X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Maj 2015 :)
Odpowiedz

Maj 2015 :)

Oceń ten wątek:
  • Wonderwall Ekspertka

Wysłany: 12 marca 2015, 15:36

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 sierpnia 2015, 09:44

GabiK lubi tę wiadomość

• GabiK Autorytet

Wysłany: 12 marca 2015, 15:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ofe mi tez lekarz zalecil nospe,ale mam te skurcze od 20 tyg i branie nospy wcale mi nie pomagalo, nadal sie pojawialy, zredukowane z ilosci 15/dzien do ok 10. Wiec sama poszlam po rozum do glowy. Lekarz o magnezie slowem sie nie odezwal. Zapytalam pania farmaceutke czy moge przedawkowac, powiedziala,ze nie,bo nadwyzka zostanie wydalona, oczywiscie najpierw przejdzie przez watrobe. Dzis na wizycie zapytam dra o ten magnez,bo tak na wlasna reke wzielam.

2r8ri09ksg9rle49.png
  • slash Autorytet

Wysłany: 12 marca 2015, 15:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O matko co to znaczy skalibrowac?

Teraz poszłam zmierzyc rodzicom, tata ma 34,5 a mama 34,6. Tata zmierzył u siebie rteciowym i wyszło mu 36,4 :(

Buuuuu - chyba złego zakupu dokonałam. 99,99 zł - poszło

Wonderwall lubi tę wiadomość

klz98u696p33kjce.png
  • Ofelaine Autorytet

Wysłany: 12 marca 2015, 15:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja Pani w aptece powiedziałam, że jestem w ciąży i mi sprzedała Slowmag jakiś czas temu więc pewnie wolno go brać.
    Ale na wizycie zapytam gina co o tym sądzi a brać chyba będę, 1 tabletka dziennie nie powinna zaszkodzić zwłaszcza, że dużo z was bierze magnez z polecenia lekarza.

Mi już przeszło napięcie :) jeszcze czasami taki mikro skurczyk przychodzi.

GabiK lubi tę wiadomość

atdc8iikup31msj2.png
  • Wonderwall Ekspertka

Wysłany: 12 marca 2015, 15:55

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 sierpnia 2015, 09:44

• GabiK Autorytet

Wysłany: 12 marca 2015, 15:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Slash moze jednak cos zle mierzysz? Kotmisia ma.chyba ten sam termometr? Moze cos podpowie?

2r8ri09ksg9rle49.png
  • slash Autorytet

Wysłany: 12 marca 2015, 15:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Włąsnie wydaje mi się ze dwie lub 3 z was kupowały ten sam termometr i mowiły ze mierzy dobrze.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 marca 2015, 16:00

klz98u696p33kjce.png
  • Karolcia88 Autorytet

Wysłany: 12 marca 2015, 16:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Slash ja mam, alr nic nie kalibrowalam bo mi pokazalo 36.6 tak jak na rteciowym.
    Sprawdz w instrukcji obslugi. Ja przyklam do czola i nic nie ruszalam- ale nie czytalam instrukcji tylko na "czuja" robilam

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 marca 2015, 16:19

Juleczka 04.05.2015 <3
    relg9vvjqldrmcme.png
    mama Aniołka 30.05.2014
    Raduś Aniołek 08.07.2016
  • KotMisia Autorytet

Wysłany: 12 marca 2015, 16:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie miałam pisać o tym termometrze :)
    Nie przykłada się go do skóry tylko tak prawie przy skorze na skroni robi się takie koleczka. Tak góra, dol po skroni. Mi wychodzi identycznie jak rteciowym.

bl9cmg7y8brm1kw5.png
  • KotMisia Autorytet

Wysłany: 12 marca 2015, 16:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aaa jeszcze godzinka do wizyty. Kurcze boję się. Przyznam się Wam, tylko nie krzyczcie ;)
    Boję się, że Ola będzie brzydka. Wasze maluszki takie śliczne buziaczki mają. A jak mi wyjdzie paskudek? I nie piszczie że wszysykie dzieci są ladnw bo sama mam koleżankę, której córeczka od urodzenia nie jest urodziwa. Ale już na porodowce Ewa pomyślała widząc Mała: O qurwa! Teściowa ;)

gosia86, GabiK, paulinqa, dorota1987 lubią tę wiadomość

bl9cmg7y8brm1kw5.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 marca 2015, 16:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ofelaine wrote:
    Wzięłam 2 magnezy i nospę i chyba już zaczynam czuć ulgę po mału..
    Chyba zacznę brać magnez codziennie zapobiegawczo zwłaszcza, że mam skurcze łydek w nocy i to bolesne.

