Słaba jakość komórek jajowych? To nie wyrok.

Poznaj autorski program poprawy jakości komórek dla pacjentek przed leczeniem in vitro, z niską rezerwą jajnikową i słabą odpowiedzią na stymulację hormonalną.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Luty 2027 ❄️⛄️
Odpowiedz

Luty 2027 ❄️⛄️

Oceń ten wątek:
  • Maltusia Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 10:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Misia93 wrote:
    Piękny dzień mieliście i jeszcze zobaczyć serduszko ❤️
    Ja z włosami cały czas mam problem ale dlatego że lecą bardzo,myć to myje codziennie.
    A mówić u siebie w pracy to musiałam powiedzieć mimo że sama dla siebie jestem szefem,ale z racji dźwigania bo czasem też bym musiała coś dźwigać.A na zwolnienie iść nie zamierzam chyba że sytuacja do tego zmusi lub w ostatnim miesiacu mam termin z Om na 1.02 a z USG na 5.02 także dużej rozbieżności nie ma.
    To dobrze, że terminy są tak blisko siebie ❤️😊

👩30 👨33
    👦 Synuś 2019 ❤️
    ⏸️ 01.2023 👼🌈 02.2023
    ⏸️ 03.2025 👼🌈 05.2025
    ⏸️ 06.2026 ❤️🍀 Zostań z nami Maluszku 🤞
    β 16.06 – 80 mIU/ml
    β 18.06 – 162 mIU/ml (+102,5%) ❤️
    🏥 29.06.2026 👶 - pierwsza wizyta
  • monii00 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 11:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Domi ^^ wrote:
    Ja dzisiaj byłam z młodym rano na pobieraniu krwi, bo musiałam skontrolować tsh, a potem poszłam z nim do ginekologa po luteinę, bo mam bóle brzucha i mamy ❤️! Lekarz powiedział, że jeszcze powoli bije, bo 3 dni temu nie było widać zarodka nawet, ale już się pojawiło😍
    Wiem, że byłam często u lekarza, ale po mojej historii onkologicznej wolę 10 razy pójść na darmo niż raz za mało. Mimo wszystko mam brać 2x dziennie luteinę.

Po tej eskapadzie to po prostu padłam jak wróciłam do domu. Synek miał drzemkę i ja obok niego. Pierwszy raz byłam z nim sama podczas takich wizyt i nie ukrywam, że miałam stracha😅🙈 nie puszczam mu bajek, więc jak postawiłam mu telefon z mopsikiem klopsikiem w jednym i drugim gabinecie to siedział cicho jak myszka i patrzył (trochę miałam wyrzuty, że takie mocne obrazy plus telefon, ale inaczej by się darł jakby go obdzierali ze skóry). Teraz czekam u fryzjera i pierwszy raz od 15 lat z włosów ciętych na prosto będę cieniować, bo mam dość przyklap na głowie😂 nie wiem, czy też tak macie, ale w ciazy to mam normalnie na 2 dzień włosy już do mycia, albo w raczej do wzięcia w kitkę, bo nie nadają się na rozpuszczone
    Super wieści, oby tak dalej ✊️🍀
    Spokojnej ciąży Kochana ❤️

Domi ^^ lubi tę wiadomość

09.2023 - rozpoczęcie starań
    10.2023 - ⏸️
    10.2023 - 6 t 💔 poronienie
    03.2024 - wznowienie starań
    04.2024 - ⏸️
    05.2024 - 5 t 💔 poronienie
    06.2024 - ⏸️
    02.2025 - cc 37+4 💙 3120g, 56cm
    04.2026 - powrót do starań 🍀
    01.06.2026 - ⏸️ zostań kropeczko 🥺
    02.06.2026 - bhcg 95,52 mIU/ml
    05.06.2026 - bhcg 457,54 mIU/ml prog. 28 ng/ml
    15.06.2026 - pęcherzyk ciążowy 1,32cm
    25.06.2026 - wizyta gin prywatnie
    13.07.2026 - wizyta gin NFZ

