Luty 2027 ❄️⛄️
-
WIADOMOŚĆ
-
Moniiii wrote:Dziewczyny, A jak u was z objawami na tym etapie? Dzisiaj mój 42 dc. No i nie mam narazie żadnych wymiotów ani nic... tylko takie rozpychanie w dole brzucha i biegunka z 2 razy dziennie ;/ musze zapytać o to swojego lekarza dzisiaj. Bo trochę sie martwię. W pierwszej ciazy miałam duzo biegunek i o dziwo chudłam zamiast tyć
no i mamy hipotroficzkę, na szczęście zdrową mądrą sprytną i bardzo rezolutną. Natomiast swoje w ciazy przeżyłam i zaczynam chyba trochę fiksować;/
W pierwszej ciąży nie miałam żadnych objawów. Ani brzucha - wyskoczył mi dopiero 2 miesiące przed porodem 😂 -
Nie stresujcie się Dziewczyny brakiem objawów.
Ja poprzednia ciążę miałam w zasadzie od samego początku wszelkie możliwe objawy, mdłości takie że bonjesta nie pomagała - i myślałam że to znaczy że się dobrze ciąża rozwija. A jak się okazało było inaczej.
Teraz mam tylko mięśniowe objawy, gdzie na tym etapie już ledwo żyłam.
Także naprawdę różnie jest.
Za to słuchajcie dzisiaj wylądowałam na l4 bo mam takie bóle napięciowe. Jestem strasznie pospinana, podobno ze stresu i od pracy siedzącej. Zlecili mi jeszcze dodatkowe badania na wszelki wypadek, ale lekarz obstawia że to właśnie napięciowe. A ból przeokropny, spać nie mogłam.🙎♀️ 36 | 👨 34
⌛ od 08.2024
08.2025 • IUI ❌
02.2026 • IUI (L + Ovi) ✅ ⏸️
04.2026 • 💔 9 tc
06.2026 • ⏸️ -
Niecierpliwa_ wrote:Nie stresujcie się Dziewczyny brakiem objawów.
Ja poprzednia ciążę miałam w zasadzie od samego początku wszelkie możliwe objawy, mdłości takie że bonjesta nie pomagała - i myślałam że to znaczy że się dobrze ciąża rozwija. A jak się okazało było inaczej.
Teraz mam tylko mięśniowe objawy, gdzie na tym etapie już ledwo żyłam.
Także naprawdę różnie jest.
Za to słuchajcie dzisiaj wylądowałam na l4 bo mam takie bóle napięciowe. Jestem strasznie pospinana, podobno ze stresu i od pracy siedzącej. Zlecili mi jeszcze dodatkowe badania na wszelki wypadek, ale lekarz obstawia że to właśnie napięciowe. A ból przeokropny, spać nie mogłam.
Współczuję. Wiem co czujesz, bo sama chodzę do fizjoterapeuty właśnie z tym problemem. -
Lena23 wrote:Współczuję. Wiem co czujesz, bo sama chodzę do fizjoterapeuty właśnie z tym problemem.
Dziękuję.
I pomagają Ci te wizyty?
Bo ja byłam kilka razy, dużo się ruszam a jest mam wrażenie coraz gorzej.
Może powinnam zmienić Fizjo, już sama nie wiem
Lena23 lubi tę wiadomość
🙎♀️ 36 | 👨 34
⌛ od 08.2024
08.2025 • IUI ❌
04.2026 • 💔 9 tc
06.2026 • ⏸️ -
Dziewczyny, właśnie wróciłam z młodym z galerii i jestem totalnie wykończona 😅🙈 Mieliśmy tylko zrobić kilka zakupów na zakończenie przedszkola, ale oczywiście skończyło się też na nowym Lego 😂
Do tego ten upał daje się we znaki 🥵, jestem zmęczona, a od chodzenia zaczęło mnie pobolewać podbrzusze. Teraz tylko marzę o tym, żeby wyciągnąć nogi i odpocząć👩30 👨33
👦 Synuś 2019 ❤️
⏸️ 01.2023 👼🌈 02.2023
⏸️ 03.2025 👼🌈 05.2025
⏸️ 06.2026 ❤️🍀 Zostań z nami Maluszku 🤞
β 16.06 – 80 mIU/ml
β 18.06 – 162 mIU/ml
β 22.06 – 994 mIU/ml
🩺 29.06 – USG: pęcherzyk ciążowy, pęcherzyk żółtkowy i zarodek (CRL ok. 3–5 mm)
🩺 13.07 – USG: 13 mm CRL i pięknie bijące serduszko 🥹❤️
📅 03.08 – kolejna wizyta 🤞

-
Niecierpliwa_ wrote:Dziękuję.
