🍀 LUTY 2021 🍀
-
WIADOMOŚĆ
-
Aguuu miałam to samo jeśli jakoś Cię to pocieszy. Przepłakałam cały czwartek po porodzie w szpitalu. Chciałam wyjść na zadanie. Wariowalam. Spędziłam tam 9 dni. To był koszmar z tęsknoty za synem. Nie mogłam oglądać filmików i zdjęć z nim. Przez 9 dni nie rozmawiałam z nim przez tel czy video bo to był dla mnie katorga. Płakałam na sama myśl o tym. Pomogło myślenie ze zaraz już będziemy wszyscy razem. Odliczałam minuty. Skupiłam się na noworodku.
-
Aguu trzymam kciuki, żeby szybko przeszło i żeby jutro był lepszy dzień
Patt trzymam kciuki, żeby jednak samo ruszyło.
Ja mam dość regularne skurcze co ok 5-6min od 40min ale są dość słabe i sama nie wiem czy jechać do szpitala czy jeszcze czekać... -
BlackRose 89 wrote:Aguu trzymam kciuki, żeby szybko przeszło i żeby jutro był lepszy dzień
Patt trzymam kciuki, żeby jednak samo ruszyło.
Ja mam dość regularne skurcze co ok 5-6min od 40min ale są dość słabe i sama nie wiem czy jechać do szpitala czy jeszcze czekać...
Kobieto z Twoim tempem rodzenia to już 20 minut temu bym wyruszyła 😂 powodzenia!tygrysek7773 lubi tę wiadomość
-
Agu serdeczne gratulacje! 💓 Czas w szpitalu jest trudny, nie martw się, to minie. Baby blues mialam prawie 3 tygodnie. Teraz już jest dużo lepiej.
Edward mam to samo co Ty. Z przejęcia macierzynstwem ani myślę o jedzeniu. Gdyby mi nie szykowali i podstawiali pod nos nie jadałbym nic.
U nas wczoraj tez była polozna. Malutka nadal ładnie przybiera. Znowu o 300g prze ztydzien. Wychodziłyśmy ze szpitala z wagą 3100 a teraz ma już 3900 😍. Nasz aniołek potrafi głośno płakać co pokazuje przy napadzie głodu. Sa one teraz rano i wieczorami od 18 do 23 cycek non stop praktycznie 🤷♀️. Mimo że karmimy często i regularnie przez cały dzień, najabrdziej głodna jest wieczorami. W nocy różnie, śpi po max 3 h, mamy zazwyczaj 3 karmienia w ciągu nocy.
Co do wagi, wracam powoli do tej z przed ciąży choć jescze z 6 kg na plusie zostało. Czuję się dobrze, brzuch prawie płaski jednak taka delikatna galaretka została. Krocze do wczoraj bardzo ciągnęło ale nadal mialam głęboko szwy rozpuszczalne które teraz mi wychodzą. Nacięcie krocza bardzo ładne. nie widoczne. Krwawiłam 8 dni, teraz co jakiś czas plamienie różowe ale jednak bylam łyżeczkowania po porodzie bo za nic w świecie nie mogła wyjąć błon.Starania od 04.2016,Niedoczynnośc tarzcycy,Mutacje MTHFR C677T i A1298C., PAI1 homo,Hiperprolaktynemia05.2017 HSG, drozne oba
07.2018 histeroskopia Endometrium polipowate.
Mąż OK.
10.2018 Start Invimed, badania, cykle stymulowane, torbiel 8cm...
03. 2020 start 1 procedura, krótki PROTOKÓŁ, stymulacja nieudana, punkcja odwołana.
06.2020 naturalny cud 🙏34 dc II, 35dc bhcg 5854, 37 dc 12144, 41dc jest zarodek i jest ♥️
Ciąża na clexane, acard, letrox, prenatal, luteina
-
Aguu ja po pierwszym porodzie sn miałam identyczne myśli. Byłam tak wykończona, że nie miałam siły opiekować się własnym dzieckiem. Miałam ochotę oddać Liwię pod opiekę położnym lub jak najszybciej wrócić do domu do męża, żeby mógł zająć się córeczką. Ledwo stałam na własnych nogach.♥ Liwia ur. 05.09.2014, 3300g, 51cm
♥ Laura ur. 23.08.2016, 3720g, 55cm
♥ Tymuś ur. 6.02.2021, 4030g, 55cm
-
Aguuu dash radę, Kochana jeszcze trochę wytrzymaj 😚
BlackRose z twoim rozwarciem to ty juz dawwno powinnas byc w szitalu 🤪
8/2/2021 urodziła się nasza mała królewna Pola 3720g I 51cm
2010 - urodził się Franciszek 4180g I 55 cm
XII.2012- 5tc [*]
Starania o kolejne dzieciątko od 2013.
