Luty 2027 ❄️⛄️
-
WIADOMOŚĆ
-
To dobrze, że terminy są tak blisko siebie ❤️😊Misia93 wrote:Piękny dzień mieliście i jeszcze zobaczyć serduszko ❤️
Ja z włosami cały czas mam problem ale dlatego że lecą bardzo,myć to myje codziennie.
A mówić u siebie w pracy to musiałam powiedzieć mimo że sama dla siebie jestem szefem,ale z racji dźwigania bo czasem też bym musiała coś dźwigać.A na zwolnienie iść nie zamierzam chyba że sytuacja do tego zmusi lub w ostatnim miesiacu mam termin z Om na 1.02 a z USG na 5.02 także dużej rozbieżności nie ma.👩30 👨33
👦 Synuś 2019 ❤️
⏸️ 01.2023 👼🌈 02.2023
⏸️ 03.2025 👼🌈 05.2025
⏸️ 06.2026 ❤️🍀 Zostań z nami Maluszku 🤞
β 16.06 – 80 mIU/ml
β 18.06 – 162 mIU/ml
β 22.06 – 994 mIU/ml
🩺 29.06 – USG: pęcherzyk ciążowy, pęcherzyk żółtkowy i zarodek (CRL ok. 3–5 mm)
🩺 13.07 – USG: 13 mm CRL i pięknie bijące serduszko 🥹❤️
📅 03.08 – kolejna wizyta 🤞

-
Super wieści, oby tak dalej ✊️🍀Domi ^^ wrote:Ja dzisiaj byłam z młodym rano na pobieraniu krwi, bo musiałam skontrolować tsh, a potem poszłam z nim do ginekologa po luteinę, bo mam bóle brzucha i mamy ❤️! Lekarz powiedział, że jeszcze powoli bije, bo 3 dni temu nie było widać zarodka nawet, ale już się pojawiło😍
Wiem, że byłam często u lekarza, ale po mojej historii onkologicznej wolę 10 razy pójść na darmo niż raz za mało. Mimo wszystko mam brać 2x dziennie luteinę.
Po tej eskapadzie to po prostu padłam jak wróciłam do domu. Synek miał drzemkę i ja obok niego. Pierwszy raz byłam z nim sama podczas takich wizyt i nie ukrywam, że miałam stracha😅🙈 nie puszczam mu bajek, więc jak postawiłam mu telefon z mopsikiem klopsikiem w jednym i drugim gabinecie to siedział cicho jak myszka i patrzył (trochę miałam wyrzuty, że takie mocne obrazy plus telefon, ale inaczej by się darł jakby go obdzierali ze skóry). Teraz czekam u fryzjera i pierwszy raz od 15 lat z włosów ciętych na prosto będę cieniować, bo mam dość przyklap na głowie😂 nie wiem, czy też tak macie, ale w ciazy to mam normalnie na 2 dzień włosy już do mycia, albo w raczej do wzięcia w kitkę, bo nie nadają się na rozpuszczone
Spokojnej ciąży Kochana ❤️
Domi ^^ lubi tę wiadomość
09.2023 - rozpoczęcie starań
10.2023 - ⏸️
10.2023 - 6 t 💔 poronienie
03.2024 - wznowienie starań
04.2024 - ⏸️
05.2024 - 5 t 💔 poronienie
06.2024 - ⏸️
02.2025 - cc 37+4 💙 3120g, 56cm
04.2026 - powrót do starań 🍀
01.06.2026 - ⏸️ zostań kropeczko 🥺
15.06.2026 - pęcherzyk ciążowy 1,32cm
25.06.2026 - 1cm 🫐 z ❤️
13.07.2026 - 2,2cm 🍒
27.07.2026 - badania prenatalne 🧬
👶🏻💙
👧 31l. - zespół antyfosfolipidowy, PAI-1 układ homozyg., nisza cc, mięśniak 0.5 cm - acard 150; neoparin 0,6
🧔♂️ 36l. - ❌️ cholesterol

