X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Maj 2015 :)
Odpowiedz

Maj 2015 :)

Oceń ten wątek:
  • PIGULSKA Autorytet

Wysłany: 18 marca 2015, 12:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dorota śliczne ptaszki :) cudeńka <3

Mim kciuki za wizytę :)

Jak nam się dzieciątka urodzą to dopiero się zacznie zamartwianie ;) lawina ruszyła wraz z pozytywnym wynikiem testu i potrwa do ostatnich naszych dni ;)

Eklerka to może zrób bogracz albo leczo, szybkie danie jednogarnkowe ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 marca 2015, 12:48

dorota1987, gosiunia lubią tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-70850.png
    8p3ovfxm10p58typ.png
  • dorota1987 Autorytet

Wysłany: 18 marca 2015, 13:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nana, ja w takiej sytuacji zadzwoniłabym do swojego lekarza, ale wiem, że nie każda ma taką możliwość. Chyba lepiej jechać na IP, bo czy to ważne czy ktoś pomyśli że spanikowałaś niepotrzebnie? Że wyśmieje? Najważniejsze jest dobro maluszka, a wiele razy zdarzało się, że po takiej wizycie na IP panika minęła i wszystko było dalej dobrze.

Trzymam jeszcze mocniej kciuki za Was wszystkie a w szczególności te szpitalne.

Miło mi za Wasze pozytywne komentarze. Zaraz będzie 6 ptak gotowy:)

gosiunia lubi tę wiadomość

dqprj44jymj31xvy.png
  • madziorek Autorytet

Wysłany: 18 marca 2015, 13:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciasto wyrobione teraz rośnie. Ciekawe czy urośnie, bo jestem tak uzdolniona kulinarnie, że niezbyt mi wychodzi.
    Dorotka podziwiam, bardzo ładne te ptaszki i napis. W sumie to chyba wolę gotować jak szyć, bo nie mam cierpliwości.
    Wyprałam właśnie nasze dyżurne koce i poszewki z poduszek ozdobnych i korzystam ze słońca.

dorota1987 lubi tę wiadomość

201505111762.png
  • gosia86 Autorytet

Wysłany: 18 marca 2015, 13:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eklerka a jakiego kremu używasz do depilacji?

8p3os65gknud0twt.png
    iv09tgf6v8u0j0rv.png
  • dorota1987 Autorytet

Wysłany: 18 marca 2015, 13:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madziorek, ja też jestem baaardzo niecierpliwa osoba, ale mam dużą motywację. Jak tak parę tygodni miesięcy temu pisałyśmy, że mamy ochotę zrobić coś w czasie ciąży, np. nauczyć się angielskiego, czy przeczytać książki, na które nie miałyśmy czasu wcześniej, to ja miałam ochotę zrobić coś co zostanie i będzie cieszyć oczy.

Podłączam sie pod pytanie Gosi. Ja ostatnio depilowałam maszynką pachwiny pierwszy raz i przez dwa dni czułam się jakby mi ktoś zdjął pas cnoty, ale bolało...

I zauważyłam że mi dziś cały czas strzela w biodrach/ dole kręgosłupa..głupie to.

dqprj44jymj31xvy.png
  • madziorek Autorytet

Wysłany: 18 marca 2015, 13:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja ostatnio jak się depilowałam to trochę krzywdy sobie zrobiłam, więc teraz też się przerzucam na krem

201505111762.png
  • dorota1987 Autorytet

Wysłany: 18 marca 2015, 13:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tylko miałam jedno doświadczenie z kremem, już nawet nie pamiętam jakiej firmy i próbowałam coś osiągnąć nim na nogach i wogóle nie zadziałał.