👶🏻💙
    👧 30l. - zespół antyfosfolipidowy, PAI-1 układ homozyg., nisza cc, mięśniak 0.5 cm - acard 150; neoparin 0,6
    🧔‍♂️ 36l. - ❌️ cholesterol

age.png
    preg.png
  • Moniiii Koleżanka

Wysłany: Dzisiaj, 11:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny,
    Przepraszam ze wczoraj nie dałam updateu odnośnie wczorajszej wizyty, ale wyczekałam sie w kolejce dosc dlugo. Na wizycie wszystko dobrze, dzieciątko rozwijającą sie prawidłowo jak na ten czas ciąży, lekarz nawet dokładnie powiedzial kiedy bylo "zmajstrowane" no i ma rację 😆😆🥰🤭
    Ma 1 cm ale nie ma jeszcze serduszka. Proponował wizyte za miesiąc bo wszystko jest ok. Ale chciałam zobaczyc serduszko wiec idę za tydzień, tym razem z mężem. Bardzo chce przeżywać to razem z nim, przy córce był jeszcze czas pocovidowy i mało wizyt mieliśmy razem :/ teraz chcemy to nadrobić;)
    Kiedy wspomniałam ze w pierwszej ciazy coreczka byla malutka od razu przepisał mi acard ;) i mówi ze może jak zadziałamy na tak wczesnym etapie to wszystko bedzie dobrze ;)
    Radził tez ze jeśli pracuje w takich warunkach to zeby powiedzieć od razu po założeniu karty ciazy i nie męczyć się tylko korzystać ze swoich praw ;)
    Oj dziewczyny ale sie stresowałam.
    Ten lekarz do którego chodze teraz, jest bardzo fajny. Taki ludzki i to dzięki niemu chyba nam sie udało. Zmienił mi trochę dawkowanie stymulacji owulacji i sie udało. Nadal nie wierzę. Jesteśmy tacy szczęśliwi 🥰🥰

Marcycha lubi tę wiadomość

• Marcycha Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 11:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aż miło słuchać o takich lekarzach 😊 To cudownie, że wszystko u Was dobrze i, że na takiego lekarza trafiłaś.
    U mnie w pierwszej ciąży Pani doktor była mocno średnia, ale teraz chodzę do swojego ulubieńca, bo zmieniły mi sie w pracy abonamenty zdrowotne 😅 Popieram lekarza, korzystaj ze swoich praw 🫶

04.2025 👶 🩷
  • Moniiii Koleżanka

Wysłany: Dzisiaj, 12:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marcycha wrote:
    Aż miło słuchać o takich lekarzach 😊 To cudownie, że wszystko u Was dobrze i, że na takiego lekarza trafiłaś.
    U mnie w pierwszej ciąży Pani doktor była mocno średnia, ale teraz chodzę do swojego ulubieńca, bo zmieniły mi sie w pracy abonamenty zdrowotne 😅 Popieram lekarza, korzystaj ze swoich praw 🫶
    A wie może któraś z was jak to jest w polsce, pewnie tak bo czytam ze juz macie straszę pociechy ;)
    Ja mam zwykła umowę o pracę, mam ją do końca tego roku. Czy należą mi sie wszystkie świadczenia? Czy powinnam dokupić jakieś ubezpieczenie itp ? Prosze o poradę bo pierwsza ciaze prowadziłam trochę polska-norwegia i pracowałam wtedy wlasnie w norwegii dlatego nie za bardzo wiem nic o polskim prawie w tym temacie ;) proszę doradźcie cos ;)

• Maltusia Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 13:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moniiii wrote:
    A wie może któraś z was jak to jest w polsce, pewnie tak bo czytam ze juz macie straszę pociechy ;)
    Ja mam zwykła umowę o pracę, mam ją do końca tego roku. Czy należą mi sie wszystkie świadczenia? Czy powinnam dokupić jakieś ubezpieczenie itp ? Prosze o poradę bo pierwsza ciaze prowadziłam trochę polska-norwegia i pracowałam wtedy wlasnie w norwegii dlatego nie za bardzo wiem nic o polskim prawie w tym temacie ;) proszę doradźcie cos ;)
    Jeśli masz umowę o pracę i jesteś w ciąży, to jesteś objęta ochroną 😊❤️ Jeśli termin zakończenia umowy przypada po ukończeniu 3. miesiąca ciąży, pracodawca ma obowiązek przedłużyć ją do dnia porodu. Po porodzie przysługuje Ci zasiłek macierzyński z ZUS, nawet jeśli umowa wygaśnie w dniu porodu.

Jeśli chodzi o dodatkowe ubezpieczenie, to zależy od tego, co chcesz mieć. Przy zwykłej umowie o pracę masz już ubezpieczenie zdrowotne i prawo do świadczeń. Niektóre osoby wykupują prywatne ubezpieczenia na wypadek pobytu w szpitalu czy porodu, ale to już dodatkowa opcja 😊

Najlepiej sprawdź jeszcze dokładnie datę końca umowy i który to będzie wtedy tydzień ciąży, bo to ma znaczenie