-
Hej dziewczyny,
Przepraszam ze wczoraj nie dałam updateu odnośnie wczorajszej wizyty, ale wyczekałam sie w kolejce dosc dlugo. Na wizycie wszystko dobrze, dzieciątko rozwijającą sie prawidłowo jak na ten czas ciąży, lekarz nawet dokładnie powiedzial kiedy bylo "zmajstrowane" no i ma rację 😆😆🥰🤭
Ma 1 cm ale nie ma jeszcze serduszka. Proponował wizyte za miesiąc bo wszystko jest ok. Ale chciałam zobaczyc serduszko wiec idę za tydzień, tym razem z mężem. Bardzo chce przeżywać to razem z nim, przy córce był jeszcze czas pocovidowy i mało wizyt mieliśmy razem
teraz chcemy to nadrobić
Kiedy wspomniałam ze w pierwszej ciazy coreczka byla malutka od razu przepisał mi acard
i mówi ze może jak zadziałamy na tak wczesnym etapie to wszystko bedzie dobrze 
Radził tez ze jeśli pracuje w takich warunkach to zeby powiedzieć od razu po założeniu karty ciazy i nie męczyć się tylko korzystać ze swoich praw
Oj dziewczyny ale sie stresowałam.
Ten lekarz do którego chodze teraz, jest bardzo fajny. Taki ludzki i to dzięki niemu chyba nam sie udało. Zmienił mi trochę dawkowanie stymulacji owulacji i sie udało. Nadal nie wierzę. Jesteśmy tacy szczęśliwi 🥰🥰
Marcycha, Misia93 lubią tę wiadomość
-
Aż miło słuchać o takich lekarzach 😊 To cudownie, że wszystko u Was dobrze i, że na takiego lekarza trafiłaś.
U mnie w pierwszej ciąży Pani doktor była mocno średnia, ale teraz chodzę do swojego ulubieńca, bo zmieniły mi sie w pracy abonamenty zdrowotne 😅 Popieram lekarza, korzystaj ze swoich praw 🫶04.2025 👶 🩷
Wracamy
05.26 ⏸️ (1 cs)
07.26 💔 8+5 tc puste jajo płodowe -
A wie może któraś z was jak to jest w polsce, pewnie tak bo czytam ze juz macie straszę pociechyMarcycha wrote:Aż miło słuchać o takich lekarzach 😊 To cudownie, że wszystko u Was dobrze i, że na takiego lekarza trafiłaś.
U mnie w pierwszej ciąży Pani doktor była mocno średnia, ale teraz chodzę do swojego ulubieńca, bo zmieniły mi sie w pracy abonamenty zdrowotne 😅 Popieram lekarza, korzystaj ze swoich praw 🫶
Ja mam zwykła umowę o pracę, mam ją do końca tego roku. Czy należą mi sie wszystkie świadczenia? Czy powinnam dokupić jakieś ubezpieczenie itp ? Prosze o poradę bo pierwsza ciaze prowadziłam trochę polska-norwegia i pracowałam wtedy wlasnie w norwegii dlatego nie za bardzo wiem nic o polskim prawie w tym temacie
proszę doradźcie cos
-
Jeśli masz umowę o pracę i jesteś w ciąży, to jesteś objęta ochroną 😊❤️ Jeśli termin zakończenia umowy przypada po ukończeniu 3. miesiąca ciąży, pracodawca ma obowiązek przedłużyć ją do dnia porodu. Po porodzie przysługuje Ci zasiłek macierzyński z ZUS, nawet jeśli umowa wygaśnie w dniu porodu.Moniiii wrote:A wie może któraś z was jak to jest w polsce, pewnie tak bo czytam ze juz macie straszę pociechy

Ja mam zwykła umowę o pracę, mam ją do końca tego roku. Czy należą mi sie wszystkie świadczenia? Czy powinnam dokupić jakieś ubezpieczenie itp ? Prosze o poradę bo pierwsza ciaze prowadziłam trochę polska-norwegia i pracowałam wtedy wlasnie w norwegii dlatego nie za bardzo wiem nic o polskim prawie w tym temacie
proszę doradźcie cos 
Jeśli chodzi o dodatkowe ubezpieczenie, to zależy od tego, co chcesz mieć. Przy zwykłej umowie o pracę masz już ubezpieczenie zdrowotne i prawo do świadczeń. Niektóre osoby wykupują prywatne ubezpieczenia na wypadek pobytu w szpitalu czy porodu, ale to już dodatkowa opcja 😊
Najlepiej sprawdź jeszcze dokładnie datę końca umowy i który to będzie wtedy tydzień ciąży, bo to ma znaczenie
Marcycha lubi tę wiadomość
👩30 👨33
👦 Synuś 2019 ❤️
⏸️ 01.2023 👼🌈 02.2023
⏸️ 03.2025 👼🌈 05.2025
β 16.06 – 80 mIU/ml
β 18.06 – 162 mIU/ml
β 22.06 – 994 mIU/ml

