LUTY 2025
-
WIADOMOŚĆ
-
Madzia ja myślę że kupię ten olej ze słodkich migdałów bo zawsze się przyda ale nie będę chciała go używać za dużo na codzień
Jednak to jest olej i sama wiem po sobie że lubi zapychać skórę
Więc to będzie tak awaryjnie
Tak samo mam jakąś małą próbkę balsamu z musteli ale też nie będę chciała tego używać od pierwszych dni
A w razie jak będzie miał problem ze skórką to wtedy będziemy szukać już czegoś konkretnego ☺️xmadziax lubi tę wiadomość
-
Klaudusia gratulacje 😍😍
Dziwne, że moja mała jest w 45 czy 46 centylu a waży prawie tyle samo 😆 jak oni to liczą.
A jak szyjka ile teraz ma?
Efforts ja polecam Stanley. Mamy od lat, są może drozsze, ale są świetne. Mamy też kubki i najlepsze jakie kiedykolwiek mieliśmy a mieliśmy ich dużo w Norwegii 😆 mega długo trzymają ciepło 😊 jak jestem chora to w kubku jak mam na noc herbatkę jak się budzę i pije zawsze ciepla 😊 -
Animka wrote:Klaudusia gratulacje 😍😍
Dziwne, że moja mała jest w 45 czy 46 centylu a waży prawie tyle samo 😆 jak oni to liczą.
Efforts ja polecam Stanley. Mamy od lat, są może drozsze, ale są świetne. Mamy też kubki i najlepsze jakie kiedykolwiek mieliśmy a mieliśmy ich dużo w Norwegii 😆 mega długo trzymają ciepło 😊 jak jestem chora to w kubku jak mam na noc herbatkę jak się budzę i pije zawsze ciepla 😊
No właśnie ja patrzyłam na te wielkosci brzuszka nogi i główki, bo tutaj mam je na takich wykresach i one albo są idealnie na środku albo delikatnie wyższe niż środek, więc jak na moje to powinien być jakiś maks 60 centyl 😂
Także sama się zaczęłam zastanawiać jak to im wyszło ten 81😂😂
Szyjkę będziemy mierzyć dopiero we wtorek… bo tutaj nigdy nie mierzą
Ale jestem ciekawa co sprawiło że się obrócił ta główka, bo akurat wczoraj robiłam te ćwiczenia co tu wrzuciłyście na obrót 😂wątpię żeby jedne tyle zmieniły ale ciekawa zależność -
Animka wrote:Klaudusia gratulacje 😍😍
Efforts ja polecam Stanley. Mamy od lat, są może drozsze, ale są świetne. Mamy też kubki i najlepsze jakie kiedykolwiek mieliśmy a mieliśmy ich dużo w Norwegii 😆 mega długo trzymają ciepło 😊 jak jestem chora to w kubku jak mam na noc herbatkę jak się budzę i pije zawsze ciepla 😊
Przeciekają? -
Klaudusia! wrote:No właśnie ja patrzyłam na te wielkosci brzuszka nogi i główki, bo tutaj mam je na takich wykresach i one albo są idealnie na środku albo delikatnie wyższe niż środek, więc jak na moje to powinien być jakiś maks 60 centyl 😂
Także sama się zaczęłam zastanawiać jak to im wyszło ten 81😂😂
Szyjkę będziemy mierzyć dopiero we wtorek… bo tutaj nigdy nie mierzą
Ale jestem ciekawa co sprawiło że się obrócił ta główka, bo akurat wczoraj robiłam te ćwiczenia co tu wrzuciłyście na obrót 😂wątpię żeby jedne tyle zmieniły ale ciekawa zależność
Nie wiem jak to się liczy, ale ja zawsze mam na tych papierach od lekarza to chyba komputerowo wylicza. 🤔 nie ważne, ważne, że dzieci zdrowe ❤️ -
Animka wrote:Nie wiem jak to się liczy, ale ja zawsze mam na tych papierach od lekarza to chyba komputerowo wylicza. 🤔 nie ważne, ważne, że dzieci zdrowe ❤️
Aaa to najważniejsze że bobasy zdrowe ❤️i tak to jest tylko orientacyjne 😂 -
Efforts, nieee, nic na razie na te problemy nie brałam, ale chyba będę musiała wreszcie, bo naprawdę nie da się trochę funkcjonować. Jak nie jem to znowu jestem słaba, i to takie błędne koło.
