🍀 LUTY 2021 🍀
-
WIADOMOŚĆ
-
Zuuziaaaa wrote:Czy któraś z Was daje tylko mm albo karmi mieszanie? Ja jestem kpi ale mam niedoczas z odciaganiem i mam plan przejść na mm. Jakie mleko podajecie?
My się karmimy mm i że 2 razy dziennie piersią.
U nas jak narazie się sprawdza Bebilon profutura. -
Edward1 wrote:BlackRose a ja myślałam że ty już po i jak przecxytma dzisiaj twój wpis to o ty że urodziłaś i że znowu pobiłaś rekord ☺ a tu proszę
Nie wiem czy się dziś jednak nie wybrać bo jutro jest mój ginekolog, może mi pomoże urodzić. Sam mówi, że "aż się prosi o poród" -
BlackRose 89 wrote:Nie wiem czy się dziś jednak nie wybrać bo jutro jest mój ginekolog, może mi pomoże urodzić. Sam mówi, że "aż się prosi o poród"
8/2/2021 urodziła się nasza mała królewna Pola 3720g I 51cm
2010 - urodził się Franciszek 4180g I 55 cm
XII.2012- 5tc [*]
Starania o kolejne dzieciątko od 2013.
5 VI 2020 - II kreski na teście 😁 -
Bajka15 wrote:My się karmimy mm i że 2 razy dziennie piersią.
U nas jak narazie się sprawdza Bebilon profutura.
A wiesz może czym się różni Bebilon Profutura od Bebilon Pronutra Advance? 🥴
Zastanawialam się między tymi dwoma, ale w końcu wybrałam Advance bo w Rossmannie są dostępne z tej wersji takie buteleczki 200ml z gotowym już mlekiem. Stwierdziłam, że to fajnia opcja na wyjścia z domu.
-
#KOLKI
Dziewczyny, czy któraś z Was ma doświadczenie z lekiem Debridat? Wczoraj mały tak się darł od 18 do 23 jakbyśmy co najmniej egzorcyzmy nad nim odprawiali. BioGaia i Espumisan nie pomagają, młody wciąż ma problem z gazamii obrywają przy okazji moje sutki, bo szarpie się przy próbach uspokojenia go przy cycu... Dostałam receptę na lek jw. Czy którejś z Was on pomógł? -
Lolita wrote:#KOLKI
Dziewczyny, czy któraś z Was ma doświadczenie z lekiem Debridat? Wczoraj mały tak się darł od 18 do 23 jakbyśmy co najmniej egzorcyzmy nad nim odprawiali. BioGaia i Espumisan nie pomagają, młody wciąż ma problem z gazamii obrywają przy okazji moje sutki, bo szarpie się przy próbach uspokojenia go przy cycu... Dostałam receptę na lek jw. Czy którejś z Was on pomógł?Lolita lubi tę wiadomość
XII.2012- 5tc [*]
Franiczka_ wrote:A wiesz może czym się różni Bebilon Profutura od Bebilon Pronutra Advance? 🥴
Zastanawialam się między tymi dwoma, ale w końcu wybrałam Advance bo w Rossmannie są dostępne z tej wersji takie buteleczki 200ml z gotowym już mlekiem. Stwierdziłam, że to fajnia opcja na wyjścia z domu.
Nie mam pojęcia! Generalnie chciałam kupić pronutre bo koleżanka powiedziała że jest "najzwyklejsze" ale moja mama się pomyliła i wzięła profuture i przy niej już zostaniemy bo jest ok 😊Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 lutego 2021, 16:46
-
Lolita wrote:#KOLKI
Dziewczyny, czy któraś z Was ma doświadczenie z lekiem Debridat? Wczoraj mały tak się darł od 18 do 23 jakbyśmy co najmniej egzorcyzmy nad nim odprawiali. BioGaia i Espumisan nie pomagają, młody wciąż ma problem z gazamii obrywają przy okazji moje sutki, bo szarpie się przy próbach uspokojenia go przy cycu... Dostałam receptę na lek jw. Czy którejś z Was on pomógł?
Tego leku nie znam ale znajoma polecała DELICOL. Jej synowi pomógł -
Lolita nam na kolki nie pomógł żaden lek przy pierwszej córeczce. Uspokajała się jedynie na piłce. Najpierw otulałam ją ciasno kocykiem, do buzi dawałam smoczek tak żeby nie wypadł, sadzałam na kolanach i podskakiwałam na piłce aż do uspokojenia.♥ Liwia ur. 05.09.2014, 3300g, 51cm
♥ Laura ur. 23.08.2016, 3720g, 55cm
♥ Tymuś ur. 6.02.2021, 4030g, 55cm
-
Ja starszego karmiłam mieszanie. Mleko dawałam z hippa. Dobry skład ma.