Chyba to był Veet.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 marca 2015, 13:33

dqprj44jymj31xvy.png
  • katalina Autorytet

Wysłany: 18 marca 2015, 13:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja używałam eveline just epil, ale uważajcie dziewczyny, to co przed ciążą działało nie koniecznie musi w ciąży. Ja dostałam na niego uczulenie...
    Teraz depiluję maszynką, ale i tego chyba zaniecham za moment, bo raz że trudno, a dwa że zapalenie mieszka na wzgórku dostaję i żeby nie krzyczeli na porodówce.. Grunt żeby nie było mega zapuszczone, będę (albo mąż) regularnie przycinać żeby mocno nie zarosło.. jak trzeba będzie to już takie drobne sobie sami od razu wytną, co by nie było stanu zapalnego..

• Monika1357 Autorytet

Wysłany: 18 marca 2015, 13:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc. Dawno mnie tu nie bylo.
    Ja to w ciazy mam pod gorke. W 15 tygodniu krwawienie jak sie pozniej okazalo przez lozysku w ujsciu szyjki, pozniej lozysko sie podnioslo to maly sie przekrecil glowa do gory czyli cesarka, teraz maly sie przekrecil glowa w dol to od piatku od 4 rano bylam w szpitalu bo wody mi zaczely odplywac. Poprostu ciagle jakues zmartwienia.

Każda twoja myśl jest czymś realnym - jest siłą.
    Danielek 03.05.2015r.
    Sebastianek 27.08.2017r.
  • katalina Autorytet

Wysłany: 18 marca 2015, 13:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monika współczuję :( ale spokojnie.. jeszcze 2 tyg do zakończenia 8 miesiąca i Maluszek spokojnie może przyjść na świat.. Trzymam kciuki żeby wszystko było dobrze :*

• Monika1357 Autorytet

Wysłany: 18 marca 2015, 14:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dostalam dwa zastrzyki na przyspieszenie rozwoju pluc. Chciala bym zeby posiedzial do terminu bo do szpitala przed porodem. Jak lezalam to sie nasluchalam od dziewczyn co byly po terminie a to ze dziecko pepowina moze byc owiniete a to ze wody zielone. Normalnie dla psychiki powinni oddzielac dziewczyny po terminie od tych co im jeszcze troche zostalo.

Każda twoja myśl jest czymś realnym - jest siłą.
    Danielek 03.05.2015r.
    Sebastianek 27.08.2017r.
  • KotMisia Autorytet

Wysłany: 18 marca 2015, 14:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mi Makutka tak nisko siedzi, że ciągle boli mnie pecherz :( bardzo ciąży mi brzuch w kroku. Jak stara baba chodzę :(

bl9cmg7y8brm1kw5.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 marca 2015, 14:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolcia88 wrote:
    Dziewczyny ile planujecie miec kompletow ubranek na 56?
    ja mam mało większość na 62 mam a na 56 to tak dosłownie kilka bo moja na pewno bedzie wiekszy a jak kupie duzo malych to pozniej mi szkoda jak ni uzyje

• czarna panda Autorytet

Wysłany: 18 marca 2015, 14:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc dziewczyny! Podczytuje Was regularnie i jestem w szoku co u Was sie dzieje... Monika 1357 współczuje ale trzymam mocno kciuki żeby jeszcze dzidzius chwilę wytrzymał w brzuszku.U mnie w porządku i to bardzo w porównaniu z tym co nie raz czytam tutaj na forum. Delikatnie puchną mi ręce, mam przebarwienia na ciele -podobno to normalne ale jeszcze sie zapytam lekarza. Ja jeszcze nie mam pomalowanego łóżeczka! Moze w ta sobote zmotywuje męża bo on wiecznie ma co innego do roboty. Twierdzi ze nie pomaluje bo boi sie ze ja wtedy szybciej urodze:P Głupi pretekst sobie znalazl. Nie wyprałam jeszcze ciuszków ale pewnie to zrobie przed świetami jeszcze. Zresztą zobaczymy co powie mój lekarz na piątkowej wizycie-jak szyjka itp.
    Co do golenia się to tez uzywam eveline just cos tam, nie usuwa mi wszystkich wlosków ale tak 70% i potem poprawiam maszynka. Na pachy tez jest ok ale trzeba poprawic maszynka ale wtedy sa włosy duzo słabsze i nie powinno byc podraznien mimo wszystko po depilacji zawsze gdzies tam krewka sie delikatna pojawi, jakas wrazliwsza jest skóra tam. Ja uzywam z różowym opakowaniem i mnie nie uczula ale jest tez dla skory wrazliwej zielony.
    Dziewczyny zamawiałyscie octanisept ten mały czy większy? bo sa dwa opakowania -chyba mniejszy co nie? I do szpitala pakujecie octanisept do torby? Robie zamówienie z gemini i nie wiem sama.
    Dzisiaj szkoła rodzenia, napisze Wam jak cos dowiem sie ciekawego.Miłego dnia!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 marca 2015, 14:38

