Słaba jakość komórek jajowych? To nie wyrok.

Poznaj autorski program poprawy jakości komórek dla pacjentek przed leczeniem in vitro, z niską rezerwą jajnikową i słabą odpowiedzią na stymulację hormonalną.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Luty 2027 ❄️⛄️
Odpowiedz

Luty 2027 ❄️⛄️

Oceń ten wątek:
  • Lena23 Koleżanka

Wysłany: Dzisiaj, 09:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moniiii wrote:
    Dziewczyny, A jak u was z objawami na tym etapie? Dzisiaj mój 42 dc. No i nie mam narazie żadnych wymiotów ani nic... tylko takie rozpychanie w dole brzucha i biegunka z 2 razy dziennie ;/ musze zapytać o to swojego lekarza dzisiaj. Bo trochę sie martwię. W pierwszej ciazy miałam duzo biegunek i o dziwo chudłam zamiast tyć :/ no i mamy hipotroficzkę, na szczęście zdrową mądrą sprytną i bardzo rezolutną. Natomiast swoje w ciazy przeżyłam i zaczynam chyba trochę fiksować;/

W pierwszej ciąży nie miałam żadnych objawów. Ani brzucha - wyskoczył mi dopiero 2 miesiące przed porodem 😂

• Niecierpliwa_ Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 10:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie stresujcie się Dziewczyny brakiem objawów.
    Ja poprzednia ciążę miałam w zasadzie od samego początku wszelkie możliwe objawy, mdłości takie że bonjesta nie pomagała - i myślałam że to znaczy że się dobrze ciąża rozwija. A jak się okazało było inaczej.
    Teraz mam tylko mięśniowe objawy, gdzie na tym etapie już ledwo żyłam.
    Także naprawdę różnie jest.

Za to słuchajcie dzisiaj wylądowałam na l4 bo mam takie bóle napięciowe. Jestem strasznie pospinana, podobno ze stresu i od pracy siedzącej. Zlecili mi jeszcze dodatkowe badania na wszelki wypadek, ale lekarz obstawia że to właśnie napięciowe. A ból przeokropny, spać nie mogłam.

🙎‍♀️ 36 | 👨 34
    ⌛ od 08.2024

08.2025 • IUI ❌
    02.2026 • IUI (L + Ovi) ✅ ⏸️
    04.2026 • 💔 9 tc
    06.2026 • ⏸️
  • Lena23 Koleżanka

Wysłany: Dzisiaj, 10:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niecierpliwa_ wrote:
    Nie stresujcie się Dziewczyny brakiem objawów.
    Ja poprzednia ciążę miałam w zasadzie od samego początku wszelkie możliwe objawy, mdłości takie że bonjesta nie pomagała - i myślałam że to znaczy że się dobrze ciąża rozwija. A jak się okazało było inaczej.
    Teraz mam tylko mięśniowe objawy, gdzie na tym etapie już ledwo żyłam.
    Także naprawdę różnie jest.

Za to słuchajcie dzisiaj wylądowałam na l4 bo mam takie bóle napięciowe. Jestem strasznie pospinana, podobno ze stresu i od pracy siedzącej. Zlecili mi jeszcze dodatkowe badania na wszelki wypadek, ale lekarz obstawia że to właśnie napięciowe. A ból przeokropny, spać nie mogłam.

Współczuję. Wiem co czujesz, bo sama chodzę do fizjoterapeuty właśnie z tym problemem.

Wysłany: Dzisiaj, 10:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lena23 wrote:
    Współczuję. Wiem co czujesz, bo sama chodzę do fizjoterapeuty właśnie z tym problemem.

Dziękuję.
    I pomagają Ci te wizyty?
    Bo ja byłam kilka razy, dużo się ruszam a jest mam wrażenie coraz gorzej.
    Może powinnam zmienić Fizjo, już sama nie wiem

Lena23 lubi tę wiadomość

🙎‍♀️ 36 | 👨 34
    ⌛ od 08.2024

08.2025 • IUI ❌
    04.2026 • 💔 9 tc
    06.2026 • ⏸️
  • Maltusia Ekspertka

Wysłany: Dzisiaj, 13:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, właśnie wróciłam z młodym z galerii i jestem totalnie wykończona 😅🙈 Mieliśmy tylko zrobić kilka zakupów na zakończenie przedszkola, ale oczywiście skończyło się też na nowym Lego 😂

Do tego ten upał daje się we znaki 🥵, jestem zmęczona, a od chodzenia zaczęło mnie pobolewać podbrzusze. Teraz tylko marzę o tym, żeby wyciągnąć nogi i odpocząć

👩30 👨33
    👦 Synuś 2019 ❤️
    ⏸️ 01.2023 👼🌈 02.2023
    ⏸️ 03.2025 👼🌈 05.2025
    ⏸️ 06.2026 ❤️🍀 Zostań z nami Maluszku 🤞
    β 16.06 – 80 mIU/ml
    β 18.06 – 162 mIU/ml (+102,5%) ❤️
    🏥 29.06.2026 👶 - pierwsza wizyta
  • Lena23 Koleżanka

Wysłany: Dzisiaj, 14:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niecierpliwa_ wrote:
    Dziękuję.
    I pomagają Ci te wizyty?
    Bo ja byłam kilka razy, dużo się ruszam a jest mam wrażenie coraz gorzej.
    Może powinnam zmienić Fizjo, już sama nie wiem

Pomagają i ćwiczenia na zdrowy kręgosłup też dużo dają. W pracy też się rozciągam - to taka ostatnia zmiana, która mi najbardziej pomogła.

