X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne 🍀 LUTY 2021 🍀
Odpowiedz

🍀 LUTY 2021 🍀

Oceń ten wątek:
  • Tristana Przyjaciółka

Wysłany: 9 marca 2021, 08:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Franiczka_ wrote:
    Średnio 800-900ml. A Twój?

No właśnie średnio 700 może 750 😓

bl9ci09kc99luerc.png
  • Mavi Autorytet

Wysłany: 9 marca 2021, 08:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tristana wrote:
    Dziewczyny KPI mam pytanko: ile mleka w ciągu dnia zjadają Wasze dzieciaczki? Mam wrażenie że mój za mało je :( tzn nie woła więcej, pieluszki moczy, kupki robi ale czasem mam wrażenie że je za mało

Moja wypija 100-120 ml na raz średnio co 3h, w nocy co 4. Przybiera ładnie, w ciągu 10 dni 610g, wiec raczej je odpowiednio.

• Franiczka_ Autorytet

Wysłany: 9 marca 2021, 08:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Edward1 wrote:
    Odstawiłaś nabiał i nic nie dało a mimo to to skaza białkowa? Czemu samo odstawienie nabialu nic nie dało? Gdzie leży problem?

Bo odstawienie samego nabiału to za mało.

3i492n0aa33ktkto.png
  • Sweetcake Autorytet

Wysłany: 9 marca 2021, 08:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas chyba infekcja. Mały furczy, charczy i dusi się flegma. Niby ma katar ale jak je to ładnie oddycha. Nie da się go na płasko odłożyć bo zaraz kaszle i dusi się flegma. Dzisiaj w nocy się zaczęło. Podaje mu do noska sol fizjologiczna i robię inhalacje i oklepuje go.. O 15 wizyta u lekarza. Zapewne młodsza go zaraziła bo 2 dni miała lekki katar . Jak to któraś napisała : zawsze coś. A już zapowiadało się tak fajnie.

• Edward1 Autorytet

Wysłany: 9 marca 2021, 09:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sweetcake chwili spokoju nie ma i tak do 18tki będzie 😳🤯

n59ykrhmt0n17fpk.png

8/2/2021 urodziła się nasza mała królewna Pola 3720g I 51cm

2010 - urodził się Franciszek 4180g I 55 cm

XII.2012- 5tc [*]

Starania o kolejne dzieciątko od 2013.
    5 VI 2020 - II kreski na teście 😁
  • liliputkowo90 Autorytet

Wysłany: 9 marca 2021, 09:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sweetcake wrote:
    U nas chyba infekcja. Mały furczy, charczy i dusi się flegma. Niby ma katar ale jak je to ładnie oddycha. Nie da się go na płasko odłożyć bo zaraz kaszle i dusi się flegma. Dzisiaj w nocy się zaczęło. Podaje mu do noska sol fizjologiczna i robię inhalacje i oklepuje go.. O 15 wizyta u lekarza. Zapewne młodsza go zaraziła bo 2 dni miała lekki katar . Jak to któraś napisała : zawsze coś. A już zapowiadało się tak fajnie.

Ojej współczuję dobrze że idziecie do lekarza. U nas też zaczęło się niewinnie od kataru a teraz leci nam piątą doba w szpitalu.. trzymam kciuki. Daj znać po wizycie

5 lat starań. 4IUI, 4IVF.
    ❤2.02.2021
  • Lalala Autorytet

Wysłany: 9 marca 2021, 10:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny proszę o poradę, bo też wiele z Was ma nieodkładalne maluszki. U nas zaczęło się to ok 2 dni temu. Mała śpi na mnie, leżę z nią tak nawet godzinę i śpi w najlepsze. Odkładam ją do łóżeczka i nie miną 2 minuty i mała oczy jak 5 zł i się zaczyna niepokoić. Nic nie daje głaskanie w łóżeczku. Muszę ją znowu wziąć w ramiona, utulić i wtedy znowu zasypia. Jestem uwiązana :-( w nocy też śpi z nami, mimo że mamy dostawkę to i tak dla niej to za duża odległość do mnie. Wiem, że dziecko potrzebuje bliskości i przy mamie zawsze najlepiej i najbezpieczniej, ale ja nic nie mogę zrobić! Macie jakieś sposoby? Albo chociaż wiecie, kiedy ten etap może minąć?

