🍀 LUTY 2021 🍀
-
WIADOMOŚĆ
-
Dziękujemy! Tymuś jest spory jak na swój wiek, wzrostowo i wagowo. Solidna podstawa sprawia, że dobrze mu się siedzi Nie jest jednak zbyt chętny do obrotów i pełzania. Ale zupełnie się tym nie przejmujemy. Każde dziecko rozwija się w swoim tempie
Tygrysku my mamy płytki imitujące drewno na całym dole i nie zamieniłabym ich na nic innego. Są niezniszczalne, co przy dzieciach ma bardzo duże znaczenie. Pamiętam jak robiliśmy na nich kałuże, żeby dziewczyny mogły się pobawić Przy panelach można zapomnieć o takich atrakcjach. Poza tym mają przyjemną temperaturę w zimę, gdy działa podłogówka.Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 lipca 2021, 17:45
tygrysek7773 lubi tę wiadomość
♥ Liwia ur. 05.09.2014, 3300g, 51cm
♥ Laura ur. 23.08.2016, 3720g, 55cm
♥ Tymuś ur. 6.02.2021, 4030g, 55cm
-
_Hope wrote:Hej 👋 u nas pojawił się pierwszy ząbek 😃 przy czym strasznie się ślini i wszystko wkłada do buzi.
Córeczka piękne i chętnie przekręca się z brzuszka na plecki i z pleców na brzuszek. Powoli zaczyna siadać. Ciągle bawi się swoimi stópkami, bardzo dużo się śmieje, piszczy i gada po swojemu. 😄 Ostatnio polubiła podróżowanie w foteliku. 🎉 Wcześniej każdy wyjazd wiązał się z płaczem. 😣
Rozszerzamy dietę i córeczka uwielbia jeść owocki.
Jeśli chodzi o sen, to Helenka w ciągu dnia ma tylko "turbodrzemki" 🙈 a noce w większości przesypia. 😊
"Szczęście to nie tylko to, co los daje, ale i to, czego nie zabiera"
3 ivf, 4 transfer: ❤️wymarzona córeczka 27.01.2021r.
Starania o rodzeństwo od 07.2021 kolejne 4 procedury ivf , kolejne 7 nieudanych transferów
03.05.2022r 💔 10t.c.
2 miesiące odpoczynku i :
04.02.2023 - || naturalny cud
11+0 Nifty pro - niskie ryzyka, chłopiec 🩵
12+6 mały człowiek ma juz 6.1cm 🥰
18+0 225g akrobaty 🥹
23+0 559g połówkowe 🤩
28+6 1330g bobaska,
31+0 1620g 🥰 III prenatalne,miednicowo położony
33+6 2550g fiknął głową w dół 🫣
36+1 3060g małego gigantka🥹
37+0 3300g
39+1 cc- 3780g, 58cm pięknego chłopca 🩵 -
Super Hope.
U nas w poniedziałek była znajoma fizjo. Sprawdziła Grzesia. Ma lekką asymetrie. Pokazała różne ćwiczenia. Jest z niego leniuszek. Dziś już zaczął bardziej świadomie łapać za nóżki. W poniedziałek mamy szczepienie przy okazji wezmę skierowanie do neurologa.
Grześ słabo przybiera na wadze. W poniedziałek dowiem się jakie ma wyniki badań z morfo. I moczu._Hope lubi tę wiadomość
-
Co do koloru oczu. My z mężem mamy różne kolory. Ja mam szaro niebiesko zielone a w dowodzie zielone. Mąż zielono piwne. Starszy syn ma kolor piwne. U młodszego to ma jeszcze kolor niebieski.
-
Dziewczyny nasz synuś już od dłuższego czasu ma swoją zabawę. Gdzie by nie był zawsze ma przy sobie pieluszkę. Nauczył się zaciągać ją sobie na twarz. Prostuje się wtedy, szybciej oddycha i cały się trzęsie. Jak się mu ją zabierało to się cieszył. Obecnie czeka, aż się go zawoła i zdejmuje ją sam, oczywiście ucieszony od ucha do ucha. Czy któraś ma podobnie? Czy rośnie mi wielbiciel strachu i adrenaliny? 🙈😂
12.02.2021 Kajetan 4300g, 56,5cm
Drugi transfer 05.2020- mamy syneczka ❤♂️
Pierwszy transfer 04.2020- nieudany ❌
1 procedura In-vitro
3x IUI- nieudane ❌
Starania od 04.2019 💕 -
Też nasz lubi sobie zakładać pieluszkę na twarz jest bardzo grzeczny. Nawet na pobieraniu krwi w ogóle nie zapłakał. Pielęgniarka na niego powiedziała że jest czarusiem. Hehe
-
Angelika my ! Laura zaciąga sobie na twarz lecz nie pieluszkę ale ciężka narzutę z łóżka! nie mogę jej nawet na chwile samej zostawić na nim. po chwili juz słyszę z kuchni jak stęka i próbuje łapać powietrze i jak zdejmę to z niej to ma oczy jak żaba 😂 to łobuzy!
-
U nas to najczęściej jest pieluszka, ale ogólnie wjeżdża wszystko co pod ręką i nadaje się do wciągnięcia na twarz 😁 cudowny jest, teraz z tymi ząbkami wygląda przeuroczo 😍 buja się non stop przód tył i jak do tej pory pełzał do tyłu i wokół własnej osi, tak dziś wyszło mu do przodu 😁
1 procedura In-vitro
3x IUI- nieudane ❌
Starania od 04.2019 💕 -
No kochane.my już w Polsce podróż zajęła nam 10h, ale Pola super się spisała. Nie płakała, żywo zainteresowana tym co się dzieje. Dużo czekania wszędzie, szczególnie w PL ale już po. 🥳🙈🙊🙉
Angelika0507, GrubAsia, madiiiii, werni, _Hope, ultraviolet, Sweetcake, tygrysek7773, oloowa2709 lubią tę wiadomość
8/2/2021 urodziła się nasza mała królewna Pola 3720g I 51cm
2010 - urodził się Franciszek 4180g I 55 cm
XII.2012- 5tc [*]
Starania o kolejne dzieciątko od 2013.
5 VI 2020 - II kreski na teście 😁 -
Dziewczyny nie wiem czy pamiętacie wyrzucałam tu link do zbiórki pieniędzy na leczenie Kubusia - chłopca z mojej okolicy tylko miesiąc młodszego niż nasze dzieciaki, wczoraj Kubuś zmarł- A ja się czuję jakby mi serce pękło, jakbym zawiodła... Nie wyobrażam sobie bólu cierpienia rodziców...
-
Takie rzeczy nie powinny w ogóle mieć miejsca. Porażką ludzkości jest, że musimy zbierać pieniądze na leczenie dzieci. Jeszcze gorsze, że one w ogóle chorują 😔😭
1 procedura In-vitro
3x IUI- nieudane ❌
Starania od 04.2019 💕 -
U nas już 6 zębów zaczęły wychodzić 20 czerwca i 0d tego czasu ząb za zębem 😅 Kacper zaczął już raczkować więc non stop trzeba go pilnować, waży już 8kg - rośnie Mały Urwis 😍 no i zaczął znów przesypiać noce 😄
Edward1, Perelka, ultraviolet, madiiiii, GrubAsia, Angelika0507, werni, oloowa2709 lubią tę wiadomość