🍀 LUTY 2021 🍀
-
WIADOMOŚĆ
-
Madiii u nas tez ciagle przytulanie i całowanie i stad ta infekcja u małego.
My już po bilansie. Mały cały przebadany. W trakcie zrobił 3 kupy i osikal wszystko🙈🙈 jeszcze raz go lekarz osłuchał i płucka i oskrzela czyste. Tylko lekki , charczący katarek. Mam podawać tylko sol fizjologiczna i nie za czesto odciągać . Mały wazy 5030 gr i ma około 60 cm. Wyrasta mi już z ubranek 62. -
Jak tam obserwuje mojego małego to jest inny od młodszej siostry. Poleży jak nie w foteliku samochodowym to na kanapie czy w kokonie. Oczywiscie lubi być noszony a w szczególności wieczorami. Rzadko usypia przy piersi, wieczorem trzeba go usypiać na rękach , chodzić i bujać.No i co najwazniejsze to dużo więcej śpi sam niż siostra. Wszyscy co nas znają życzą nam tylko więcej snu w nocy niż z corka. Wiem, ze zmieni się to 100000000 razy ale ciesze się chwila.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 marca 2021, 11:17
-
Nasz Tymuś wczoraj ważył 5250g. Niektórych ubranek nawet nie zdążyłam założyć a z nich wyrósł
Sweetcake ale mieliście bombardowanie na bilansie U nas na wczorajszym szczepieniu tylko kleksik. Ale tak się biedaczek zestresował, że przespał prawie cały dzień.
Hehh, gdyby zawsze kończyło się na lekkim przeziębieniu, byłabym najszczęśliwsza mamą na świecie. Gdy moje dzieci chorują, ja choruję z nimi ale psychicznie. Strasznie jestem przewrażliwiona na tym punkcie.
Z odkładaniem u nas nie jest najgorzej. Większość dnia spędza w foteliku. Po południu i wieczorem więcej na rękach. Jak się wyciszy i nic mu nie dolega potrafi spokojnie poleżeć na materacu z dziewczynami ♥
Dziewczyny wróciłyście już do aktywności? Ja od tygodnia męczę już orbitreka i mięśnie core. Niesamowite uczucie. Po tym jak ćwiczyłam z brzuszkowym obciążeniem teraz mam wrażenie, że mam lepszą formę niż przed ciążąWiadomość wyedytowana przez autora: 10 marca 2021, 12:04
♥ Liwia ur. 05.09.2014, 3300g, 51cm
♥ Laura ur. 23.08.2016, 3720g, 55cm
♥ Tymuś ur. 6.02.2021, 4030g, 55cm
-
Franiczka_ wrote:Pytanie do dziewczyn, które podają dzieciom żelazo...
Kiedy od podania żelaza występują u Waszych dzieci nieporządne skutki?
Któraś z Was stosuje Actiferol?
Ja stosuję Aciferol, u Kacpra rewolucje w brzuszku były około 8 godzin od podania. Zaczynałam podawać co 2 dzień aby przyzwyczaić brzuszek. Od kilku dni jakby przeszło i skutków ubocznych nie maWiadomość wyedytowana przez autora: 10 marca 2021, 11:56
Franiczka_ lubi tę wiadomość
-
Tristana wrote:7mg
Kurcze, a my mamy zacząć od 7mg i za 3 dni przejść na 15mg, po czym po 2 tyg na 15+7mg 🤯 Już mam stresa 😣 Tylko, że u nas w morfologii wyszła niedokrwistość. Poprzednia pediatra nie widziała w tym problemu. Skonsultowaliśmy się u innej i zleciła ten Actiferol. -
Madii waga piękna. Oj te choroby to moja zmora. Nawet jak moja najstarsza jest chora to biegam do niej i sprawdzam czy wszystko ok.
Ja nie zdążyłam ubrac conajmniej 6 pajacyków i 5 kompletów . Nie wiem co sobie myślałam kupując tak małe ubranka bo przecież wiedziałam, ze mały będzie duży.
Ja po 6 tygodniach zamierzam powolutku zacząć cwiczyc. Muszę zapytać moja polozna o moje mięśnie brzucha. Ostatnio mówiła, ze jeszcze nie mogę zacząć cwiczyc no tylko mięśnie dna miednicy.
Madiii a co ćwiczysz? Ja chyba zaczne naprzemiennie: crosstrainer i Chodakowska( te lżejsze programy). -
madii Boże jak ci zazdroszczę.. nie ma mowy i żadnej aktywności u mnie , cieszę się jak uda mi się zrobić synkowi coś na szybko do jedzenia. mała totalnie się popsuła, spi tylko na mnie . opadam z nerw i sil , jeszcze syn trzeci raz ma kwarantanne z przedszkola
-
Ja jeszcze krawię, ale gdy tylko się skończy zzamierzam zacząć ćwiczyć z Chodakowska plus joga na rozciągnie. Wisi mi flak na brzuchu taki że szok, nie mogę na niego patrzeć. Na szczęście nie mam apetytu, jem bo muszę, więc może szybciej Waga zleci, a zostało 10kg do zrzucenia... ehhh trzeba było nie zajadać tyle w ciąży...to teraz mam za swoje.
A najlepszy mój stary... dzisiaj rano szykuje się do pracy jednocześnie tańcuje przede mną z wywalonym fiflakiem i pyta kiedy będzie mógł zacząć penetrację 🤯🤯🤯😜
tygrysek7773 lubi tę wiadomość
8/2/2021 urodziła się nasza mała królewna Pola 3720g I 51cm
2010 - urodził się Franciszek 4180g I 55 cm
XII.2012- 5tc [*]
Starania o kolejne dzieciątko od 2013.