atdccwa173tcycke.png
  • Sweetcake Autorytet

Wysłany: 9 marca 2021, 10:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    liliputkowo90 wrote:
    Ojej współczuję dobrze że idziecie do lekarza. U nas też zaczęło się niewinnie od kataru a teraz leci nam piątą doba w szpitalu.. trzymam kciuki. Daj znać po wizycie
    Liliputkowo właśnie pamietam, ze u Was się to skończyło szpitalem. Oby u nas minęło szybko. A u Was jest już poprawa?

• madiiiii Autorytet

Wysłany: 9 marca 2021, 10:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lalala a próbowałaś odkładać malutką do fotelika samochodowego ciasno otuloną kocykiem? Możesz też próbować kłaść ją ze swoją bluzką, żeby czuła Twój zapach. Ewentualnie ciepły termoforek.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 marca 2021, 11:08

♥ Liwia ur. 05.09.2014, 3300g, 51cm
    ♥ Laura ur. 23.08.2016, 3720g, 55cm
    ♥ Tymuś ur. 6.02.2021, 4030g, 55cm

Wysłany: 9 marca 2021, 11:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak u nas już super:) antybiotyki trafione w punkt więc wyniki dziś juz były w normie. Ale zostajemy tu jeszcze tydzień ze wzgledu na antybiotyk który podają dożylnie :(

❤2.02.2021
  • Ewkaewka Autorytet

Wysłany: 9 marca 2021, 11:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas smoczek pomaga. Co prawda nie zasypia wtedy, ale mogę chociaż napić się herbaty.

08.02 💙 Artur
  • Sweetcake Autorytet

Wysłany: 9 marca 2021, 11:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    liliputkowo90 wrote:
    Tak u nas już super:) antybiotyki trafione w punkt więc wyniki dziś juz były w normie. Ale zostajemy tu jeszcze tydzień ze wzgledu na antybiotyk który podają dożylnie :(
    To super. To w sumie prawie 2 tygodnie w szpitalu? A jaka mieliście diagnozę?

• Edward1 Autorytet

Wysłany: 9 marca 2021, 11:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lalala wrote:
    Dziewczyny proszę o poradę, bo też wiele z Was ma nieodkładalne maluszki. U nas zaczęło się to ok 2 dni temu. Mała śpi na mnie, leżę z nią tak nawet godzinę i śpi w najlepsze. Odkładam ją do łóżeczka i nie miną 2 minuty i mała oczy jak 5 zł i się zaczyna niepokoić. Nic nie daje głaskanie w łóżeczku. Muszę ją znowu wziąć w ramiona, utulić i wtedy znowu zasypia. Jestem uwiązana :-( w nocy też śpi z nami, mimo że mamy dostawkę to i tak dla niej to za duża odległość do mnie. Wiem, że dziecko potrzebuje bliskości i przy mamie zawsze najlepiej i najbezpieczniej, ale ja nic nie mogę zrobić! Macie jakieś sposoby? Albo chociaż wiecie, kiedy ten etap może minąć?
    My tak mamy od samego pocztku. Czekam az minie ten etap z utesknieniem, ale kiedy to ciezko powiedziec, moze jak skonczy 3 miesiace 😳🤔

n59ykrhmt0n17fpk.png

8/2/2021 urodziła się nasza mała królewna Pola 3720g I 51cm

2010 - urodził się Franciszek 4180g I 55 cm

XII.2012- 5tc [*]

Starania o kolejne dzieciątko od 2013.
    5 VI 2020 - II kreski na teście 😁
  • tygrysek7773 Autorytet

Wysłany: 9 marca 2021, 11:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lalala u nas tez jest taki etap w ciągu dnia, ale daje rade moj kosz Mojżesza na kółkach, trochę pobujam i trochę w nim pośpi a że on jeździ no to jestem mobilna . może bujanie we wózku? bo niestety zawsze przy odkładaniu te nieodkladalne dzieci się wybudzają..

