Maj 2015 :)
-
WIADOMOŚĆ
-
Dołączam się do pytania, co się stało Gosiu? Martwimy się.
Trochę mnie pocieszyłaś Pigulska. Jak musi to niech sobie chrupie..hm
Mąż pewnie da sobie radę, ja i tak nie zamierzałam robić nic męczącego, ale zaczekam przynajmniej do jego powrotu z działaniem, a teraz sobie poszyje ptaki z filcu.WesołaMama, PIGULSKA, gosiunia lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyPIGULSKA wrote:Bluberry to dobre wieści, niepotrzebnie się wczoraj zmartwilas tym łożyskiem
Maribel śliczny kocyk
bo to facet radiolog (u nas w przychodni tak jest) nie do końca się zna na sprawach ginekologicznych usg dobrze robi wyuczony że tak w danym tygodniu ciąży być powinno a nie było jak w książce pisząszukał czytał przy mnie coś w tych swoich podręcznikach i mnie zestresował a moja gin się dziś z tego śmiała.
Mi też to z muszą się bardzo podobaWiadomość wyedytowana przez autora: 18 marca 2015, 11:20
PIGULSKA lubi tę wiadomość
-
Gosiunia trzymaj się
Ja dzisiaj wizytuję się na 16:00 - stres już jest - przez to młody się mniej rusza
Oj czuje że to będzie mamusiny cycuś
Córa już zapowiada że będzie go szkolić w zakresie znajomości Angry Birdsgosia86, Bluberry, Wonderwall, GabiK, gosiunia, madziorek, katalina lubią tę wiadomość
03.02.2014 -
Eklerka wrote:Rzućcie pomysł na jakąś zupę
Pomidorówka, ogórkowa, kapuśniak, grochówka, barszcz, pieczarkowa i żurek odpadają, bo już były. Brak mi weny
Może krem z brokuła lub krem z dyni z imbirem i z grzankami?
To są ulubione zupy mojej córki i maż też lubi więc od czasu do czasu robięWiadomość wyedytowana przez autora: 18 marca 2015, 11:25
-
W nocy zaczęłam sporo plamić
miałam ktg i wyszły jakieś skurcze, czekam na wyniki badań wspomnieli o zastrzykach na płucka,ale to jeszcze nic pewnego.na razie dostałam kroplówkę z magnezi i mam wstawać tylko do toalety.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 marca 2015, 11:33
https://www.maluchy.pl/li-72656.png
https://www.maluchy.pl/li-72658.png
https://www.maluchy.pl/ci-72954.png
ANIOŁEK 21.06.13 [*] -
WesołaMama wrote:Może krem z brokuła lub krem z dyni z imbirem i z grzankami?
To są ulubione zupy mojej córki i maż też lubi więc od czasu do czasu robię
Nie będzie dziś obiadu, trudnoMoże mąż nauczy się mówić co by chciał zjeść
madziorek lubi tę wiadomość
-
Blu ciesze sie, ze z lozyskiem ok.
Gosiunia daj znac co u was ? Kciukam za dobre zakonczenie.
Eklerka moja Lilka dzis tez slabo sie rusza ale musiala sie inaczej ulozyc bo wczoraj czulam ja bardzo wyraznie i glowka napuerala na krocze gdyz czulam ucisk i ciezki brzuch przy chodzeniu a dzis jakby jej nie bylo w brzuchu, tak mi lekko i krocze nie boli. Tez sie troche martwie ale musi byc ok. Jak pukamto mi odpukuje i troszke czuje falowanie w srodku tak wlasnie gleboko w brzuchu.
Twoje dziecko moze tez sie obrocilo pleckami i te ruchy sa slabsze.gosiunia, Eklerka lubią tę wiadomość
-
To ja juz w domu. Zjadlam jajecznice, ale cos srednio mi wyszla.
Gosiunia zastrzyki nic strasznego a mi w sspitalu mowili, ze bardzo dobrze dzialaja na Maluszka. A z tym plamieniem i skurczami to nie dobrze. Bedziesz musiala teraz duzo lezec :*gosiunia lubi tę wiadomość
-
MiM wrote:Gosiunia trzymaj się
Ja dzisiaj wizytuję się na 16:00 - stres już jest - przez to młody się mniej rusza
Oj czuje że to będzie mamusiny cycuś
Córa już zapowiada że będzie go szkolić w zakresie znajomości Angry Birds
Gosia daj znać co i jakgosiunia lubi tę wiadomość
-
Przy nawale nie można odciągać do pustych piersi, najlepiej to przed podaniem cyca dziecko ściągać ręką troche pokarmu żeby zmiękczyć pierś i ułatwić dziecku ssanie
Gosiu informuj nas na bieżąco i trzymają się tam
Ciekawe co u Beti?gosiunia lubi tę wiadomość
-
Ofelaine wrote:Blu ciesze sie, ze z lozyskiem ok.
Gosiunia daj znac co u was ? Kciukam za dobre zakonczenie.
Eklerka moja Lilka dzis tez slabo sie rusza ale musiala sie inaczej ulozyc bo wczoraj czulam ja bardzo wyraznie i glowka napuerala na krocze gdyz czulam ucisk i ciezki brzuch przy chodzeniu a dzis jakby jej nie bylo w brzuchu, tak mi lekko i krocze nie boli. Tez sie troche martwie ale musi byc ok. Jak pukamto mi odpukuje i troszke czuje falowanie w srodku tak wlasnie gleboko w brzuchu.
Twoje dziecko moze tez sie obrocilo pleckami i te ruchy sa slabsze.Zjadłam coś słodkiego i położyłam się na lewym boku i zaczął smyrać łapkami, ale też tak delikatnie i do tej pory zero ożywienia... Z jednej strony nie chcę przesadzać i panikować jadąc na IP, bo tu mają taką zasadę, że nie wykonają badania jeśli nie będę przyjęta na oddział (chyba, że sama u nich w kartotekach napiszę, że na własne ryzyko odmawiam przyjęcia na oddział), a na poniedziałek jestem umówiona na 7 rano w szpitalu w mieście rodzinnym
Może i się przekręcił, ale z drugiej strony to już na tyle duże dziecko, że siłę ma żeby kopnąć a ja czuję myzianie jak w 20 tygodniu
Gosiunia, trzymam kciuki żeby szybko wyjaśniła się przyczyna plamienia
Mam nadzieję, że teraz nie zaczniemy lawinowo lądować w szpitalachTo jeszcze nie nasz czas...
Powiem Wam, że ja już zaczynam wchodzić w fazę - chcę Naszego Karolka już na świecieCała ciąża jest cholernie stresująca... Najpierw modły o to żeby serduszko biło, potem wyczekiwanie ruchów, drżenie za każdym razem gdy ich nie czuć, a na końcowym etapie wyczekiwanie na poród - czekanie aż czop odejdzie, wody odejdą, zaczną się skurcze i panika żeby nie przegapić i zdążyć... Jak już się zacznie na całego to pewnie pojawia się stres czy z dzieckiem będzie wszystko dobrze... Mój mąż ostatnio powiedział "niech mi nikt nie mówi, że ciąża to stan błogosławiony" i coś w tym jest
Nie podnoś rąk do góry, nie dźwigaj, nie wchodź po schodach, nie spaceruj za dużo...Ja już na serio wolę siedzieć z Bąblem przy cycu i nie spać po nocach niż żyć w ciągłym stresie, bo a to główka za duża, to nóżki za krótkie, to za mało kopie, to plamienie, to brzuch zaboli...
Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 marca 2015, 11:42
gosiunia lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny