X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne LUTY 2025
Odpowiedz

LUTY 2025

Oceń ten wątek:
  • bluebell Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 08:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie planuje wycinać metek, liczę że dziecku nie będzie przeszkadzać a nie chce żeby skończył jak mój mąż, którego najmniejsza niteczka uwiera 😂

Dzwonię dziś do szpitala ustalać termin CC, mam przez prowadzącego z medi wytypowane dwa terminy ( idę do niego do szpitala i od niego mam skierowanie już na oddział).

Dowiedziałam się też że na medicover przysługują 3 ktg bez skierowania w ramach prowadzenia ciąży, tylko trzeba dzwonić na infolinię. Chce się umówić już na przyszły tydzień. Lekarz z medi jeszcze mnie nie kieruje, ale drugi lekarz do którego chodzę prywatnie z racji cukrzycy chciał ktg już po 34-35 tygodniu. Tylko u niego w przychodni nie robią, więc musiałam ustalać na własną rękę 🤡

Starania od 06.2022

👩🏼 32
    Niedoczynnosc tarczycy, hiperprolaktynemia
    Prawidłowe owulacje

AMH 2,20
    Sono HSG ok

💊 letrox, dostinex, fertistim, magnez, omega 3, wiesiołek

👨🏻 32
    Morfologia 1%, reszta zmienna ale w miarę ok.
    Brak żylaków, hormony ok, posiew ok, fragmentacja ok

💊 supramen, maca, wit C, omega 3

Kwiecien 2024 1 IUI 😭
    Maj 2024 2 IUI 🥳🙏🏻

preg.png
  • Nulka Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 15:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja metek nie wycinam :)

Wiecie że ja jeszcze nie spakowana 🤦🏻‍♀️ znaczy powiedzmy że większość już w torbie jest ale do nazwania tego spakowanym to trochę brakuje 😅 a w środę już na oddział 🫣

Mała wczoraj była podejrzanie wyciszona i dziś rano. Dodatkowo męczyły mnie dość regularne skurczybyki, ale aktualnie znowu dość boleśnie dla mnie bryka 😅 jak tak dalej pójdzie to bokiem wyskoczy 🤣

Z wyprawkowych rzeczy idzie do mnie tulik, muszę wyprać fotelik i wózek no i chusty. Brakuje mi jeszcze butelki i sterylizatora ale to już mam wybrane zakowie na luzie za tydzień bo to i tak od razu nie będzie mi potrzebne 😅

👩🏻1992 🧔🏻‍♂️1989
    💕2010 💍💒2011

🧑🏻‍🦱11.2011 M 🩵 CC
    👧🏻11.2016 M 🩷 CC
    👧🏻12.2019 M 🩷 CC
    👶🏻01/02.2025 A 🩷

preg.png
    event.png
  • pepa Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 16:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja metki póki co zostawiłam, ale zobaczymy. W swoich ciuchach zawsze skrupulatnie wszystkie wycinam.

🙍‍♀️35 🙎🏻‍♂️38
    TP 19.02.2025 💙
    Ryzyko preeklampsji przed 37 tyg. 1:18 💊Acard 150

11.06 ⏸️
    21.06 (5+2) pęcherzyk żółtkowy na USG 😍
    5.07 1 cm (7+2) 💗
    19.07 2,41 cm (9+2)
    13.08 6,46 cm (12+6) 💙 I prenatalne 🧬
    15.10 405 g (21+6) 💙 II prenatalne 🧬
    29.10 573 g (23+6) 🐥
    28.11 1115 g (28+1)🐰
    10.12 1382 g (29+6)🐢 III prenatalne 🧬

preg.png
‹‹ 815 816 817 818 819
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

4 składniki diety wspierające owulację!

Problemy z owulacją są bardzo częstą przyczyną trudności z zajściem w ciążę. Dowiedz się, jak za pomocą diety możesz wesprzeć jajeczkowanie! Poznaj, które składniki diety mogą pozytywnie wpływać na owulację, a które mogą przyczyniać się do niepłodności owulacyjnej. Poznaj propozycje propłodnościowych posiłków od Ani i Zosi z Akademii Płodności! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Badania w ciąży - sprawdź, które warto wykonać

Zastanawiasz się jakie badania czekają cię w ciąży? Czemu służą takie badania i kiedy się je wykonuje? Przeczytaj jakie rodzaje badań i testów czekają przyszłą mamę i dlaczego są one ważne. 

CZYTAJ WIĘCEJ

11 najczęstszych pytań o IUI, czyli inseminacja w pigułce

Czym jest inseminacja? Kiedy warto skorzystać z tej metody? Dla kogo jest szczególnie polecana? Jaki jest koszt inseminacji? Jakie są szanse na zajście w ciążę po zabiegu inseminacji? Odpowiedzi na 11 najczęstszych pytań o inseminację. 

CZYTAJ WIĘCEJ