Sweetcake masz katarek do odkurzacza ? tym ładnie się udrażnia nosek

👩32 🧔30
    26.09 początek starań o 3 dziecko 👩‍❤️‍💋‍👨
    2.11 mamy 🤰dwie kreseczki !!
    22.11 mamy ❤i 4 mm człowieka
    age.png
    age.png
    preg.png
  • Sweetcake Autorytet

Wysłany: 9 marca 2021, 11:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tygrysek7773 wrote:

Sweetcake masz katarek do odkurzacza ? tym ładnie się udrażnia nosek
    Tygrysek właśnie nie mam. Mam tylko taki co ja ustami odciągać i na razie daje rade. W sumie to tego kataru dużo nie ma. Nosek nie jest zatkany tylko ta flegma dusząca jest straszna. Chyba zwariuje tak się o niego martwię.

Wysłany: 9 marca 2021, 11:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Diagnoza to zapalenie płuc, EColi w moczu i wirusowe zapalenie skóry, tu akurat dokładnej diagnozy nie mamy bo wysypka pojawiała się by za godzinę znaleźć się w innym miejscu w zupełnie innej formie.. ale po piewrszej dawce antybiotyku znikła zupełnie, więc lekarze obstawiają że był to jakiś wirus..
    Dzięki Bogu szybko trafiliśmy do szpitala więc ślady mamy tylko na prawym płucku i to znikome no ale jednak są;(

❤2.02.2021
  • Sweetcake Autorytet

Wysłany: 9 marca 2021, 11:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Edwarda żebyś wiedziała🙈

• Sweetcake Autorytet

Wysłany: 9 marca 2021, 11:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Liliputkowo oj to dużo u was się chorób się nałożyło. Ciesze się, ze Wan taj szybko pomogli🌸🌸

• Sweetcake Autorytet

Wysłany: 9 marca 2021, 12:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja miałam nieodkladalna córkę. Nic ale to nic nie pomagało. W koncu jak miała około roku dała się w trakcie drzemki odłożyć na 30 min a ja nie wiedziałam co z tym czasem zrobić. Zrobiłam zdjęcia i nagrałam filmik, aby rozesłać znajomym i rodzinie. Nie byłam w stanie zrobić absolutnie nic w domu. I jeszcze nienawiść do wózka i fotelika samochodowego. No ciężko było ale minęło.

• madiiiii Autorytet

Wysłany: 9 marca 2021, 12:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Liliputkowo strasznie współczuję tego pobytu w szpitalu :( Takie maleństwo i już chore. Trzymajcie się! ♥

Sweetcake mam nadzieję, że u Was to nic poważnego ♥

♥ Liwia ur. 05.09.2014, 3300g, 51cm
    ♥ Laura ur. 23.08.2016, 3720g, 55cm
    ♥ Tymuś ur. 6.02.2021, 4030g, 55cm
‹‹ 698 699 700 701 702 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Choroba Hashimoto a ciąża - co musisz wiedzieć?

Hashimoto co to za choroba i jak się objawia? Przede wszystkim charakteryzuje się przewlekłym stanem zapalnym tarczycy (tzw. limfocytowym zapaleniem tarczycy). Jak ją rozpoznać i jak leczyć? Hashimoto a ciąża - jaki wpływ może mieć choroba Hashimoto na płodność kobiet oraz przebieg ciąży?

CZYTAJ WIĘCEJ

Karuzela łóżeczkowa, która rośnie razem z dzieckiem

Karuzele do łóżeczka to nie tylko dekoracja – pomagają stymulować zmysły malucha i wspierają jego rozwój. Kolorowe, poruszające się elementy przyciągają uwagę dziecka, rozwijając wzrok oraz koordynację. Dodatkowo, delikatna muzyka i spokojne ruchy karuzeli mogą działać kojąco, pomagając maluchowi w wyciszeniu się przed snem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Planowanie ciąży, czyli o tym jakie badania przed ciążą warto wykonać

Planowanie ciąży to ważny moment w życiu każdej kobiety. Zastanawiasz się jakie badania przed ciążą warto wykonać? A może warto pomyśleć o dodatkowych szczepieniach? Co zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na zdrową, szczęśliwą ciążę? Przeczytaj, które szczepienia musisz zrobić jeszcze przed rozpoczęciem starań, a które spokojnie możesz zrobić nawet będąc już w ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