🍀 LUTY 2021 🍀
-
WIADOMOŚĆ
-
Edward1 wrote:Inka piszesz ze widzisz roznice po odstawieniu bialka, ale czy tylko na skorze Laury czy w zachowaniu rowniez? Chodzi mi np o szarpanie, płacz, wypuszczanie piersi podczas jedzenia, czy u niej takie zachowanie nigdy nie mialo miejsca?
Bo ja juz nie wiem, czy Pole boli brzuch, czy to bialko czy moze skok 🤷♀️Edward1, werni lubią tę wiadomość
Janek 14
Tymek 11, 5
Laura - > nasze słońce od 18.01.2021 -
Dziewczyny u nas szarpanie było praktycznie od samego początku. Dosyć uciążliwe to było bo praktycznie przy każdym karmieniu. Czasami w nocy było spokojnie ale nie zawsze. Po wizycie u osteopaty widze ogromna różnice. Stwierdził lekkie napięcie w szyi i klatce piersiowej. Ja po pierwszej wizycie widze ogromna poprawę. Teraz szarpie się, ale bardzo rzadko ,jak nałyka się powietrza albo jak przystawiam go do piersi a nie chce mu się jeść. U nas osteopata to strzał w 10. A byłam sceptyczna bo przy młodszej córce nie widziałam żadnych zmian z tym, ze ja tam poszłam z problemem spania bo już zdesperowana byłam. Jeszcze czekaja nas 2 wizyty.
werni lubi tę wiadomość
-
U nas tez czasami rzuca sie przy jedzeniu, czasami smoczek pomaga, czasami musze go ponosic, czasami butelka. Ogolnie dochodze do wniosku ze moj syn jest cycoterorysta.
Dzis miala przyjsc HV, odwolala wizyte bo jakies tam spotkanie, a ja mialam nadzieje, ze dowiem sie wagi synka, a co najwazniejsze pokaze jej pepek, zaproponowala mi teleporade z gp, kuzwa jak ja mam pokazac dokladnie ten pepek przez kamerke -
Ania81 wrote:U nas tez czasami rzuca sie przy jedzeniu, czasami smoczek pomaga, czasami musze go ponosic, czasami butelka. Ogolnie dochodze do wniosku ze moj syn jest cycoterorysta.
Dzis miala przyjsc HV, odwolala wizyte bo jakies tam spotkanie, a ja mialam nadzieje, ze dowiem sie wagi synka, a co najwazniejsze pokaze jej pepek, zaproponowala mi teleporade z gp, kuzwa jak ja mam pokazac dokladnie ten pepek przez kamerke
🤬🤬🤬 Tak mnie jakoś naszło 🤦♀️🤷♀️
8/2/2021 urodziła się nasza mała królewna Pola 3720g I 51cm
2010 - urodził się Franciszek 4180g I 55 cm
XII.2012- 5tc [*]
Starania o kolejne dzieciątko od 2013.
5 VI 2020 - II kreski na teście 😁 -
a my id wczoraj walczymy z katarem. dzis juz lepiej ale wczoraj to nie nadążałam odciagac .. no to zaczęłam: psikanie sterimarem, odciąganie odkurzaczem, inhalacja z soli i oklepywanie . byłam w szoku ile tego żółtego gówna może się mieścić w takim maleńkim nosku
.biedna Laura przestraszona ze tchu nie może przez ten katar złapać ja oczywiście ryk z nią razem.. a to tylko katar dziewczyny co muszą czuć ci rodzice co mają poważnie chore dzieci 😢
do tego zrobiła się bardzo apatyczna i senna. ale dzis juz przynajmniej trochę się śmieje...
clover u mojego synka były takie objawy jak u was i okazało się to alergią.
szarpanie przy cycu jest i u nas. położna mi mówiła że to nie jest nietolerancja laktozy bo wtedy by tak wyglądało kazde karmienie.
nie wierze ze nie możecie iść z bobasami do lekarza poz !! u nas w przychodni można w każdej chwili iść z dzieckiem a ja jak byłam w ciazy i kłuło mnie w piersiach tez bez problemu byłam przyjęta... -
Powiedzcie mi jak zrobić żeby mała spala raz na jednym boku a raz na drugim. Ona śpi głównie na plecach i buzię ma odwrócona na prawą strone. Tez zwróciła mi na to uwagę pediatra. Ale nic nie dziala. Ja jej np rogal do karmienia położę po prawej stronie żeby się nie odwracala to krzyczy albo tak się wierci ze i tak się odwróci na prawą strone
-
Powiem wam dziewczyny,, ete nasze klopoty to codziennosc. Coreczka (6 lat) mojej bliskiej koleżanki trafila na intensywna terapie z powodu zespolu pocovidowegoz wydolnością serduszka zaledwie 45 %... Dzis rano bylo odrobinę lepiej, ale modlimy się o kolejny przelom. Koleżanka nie mogła w nocy jechać do niej, bo nie miala wyników testu na covid ☹️ nie wyobrażam sobie drzeć o życie dziecka i nie moc byc przy nim...Janek 14
Tymek 11, 5
Laura - > nasze słońce od 18.01.2021 -
Inka to straszne! Oby ta pandemia się szybko skończyła 😢
XII.2012- 5tc [*]
Inka straszne... ja z mała to tylko na spacery na pole chodzę juz tak się boję o nią i synka ..