Klaudusia, cudne wieści! ❤️
Różnice w centylach to na pewno kwestia różnicy w TP, może być też kwestia płci, może lekarze korzystają też z różnych siatek? Bo są WHO i te FMF, może są też jakieś polskie? W sumie nie mam pojęcia czy wszędzie są stosowane te same. Tak czy siak, tak jak mówicie, najważniejsze, że Bobaski zdrowe!
Madzia, ja podobnie jak Klaudusia, kupiłam tylko olej ze słodkich migdałów, w razie czego jeszcze kąpiel w krochmalu nam się przy córce mega sprawdziła. Jeśli by coś ze skórą działo się niepokojącego, coś dziwnego, to wtedy już będziemy kupować kosmetyki pod te problemy.
Animka, xmadziax, Klaudusia! lubią tę wiadomość
20.06.23 - 5 cs - ⏸️
marzec 2023 - nasza wymarzona R. ❤️
4.11.23 - 2 cs - ⏸️
luty 2024 - 18 tc H. 💔
01.06 - 2 cs - ⏸️ beta 195 U/l, prog 27,95 mg/ml
03.06 - beta 466 U/l
21.06 - 0,93 cm Małego Człowieka ❤️
11.07 - 3,23 cm Bejbika ❤️
SANCO - niskie ryzyka - chłopiec 🩵 31.07 - I prenatalne - 7cm pięknego chłopca 🩵
28.08 - 188g Bobsona ❤️
25.09 - USG połówkowe - 420 g synka 🩵
25.10 - 777g Okruszka ❤️
8.11 - 996g 🩵 (26+2)
18.11 - 1284g ❤️ (27+5)
27.11 - III prenatalne - 1551g 🩵 (29+0)
1.12 - 1884 g ❤️ (30+5)
🔜 30.12 - wizyta (34+5)
-
Mam też podpaski poporodowe na dzień i na noc z Canpol, ale też wziąć te podkłady z bella te takie podłużne niewygodne wiecie pewnie o co chodzi 🤣🤣11.03. ⏸️🩷🩵 8 CS
8+5 💔
23.04 łyżeczkowanie (10+1) 🕊️
•22.05. 1 cykl po poronieniu
•17.06. skromne ⏸️🙏🏻
• 18.06. (7:50) - beta HCG 176/prog. 27,800 ✊🏻
•20.06.⏸️/(7:51) beta HCG 387 (przyr.116,5%)/prog. 26,700
•24.06. beta HCG: 2376/prog. 28,900
•1.07. zarodek 0,26cm 🥹🤞🏼
• 22.07. 2,13cm bąbelka z ❤️
• 19.08. 6,28cm dzidziusia 164bmp❤️
•21.08 papp-a: niskie ryzyka
•16.09. 165g chłopca 🩵
•14.10. 340g 👦🏻🩵
•22.10. połówkowe 429g małego gimnastyka 🩵
•28.10. wizyta ✅
•18.11. (25+5) 817g uparciucha 🩵👦🏻
•16.12. (29+5) 1400g główką do góry 🦊🩵
•23.12. (30+5 ) III prenatalne 1404g (inny sprzęt)
•2.01. (32+1) 1600g 🩵
💊Prenatal duo, ascofer, medargin
-
Cześć dziewczyny.
Jarmarki mnie trochę zmiotły z planszy a już jutro jadę na kolejny 🫣
Mam teraz trochę gorszy czas bo często mam skopany żołądek przez co nie bardzo chce mi się jeść… dodatkowo miednica i krzyż nie dają o sobie zapomnieć. Jak za długo siedzę to trudno się rozruszać a jak za dużo się ruszam to jak się położę to jest masakra 😅 No ale te 6 tygodni człowiek jeszcze wytrzyma 😉
Wczoraj na spotkaniu z położną dostałam z trzy opakowania wkładek laktacyjnych 😂 w sumie nie narzekam choć akurat tej firmy jeszcze nie znam.