-
@Moni, super wieści!!❤️
Ja dziś pojechałam też na USG bo już wariowałam… ten ból żeber mi się nasila i wkręciłam sobie, że może to ciąża pozamaciczna z jakimiś dziwnymi objawami
znalazłam jakąś lekarkę na dziś bo stwierdziłam że do poniedziałku to ja nie wytrzymam.
Ale wszystko jest ok, zarodka jeszcze nie widać ale jest pęcherzyk ciążowy z żółtkowym, trochę mniejsze niż moje 5+4 (5+1 wychodzi na razie) ale doktor mówi że to normalne. No zobaczymy czy i jak się będzie rozwijac. W pon mam już wizytę u swojego lekarza plus będę diagnozować dalej te moje dziwne bóle
(
Maltusia lubi tę wiadomość
🙎♀️ 36 | 👨 34
⌛ od 08.2024
08.2025 • IUI ❌
02.2026 • IUI (L + Ovi) ✅ ⏸️
04.2026 • 💔 9 tc
06.2026 • ⏸️ -
Dzięki wielkie za informację ja w tej sprawie jestem totalnie zielona bo tak jak juz wyżej pisałam jak byłam w pierwszej ciazy to nie korzystałam ze świadczeń w polsce.Maltusia wrote:Jeśli masz umowę o pracę i jesteś w ciąży, to jesteś objęta ochroną 😊❤️ Jeśli termin zakończenia umowy przypada po ukończeniu 3. miesiąca ciąży, pracodawca ma obowiązek przedłużyć ją do dnia porodu. Po porodzie przysługuje Ci zasiłek macierzyński z ZUS, nawet jeśli umowa wygaśnie w dniu porodu.
Jeśli chodzi o dodatkowe ubezpieczenie, to zależy od tego, co chcesz mieć. Przy zwykłej umowie o pracę masz już ubezpieczenie zdrowotne i prawo do świadczeń. Niektóre osoby wykupują prywatne ubezpieczenia na wypadek pobytu w szpitalu czy porodu, ale to już dodatkowa opcja 😊
Najlepiej sprawdź jeszcze dokładnie datę końca umowy i który to będzie wtedy tydzień ciąży, bo to ma znaczenie
Niecierpliwa_ dobrze ze poszłaś, trochę Cie to uspokoiło. Może odpocznij przez weekend i te dziwne objawy ustąpią
-
Marcycha wrote:Zgadza się, nie mów, że szykujesz się na luty 2027? 😁
Wisienka, Domi, cudowne wieści dziewczyny, jaram się razem z Wami 😁😍🥳 Od razu cieplej na sercu.
Domi, pieknie sobie z synkiem poradziłaś, a kto wie może i synek wyczuł powagę sytuacji 😉
Moni, rany tak mi przykro, że pracujesz w tak niesprzyjających warunkach. Nawet bez ciąży to to jest dla mnie trudne w odbiorze, bo równie dobrze mozna dostać udaru cieplnego... Nie odpuszczaj, niech szefowa inwestuje, a jak nie to może praca zdalna wchodzi w grę? Jak wizyta?
Ogólnie mój szef i moja ekpia to złoto, powiedziałam o ciąży pierwszego dnia powrotu do pracy po macierzyńskim 🙃Normalnie byłoby to 4 dni po zrobionym teście, ale w międzyczasie zachorowałam na covid i miałam L4 😐 Tak czy siak, ta informacja sprawiła, że dostałam inny zakres pracy (moje obowiązki wymagają długoterminowego zaangażowania) i to zdalnej, ale tylko na chwilę, bo chcą żebym szybko szła na L4, więc raczej długo nie popracuję.
Co do objawów to mnie właśnie stresuje ich brak. W pierwszej ciąży już dawno miałam mdłości. Aktualnie czasami zakłuje mnie podbrzusze lub od 3 dni kolo 18 robię się senna. Także to takie nic. Żeby do reszty nie zwariować (no bo był covid) tłumaczę to sobie tym, że karmię piersią i te hormony może inaczej działają 🙄 Chociaż teraz Lena będę żyła jeszcze Twoim cudownym bezobjawowym doświadczeniem 😁Włosy normalnie myję co dwa dni choć ten drugi to już jest lekko naciągany 😅
Tymczasem życzę nam na weekend choć lekkiego powiewu chłodu 🙃
Dokładnie tak
teoretycznie 10.02, ale boję się jeszcze cieszyć, bo mamy odklejającą się kosmówkę i krwiaka. Podobno nie jest duży, ale póki co reżim łóżkowy
moja kwietniowa nie jest zachwycona, bo nie może być noszona ^^ a mi też przykro, bo odpadły nam wszystkie spacerki, place zabaw... Mam nadzieję, że jeszcze latem uda się wrócić do jakiejkolwiek aktywności
-
Może tak być, że synek wyczuł powagę sytuacji i nie chciał oglądać matki w panice biegnącej z fotela ginekologicznego😂 jak wam minął ten upalny dzień? My kupiliśmy basen dziecięcy i Bejbis zachwycony, a rodzice zajechani totalnie😂👧28 🧔♂️32 👶🩵
25.05.2024 ⏸️ => 05.03.2025 poród SN
04.06.2026 ⏸️
11.06.2026 pusty pęcherzyk ciążowy
16.06.2026 pęcherzyk ciążowy z pęcherzykiem żółtkowy
26.06 2026 1cm szczęścia z serduszkiem♥️
14.07.2026 2,63cm bobasa♥️
Tsh 2,6
🍀03.08.2026 badania prenatalne
👧 - rak pęcherzykowy tarczycy => usunięcie połowy tarczycy 02.06.2025; Hashimoto, PMOS
🧔♂️ - ostre AZS i alergia => leczenie biologiczne
💊 - letrox175/150, kwas foliowy, omega 3, purea uno

