś sytuacje gdy moja stała klientka przyjechała wprost z porodówki po taki pas mimo moich ostrzeżeń kupiła dwa bo ona chce być szybko szczupła... niestety szybko trafiła do szpitala bo właśnie przyblokowała sobie krew. Jak się to skończyło nie wiem bo wpadła tylko raz z wielkimi pretensjami że będzie walczyła o odszkodowanie z producentem.
Ingaaa lubi tę wiadomość
5 lat starań. 4IUI, 4IVF.
❤2.02.2021 -
liliputkowo90 wrote:Czy kupujecie wysokie majtki obciagajace brzuch ? Kuzynka mi takie poleca mówi że szybciej się macica obkurcza I lepiej ciągle dochodzi do formy. Ale nie wiem sama.. któraś kupuje? Ja się spytam chyba w pon na wizycie ginekologa
Ja sprzedaję takie produkty i sama w życiu bym ich nie założyła na obkurczanie sie macicy. Sami przedstawiciele firm odradzają zakladanie pasów zaraz po porodzie, spowodowane jest to tym że takie pasy zatrzymują krew i wszystkie nieczystości nie pozwalając na oczyszczanie się organizmu.
Pamiętam jak dziś sytuacje gdy moja stała klientka przyjechała wprost z porodówki po taki pas mimo moich ostrzeżeń kupiła dwa bo ona chce być szybko szczupła... niestety szybko trafiła do szpitala bo właśnie przyblokowała sobie krew. Jak się to skończyło nie wiem bo wpadła tylko raz z wielkimi pretensjami że będzie walczyła o odszkodowanie z producentem.
Dokładnie tak.
Druga sprawa to to, że absolutnie nie wpływa to na szybsze obkurczaniem macicy, ona jest obcisnieta dlatego sprawia takie wrażenie ale efekt jest totalnie odwrotny. Mięśnie brzucha się rozleniwiają bo zadanie trzymania wszystkiego przejmują majtki/pasy/gorsety (wszystko tak samo działa). Absolutnie nie dla tego typu produktówIngaaa lubi tę wiadomość
-
Cześć
Co za noc! Chyba juz tak będzie do porodu. Co 1,5 godziny pobudka i odgnieciony bok.
Z tym potwierdzeniem grupy krwi lekarka mowila, ze jeszcze do pierwszego porodu by przeszło, ale u mnie trzecia cc, zrosty i ryzyko przetaczania krwi nie jest małe.
Czy orientujecie się moze... Chyba nie muszę byc na czczo do oznaczenia tej grupy krwi? Na chłopski rozum wydaje mi się że nie.Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 stycznia 2021, 07:54
Janek 14
Tymek 11, 5
Laura - > nasze słońce od 18.01.2021 -
Inka, jeżeli tylko grupę będziesz robić, to nie trzeba być na czczo 🙂
Też codziennie się budzę obolała... Już wywaliłam z łóżka poduszkę ciążową bo myślałam że to może jej wina, ale dziś znów bolą mnie bardzo biodra. Nie wiem już, w jakiej pozycji spać, żeby było troche lepiej 😔Inka7 lubi tę wiadomość