🍀 LUTY 2021 🍀
-
WIADOMOŚĆ
-
U mnie minęły już ponad 3 tygodnie od CC i nadal plamię. Na szczęście już nie aż tak bardzo... Brzuch mam już niewielki a na wadze zostało +10kg, ale zupełnie mi to nie przeszkadza, bo przed ciążą ciągle miałam niedowagę.😊
Wczoraj była u nas położna; malutka bardzo ładnie przybrała na wadze 🥰 aż jestem zdziwiona. Miałyśmy trochę problemów z brzuszkiem i kupką, ale stosujemy kropelki i jest lepiej. Mała domaga się jedzenia co 2-3 godziny, a czasem w nocy przesypia 4. 😊 Cieszę się, że sama budzi się do jedzenia, bo wcześniejsze wybudzanie było bardzo trudne i wcale wtedy nie chciała jeść. 🤷♀️
oloowa2709 lubi tę wiadomość
2021 H🩷
2023 W🩵 -
Aguu płakanie w szpitalu i po to naprawdę norma..ja tez byłam załamana zwłaszcza jak zobaczyłam moja blizne okropna. nie martw się z każdym dniem będzie tylko lepiej
-
Edward1 wrote:Spróbuj odciągać w systemie 7 5 3. Tak mi BlackRose poradziła i metoda się sprawdziła. Nie mam nawału pokarmu, ale na szczęście ilości które małej wystarczają 😚 spróbuj, na pewno nie zaszkodzi
Dziś pojawiło się mleczko 😊😊Zuuziaaaa, Edward1, ultraviolet, BlackRose 89, oloowa2709, _Hope, GrubAsia lubią tę wiadomość
-
TYgrysku a na czym polega to, ze Twoja blizna jest okropna? wybacz ale nie zakodowałam wcześniej ja mam cały czas problem z blizną, ale wizualnie wydaje mi się, ze nie jest najgorzej, choć jest średnio ładna i dość twarda.
Dziewczyny po cc Wy też macie takie zgrubieniaw okolicy blizny? Czy tylko ja mam nierozpuszczone szwy ;/
Poza tym mam mega apetyt, chyba nigdy nie wrócę do wagi, masakra normalnie... nie wiem czy to prolaktyna tak działa? od wczoraj jestem oficjalnie dawczynią do banku mleka i już uzbierałam ponad 800ml białego złotaEdward1, werni, Sweetcake, Lolita, ultraviolet, BlackRose 89, oloowa2709, Pikcia, GrubAsia lubią tę wiadomość
#wegemama#wegerodzinawkomplecie
Synek 💚 31.08.2018r.
Córeczka i Synek 💜💙 7.01.2021 -
Angelika0507 wrote:Ja brzuch miałam duży, teraz jest o niebo lepiej, ale sporo mi brakuje do płaskiego. Po tym jak zerwaliśmy plaster troszkę napuchło i zrobił się mały wałek nad raną. Zeszło mi 14kg już.
Czy Wy macie pod zewnętrzną blizną wyczuwalną bliznę wewnętrzną? U mnie taki twardy wałek jest pod spodem z grudkami. Wierzchnia rana jest piękna, dosłownie wygląda jakby była narysowana długopisem, tylko czy ta w środku nie będzie psuła efektu później?
Do dziewczyn, które miały już cc, po jakim czasie da się funkcjonować nie czując zbytnio dyskomfortu? Bo niby robię prawie wszystko (nie dźwigając, nie biegając itd), ale dyskomfort jest, ciągnie co jakiś czas, wstawać jest ciężko.5 lat starań. 4IUI, 4IVF.
❤2.02.2021 -
Aguu wrote:Dzięki dziewczyny za gratulacje. Okazało się, że miałam dużo zrostów, w związku z tym i dochodzenie do siebie i połóg będą zdecydowanie trudniejsze, niż poprzednim razem.
I leżę i ryczę w tym szpitalu, bo boli niemiłosiernie, do tego czuję się winna, że nie umiem rodzić dzieci naturalnie
Aguu przytulam z calych sil bo bardzo się odnajduje w tym co piszesz. Tez jak slyszalam krzyki z porodowki to poplakiwalam, ze mnie to nie jest nie bylo i nie będzie dane. Nie ze tesknie za bólem (bez przesady), no ale ze za cienka ma to jestem. Pierwszą cc mialam z powodu fobii nie do przetłumaczenia sobie. Ta trzecia cc byla juz bezdyskusyjna, ale trudna, bo zrosty właśnie i po prostu nie umiem w sobie tego pogpdzic. Jak na zlosc przez moja sale przewinely sie 4 pacjentki i wszystkie po sn...
Trzeba sobie to w głowie jakos po prostu poukładać...
Bierz przecowbolowe i bądź pewna ze z każdym dniem będzie lepiej. Ja 5 tygodni po cc jeszcze nie czuje sie rewelacyjne (w poprzednich ciazach juz śmigałam), a dostałam juz zgpdevod lekarki na rozne aktywności, w tym cwiczenia i basen (po wyleczeniu stanu zapalnego). Glowa do gory, choć bardzo rozumiem i przytulam.Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 lutego 2021, 15:00
hannaha lubi tę wiadomość
Janek 14
Tymek 11, 5
Laura - > nasze słońce od 18.01.2021 -
Wow Rukola szacun! Ja chyba od początku karmienia nie uzbierałabym tyle..
🤣
8/2/2021 urodziła się nasza mała królewna Pola 3720g I 51cm
2010 - urodził się Franciszek 4180g I 55 cm
XII.2012- 5tc [*]
Starania o kolejne dzieciątko od 2013.
5 VI 2020 - II kreski na teście 😁 -
Mi zostało do zrzucenia 4 kg żeby powrócić do wagi sprzed ciąży. Mam nadzieję, że uda mi się zrzucić więcej. Brzuch już w miarę płaski, ale mam na nim taką galaretę, że jak chodzę to się trzęsie na równo z piersiami 🙉 mimo to w żadne spodnie sprzed okresu ciąży się jeszcze nie mieszczę 🙈
-
Rucola mam krwiaki na bliznie , jest źle zszyta, krzywo i w końcach mam dziury, wstawiam zdjęcie ale uprzedzam dziewczyny wrażliwe nie oglądajcie. coś mi się tam sączy w dodatku
https://naforum.zapodaj.net/9b4efa7c47e1.jpg.html -
Tygrysek7773 ściskam mocno. Myślę że potrzeba więcej czasu i ta blizna będzie ładniej wyglądała 🍀😔 pamiętaj że to jeszcze Świerże jest ❤
XII.2012- 5tc [*]
Ja po cięciu miałam całe podbrzusze granatowe...Jeden wielki krwiak. 🙄 Położna gdy to zobaczyła od razu powiedziała, że ona nie podejmie się wyciągania szwów i musiałam z tym iść do lekarza. 🤷♀️ Po wyciągnięciu szwów obawiałam się, że rana mi się otworzy, bo niestety mam taką tendencję i rany słabo mi się goją... Na szczęście się nie rozeszła. Teraz, po 3 tygodniach pozostała mi już tylko różowa kreska, ale mam podskórne zgrubienie nad blizną, szczególnie po bokach i jest ono twarde. Ciekawa jestem czy to zgrubienie zniknie 🙄🤔2021 H🩷
2023 W🩵 -
Rucola ja przy jednym dziecku mam meeega apetyt. Ty masz bliźniaki a w dodatku oddajesz mleko do banku. Nie dziwię się, że chce Ci się jeść. Ja w takiej sytuacji chyba musiałabym zamknąć kuchnię na kłódkę
Rucola lubi tę wiadomość
♥ Liwia ur. 05.09.2014, 3300g, 51cm
♥ Laura ur. 23.08.2016, 3720g, 55cm
♥ Tymuś ur. 6.02.2021, 4030g, 55cm
-
Rucola wrote:TYgrysku a na czym polega to, ze Twoja blizna jest okropna? wybacz ale nie zakodowałam wcześniej ja mam cały czas problem z blizną, ale wizualnie wydaje mi się, ze nie jest najgorzej, choć jest średnio ładna i dość twarda.
Dziewczyny po cc Wy też macie takie zgrubieniaw okolicy blizny? Czy tylko ja mam nierozpuszczone szwy ;/
Poza tym mam mega apetyt, chyba nigdy nie wrócę do wagi, masakra normalnie... nie wiem czy to prolaktyna tak działa? od wczoraj jestem oficjalnie dawczynią do banku mleka i już uzbierałam ponad 800ml białego złota
Ja mam jedno dziecko, a jem dwie kolacje i trzecią w nocy koło 3-4 nad ranem, bo nie wytrzymuje z głodu 😂Rucola lubi tę wiadomość
-
Kurcze dziewczyny tak was czytam i się zastanawiam że chyba ze mną coś jest nie tak 🤦♀️ bo ja wogole nie mam apetytu, kolacje jem o 18.00 a śniadanie o 10.00 🤷♀️
oloowa2709 lubi tę wiadomość
XII.2012- 5tc [*]
Aguu gratuluję, dużo siły i wytrwałości życzę! Daj sobie czas na przyzwyczajenie się do Nowej sytuacji 😘
Chciałam tylko Wam dać znać że mimo terminu na jutro, na dzisiejszej wizycie 0 skurczy, 0 rozwarcia 🤷♀️ Jak do następnej środy nic samo nie ruszy to mam się stawić w szpitalu. Oby jednak samo ruszyło 🤞Ann0221 lubi tę wiadomość