-
U nas też wczoraj był basenik 😍☀️ Synek był zachwycony i najchętniej nie wychodziłby z wody 😂❤️ Przy takich upałach to chyba najlepsza atrakcja dla dzieci. Ja za to starałam się trzymać w cieniu i unikać słońca, bo już od samego gorąca byłam zmęczona 🥵Domi ^^ wrote:Może tak być, że synek wyczuł powagę sytuacji i nie chciał oglądać matki w panice biegnącej z fotela ginekologicznego😂 jak wam minął ten upalny dzień? My kupiliśmy basen dziecięcy i Bejbis zachwycony, a rodzice zajechani totalnie😂
👩30 👨33
👦 Synuś 2019 ❤️
⏸️ 01.2023 👼🌈 02.2023
⏸️ 03.2025 👼🌈 05.2025
β 16.06 – 80 mIU/ml
β 18.06 – 162 mIU/ml
β 22.06 – 994 mIU/ml

-
U nas kolejny dzień gorąca i słuchając polecanej z instagrama zrobiłam nam kojec w cieniu a jako nowa atrakcja jest zlew z Sinsay. Cały dzień zabawy bez ganiania, polecam z całego serca!
https://ibb.co/QvKYfVLN zdjęcie naszego wywczasu🙈
Możecie mi wytłumaczy, jak zamieścić suwaczek w opisie? Najlepiej z linkiem do strony. Jak wchodzę na suwaczek.pl, to mi się spodnie wyświetlają xd👧28 🧔♂️32 👶🩵
04.06.2026 ⏸️
Tsh 2,6
👧 - rak pęcherzykowy tarczycy => usunięcie połowy tarczycy 02.06.2025; Hashimoto, PMOS

-
U mnie dzisiaj apogeum objawów. Te dziwne bóle co prawda zelżały, ale mdłości weszły już na ten najgorszy poziom 🤢
Przede mną bardzo trudne 1,5 tyg w pracy i nie wiem jak je przetrwam.
Ja suwaczkow nie testowałam ale na innym wątku znalazłam to:
Jak dodać suwaczek?
Musisz wejść na stronę: https://www.tickerfactory.com/ lub kliknąć na pasek którejkolwiek z nas na forum i wtedy też Cię na tą stronę przeniesie 😊
Wybieramy Pregnancy lub cokolwiek innego do czego chcesz odliczać, uzupełnij dane oraz wybierz preferencje wizualne paska oraz znacznik, datę porodu, następnie skopiuj kod BBcode i wklej w swoją stopkę.
Uwaga! Jak stopka się nie zapisuje, przekroczyłaś limit znaków. Usuń emotki, one najwięcej "miejsca" zajmują.
🙎♀️ 36 | 👨 34
⌛ od 08.2024
08.2025 • IUI ❌
04.2026 • 💔 9 tc
06.2026 • ⏸️ -
Klaudia, przykro mi, że teraz taki oszczędny czas przed Tobą, tym bardziej, że wiem co czujesz, bo wcześniej przez moją chorobę i moja kwietniówka była uziemiona i miała mnie mniej. Trochę sytuację ratował tata po pracy jesli była pogoda. Także jeszcze takie awaryjne wyjście może i u Ciebie wchodzi w grę jesli partner jest obecny?
Trzymam kciuki za szybkie wchłonięcie się krwiaka i niech sytuacja odejdzie w zapomnienie.
My basenu nie kupiliśmy, bo nie mieliśmy sposobności, ale u rodziców wykorzystaliśmy miskę, a u nas tę dużą standardową wanienkę dla noworodków 😁 Także ciepły weekend wykorzystany z radością, a i dziecko miało dłuższe drzemki 😉
Uuu Domi zaraz lecę googlować zlew 🤩 Ekstra pomysł z kojcem i parasolką. U nas była długa zabawa w wodzie, ale jednak pozniej sama wychodziła i trzeba bylo z nią chodzić po ogródku, ale mnie tam to akurat cieszy, uwielbiam tę jej ciekawość, przynajmniej na tym etapie 😅
Niecierpliwa współczuję tych mdłości 😏 Z jednej strony trudny stan, a z drugiej strony jak sie ma jakieś objawy to chociaż można przypuszczać, że kropek ma się dobrze także i tak źle i tak niedobrze 😵💫
Jutro do południa będę miała u siebie aktualizację sytuacji, trzymajcie kciuki 🫣Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 czerwca, 21:38
KlaudiaWu lubi tę wiadomość
04.2025 👶 🩷
Wracamy
05.26 ⏸️ (1 cs)
07.26 💔 8+5 tc puste jajo płodowe -
Maltusia dla dzieciaków to jest coś fantastycznego. Wczoraj królował basen, a dzisiaj ten zlew, bo zamknęłam nas w kojcu, nie miałam siły ganiać, po wczorajszych biegach😅 chociaż dzisiaj też biegał po ogrodzie i bawił się korą😅 taki był zadowolony, że można na boso, cudownie się na niego patrzyło.
Z mężem postawiliśmy dom 2 lata temu (pierwsza noc w domu i rano wymarzone ⏸️ na tescie) i cały czas się urządzamy, bo robimy wszystko sami, także teraz mąż robi taras i opieka nad bejbi jest po mojej stronie, więc wolę oszczędzać siły w ciągu dnia, żeby jakoś przeżyć😂
Niecierpliwa_ dziękuję bardzo, udało się!👧28 🧔♂️32 👶🩵
04.06.2026 ⏸️
Tsh 2,6