dxom6iye3mh7f98x.png
  • alma Autorytet

Wysłany: 18 marca 2015, 14:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ufff, nadrobiłam :)
    Karolcia cieszę się, zę Cię już wypuścili, odpoczywaj kochana, a siostrą się nie przejmuj :)
    Blu rownież się cieszę z dobrych wieśći, ale się pewnie strachu najadłaś z tym łożyskiem, grunt, że z maluchem wszystko dobrze
    Gosiunia trzymam kciuki, żeby wszystko było w porządku, trzymaj się tam dzielnie i informuj co i jak.
    Kurczę dziewczyny znowu coś się u nas niedobrego dzieje :/ Zaciskamy nóżki i leżymy choćby plackiem!
    Nana dla świętego spokoju jedź na IP. Jak po nospie nie przeszło to ja bym też pojechała.
    Monika trzymaj się, już faktycznie nie dużo zostało do 35 tyg. Kup sobie stopery do uszu albo załóż słuchawki z relaksującą muzyką i nie słuchaj głupich komentarzy, bo rzeczywiście się tylko zestresujesz. Będzie dobrze, zobaczysz.

relg3e5e54dwhg22.png
  • beti97 Autorytet

Wysłany: 18 marca 2015, 14:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witamy się dzisiaj z Wikusią :) odżyłam bardzo po lekach i kroplówkach. Wyniki rzeczywiście miałam w 3 światy:/ oj lekarz dzisiaj jeszcze raz o zakażeniu dziecka mnie pouczył i pytał czemu wcześniej nie dzwoniłam a ja głupia w dr google uwierzyłam. Gosia i Monika trzymajcie się i nie rodźcie. My powinnyśmy w piątek wyjść.

GabiK, gosiunia lubią tę wiadomość

❤️Córcia2015
    ❤️Córcia2018
    💙Synek2021
    preg.png
  • alma Autorytet

Wysłany: 18 marca 2015, 14:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katalina mnie się ostatnio zaczęły pocić stopy, nigdy wcześniej nie miałam z tym problemu. Teraz mam zamiast stóp dwa spocone baniaki :/ Nawet już w skarpetach nie chodzę, bo mi gorąco.
    Dorotko , ale z Ciebie zdolna mamusia :)Piękne są te ptaszki.
    Dziewczyny co do kremów do depilacji, to położna mi odradziła. Weźcie pod uwagę, że one mają silne działanie i silne związki chemiczne, które przenikają przez skórę i to blisko dzidziusia, dlatego lepiej już wg słów położnej golić się zwykłą golarką, a wg mojego poprzedniego gina najlepiej się w ogóle nie golić ;D on był akurat wielkim fanem naturalności i zawsze na mnie krzyczał, gdy widział boberka ogolonego :)
    Dziewczyny jak ja widzę laskę z brzuchem w ciąży, to też mam ochotę podejść i dosłownie przywalić przez łeb, bo nie wiem jak można być tak egoistycznym,zeby narażać na działanie toksyn swoje maleństwo. Nic tylko ubić!
    A mi dziś przyszły moje dwie koszule do karmienia, całkiem fajne :)
    Co do snów, to dziś śniło mi się, że byłam w jakiejś wielkiej galerii i znalazłam małą dziewczynkę i szukałam wszędzie jej mamy.
    Ale ja ogólnie mam mega problemy ze spaniem. Nie mogę znaleźć dobrej pozycji, strasznie boli mnie kręgosłup :/