5 VI 2020 - II kreski na teście 😁 -
Tygrysku wiem o co ci chodzi ale ja myślę że kiedy blizna Ci się zagoi będzie to dobrze wyglądać. Moja się goi 7my tydzień i wygląda gorzej niż Twoja na zdjęciu. Pocieszam się że zawsze można zrobić plastykę 😅 zresztą cycki mam już w planie do zrobienia to najwyżej bliznę sobie machnę. Kochana nie martw się tak bardzo ❤️
tygrysek7773, GrubAsia lubią tę wiadomość
#wegemama#wegerodzinawkomplecie
Synek 💚 31.08.2018r.
Córeczka i Synek 💜💙 7.01.2021 -
Dziękuję Dziewczyny, dajecie mi nadzieję. Są jakieś szanse na wyjście w piątek, odliczam minuty. Dzisiaj udało mi się przespać nawet że 3h. Nie jest łatwo, to zupełnie inny stan niż 4 lata temu, czasy też inne. Dzisiaj ból jest faktycznie sporo mniejszy, ale wstawanie z łóżka to hardcore. Z tym, że jak już wstanę to nie trzęsę się jak galaretka. Nogi spuchnięte, niepewności z karmieniem, no nie wiem czy jej tam coś leci czynię, ehh. Byle wyjść w piątek do domu.
Szpital mnie wnerwia i na pewno nikomu nie polecę, chociaż sama miałam polecony. -
Patt94 wrote:Aguu gratuluję, dużo siły i wytrwałości życzę! Daj sobie czas na przyzwyczajenie się do Nowej sytuacji 😘
Chciałam tylko Wam dać znać że mimo terminu na jutro, na dzisiejszej wizycie 0 skurczy, 0 rozwarcia 🤷♀️ Jak do następnej środy nic samo nie ruszy to mam się stawić w szpitalu. Oby jednak samo ruszyło 🤞 -
nick nieaktualny
-
Cześć dziewczyny, mi się wyciszyły wczoraj skurcze po prysznicu 🤷♀️
Juz byłam przygotowana, że się wykąpie i jedziemy a jak wyszlam z wody to już mi nic nie było. Poszłam spać z nadzieją, że skurcze jakiekolwiek wrócą a przespałam całą noc jak dziecko z wyjątkowo jedną pobudką na siku 🙈
Mój mąż ma urodziny w piątek i jesteśmy ciekawi czy uda nam się wstrzelić 😋tygrysek7773, Patt94 lubią tę wiadomość
-
Rucola polubiłam za wsparcie. właśnie położna tez mi mówiła że jak się wygoi to juz będzie wyglądać zwyczajnie i po prostu potrzebuje więcej czasu. tez ciągle jeszcze ja wietrzysz? bo ja cały czas chodzę z nią na wierzchu .
Aguu koniecznie nonstop trzymaj malucha przy piersi niech pije jak najwięcej zeby zoltaczka się nie przypaletala wiem ze nieraz się nie uniknie tego ale im więcej pije tym mniejsza szansa na to. i jak będą ci mówić ze jest wszystko ok na obchodzie w pt to zaraz się dopytuj mow ze miałaś wyjść dzis , czasem oni maja wywalone i trzeba powalczyć, ja też się upominalam bo każdy co innego mowil -
Zuuziaaaa wrote:Czy któraś z Was daje tylko mm albo karmi mieszanie? Ja jestem kpi ale mam niedoczas z odciaganiem i mam plan przejść na mm. Jakie mleko podajecie?
Janek 14
Tymek 11, 5
Laura - > nasze słońce od 18.01.2021 -
Zuuziaaaa wrote:Czy któraś z Was daje tylko mm albo karmi mieszanie? Ja jestem kpi ale mam niedoczas z odciaganiem i mam plan przejść na mm. Jakie mleko podajecie?
Też daje mm ok. 1-3 razy na dobę, bo moja córcia to taki żarłoczek, że czasami po prostu nie zdążę odciągnąć... Poza tym przez żółtaczkę pediatra zalecił dokarmiać mm dla wcześniaków, by szybciej zeszła. Jedyne mm dla wcześniaków jakie wtedy znaleźliśmy stacjonarnie to był Bebilon. Teraz kupiliśmy już "1" też Bebilonu, bo mała dobrze toleruje to mleko i położna mówiła, by nie zmieniać w takim wypadku firmy. -
BlackRose a ja myślałam że ty już po i jak przecxytma dzisiaj twój wpis to o ty że urodziłaś i że znowu pobiłaś rekord ☺ a tu proszę
8/2/2021 urodziła się nasza mała królewna Pola 3720g I 51cm
2010 - urodził się Franciszek 4180g I 55 cm
XII.2012- 5tc [*]
Starania o kolejne dzieciątko od 2013.
5 VI 2020 - II kreski na teście 😁