-
Dziewczyny, właśnie szykuję się na kolejną betę 🤞 Trzymajcie kciuki, bo stresik oczywiście jest 🙈👩30 👨33
👦 Synuś 2019 ❤️
⏸️ 01.2023 👼🌈 02.2023
⏸️ 03.2025 👼🌈 05.2025
β 16.06 – 80 mIU/ml
β 18.06 – 162 mIU/ml
β 22.06 – 994 mIU/ml

-
Marcycha wrote:Klaudia, przykro mi, że teraz taki oszczędny czas przed Tobą, tym bardziej, że wiem co czujesz, bo wcześniej przez moją chorobę i moja kwietniówka była uziemiona i miała mnie mniej. Trochę sytuację ratował tata po pracy jesli była pogoda. Także jeszcze takie awaryjne wyjście może i u Ciebie wchodzi w grę jesli partner jest obecny?
Trzymam kciuki za szybkie wchłonięcie się krwiaka i niech sytuacja odejdzie w zapomnienie.
My basenu nie kupiliśmy, bo nie mieliśmy sposobności, ale u rodziców wykorzystaliśmy miskę, a u nas tę dużą standardową wanienkę dla noworodków 😁 Także ciepły weekend wykorzystany z radością, a i dziecko miało dłuższe drzemki 😉
Uuu Domi zaraz lecę googlować zlew 🤩 Ekstra pomysł z kojcem i parasolką. U nas była długa zabawa w wodzie, ale jednak pozniej sama wychodziła i trzeba bylo z nią chodzić po ogródku, ale mnie tam to akurat cieszy, uwielbiam tę jej ciekawość, przynajmniej na tym etapie 😅
Niecierpliwa współczuję tych mdłości 😏 Z jednej strony trudny stan, a z drugiej strony jak sie ma jakieś objawy to chociaż można przypuszczać, że kropek ma się dobrze także i tak źle i tak niedobrze 😵💫
Jutro do południa będę miała u siebie aktualizację sytuacji, trzymajcie kciuki 🫣
Tata obecnie na swoim rodzicielskim, bo niestety nie ma miejsca dla młodej w żłobku przed wrześniem, więc w tej całej średnio wesołej sytuacji i tak złożyło się idealnie
Ostatecznie to pewnie ja to przeżywam bardziej niż moja kwietniowa ;p
-
Dzięki dziewczyny!
U mnie zarodka nie ma, Mimo że już 6+0.
Pęcherzyk ma teraz 1.35, żółtkowy jest też.
Jakoś mam złe przeczucia ale może to stres
Dostałam heparynę, acard i progesteron także jestem obstawiona lekami, zobaczymy.🙎♀️ 36 | 👨 34
⌛ od 08.2024
08.2025 • IUI ❌
04.2026 • 💔 9 tc
06.2026 • ⏸️