Ewkaewka ja robie solą fizjologiczna w ampulkach do inhalatora. mała uwielbia inhalacje i oklepywanko -
Edward1 wrote:Wiesz co dla mnie to jakaś paranoja, że ciężko I'm jest zobaczyć dziecko! Ja rozumiem pandemia, ja rozumiem covid itp tez się tego cholerstwa boję, ale mam wrażenie że lekarzom to w to mi graj z tą pandemia. Nikt im nie przychodzi, nie kręci się po przychodni, szybki telefonik, rzucenie tekstem że to normalne albo tak może być i tyle!
🤬🤬🤬 Tak mnie jakoś naszło 🤦♀️🤷♀️
Ja juz nie bede pisac co wyartykulowalam po tym telefonie, bo mnie chyba tu zablokuja🙈🙈. Porazka jakas totalna. Jak slysze, ze to normalne to mi niz w kieszeni otwiera. Dziecko moje coraz bardziej placzliwe, niespokojne. Jutro pewnie znowu pogotowie, bo gp ma wszystko w d...e. Dzis znowu u slyszalam, ze powwinam zabrac synka na pogotowie🤦♀️🤦♀️🤦♀️ -
Ania81 wrote:Ja juz nie bede pisac co wyartykulowalam po tym telefonie, bo mnie chyba tu zablokuja🙈🙈. Porazka jakas totalna. Jak slysze, ze to normalne to mi niz w kieszeni otwiera. Dziecko moje coraz bardziej placzliwe, niespokojne. Jutro pewnie znowu pogotowie, bo gp ma wszystko w d...e. Dzis znowu u slyszalam, ze powwinam zabrac synka na pogotowie🤦♀️🤦♀️🤦♀️
XII.2012- 5tc [*]
Edward1 wrote:A co się dzieje z pępuszkiem? Co mówią lekarze na pogotowiu? Oglądał to jakiś chirurg? A może męcz GP o urgent referral do pediatry/chirurga? Kuzwa dzwoń codziennie do gp to dla świętego spokoju skieruje was. Ania współczuję, bo wiem jak to jest walczyć z GP 🤬😔
Caly czas ropieje, i jest dziura, mozna, normalnie odchylic skorke i dziura jest.
Na pogotowiu pediatra powiedziala, ze sie zagoi, ze trzeba czasu, a to juz prawie 7tyg probuje sie zagoic🤦♀️🤦♀️. Nic nie pomaga.
Co do gp w londynie mialam ogolnie OK gp, ale tu gdzie mieszkamy teraz to porazka. Zavzynam sie zastanawiac czy nie zmienic to pandemi. Do nich jak dzwonisz to zero pomocy, tylko Zglos sie na pogotowie ostatnimi czasy😡😡😡🤬🤬🤬🤬Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 kwietnia 2021, 11:54
-
Doradzcie proszę odnośnie ubioru. Zawsze mam wielki dylemat, gdy wybieramy się na spacer jak ubrać małą. Zimowe kombinezony stają się za ciepłe. Kupiłam ocieplany kombinezon materiałowy, w środku na futerko. Zastanawiam się czy nie kupić jeszcze typowo przejściowego kombinezonu, z nieprzemakalnego materiału. Jakie Wy macie kombinezony dla dzieci?
-
Ja nie mialam I nie mam kombiznezou dla malej 🤷♀️ zakladam jej kurteczkę (jak jest zimno) albo sweterek (jak cieplo) I przykrywam kocykiem do fotelika samochodwego z la milou.
XII.2012- 5tc [*]
ja mam sweterek dla niej albo bluze czyli łącznie dwa rękawy i w foteliku ma otulacz a w wózku kołderkę.
ewkaewka nasza idzie na sen nocny roznie czasem o 21 czasem o 22 i spi do 1.00 wtedy karmienie , odkladamy , spi do 4.00 karmienie i potem o 6.00 karmienie i kupa zwykle i około 7.00 wstajemy -
Ja mam grubego miska nazime(jest już na styk) i cienszego na przejsciowa pore i dokupilam pajac z podwojnej bawelny, taki jakby dresowy - tak na ok. 15 - 20 stp. Poki dziecko lezy to u mnie tylko pajace zeby nic jej nie gniotlo.
Co do nocnych pobudek, u nasspi od 22 do po północy i potem wstaje co ok. 2hJanek 14
Tymek 11, 5
Laura - > nasze słońce od 18.01.2021