Dojechał też w końcu laktator z Momcozy z pierwsze wrażenie bardzo fajne choć jestem rozczarowana apką bo piszą że po polsku też jest a jeszcze nie namierzyłam żeby można było język na Polski zmienić 🤷🏻♀️
-
Dziewczyny, gratuluję udanych wizyt! ❤️
Ilona, łączę się w lękach, też mnie potencjalne ingerencje bardziej stresują niż ból. Dlatego bardzo chciałabym mieć dostęp do gazu (który jak się okazuje nie jest tak popularna opcja jak zakładałam). Podobno działa przede wszystkim rozluźniająco a tym samym przeciwlękowo, a jak sądzę to może być mi najbardziej potrzebne.
Jesli chodzi o wyprawkę apteczna to chyba jutro lub pojutrze do tego w końcu usiądę. Mam felmaltiker i kompresy multimam które zostały po koleżankach a zanim będą mieć 2 to minie termin ważności. Inne rzeczy wciąż czekają na zamówienie.
Miałam dziś za to jakiś hiper aktywny i produktywny dzień. Poznałam położna, zrobiłam badania krwi, a także... złożyłam stelaż komody, która dziś przyszła 😂 tylko leżał na ziemi i czekał na powrót męża bym nie musiała jej dźwigać z podlogi. 😅 Jutro szuflady i można wreszcie prać i prasować maluchowe rzeczy. 😁Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 grudnia 2024, 22:40
annikana lubi tę wiadomość
22.05.24 ⏸️
24.05 252.00
28.05 1884.00, jest pęcherzyk ciążowy 🍀
13.06 7.25mm, jest ❤️
18.07 USG, NIPT- 5.5cm zdrowego chłopczyka 💙
19.09 połówkowe - ✅
9.12 USG - 2kg człowieka
3.01 USG - 2.77kg człowieka
Starania od maja 2023
Nawracajace ciąże biochemiczne 🙁
homozygota MTHFR c. 1286A>C, heterozygota PAI1
ANA: typ ziarnisty, 1:320, immunoblot ANA3 ujemny -
Hej!
Wczoraj po kilku dniach przerwy od forum zobaczyłam, że mam ponad 20 stron do nadrobienia i nie podołałam, więc proszę o wyrozumiałość jeśli zadałabym jakieś powtarzające się pytanie 😉
Potem napisałam elaborat i w trakcie apka się zrestartowała i wszystko jak krew w piach, więc się zbuntowałam i potrzebowałam doby, żeby się znowu zmotywować😜
Co do świąt, to niby się nie znamy, a jednak jakbyśmy wszystkie wychowały się w jednym domu, co?😅
Chociaż u mnie w domu rodzinnym zawsze największy nacisk jest na jedzenie... 48 potraw, 15 ciast i milion misek wszystkiego. Wszystko przygotowane w nerwowej atmosferze, często kończone nad ranem. Masakra 🤦♀️ sprzątanie u nas teraz trwa mam wrażenie bez przerwy, ale jest związane wyłącznie z organizacją przedbąbelkową.
Dlatego jak czytam Annikana opis Waszych świąt to od razu mi ciepło na sercu, bo wyobraźnia podpowiada piękny obrazek 🥹 też tak to widzę u siebie!
U nas już coraz bliżej gotowego pokoju dla małej. Jest już czysto, mebelki skręcone. Jutro zamówię matę, dywaniki i zasłony, żeby było przytulnie. Zeby nie było tak przyjemnie, to stolarz umówiony na listopad do montażu garderoby i szafy w przedpokoju obwieścił, że wejdzie w pierwszym tygodniu lutego 😅 po grubej aferze obiecał początek stycznia, ale nie wiem, czy w to wierzyć.