I pomagają Ci te wizyty?
Bo ja byłam kilka razy, dużo się ruszam a jest mam wrażenie coraz gorzej.
Może powinnam zmienić Fizjo, już sama nie wiem
Pomagają i ćwiczenia na zdrowy kręgosłup też dużo dają. W pracy też się rozciągam - to taka ostatnia zmiana, która mi najbardziej pomogła. -
Maltusia wrote:Dziewczyny, właśnie wróciłam z młodym z galerii i jestem totalnie wykończona 😅🙈 Mieliśmy tylko zrobić kilka zakupów na zakończenie przedszkola, ale oczywiście skończyło się też na nowym Lego 😂
Do tego ten upał daje się we znaki 🥵, jestem zmęczona, a od chodzenia zaczęło mnie pobolewać podbrzusze. Teraz tylko marzę o tym, żeby wyciągnąć nogi i odpocząć
Znam ten stan 😂
My ostatnio ciągle gdzieś lazimy , bo auto mam w naprawie. Wracam wykończona 😂
Dwa dni przed testem też byliśmy pochodzic po starówce - jak wróciłam to aż musiałam drzemkę zrobić 😂 -
No a zaczyna sie juz robić ciepło... boję sie co bedzie lipiec/sierpień. Pracuje w biurze na poddaszu, ktore nie jest niczym odizolowane tylko przykryte blachą ... dziś na zewnątrz ok 23 stopnie a ja sie topie wiec boję sie pomyśleć co będzie jak juz będą mega upały. Muszę iść do kierowniczki pogadać o jakimś klimatyzatorze .... w zeszłym roku sie topiłam ale w teraz jak jestem w ciazy to raczej nie bedzie dla mnie korzystne siedzenie przez 8h w takim upale

A właśnie, dziewczyny pracujące, kiedy mówicie w pracy p ciąży ? -
Hahaha 😂❤️ Czyli nie tylko ja padam po takich spacerach 😅🙈 Ja dzisiaj po galerii czuję się jakbym przebiegła półmaraton 🥵 Do tego ten upał mnie dobił. Normalnie mogłabym się położyć obok młodego i zrobić drzemkę 😂❤️Lena23 wrote:Znam ten stan 😂
My ostatnio ciągle gdzieś lazimy , bo auto mam w naprawie. Wracam wykończona 😂
Dwa dni przed testem też byliśmy pochodzic po starówce - jak wróciłam to aż musiałam drzemkę zrobić 😂
Chyba organizm już daje znać, że jednak jest zajęty czymś ważniejszym niż bieganie po sklepach 🤭
Lena23 lubi tę wiadomość
👩30 👨33
👦 Synuś 2019 ❤️
⏸️ 01.2023 👼🌈 02.2023
⏸️ 03.2025 👼🌈 05.2025
β 16.06 – 80 mIU/ml
β 18.06 – 162 mIU/ml
β 22.06 – 994 mIU/ml

-
@Lena to ja chyba muszę zmienić Fizjo i zwiększyć częstotliwość.
Bo ćwiczenia robię ale pomaga na chwilę.
@Moni, ja powiem szefowi szybko jeśli będzie się rozwijać ta ciąża - max połowa lipca. Może nawet szybciej w zależności od samopoczucie zwłaszcza że dzisiejszy dzień nie wróży dobrze.
Moje zniknięcie wpłynie na wiele osób, więc nie chcę im robić pod górę. Ostatnio powiedziałam po zobaczeniu serca i dobrze zrobiłam, potem nie musiałam się tłumaczyć jak przechodziłam na ten skrócony macierzyński.
Ale słuchacie siebie, wiem ze nie każdy szef jest empatyczny takze tu chyba nie ma co doradzać tylko działać z intuicją.🙎♀️ 36 | 👨 34
⌛ od 08.2024
08.2025 • IUI ❌
04.2026 • 💔 9 tc
06.2026 • ⏸️ -
A chcesz iść od razu na L4 ?Niecierpliwa_ wrote:@Lena to ja chyba muszę zmienić Fizjo i zwiększyć częstotliwość.
Bo ćwiczenia robię ale pomaga na chwilę.
