Słaba jakość komórek jajowych? To nie wyrok.

Poznaj autorski program poprawy jakości komórek dla pacjentek przed leczeniem in vitro, z niską rezerwą jajnikową i słabą odpowiedzią na stymulację hormonalną.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Luty 2027 ❄️⛄️
Odpowiedz

Luty 2027 ❄️⛄️

Oceń ten wątek:
  • KlaudiaWu Koleżanka

Wysłany: Dzisiaj, 12:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mika1992 wrote:
    Jak się czujecie w ogóle? Jak wasze objawy? Większe, mniejsze, fale, coś nowego? :)

No właśnie zupełnie nic. Jedynie duże zmęczenie i trudności ze skupieniem się, koncentracją. Czasem coś lekko zemdli. No i wydolność zdecydowanie słabsza - sapię przy ciut szybszym spacerze i mam helikopter jak trochę za szybko wstanę ;p

09.04.2025 - 👧

preg.png
  • Niecierpliwa_ Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 12:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @Mika, u mnie wciąż bez zmian okropne samopoczucie niestety.
    A Ty jak się czujesz?
    Wisienka95 wrote:
    Jesli juz musisz płacić to polecam iść do kogoś innego, niech spojrzy świeżym okiem. W poprzedniej ciąży mój prowadzacy robił mi prenatalne. Trwało to 5 min bo juz mnie "znał" a w końcu i tak sie okazało ze spartolił bo dziecko bylo chore.

No to faktycznie niepoważny… Ten argument ze świeżym okiem w sumie mnie przekonuje.
    Ja też planuję, jeśli na nast wizycie będzie ok wszystko, przed prenatalnymi mieć nipt. Ale jeszcze nie wiem który

🙎‍♀️ 36 | 👨 34
    ⌛ od 08.2024

08.2025 • IUI ❌
    02.2026 • IUI (L + Ovi) ✅ ⏸️
    04.2026 • 💔 9 tc
    06.2026 • ⏸️
  • PolskaMamawUk Koleżanka

Wysłany: Dzisiaj, 12:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie samopoczucie kiepsko, czy jem czy nie jem to mi niedobrze i nie mogę się wyspac, wstaje zmęczona, kładę się zmęczona 🙈 synek wszedł w okres buntu czterolatka i testuje moją cierpliwość i wytrzymałość 😅
    Jeśli chodzi o prenatalne to w Uk jest refundowane usg i testy pappa, a jeśli coś nieprawidłowo wychodzi to wtedy refundowane testy Nipt i dalej amniopunkcja. Natomiast ja będę w Polsce w tym czasie ciąży i będę pomiędzy kilkoma długimi podróżami, więc mam dwa USG prenatalne i Nifty pro umówione prywatnie. To już nasza ostatnia ciąża i odłożyliśmy sobie większy budżet na wszystko, mąż mówi, że mój spokój to spokój całej rodziny 🙈 jeszcze 4 lata temu nawet nie słyszałam o testach typu nipt, więc miałam tylko pappa z usg i nie czułam, żeby to było mało. Tak samo miałam podejście, że urodzę tak czy siak, ewentualnie wiedząc wcześniej przygotuję się na ile się da. Teraz mam 34 lata, więc jeszcze zdążyłam przed wkroczeniem w ciążę „geriatryczna”, ale i tak to parę lat więcej, a skoro mam możliwości finansowe to czemu nie. Niemniej jeśli nie trzeba płacić to nie uważam, żeby czymś złym było nie zrobienie testów ponad te refundowane, chyba, że coś wyszłoby nie tak.

2012 zdrowa córka
    2022 zdrowy synek
    04.2026 ciąża biochemiczna
    15.06.2026 pozytywny test ciążowy
    18.06.26 beta 97,6
    21.06.26 beta 309, progesteron 21,3
    24.06.26 beta 1765 progesteron 22,2
    27.06.26 pęcherzyk ciążowy, pęcherzyk żółtkowy i zarodek :)
    03.07.26 bijące serduszko ❤️
    09.07.26 będziemy mieli CÓRECZKĘ! 💖
    preg.png
‹‹ 28 29 30 31 32
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Endometrioza: niewidzialna choroba, która dotyka miliony Polek

Szacuje się, że w Polsce około 2 miliony kobiet cierpi na endometriozę. W artykule dowiesz się o najnowszych metodach diagnozowania i leczenia endometriozy, a także poznasz osobistą historię Małgorzaty, która walczyła z tą chorobą przez 5 lat, aby wreszcie zobaczyć światło w tunelu na swojej drodze do macierzyństwa.

CZYTAJ WIĘCEJ

Wspólny cel zamiast presji, czyli jak dbać o relację podczas starań o dziecko

Starania o dziecko to wyjątkowy czas w życiu pary, który potrafi mocno zbliżyć, ale też wystawić związek na poważną próbę. Początkowa ekscytacja i spontaniczność seksu szybko ustępują miejsca kalendarzykowi dni płodnych oraz presji czasu. Wtedy bliskość przestaje przynosić przyjemność, a zamienia się w zadanie do odhaczenia. Kluczem do przetrwania tego okresu w harmonii jest zmiana podejścia. Zamiast skupiać się wyłącznie na celu, warto postawić na relację, bliskość i wzajemne wsparcie.

CZYTAJ WIĘCEJ

Kwasy Omega-3 - ważny składnik w diecie przyszłej mamy

Kwasy omega-3 są bardzo istotnym składnikiem w diecie, o którym warto pomyśleć już na etapie starań o dziecko. Idealnie, aby po konsultacji z lekarzem, suplementować kwasy już od pierwszych dni ciąży. Dlaczego są takie ważne? Jaką pełnią rolę? Jak wybrać odpowiedni suplement? 

CZYTAJ WIĘCEJ