Mamy już ogromną choinkę, udekorowałam już dom, pachnie świątecznymi świecami, ale... świąt totalnie nie czuję, jak nigdy! Żadna piosenka świąteczna mi nie wchodzi 🥲
Gratuluję wszystkim super wyników prenatalnych i pięknych zdjęć, trzymam kciuki za nadchodzące i za nasze grupowe chorowitki - strasznie współczuję, bo ja nawet bez wirusów mam teraz kryzys energii. Ale zaczynam powoli wchodzić w tryb "chcę cię już poznać córeczko i pokazać ci świat", choć nadal z mnóstwem obaw. Fizycznie u mnie spoko, moja urofizjo czyni cuda i wyciąga mnie z każdego cierpienia 😅 jutro mam szczepienie na krztusiec, mam nadzieję, że obejdzie się bez objawów w przeciwieństwie do grypy.
I na koniec mam prośbę o dwie polecajki: wiarygodny termometr i coś na spierzchnięte, pękające usta, bo to jest dramat 🥲 żadne dotychczas używane kosmetyki nie pomagają. Będę wdzięczna!
Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 grudnia 2024, 00:26
-
Eveline, tez nie kupiłam jeszcze termometru, mam polecany przez kogoś Braun bnt400 bezdotykowy do czoła, ale no nie wiem jaki on jest może ktoś się wypowie
Jeśli chodzi o spierzchnięte usta, to u mnie również jest dramat. Żadne pomadki nie pomagały, wiec wczoraj otworzyłam lanolinę i chyba najlepiej natłuszcza, także polecam.Eveline , Ilona.. lubią tę wiadomość
-
Ja jeszcze też nie kupiłam termometru. W polecajkach mam zanotowane: Microlife nc 200, Braun Thermoscan do ucha. 🙂
Eveline lubi tę wiadomość
🙍♀️35 🙎🏻♂️38
TP 19.02.2025 💙
Ryzyko preeklampsji przed 37 tyg. 1:18 💊Acard 150
11.06 ⏸️
21.06 (5+2) pęcherzyk żółtkowy na USG 😍
5.07 1 cm (7+2) 💗
19.07 2,41 cm (9+2)
13.08 6,46 cm (12+6) 💙 I prenatalne 🧬
15.10 405 g (21+6) 💙 II prenatalne 🧬
29.10 573 g (23+6) 🐥
28.11 1115 g (28+1)🐰
10.12 1382 g (29+6)🐢 III prenatalne 🧬
-
Dzień dobry! Pobudka dzisiaj po 5, ratunku... 🙈
U mnie też suche, pękające usta. W sumie nie pomyślałam to tej lanoline, też spróbuję.
Murilega, to faktycznie dostałaś powera. Ja ostatnimi dniami mam raczej w drugą stronę. Dlatego postanowiłam już ostatecznie dokończyć pokój synka, dzisiaj wypiore zasłony, zmontuje już dostawke, położę materace itd, zrobię sobie piękne pamiątkowe zdjęcie i przykryje wszystko folią 🤣 żeby poczekało na synka.
Eveline, współczuję przebojów z panem stolarzem. My wielu różnych wykonawców mamy za sobą i wiecie co? Nigdy nam się nie zdarzyło żeby ktoś przyszedł idealnie w umówionym terminie 🙈
My używamy właśnie tego termometru Braun BNT400 do czoła, do takiego codziennego użytku. Przy dokładnym przestrzeganiu zasad użytkowania uważam, że naprawdę się sprawdza i można mu na co dzień zaufać. Przy gorączce, jak już chcemy podawać leki itd, to wtedy ten mega tani microlife mt16c2, dla mnie niezawodny.