Mimo ze dr mi nie kazał brać magnezu tylko nospę w razie czegoś ale chyba mogę go zażywać sama na własną odpowiedzialność, nie zaszkodzi, prawda??
    witaj ja miałam okropne skurcze łydek w nocy i cierpnięcia dłoni...do tego kilkakrotnie skurcze podbrzusza kupiłam magnez łykałam po jednej tabletce nic nie pomagało powiedziałam to teraz na wizycie lekarzowi i on mi powiedział że mam brać magnez ale po 3tabletki dziennie takie skurcze prowadzą do przedwczesnego porodu i zaczełam od tamtego tyg brać po 3tabletki dziennie i faktycznie skurcze jak ręką odjął znikneły a magnez na pewno Ci nie zaszkodzi ani Twojemu dziecku ja przez pierwsze 3miesiące też brałam 3razy dziennie bo bałam sie skurczy i mały bardo dobrze się rozwija.Biorę Magne B6 Pozdrawiam :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 marca 2015, 16:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KotMisia wrote:
    Aaa jeszcze godzinka do wizyty. Kurcze boję się. Przyznam się Wam, tylko nie krzyczcie ;)
    Boję się, że Ola będzie brzydka. Wasze maluszki takie śliczne buziaczki mają. A jak mi wyjdzie paskudek? I nie piszczie że wszysykie dzieci są ladnw bo sama mam koleżankę, której córeczka od urodzenia nie jest urodziwa. Ale już na porodowce Ewa pomyślała widząc Mała: O qurwa! Teściowa ;)
    hej haha bardzo dobrze Cię rozumiem i to samo mówię mężowi w kółko "a co jak mały będzie brzydki??" haha ogólnie liczyłam na córeczke ale cóż będzie syn...no i mam nadzieje że będzie ładny ale na 3d już było widać że ma wielki nosalek a jak jeszcze poda się na męża to będzie taki sobie :D a faktycznie nie wszystkie dzieci są takie śliczne i ładne ;)

KotMisia lubi tę wiadomość

• Agusia246 Autorytet

Wysłany: 12 marca 2015, 16:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A u mnie dzisiaj brzydka pogoda :(
    Ja na przewijak pokrowca kupować nie będę, będę kłaść pieluchę flanelową i na to małą.
    Przyszłą kolejna przesyłka z allegro - koszula do karmienia. Miała być fioletowo - szara, jest fioletowo - biała, ale poza tym całkiem ok, więc się czepiać nie będę. Wczoraj też doszła szczotka do czyszczenia butelek.
    Mój mąż też się do wszystkiego zabiera jakby chciał a nie mógł, ale już w końcu wczoraj wyprasował chociaż białe ubranka. Świetny widok swoją drogą - facet prasujący takie maciupcie koszuleczki w kwiatki :D No i był wczoraj sam na szkole rodzenia - temat o wyprawkach właśnie. Dostaliśmy kolejny smoczek z lovi i jakieś ulotki.

3i4920mm0jlmd1e9.png

• PIGULSKA Autorytet

Wysłany: 12 marca 2015, 16:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie znowu pojawiły się brązowe upławy :(
    Co to ku***a może być!! :( :(
    Wieczorem idę do gina trzymajcie kciuki pliss

KotMisia MiM powodzenia na wizytach!

https://www.maluchy.pl/li-70850.png
    8p3ovfxm10p58typ.png
  • beti97 Autorytet

Wysłany: 12 marca 2015, 16:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pigulska trzymamy kciuki z całych sił :) KotMisia za Was też oczywiście.
    Ja na przewijak będę kłaść pieluchę flanelową i wystarczy.

KotMisia, PIGULSKA lubią tę wiadomość

❤️Córcia2015
    ❤️Córcia2018
    💙Synek2021
    preg.png
  • KotMisia Autorytet

Wysłany: 12 marca 2015, 16:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pigulska glowa do góry! Pewnie to naczynko. Mi lekarka mówiła że ba IP jak żywa krew. Będzie dobrze!