Co do młodszego to od wczoraj nie podaje mm i jemy wyłącznie piersią. 😊Edward1, Rucola lubią tę wiadomość
-
Ja zeszlam z 2 butelek mm na jedna, a tak karmimy sie piersia.
Ja mam problem z krwawiacym pempuszkiem. Jak kikut odpadl wszystko bylo ok, a od wtorku zaczelo krwawic. Z dnia na dzien coraz bardziej. Wlasnie jestem na pogotowiu. Lekarz stiwerdzil ze nie ma zakazenia, ale nadal nas trzymaja na obserwacji. Mam nadzieje ze za kilka godzin nas puszcza do domu -
Hej
Ania, mam nadzieje że jestescie w domu.
A ja zaczęłam ponownie krwawic z bolami jak na okres. Nie jest to na pewno okres, bo w poniedziałek mialam usg i wszystko "spi". Wtedy tez lekarka orzekla, ze juz wszystko oczyszczone i zagojone, ale wyszedl tez stan zapalny. A tu wczoraj plamienie, dzis w nocy krew. Chyba to nie jest takie normalne...Janek 14
Tymek 11, 5
Laura - > nasze słońce od 18.01.2021 -
U nas minął miesiąc od porodu i od początku krwawię z przerwami- kilka dni czysto kilka dni niewielkie ilości krwi.
Inka dużo tej krwi? Leci ciągiem?
Lolita ja nie próbowałam tego leku, mam nadzieję, że u Was pomoże ❤️
Rucola piękny wynik! Dla wcześniaczków to prawdziwa uczta 😍 (rozumiem, że 800ml to poza tym co zjadły Twoje maluszki?Rucola lubi tę wiadomość
"Szczęście to nie tylko to, co los daje, ale i to, czego nie zabiera"
3 ivf, 4 transfer: ❤️wymarzona córeczka 27.01.2021r.
Starania o rodzeństwo od 07.2021 kolejne 4 procedury ivf , kolejne 7 nieudanych transferów
03.05.2022r 💔 10t.c.
2 miesiące odpoczynku i :
04.02.2023 - || naturalny cud
11+0 Nifty pro - niskie ryzyka, chłopiec 🩵
12+6 mały człowiek ma juz 6.1cm 🥰
18+0 225g akrobaty 🥹
23+0 559g połówkowe 🤩
28+6 1330g bobaska,
31+0 1620g 🥰 III prenatalne,miednicowo położony
33+6 2550g fiknął głową w dół 🫣
36+1 3060g małego gigantka🥹
37+0 3300g
39+1 cc- 3780g, 58cm pięknego chłopca 🩵 -
Inka7 wrote:No tak. Tylko u mnie w poniedziałek będzie 6. I na wizycie lekarka stwierdzila ze juz się wszystko oczyściło...
Zadzwonilam jednak. Mam sie obserwować do poniedziałku.
XII.2012- 5tc [*]
Inka7 wrote:Hej
Ania, mam nadzieje że jestescie w domu.
A ja zaczęłam ponownie krwawic z bolami jak na okres. Nie jest to na pewno okres, bo w poniedziałek mialam usg i wszystko "spi". Wtedy tez lekarka orzekla, ze juz wszystko oczyszczone i zagojone, ale wyszedl tez stan zapalny. A tu wczoraj plamienie, dzis w nocy krew. Chyba to nie jest takie normalne...
Inka u mnie 5 tydzien po porodzie minie w niedziele . Czasami tak mAm, ze 4 czy 5 dni czyste ,a później jeden dzień leci krew lub bardziej skuz podbarwiony. Ale ja po cc i nie wiem czy to ma znaczenie .
Lolita ja tego leku nie stosowałam, ale u corki i przy synku wsztsko wyprobowalismy i nic nie pomagało. Dopiero przy 2 dziecku kolezanka mi powiedziala o piłce( o ktorej wspominała madiii) i to duzo dalo. Przede wszykim mojemu kregoslupowi . I spowiejanie okazalo sie genialne.
Rozglądałyscie się za matami dla dzieci ?Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 lutego 2021, 11:03
madiiiii lubi tę wiadomość