5 VI 2020 - II kreski na teście 😁 -
Sweetcake ja mięśnie dna miednicy zaczęłam ćwiczyć praktycznie od razu. Tak mi zalecała położna. Od tygodnia robię 20 min orbitreka + ćwiczenia z hantelkami na ręce + zestaw pociążowy na mięśnie core. O taki:
https://www.youtube.com/watch?v=U5bbjclLHAg&t=116s
lub
https://www.youtube.com/watch?v=imxZeUGhel4&t=5s
Wczoraj po raz pierwszy kawałeczek sukcesu Chodakowskiej, ale niestety skakanie z cycami w trakcie laktacji nie jest komfortowe. Miałam ochotę je zagipsować, a mam dobry stanik sportowy.
Tygrysku współczuję strasznie. Wiem, co czujesz. Ze starszą córką nie było mowy o jakiejkolwiek aktywności, chwili spokoju. Wyglądaliśmy z mężem jak zombie. Trzymaj się ♥
Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 marca 2021, 13:58
♥ Liwia ur. 05.09.2014, 3300g, 51cm
♥ Laura ur. 23.08.2016, 3720g, 55cm
♥ Tymuś ur. 6.02.2021, 4030g, 55cm
-
tygrysek7773 wrote:Black to my znow trzymamy kciuki
dziewczyny kiedy będzie ten etap gdy dzieci poleżą trochę gapiąc się na zabawki i gugając? albo zasną sobie w bujaku ? ja naprawdę w dzień nic nie jestem w stanie zrobić. chyba jak maz wroci na weekend to przetestuje nosidło chociaż boje się że to za wcześnie. co myślicie? to tula z wkładką dla noworodka.Janek 14
Tymek 11, 5
Laura - > nasze słońce od 18.01.2021 -
tygrysek7773 wrote:madii Boże jak ci zazdroszczę.. nie ma mowy i żadnej aktywności u mnie , cieszę się jak uda mi się zrobić synkowi coś na szybko do jedzenia. mała totalnie się popsuła, spi tylko na mnie . opadam z nerw i sil , jeszcze syn trzeci raz ma kwarantanne z przedszkola
-
BlackRose 89 wrote:Cześć dziewczyny
U mnie bez zmian.
Wczoraj miałam szczegółowe usg plus sprawdzali czystość wód płodowych. A dziś kolejna kroplówka... Czyli już czwarta. Mam nadzieję, że ostatnia.
BlackRose powodzenia, oby sie udalo. Widac, ze maluszkowi dobrze w brzuszku i wychodzic nie chce. -
U nas ciężka noc, przenieśli mnie na salę ogólną.. gdzie juz jie mam swojego łóżka:( masakra przy takim szkrabie wszystko robić na siedząco.. mam taki rozkladany plastikowy... "coś" bo jie wiem jak to inaczej nazwać 😤 ale na podłodze by było wygodniej..o tym że sala ma dwa metry na trzy to juz nie wspomnę.
Leżymy z małym krzykaczem więc i mój robi się niespokojny... choć pielegniarki ochrzczciły go najgrzeczniejszym dzieckiem w ich karierze bo jeszcze nie zdarzyło mu się płakać.
Na cholerę ja płacę te składki?
Łóżko mi nie przysługuje jedzenie zresztą teznie.. masakra5 lat starań. 4IUI, 4IVF.
❤2.02.2021 -
liliputkowo90 wrote:U nas ciężka noc, przenieśli mnie na salę ogólną.. gdzie juz jie mam swojego łóżka:( masakra przy takim szkrabie wszystko robić na siedząco.. mam taki rozkladany plastikowy... "coś" bo jie wiem jak to inaczej nazwać 😤 ale na podłodze by było wygodniej..o tym że sala ma dwa metry na trzy to juz nie wspomnę.
Leżymy z małym krzykaczem więc i mój robi się niespokojny... choć pielegniarki ochrzczciły go najgrzeczniejszym dzieckiem w ich karierze bo jeszcze nie zdarzyło mu się płakać.
Na cholerę ja płacę te składki?
Łóżko mi nie przysługuje jedzenie zresztą teznie.. masakra -
Dziewczyny później Was nadrobię.
Wpadam tylko poinformować, że w końcu nasz synek jest już z nami ❤️
Była dziś rozmowa z ordynatorem i pytał mnie czy zgadzam się na przebicie wod.
O 13 puścili wody a o 14.20 mój mały mężczyzna był już z nami.
Urodził się z wagą 4100g i 56cm długi (jeśli dobrze usłyszałam). Wszystko wygląda dobrze, ładnie ssie pierś i jestem mega szczęśliwa 🥰🥰🥰
Niestety położna musiała mnie naciąć ale mam tylko 5 szwów, po dwóch godzinach biegałam już jak sarenka, dupsko nie boli jak siadam.
Naciela mnie bo synek ma dużą głowę 39cm a skóra po wczesniejscym porodzie była bardzo sztywna.
Ale trafiłam na wspaniałą położną, chyba najlepsza na całym oddziale. Bez niej chyba bym go nie wypchnęła, bardzo mnie wspierała i jestem jej mega wdzięczna.
Ania81, Franiczka_, Angelika0507, Sweetcake, Tristana, Edward1, zokeia, Patt94, Lalala, oloowa2709, werni lubią tę wiadomość
-
BlackRose gratuluje z całego serca ! masz świetne porody mimo ze długo na nie czekasz fajnie ze dobrze się czujesz . dużo dużo zdrówka dla małego księcia!
Sweetcake moj syn tez taki był... ktoś powiedział że jak pierwsze dziecko jest trudne i nie spi to z drugim będzie na odwrót. kolejny przesad do dupy xDBlackRose 89, Edward1, werni lubią tę wiadomość