🍀 LUTY 2021 🍀
-
WIADOMOŚĆ
-
Mi jest coraz ciężej i pojawia się coraz więcej bolesnych niedogodności, ale powtarzam córeczce żeby grzecznie poczekała do terminu CC. 🙏 Dziś kilka razy miałam mocniejsze i dłuższe skurcze, w dole czuję kłucie i coraz bardziej odczuwam napór główką. 🥺 Ostatnio na wizycie było lekkie rozwarcie. W środę mam kontrolę to zobaczę jak obecnie wygląda sytuacja. Staram się sporo odpoczywać, żeby dotrwać do terminu. I muszę w końcu dokończyć pakowanie walizki. 🙊 Dopada mnie również strach przed cięciem... Ale mimo tego strachu nie mogę się już doczekać, aż córeczka będzie z nami. 🥰🤗💕
2021 H🩷
2023 W🩵 -
Adaska gratulacje. Cudownie , że chłopcy są już na świecie. Dużo zdrówka dla Was.
Inka gratuluję jeszcze raz. Mam nadzieję, że pionizacja przebiegnie bez problemu i szybko zapomnisz o swoich dolegliwościach. Zdrówka dla Laury.
Tristana ale słodziak z Kacperka.
Ciekawe, ile z Was się jeszcze rozpakuje do środy i mojego cc.GrubAsia, Tristana lubią tę wiadomość
-
Adaśka! Super wieści,.gratulacje 🥳💐🍾
My też dzisiaj na wizycie byłyśmy. Waga 3069g i głowę ma już tak nisko, że ciężko było ustawić głowicę do pomiaru. Ale jakimś cudem się udało.
Kłopoty ze snem też mam okropne. Dzisiaj obudziłam się o 3 w nocy, oczy jak 5zl i tyle było ze spania.
Mała dzisiaj wyjątkowo duzo się rusza i bardzo często sprawia mi tym bol. Grzebie przy szyjce i w pachwinach, nogi wbija w żebra.... ehhhh co będę gadać,.macie to samo 🤷♀️tygrysek7773 lubi tę wiadomość
8/2/2021 urodziła się nasza mała królewna Pola 3720g I 51cm
2010 - urodził się Franciszek 4180g I 55 cm
XII.2012- 5tc [*]
Starania o kolejne dzieciątko od 2013.
5 VI 2020 - II kreski na teście 😁 -
Adaska, gratulacje!
Ja juz po wizycie, mala ma juz trochę ponad 2900 g, lekarz mowil, ze ewidentnie pcha się na świat, szyjka się skraca choc jeszcze bez rozwarcia i usłyszałam, że wg niego raczej nie dotrwamy do terminu -
nick nieaktualnyAdaska - gratuluję!
marta_kwk wrote:Hej. My dziś po wizycie i trochę kiepsko, Mały ma powiększoną miedniczkę w nerce, za tydzień kolejne usg dla sprawdzenia, jeśli będzie się powiększać to cc jeszcze w przyszłym tygodniu.
A Mały nie taki mały bo 3390.
marta_kwk lubi tę wiadomość
-
Adaska gratulacje! Piękne wagi synków ❤️❤️❤️Starania od 04.2016,Niedoczynnośc tarzcycy,Mutacje MTHFR C677T i A1298C., PAI1 homo,Hiperprolaktynemia05.2017 HSG, drozne oba
07.2018 histeroskopia Endometrium polipowate.
Mąż OK.
10.2018 Start Invimed, badania, cykle stymulowane, torbiel 8cm...
03. 2020 start 1 procedura, krótki PROTOKÓŁ, stymulacja nieudana, punkcja odwołana.
06.2020 naturalny cud 🙏34 dc II, 35dc bhcg 5854, 37 dc 12144, 41dc jest zarodek i jest ♥️
Ciąża na clexane, acard, letrox, prenatal, luteina
-
myszka 30 wrote:To ja tak dla odmiany mowie córce, żeby siedziała w brzuchu jak najdłużej i się nie spieszyla bo w chwili obecnej nie ma u mnie w domu warunków na noworodka. Wszystko zakurzone i zagracona jak to przy remoncie :p
myszka 30 lubi tę wiadomość
"Szczęście to nie tylko to, co los daje, ale i to, czego nie zabiera"
3 ivf, 4 transfer: ❤️wymarzona córeczka 27.01.2021r.