dorota1987 lubi tę wiadomość

relg3e5e54dwhg22.png
  • czarna panda Autorytet

Wysłany: 18 marca 2015, 14:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alma ciekawy ten gin skoro lubi nie ogolone boberki:P Też myslalam o tym czy ta chemia nie szkodzi ale jakos wygooglowalam ze mozna golic i tak golę ale wiadomo pewnosci nie ma czy to nie ma jakiegos wplywu. Staram sie golic kremem tylko góre a tam gdzie wargi tylko maszynka albo wcale bo nie dam rady:P
    alma pisałas o poceniu sie stóp...ja też tak mam...Pocą mi się strasznie pachy, nogi, biust. Przychodze do domu a skarpetki mokre.

dxom6iye3mh7f98x.png
  • alma Autorytet

Wysłany: 18 marca 2015, 15:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czarna ten gin, to w ogóle ewenement, ciągle mi powtarzał, że przecież w końcu po coś te włosy tam mamy i to jest nasza naturalna ochrona :) No i właśnie, że nigdy niewiadomo co tam przenika przez skórę, to ja już wolę maszynkę. Choć oczywiście jest to trudne, jak się już nie widzi krocza :/
    Co do pocenia, to to chyba przez to, że w ciązy zwiększa się objętość krwi i dlatego jest nam częśćiej gorąco, a co za tym idzie, pocimy się. No ja nigdy wcześniej nie miałam problemu z nadpotliwością, a teraz to skarpety wykręcać mogę...

czarna panda lubi tę wiadomość

relg3e5e54dwhg22.png
  • Agusia246 Autorytet

Wysłany: 18 marca 2015, 15:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nana - jedź na ip i daj znać co z Tobą.
    Dziewczyny szpitalne - trzymajcie się tam!
    Wszystkim wizytującym życzymy żeby do szpitala trafić nie musiały jeszcze.
    My wizytujemy jutro, więc temat bobra też do ogranięcia.
    Ubranek na 56 mam od groma, nie wiem czy zdążę małą chociaż raz w każde ubrać :P No i się zastanawiam teraz jakie wziąć do szpitala... Chyba jednak wezmę takie których mi nie będzie szkoda jak wsiąkną... Tylko na wyjście wezmę lepsze.
    Jest taka ładna pogoda, faktycznie grzech nie wyjść, a mi nie wolno, buuu :(

3i4920mm0jlmd1e9.png

‹‹ 1116 1117 1118 1119 1120 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ciąża pozamaciczna - czym jest i jakie są objawy ciąży pozamacicznej?

Ciąża pozamaciczna (ektopowa) zdarza się raz na 90-100 przypadków ciąży. Jest to ciąża, która zamiast w macicy rozwija się poza nią. Objawy ciąży pozamacicznej nie są jednoznaczne. Trudno ją czasem rozpoznać, bo na początku objawy są podobne do ciąży o prawidłowym przebiegu. Na późniejszym etapie pojawia się ból podbrzusza, krwawienie oraz brak prawidłowego przyrostu hormonu hCG. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Sezonowa dieta zwiększająca płodność – płodne smaki jesieni

Jesień to świetny moment na wprowadzenie zmian do stylu życia i diety, które mogą pozytywnie wpłynąć na płodność i tym samym zwiększyć szanse na zajście w ciążę. Jakie produkty wybierać jesienią? Które składniki mają szczególne znaczenie w kontekście płodności? Podpowiadają ekspertki - Ania i Zosia z Akademii Płodności. 

CZYTAJ WIĘCEJ