• Lena23 Koleżanka

Wysłany: Dzisiaj, 14:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maltusia wrote:
    Dziewczyny, właśnie wróciłam z młodym z galerii i jestem totalnie wykończona 😅🙈 Mieliśmy tylko zrobić kilka zakupów na zakończenie przedszkola, ale oczywiście skończyło się też na nowym Lego 😂

Do tego ten upał daje się we znaki 🥵, jestem zmęczona, a od chodzenia zaczęło mnie pobolewać podbrzusze. Teraz tylko marzę o tym, żeby wyciągnąć nogi i odpocząć

Znam ten stan 😂
    My ostatnio ciągle gdzieś lazimy , bo auto mam w naprawie. Wracam wykończona 😂
    Dwa dni przed testem też byliśmy pochodzic po starówce - jak wróciłam to aż musiałam drzemkę zrobić 😂

• Moniiii Koleżanka

Wysłany: Dzisiaj, 15:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No a zaczyna sie juz robić ciepło... boję sie co bedzie lipiec/sierpień. Pracuje w biurze na poddaszu, ktore nie jest niczym odizolowane tylko przykryte blachą ... dziś na zewnątrz ok 23 stopnie a ja sie topie wiec boję sie pomyśleć co będzie jak juz będą mega upały. Muszę iść do kierowniczki pogadać o jakimś klimatyzatorze .... w zeszłym roku sie topiłam ale w teraz jak jestem w ciazy to raczej nie bedzie dla mnie korzystne siedzenie przez 8h w takim upale :/
    A właśnie, dziewczyny pracujące, kiedy mówicie w pracy p ciąży ?

• Maltusia Ekspertka

Wysłany: Dzisiaj, 15:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lena23 wrote:
    Znam ten stan 😂
    My ostatnio ciągle gdzieś lazimy , bo auto mam w naprawie. Wracam wykończona 😂
    Dwa dni przed testem też byliśmy pochodzic po starówce - jak wróciłam to aż musiałam drzemkę zrobić 😂
    Hahaha 😂❤️ Czyli nie tylko ja padam po takich spacerach 😅🙈 Ja dzisiaj po galerii czuję się jakbym przebiegła półmaraton 🥵 Do tego ten upał mnie dobił. Normalnie mogłabym się położyć obok młodego i zrobić drzemkę 😂❤️

Chyba organizm już daje znać, że jednak jest zajęty czymś ważniejszym niż bieganie po sklepach 🤭

👩30 👨33
    👦 Synuś 2019 ❤️
    ⏸️ 01.2023 👼🌈 02.2023
    ⏸️ 03.2025 👼🌈 05.2025
    ⏸️ 06.2026 ❤️🍀 Zostań z nami Maluszku 🤞
    β 16.06 – 80 mIU/ml
    β 18.06 – 162 mIU/ml (+102,5%) ❤️
    🏥 29.06.2026 👶 - pierwsza wizyta

Wysłany: Dzisiaj, 15:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @Lena to ja chyba muszę zmienić Fizjo i zwiększyć częstotliwość.
    Bo ćwiczenia robię ale pomaga na chwilę.

@Moni, ja powiem szefowi szybko jeśli będzie się rozwijać ta ciąża - max połowa lipca. Może nawet szybciej w zależności od samopoczucie zwłaszcza że dzisiejszy dzień nie wróży dobrze.
    Moje zniknięcie wpłynie na wiele osób, więc nie chcę im robić pod górę. Ostatnio powiedziałam po zobaczeniu serca i dobrze zrobiłam, potem nie musiałam się tłumaczyć jak przechodziłam na ten skrócony macierzyński.
    Ale słuchacie siebie, wiem ze nie każdy szef jest empatyczny takze tu chyba nie ma co doradzać tylko działać z intuicją.

🙎‍♀️ 36 | 👨 34
    ⌛ od 08.2024

08.2025 • IUI ❌
    04.2026 • 💔 9 tc
    06.2026 • ⏸️
‹‹ 2 3 4 5 6
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

10 najczęstszych obaw kobiet w ciąży, czyli czego boją się kobiety w ciąży

Lęk i różnego rodzaju obawy to naturalny towarzysz kobiety w ciąży. Czego boi się większość kobiet oczekujących dziecka? Bólu porodowego, urodzenia chorego dziecka, utraty atrakcyjności czy może zrujnowania życia seksualnego po porodzie? Czego obawiasz się Ty? Przeczytaj czy zasadne jest zamartwianie się i jak sobie radzić, aby nasze obawy nie sprawdziły się.

CZYTAJ WIĘCEJ

"Nie mogę zajść w ciążę" - moja historia starania o dziecko

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko". Opowieść o kobiecie, która nie traci nadziei... "Nie mogę zajść w ciążę, ale nie tracimy nadziei..." - nieplodna_optymistka opowiada o swoich staraniach, drodze do macierzyństwa, leczeniu niepłodności i niegasnącej wierze w to, że się uda! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Gadżety elektroniczne dla kobiet część 1 - opaski fitnessowe wesprą Twoje zdrowie, ale też płodność

To pierwszy artykuł z serii gadżetów elektronicznych dla kobiet. Dziś przyjrzymy się opaskom fitnessowym - w czym mogą nam pomóc, na co warto zwrócić uwagę wybierając opaskę i co ciekawe w jaki sposób opaski fitnessowe mogą dodatkowo wesprzeć naszą płodność i polepszyć analizę cykli miesiączkowych. Podpowiemy również dlaczego warto skonfigurować opaskę z aplikacją miesiączkową i czy zawsze jest to możliwe.

CZYTAJ WIĘCEJ