Starania o rodzeństwo od 07.2021 kolejne 4 procedury ivf , kolejne 7 nieudanych transferów
03.05.2022r 💔 10t.c.
2 miesiące odpoczynku i :
04.02.2023 - || naturalny cud
11+0 Nifty pro - niskie ryzyka, chłopiec 🩵
12+6 mały człowiek ma juz 6.1cm 🥰
18+0 225g akrobaty 🥹
23+0 559g połówkowe 🤩
28+6 1330g bobaska,
31+0 1620g 🥰 III prenatalne,miednicowo położony
33+6 2550g fiknął głową w dół 🫣
36+1 3060g małego gigantka🥹
37+0 3300g
39+1 cc- 3780g, 58cm pięknego chłopca 🩵 -
Adaska gratulacje!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Piękne wagi, jak się czujesz?
Tristana, słodziak z twojego Kubusia i do tego grzeczny 😅!!Tristana lubi tę wiadomość
Starania o rodzeństwo od 07.2021 kolejne 4 procedury ivf , kolejne 7 nieudanych transferów
03.05.2022r 💔 10t.c.
18+0 225g akrobaty 🥹
23+0 559g połówkowe 🤩
28+6 1330g bobaska,
37+0 3300g
39+1 cc- 3780g, 58cm pięknego chłopca 🩵 -
Tristana piękny synek
Adaśka ogromnie Ci gratuluję, pieknie donosiłaś chłopców. Super ważą i mam nadzieję, że za 2 dni w komplecie opuścicie szpital.
Marta kwk co do nerki to u nas wyszedł podobny temat na usg, córeczka ma najprawdopodobniej podwójny układ miedniczkowo-nerkowy w lewej nerce, ale nic się z tym nie robi. Taka "uroda" ale może mieć większą tendencję do zastojów.Tristana lubi tę wiadomość
#wegemama#wegerodzinawkomplecie
Synek 💚 31.08.2018r.
Córeczka i Synek 💜💙 7.01.2021 -
Angelika0507 wrote:Mam pytanie, czy jeżeli zatrzymuje mi się woda, bo widzę, że zaczęły mi puchnąć nogi, to przyrost wagi będzie większy? Nie jem więcej, raczej ruszam się więcej niż ostatnio a na wadze prawie +4kg przez 2 tyg 😯
Też mało co jem, nie mam apetytu a co wejdę na wagę to ona rośnie szybkim tempem. W tej ciąży już 1.5kg więcej ważę od poprzedniej. -
a ja w kropce... prof Sajdak (może dziewczyny z Poznania kojarzą) chce mnie w pt przyjac do szpitala porobić badania itp. mówi ze mam rozwarcie zewnętrzne na palec i szyja krotka , a od tych skurczy może puścić na całość niedługo. ale dla mnie wyjazd 100 km do szpitala na same badania to duże przedsięwzięcie. męża nie będzie musze prosić tate by mnie zawiózł a mame by zajęła się synkiem ..i jeszcze załatwić tu sobie test na covid . co tu robić..
-
Adaska, brawo! Dzielna mama!
Leżę i przetrawiam dzień. To byla jazda.