Czy potrzeba dwóch termometrów? Pewnie nie, ale ja lubię mieć pewność, szczególnie w takich sprawach.20.06.23 - 5 cs - ⏸️
marzec 2023 - nasza wymarzona R. ❤️
4.11.23 - 2 cs - ⏸️
luty 2024 - 18 tc H. 💔
01.06 - 2 cs - ⏸️ beta 195 U/l, prog 27,95 mg/ml
03.06 - beta 466 U/l
21.06 - 0,93 cm Małego Człowieka ❤️
11.07 - 3,23 cm Bejbika ❤️
SANCO - niskie ryzyka - chłopiec 🩵 31.07 - I prenatalne - 7cm pięknego chłopca 🩵
28.08 - 188g Bobsona ❤️
25.09 - USG połówkowe - 420 g synka 🩵
25.10 - 777g Okruszka ❤️
8.11 - 996g 🩵 (26+2)
18.11 - 1284g ❤️ (27+5)
27.11 - III prenatalne - 1551g 🩵 (29+0)
1.12 - 1884 g ❤️ (30+5)
🔜 30.12 - wizyta (34+5)
-
Ja kupiłam termometr neno 😉 a co do ust spierzchniętych to ja polecam Tisane balsam ale nie w słoiczku bo trzeba palcem nakładać, nie w pomadce bo jest za gęsty tylko taki wyciskany z tubki 🤪
Eveline lubi tę wiadomość
34 cs o pierwsze dziecko za nami
Ja 34l. 👩🦰
On 34l.👨🦱
28.09.2023 początek stymulacji ivf 💉, punkcja 3 dojrzałe 🥚jeden maluszek w 3 dobie❄️ 10.02.2024 FET Okruszka ❤️🤞 💔
Naturalny cud 🥹 ❤️🍀🙏 (34 CS)
🔹10.06 12 dpo ⏸️
🔹14.06 126,27->16.06 263,26-> 17.06 339.86 -> 19.06 948,19
🔹22.06 5+0 pęcherzyk ciążowy GS 7mm z echem zarodka 🥰
🔹02.07 6+4 0.69 cm cudu z ❤️
🔹16.07 8+3 1.91 cm Misia Haribo
🔹27.07 10+2 krwawienie,szpital 3.44cm łobuza🥰
🔹05.08 11+5 I prenatalne 5.26cm zdrowego synka💙
🔹03.09 15+6 11 cm i 151 g śpiocha 💙
🔹07.10 20+5 II prenatalne 388 g zdrowego 🧸 🥹
🔹05.11 24+6 997 g 🥔
🔹26.11 27+6 1330 g 🐸
🔹09.12 29+5 III prenatalne 1456 g zdrowego 🐻
🔹07.01 33+6 2522 g 🍈
Walcz maluszku 🙏❤️🫶
-
Ja z desperacji otworzyłam lanolinę, bo moje usta to jakiś koszmar, suche, popękane, bolące. Żałuję że wcześniej na to nie wpadłam.
Annikana, u mnie też dzisiaj pobudka o 5, ale to wszystko przez męczący kaszel 😞
W ogóle to leżąc na boku mam wrażenie, że moje dziecię „spływa” na ten bok i tak strasznie mnie kopie. Normalnie czuję taki ból, że już nie wiem jak mam leżeć żeby było ok 😬 -
annikana wrote:Dzień dobry! Pobudka dzisiaj po 5, ratunku... 🙈
U mnie też suche, pękające usta. W sumie nie pomyślałam to tej lanoline, też spróbuję.
Murilega, to faktycznie dostałaś powera. Ja ostatnimi dniami mam raczej w drugą stronę. Dlatego postanowiłam już ostatecznie dokończyć pokój synka, dzisiaj wypiore zasłony, zmontuje już dostawke, położę materace itd, zrobię sobie piękne pamiątkowe zdjęcie i przykryje wszystko folią 🤣 żeby poczekało na synka.
Eveline, współczuję przebojów z panem stolarzem. My wielu różnych wykonawców mamy za sobą i wiecie co? Nigdy nam się nie zdarzyło żeby ktoś przyszedł idealnie w umówionym terminie 🙈
My używamy właśnie tego termometru Braun BNT400 do czoła, do takiego codziennego użytku. Przy dokładnym przestrzeganiu zasad użytkowania uważam, że naprawdę się sprawdza i można mu na co dzień zaufać. Przy gorączce, jak już chcemy podawać leki itd, to wtedy ten mega tani microlife mt16c2, dla mnie niezawodny.
Czy potrzeba dwóch termometrów? Pewnie nie, ale ja lubię mieć pewność, szczególnie w takich sprawach.
A to ja ten microlife zamówiłam z Twojego polecenia 😉 pomylili mi się.annikana lubi tę wiadomość