👩30 👨33
    👦 Synuś 2019 ❤️
    ⏸️ 01.2023 👼🌈 02.2023
    ⏸️ 03.2025 👼🌈 05.2025
    ⏸️ 06.2026 ❤️🍀 Zostań z nami Maluszku 🤞
    β 16.06 – 80 mIU/ml
    β 18.06 – 162 mIU/ml (+102,5%) ❤️
    🏥 29.06.2026 👶 - pierwsza wizyta
  • Niecierpliwa_ Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 14:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @Moni, super wieści!!❤️

Ja dziś pojechałam też na USG bo już wariowałam… ten ból żeber mi się nasila i wkręciłam sobie, że może to ciąża pozamaciczna z jakimiś dziwnymi objawami :/ znalazłam jakąś lekarkę na dziś bo stwierdziłam że do poniedziałku to ja nie wytrzymam.
    Ale wszystko jest ok, zarodka jeszcze nie widać ale jest pęcherzyk ciążowy z żółtkowym, trochę mniejsze niż moje 5+4 (5+1 wychodzi na razie) ale doktor mówi że to normalne. No zobaczymy czy i jak się będzie rozwijac. W pon mam już wizytę u swojego lekarza plus będę diagnozować dalej te moje dziwne bóle :((

🙎‍♀️ 36 | 👨 34
    ⌛ od 08.2024

08.2025 • IUI ❌
    02.2026 • IUI (L + Ovi) ✅ ⏸️
    04.2026 • 💔 9 tc
    06.2026 • ⏸️
  • Moniiii Koleżanka

Wysłany: Dzisiaj, 15:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maltusia wrote:
    Jeśli masz umowę o pracę i jesteś w ciąży, to jesteś objęta ochroną 😊❤️ Jeśli termin zakończenia umowy przypada po ukończeniu 3. miesiąca ciąży, pracodawca ma obowiązek przedłużyć ją do dnia porodu. Po porodzie przysługuje Ci zasiłek macierzyński z ZUS, nawet jeśli umowa wygaśnie w dniu porodu.

Jeśli chodzi o dodatkowe ubezpieczenie, to zależy od tego, co chcesz mieć. Przy zwykłej umowie o pracę masz już ubezpieczenie zdrowotne i prawo do świadczeń. Niektóre osoby wykupują prywatne ubezpieczenia na wypadek pobytu w szpitalu czy porodu, ale to już dodatkowa opcja 😊

Najlepiej sprawdź jeszcze dokładnie datę końca umowy i który to będzie wtedy tydzień ciąży, bo to ma znaczenie
    Dzięki wielkie za informację ja w tej sprawie jestem totalnie zielona bo tak jak juz wyżej pisałam jak byłam w pierwszej ciazy to nie korzystałam ze świadczeń w polsce. :)

Niecierpliwa_ dobrze ze poszłaś, trochę Cie to uspokoiło. Może odpocznij przez weekend i te dziwne objawy ustąpią ;)

‹‹ 3 4 5 6 7
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Test Panorama – jeszcze dokładniejszy dzięki sztucznej inteligencji!

Jeszcze do niedawna wykonywanie dokładnych badań prenatalnych, takich jak amniopunkcja, wiązało się z ryzykiem dla rozwijającego się maleństwa. Rozwój technologii i medycyny przyczynił się powstania nieinwazyjnych testów prenatalnych nowej generacji (NIPT). Jednym z nich jest test Panorama, który jako jedyny wykorzystuje sztuczną inteligencję. Jak wykonuje się test? Na czym polega jego skuteczność? Jakie choroby i schorzenia mogą zostać dzięki niemu wykryte? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Męska płodność – jakie składniki warto suplementować w czasie starań o dziecko?

Choć przez lata w procesie starania się o dziecko większą uwagę skupiano na zdrowiu kobiety, dziś wiemy, że męska płodność ma dokładnie takie samo znaczenie. Dobra wiadomość jest taka, że wiele wpływających na nią negatywnie czynników możemy poprawić, np. przez zmiany w stylu życia czy świadome uzupełnianie kluczowych składników odżywczych. Jakie suplementy na męską płodność mogą pomóc w staraniach o dziecko?

CZYTAJ WIĘCEJ

Spokój rodziców zaczyna się od jednego sprytnego urządzenia. Czy niania elektroniczna to must have rodziców?

Pierwsze miesiące z dzieckiem to wyjątkowy czas, ale też nieustanna czujność i troska o jego bezpieczeństwo. Coraz więcej rodziców sięga po nowoczesne rozwiązania, które pomagają spokojniej czuwać nad snem malucha. Czy niania elektroniczna to rzeczywiście niezbędny element domowej wyprawki, czy tylko kolejny gadżet? Sprawdź, jak działa, co daje na co dzień i czy może realnie ułatwić życie rodzicom.

CZYTAJ WIĘCEJ