Okolo godzin wieczornych w niedzielę zauwazylam jakies skurcze, no ale szybko pomyślałam ze to niebolesne stawianie sie macicy, no mozecprzeciez tak byc. Zauważyłam troche wiecej wydzieliny, no ale nie czop, więc tez pomyslalamze tak bywa. Usnelam przed polnoca a kolo 1 w nocy obudzil mnie cos jakby mala walnela roczka od srodka, poczulam PYK i wszystko zenie wypłynęło. Matko, przestraszylam sie. Stawiam na nogi meza, sama pod prysznic. Po kąpieli ruszyly skurcze. Jak jechalismy godzine pozniej, sciskalam kuz meza za kurtkę. Oczywiście bylam mokrutenka, na izbie przyjec, podczas wywiadu byly co 4 minuty i juz bardzo, bardzo mocne. Pod ktg juz sie zwijałam, wiec szybko na blok. No i tam bylo noeciekawie, lekarz byl wściekły jak otworzyl brzuch. Musiala byc sciana zrostów. Nie słyszałam wiele co mowil do asystyntki, bo ye maski, urządzenia zagluszaly. Wiem, ze powiedzial ze do miesiaca moga byc komplikacje i krzyknął czy sobie zdaje sprawe ze mi ratuja życie... Ja sie tylko modliłam. Malutką wyjeli po 10 minutach, szybko sie okazalo ze jest silna i zdrowa. Ja jeszcze czekalam troche az mnie pozszywaja. Na koniec uslyszalam ze mam dobrych aniolow i ze szczesliwie akurat na niego trafilam. Tak ze co sie uwsciekal... Ale jesli to fachowiec, damy moze rade.
Rano przyszla moja lekarka na obchod i mówi ze byla masakra, ale teraz z gorki. I mam nadzieję ze tak będzie naprawdę.
Dzis ostatnia noc bez Laury. Zazywam tabletkę i spróbuję pospac.Ania81 lubi tę wiadomość
Janek 14
Tymek 11, 5
Laura - > nasze słońce od 18.01.2021 -
To i ja dołączam do szczęśliwych mamuś.
W poniedziałek wieczorem przyszedł na świat Antoś 💕
Termin CC był na środę, ale akcja zaczęła się sama. Jesteśmy osobno, mały ma zapalenie płucek 😞🥺GrubAsia, liliputkowo90, Sweetcake, Gagatka, Patt94, Bajka15, Angelika0507, werni, Lolita, oloowa2709, hannaha, Ania81, adaska lubią tę wiadomość
6 lat starań o rodzeństwo, niedrożność, endometrioza, poronienie, laparoskopia
02.2018 ICSI 😢 nie pobrano komórek
06.2018 ICSI - podejście II
07.2018 punkcja pobrano 6 komórek, mamy ❄❄
10.2018 histeroskopia
16.11.2018 FET ❄️😢
21.11.2019 FET ❄️😢
...
23.06.2020 - 7tc ❤️ -
Ultraviolet trzymaj się, udało Ci sie pięknie donosić. Jeśli chodzi o rozłąkę z dzieckiem to nawet nie wiesz jak bardzo Cię rozumiem... Mi w środę miną 2 tygodnie i wszystko wskazuje na to, że bw tym tygodniu synek jeszcze do.nas nie wróci bo ma za małe przyrosty. Pęka mi serce. Mam nadzieję że u Was wszystko potrwa dużo krócej bo to jest naprawdę dramat dla matki
ultraviolet, hannaha lubią tę wiadomość
#wegemama#wegerodzinawkomplecie
Synek 💚 31.08.2018r.
Córeczka i Synek 💜💙 7.01.2021 -
ultraviolet wrote:To i ja dołączam do szczęśliwych mamuś.
W poniedziałek wieczorem przyszedł na świat Antoś 💕
Termin CC był na środę, ale akcja zaczęła się sama. Jesteśmy osobno, mały ma zapalenie płucek 😞🥺
Zdrowia dla Antosia 😘 witamy w gronie Mamusiek 😁ultraviolet lubi tę wiadomość
-
Ultraviolet, gratulacje 😍 lubię oczywiście za informację, że bezpiecznie urodziłaś. Dużo zdrówka dla Antosia, jest dzielny po mamie to szybko sobie poradzi z infekcją 💪 napisz więcej jak poczujesz się lepiej 🤗
ultraviolet lubi tę wiadomość
03.05.2022r 💔 10t.c.
18+0 225g akrobaty 🥹
23+0 559g połówkowe 🤩
28+6 1330g bobaska,
37+0 3300g