PIGULSKA lubi tę wiadomość

bl9cmg7y8brm1kw5.png
  • Ofelaine Autorytet

Wysłany: 12 marca 2015, 16:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przeglądałam sobie teraz pamiętniki na BBF z nudów i jedna dziewczyna pisała, że bolało ją krocze i brzuch zaczął się napinać ale nie mial skurczy nic ją nie bolało a na wizycie okazało się ze dziecko pcha sie na świat i dostała skierowanie do szpitala.

A mnie kurde to krocze juz boli od tygodnia i czuje ucisk przy chodzeniu, teraz to napinanie, nie chce panikować ani nie czuje potrzeby jechania na IP ale moze powinnam, może sobie szkodzę..??

Jeszcze czuje mój brzuch lekko a bardziej krocze, jakby rozpieranie teraz....
    Ja pitole nie wiem co robić...
    Trwa to od godz. 13..

Pigulska jesteś przebadana wzdłuż i wszerz, na pewno jest ok, może dalej coś się tam oczyszcza...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 marca 2015, 16:44

atdc8iikup31msj2.png
  • maribel Autorytet

Wysłany: 12 marca 2015, 16:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KotMisia, córcia na pewno będzie śliczna. Taka laska z Ciebie, więc nie może być inaczej:)

Pigulska, nie stresuj się Kochana. Na pewno wszystko jest w porządku. Dobrze, że masz dziś wizytę i to sprawdzisz.

atdc9vvjg5na5b6o.png
  • gosia86 Autorytet

Wysłany: 12 marca 2015, 16:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pigulska to na pewno nic strasznego nie martw się
    Ofeline ja sie juz tak przyzwyczaiłam do bólu krocza że nawet nie zwracam na to uwagi
    Na przewijak mam zamiar położyć podklad seni i na to pieluszkę flanelową
    Ale jeszcze nawet nie wiem jaki jest ten przewijak "no bo jest jeszcze czas :)"

8p3os65gknud0twt.png
    iv09tgf6v8u0j0rv.png
  • Karolcia88 Autorytet

Wysłany: 12 marca 2015, 16:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do przewijaka to ja też nie będę kupować specjalnych prześcieradeł, będę kłaść pieluszkę tetrową/flanelową.

Pigulska dobrze, że masz dzisiaj wizytę, trzymam kciuki żeby wszystko było ok.
    Za resztę wizytujących też trzymam kciuki.

GabiK, PIGULSKA lubią tę wiadomość

Juleczka 04.05.2015 <3
    relg9vvjqldrmcme.png
    mama Aniołka 30.05.2014
    Raduś Aniołek 08.07.2016
‹‹ 1070 1071 1072 1073 1074 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Nowości i innowacyjne algorytmy sztucznej inteligencji wdrożone w aplikacji OvuFriend

Przeczytaj o nowościach, które właśnie wdrożyliśmy w aplikacji OvuFriend! Są to wyniki naszych ponad dwuletnich prac badawczo-rozwojowych, w które byli zaangażowani najlepsi eksperci medyczni i naukowcy od analizy danych i algorytmów sztucznej inteligencji w Polsce. Projekt otrzymał również wsparcie od Narodowego Centrum Badań i Rozwoju oraz Google for Startups. Co to oznacza dla użytkowniczek OvuFriend? Przeczytaj więcej. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zaburzenia hormonalne - 8 najczęstszych objawów

Zaburzenia hormonalne - jakie są ich najczęstsze objawy? Które objawy powinny Cię skłonić do wizyty u lekarza i diagnostyki w kierunku zaburzeń hormonalnych? Jakie są najczęstsze przyczyny braku równowagi hormonalnej i jak wygląda leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Śluz szyjkowy, śluz z podniecenia, wydzielina z pochwy, upławy - jak odróżniać?

Śluz szyjkowy to bardzo ważny wskaźnik kobiecej płodności. Jak odróżniać poszczególne rodzaje śluzu? Czym różni się naturalny śluz szyjkowy od śluzu wynikającego z podniecenia? Czym są upławy i kiedy warto zgłosić się do lekarza? Jak zapisywać poszczególne rodzaje śluzu w aplikacji OvuFriend? 

CZYTAJ WIĘCEJ