@Moni, ja powiem szefowi szybko jeśli będzie się rozwijać ta ciąża - max połowa lipca. Może nawet szybciej w zależności od samopoczucie zwłaszcza że dzisiejszy dzień nie wróży dobrze.
Moje zniknięcie wpłynie na wiele osób, więc nie chcę im robić pod górę. Ostatnio powiedziałam po zobaczeniu serca i dobrze zrobiłam, potem nie musiałam się tłumaczyć jak przechodziłam na ten skrócony macierzyński.
Ale słuchacie siebie, wiem ze nie każdy szef jest empatyczny takze tu chyba nie ma co doradzać tylko działać z intuicją. -
Moniiii wrote:A chcesz iść od razu na L4 ?
Nie, chcieć bym nie chciała, ale nie wiem jak się będę czuć, już staram się być na wszystko przygotowana.
Teraz te bóle napięciowe też dobrze nie wróżą pod kątem siedzącej pracy.
Jeszcze mam wrażenie że jednak nadszedł pierwszy dzień mojego najgorszego objawu czyli mdłości
A już miałam nadzieję że sie miło zaskoczę 😅
A Ty jak planujesz?Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 czerwca, 16:59
🙎♀️ 36 | 👨 34
⌛ od 08.2024
08.2025 • IUI ❌
04.2026 • 💔 9 tc
06.2026 • ⏸️ -
Ja mam ten plus, że pracuję u męża w rodzinnej firmie 😊❤️ Więc jeśli potrzebuję odpocząć albo zwolnić tempo, to nie ma z tym problemu. Minus jest taki, że rodzina od początku wie o ciąży 🙈🥹 Po wcześniejszych doświadczeniach chyba wolałabym jeszcze chwilę zachować to dla siebie, ale tutaj było to praktycznie niemożliwe.Moniiii wrote:No a zaczyna sie juz robić ciepło... boję sie co bedzie lipiec/sierpień. Pracuje w biurze na poddaszu, ktore nie jest niczym odizolowane tylko przykryte blachą ... dziś na zewnątrz ok 23 stopnie a ja sie topie wiec boję sie pomyśleć co będzie jak juz będą mega upały. Muszę iść do kierowniczki pogadać o jakimś klimatyzatorze .... w zeszłym roku sie topiłam ale w teraz jak jestem w ciazy to raczej nie bedzie dla mnie korzystne siedzenie przez 8h w takim upale

A właśnie, dziewczyny pracujące, kiedy mówicie w pracy p ciąży ?👩30 👨33
👦 Synuś 2019 ❤️
⏸️ 01.2023 👼🌈 02.2023
⏸️ 03.2025 👼🌈 05.2025
β 16.06 – 80 mIU/ml
β 18.06 – 162 mIU/ml
β 22.06 – 994 mIU/ml

-
Ja dzisiaj byłam z młodym rano na pobieraniu krwi, bo musiałam skontrolować tsh, a potem poszłam z nim do ginekologa po luteinę, bo mam bóle brzucha i mamy ❤️! Lekarz powiedział, że jeszcze powoli bije, bo 3 dni temu nie było widać zarodka nawet, ale już się pojawiło😍
Wiem, że byłam często u lekarza, ale po mojej historii onkologicznej wolę 10 razy pójść na darmo niż raz za mało. Mimo wszystko mam brać 2x dziennie luteinę.
Po tej eskapadzie to po prostu padłam jak wróciłam do domu. Synek miał drzemkę i ja obok niego. Pierwszy raz byłam z nim sama podczas takich wizyt i nie ukrywam, że miałam stracha😅🙈 nie puszczam mu bajek, więc jak postawiłam mu telefon z mopsikiem klopsikiem w jednym i drugim gabinecie to siedział cicho jak myszka i patrzył (trochę miałam wyrzuty, że takie mocne obrazy plus telefon, ale inaczej by się darł jakby go obdzierali ze skóry). Teraz czekam u fryzjera i pierwszy raz od 15 lat z włosów ciętych na prosto będę cieniować, bo mam dość przyklap na głowie😂 nie wiem, czy też tak macie, ale w ciazy to mam normalnie na 2 dzień włosy już do mycia, albo w raczej do wzięcia w kitkę, bo nie nadają się na rozpuszczone
Lena23, Marcycha, monii00 lubią tę wiadomość
👧28 🧔♂️32 👶🩵
25.05.2024 ⏸️ => 05.03.2025 poród SN
04.06.2026 ⏸️
11.06.2026 pusty pęcherzyk ciążowy
16.06.2026 pęcherzyk ciążowy z pęcherzykiem żółtkowy
26.06 2026 1cm szczęścia z serduszkiem♥️
14.07.2026 2,63cm bobasa♥️
Tsh 2,6
🍀03.08.2026 badania prenatalne
👧 - rak pęcherzykowy tarczycy => usunięcie połowy tarczycy 02.06.2025; Hashimoto, PMOS
🧔♂️ - ostre AZS i alergia => leczenie biologiczne
💊 - letrox175/150, kwas foliowy, omega 3, purea uno

-
Ale cudowne wieści z tym serduszkiem ❤️🥹😍 Najważniejsze, że maluszek pięknie się pokazał i już daje o sobie znać ❤️🍀 Rozumiem też Twoje podejście – po takich doświadczeniach lepiej pójść o jedną wizytę za dużo niż o jedną za mało ❤️Domi ^^ wrote:Ja dzisiaj byłam z młodym rano na pobieraniu krwi, bo musiałam skontrolować tsh, a potem poszłam z nim do ginekologa po luteinę, bo mam bóle brzucha i mamy ❤️! Lekarz powiedział, że jeszcze powoli bije, bo 3 dni temu nie było widać zarodka nawet, ale już się pojawiło😍
Wiem, że byłam często u lekarza, ale po mojej historii onkologicznej wolę 10 razy pójść na darmo niż raz za mało. Mimo wszystko mam brać 2x dziennie luteinę.
Po tej eskapadzie to po prostu padłam jak wróciłam do domu. Synek miał drzemkę i ja obok niego. Pierwszy raz byłam z nim sama podczas takich wizyt i nie ukrywam, że miałam stracha😅🙈 nie puszczam mu bajek, więc jak postawiłam mu telefon z mopsikiem klopsikiem w jednym i drugim gabinecie to siedział cicho jak myszka i patrzył (trochę miałam wyrzuty, że takie mocne obrazy plus telefon, ale inaczej by się darł jakby go obdzierali ze skóry). Teraz czekam u fryzjera i pierwszy raz od 15 lat z włosów ciętych na prosto będę cieniować, bo mam dość przyklap na głowie😂 nie wiem, czy też tak macie, ale w ciazy to mam normalnie na 2 dzień włosy już do mycia, albo w raczej do wzięcia w kitkę, bo nie nadają się na rozpuszczone
A z tymi wizytami sam na sam z maluchem to szacun 😅🙈 Ja po dzisiejszej wyprawie do galerii z moim już byłam wykończona, więc gabinet lekarski i pobranie krwi to wyższy poziom wtajemniczenia 😂
Co do włosów, to u mnie na razie bez zmian, ale pamiętam, że hormony potrafią robić niezłe zamieszanie 😅 Ciekawa jestem, jak wyjdzie to cieniowanie, koniecznie daj znać czy jesteś zadowolona
Domi ^^ lubi tę wiadomość
👩30 👨33
👦 Synuś 2019 ❤️
⏸️ 01.2023 👼🌈 02.2023
⏸️ 03.2025 👼🌈 05.2025
β 16.06 – 80 mIU/ml
β 18.06 – 162 mIU/ml
β 22.06 – 994 mIU/ml

-
Ja narazie nie chciałabym iść na L4, myślę może pazdziernik ale musze kierowniczce powiedzieć wcześniej, może uda sie w biurach na poddaszu zamontować jakiś klimatyzator, bo jak nie to sie rozpłynę. No i po za tym musze powiedzieć z tego względu ze zdarza sie ze musze tez poracowac fizycznie( sprzedajemy wodę różnego rodzaju, paczki ważą do 30 kg) wiec o podnoszeniu takich ciężkich paczek nie ma szans.
Siedzę wlasnie w kolejce do gina i juz aż mnie boli żołądek ze stresu.. masakra -
@Domi, super wieści, gratulacje. Pewnie, jeśli Ci to daje spokój to lepsze częstsze wizyty.
@Moni, trzymam kciuki, daj znać po wizycie jak tam.
🙎♀️ 36 | 👨 34
⌛ od 08.2024
08.2025 • IUI ❌
04.2026 • 💔 9 tc
06.2026 • ⏸️ -
Domi szacunek za taką wyprawę z młodym w pojedynkę 🤭 cieszę się bardzo, że macie ❤️ to musiało być piękne - dostać tak z zaskoczenia takie cudne informacje ❤️
Ja w poprzedniej ciąży nie miałam problemu z włosami. A to ciekawe , jeszcze o czymś takim nie słyszałam, ale co zrobić hormony szaleją 🤭
Monii oczywiście nie możemy się godzić na dźwiganie. Faktycznie w Twoim wypadku nie ma co czekać z informacją.
Daj znać jak było u gina.
Odnośnie zwolnienia ja myślałam, żeby iść w styczniu, potem przekręciłam to na grudzień (magiczny miesiąc ❤️). Ale myślę o listopadzie. Zobaczymy jak to będzie. Jak się ładnie ułoży to pewnie w grudniu pójdę na zwolnienie.
-
Piękny dzień mieliście i jeszcze zobaczyć serduszko ❤️
Ja z włosami cały czas mam problem ale dlatego że lecą bardzo,myć to myje codziennie.
A mówić u siebie w pracy to musiałam powiedzieć mimo że sama dla siebie jestem szefem,ale z racji dźwigania bo czasem też bym musiała coś dźwigać.A na zwolnienie iść nie zamierzam chyba że sytuacja do tego zmusi lub w ostatnim miesiacu mam termin z Om na 1.02 a z USG na 5.02 także dużej rozbieżności nie ma.
Domi ^^, Maltusia lubią tę wiadomość
Ona:1993 On:1992
Starania od 08.2024
Ciaża pozamaciczna 05/2025-jajowod zachowany
Drożnośc 08.2025-Oba Drożne
Ureoplasma-wyleczona
Niedoczynnosc tarczycy
08.2025 AMH 2,70
On:morf:8%,typ A+B 79%,ph 8,10,Ruchliwość:92%
Ona: D3:55ng/ml
Homocysteina:11,3=>9,14 umol/l
Koagulant toczniowy-ujemny
Przeciwciała przeciwjądrowe ANA-nie wykryto
05.2026 - miesiaczka 1.05.26
14.05-pecherzyk dom.20mm,test LH pozytywny 14dc
21dc prog 18,30ng/ml estadriol 62,10pg/ml
wit b12-511pg/ml ,kwas foliowy 19,40ng/ml
Aromek 2-6 dc 1x1 (2,5mg)
24.05 test pozytywny
25.05 BHCG 29,60miU/ml prog. 24,90
27.05 BHCG 137 (372%) prog.25.10 -
Zgadza się, nie mów, że szykujesz się na luty 2027? 😁KlaudiaWu wrote:Marcycha, czy ja Cię dobrze kojarzę z wątku kwietniowego 2025? ;>
Wisienka, Domi, cudowne wieści dziewczyny, jaram się razem z Wami 😁😍🥳 Od razu cieplej na sercu.
Domi, pieknie sobie z synkiem poradziłaś, a kto wie może i synek wyczuł powagę sytuacji 😉
Moni, rany tak mi przykro, że pracujesz w tak niesprzyjających warunkach. Nawet bez ciąży to to jest dla mnie trudne w odbiorze, bo równie dobrze mozna dostać udaru cieplnego... Nie odpuszczaj, niech szefowa inwestuje, a jak nie to może praca zdalna wchodzi w grę? Jak wizyta?
Ogólnie mój szef i moja ekpia to złoto, powiedziałam o ciąży pierwszego dnia powrotu do pracy po macierzyńskim 🙃Normalnie byłoby to 4 dni po zrobionym teście, ale w międzyczasie zachorowałam na covid i miałam L4 😐 Tak czy siak, ta informacja sprawiła, że dostałam inny zakres pracy (moje obowiązki wymagają długoterminowego zaangażowania) i to zdalnej, ale tylko na chwilę, bo chcą żebym szybko szła na L4, więc raczej długo nie popracuję.
Co do objawów to mnie właśnie stresuje ich brak. W pierwszej ciąży już dawno miałam mdłości. Aktualnie czasami zakłuje mnie podbrzusze lub od 3 dni kolo 18 robię się senna. Także to takie nic. Żeby do reszty nie zwariować (no bo był covid) tłumaczę to sobie tym, że karmię piersią i te hormony może inaczej działają 🙄 Chociaż teraz Lena będę żyła jeszcze Twoim cudownym bezobjawowym doświadczeniem 😁Włosy normalnie myję co dwa dni choć ten drugi to już jest lekko naciągany 😅
Tymczasem życzę nam na weekend choć lekkiego powiewu chłodu 🙃
04.2025 👶 🩷
Wracamy
05.26 ⏸️ (1 cs)
07.26 💔 8+5 tc puste jajo płodowe