X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Maj 2015 :)
Odpowiedz

Maj 2015 :)

Oceń ten wątek:
  • dorota1987 Autorytet

Wysłany: 18 marca 2015, 11:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dołączam się do pytania, co się stało Gosiu? Martwimy się.

Trochę mnie pocieszyłaś Pigulska. Jak musi to niech sobie chrupie..hm :/

Mąż pewnie da sobie radę, ja i tak nie zamierzałam robić nic męczącego, ale zaczekam przynajmniej do jego powrotu z działaniem, a teraz sobie poszyje ptaki z filcu.

WesołaMama, PIGULSKA, gosiunia lubią tę wiadomość

dqprj44jymj31xvy.png
  • WesołaMama Autorytet

Wysłany: 18 marca 2015, 11:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dorota - już nie mogę doczekać się efektów Twojej pracy rękodzielniczej! Koniecznie pochwal się jak ptaszki wyszły!

• Wonderwall Ekspertka

Wysłany: 18 marca 2015, 11:17

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 sierpnia 2015, 09:46

PIGULSKA, WesołaMama, Bluberry, gosiunia, gosia86, dorota1987, GabiK, maribel, madziorek, slash lubią tę wiadomość

• PIGULSKA Autorytet

Wysłany: 18 marca 2015, 11:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No dokładnie Dorota czekamy na efekty Twoich zmagań z filcem ;)

dorota1987 lubi tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-70850.png
    8p3ovfxm10p58typ.png
  • WesołaMama Autorytet

Wysłany: 18 marca 2015, 11:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewelinkie - body rozwalają! Ale będziesz miała elegancika Niedzielnego ;)

gosiunia, madziorek lubią tę wiadomość

• PIGULSKA Autorytet

Wysłany: 18 marca 2015, 11:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A te z muszką są meeeega!

gosiunia, madziorek lubią tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-70850.png
    8p3ovfxm10p58typ.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 marca 2015, 11:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PIGULSKA wrote:
    Bluberry to dobre wieści, niepotrzebnie się wczoraj zmartwilas tym łożyskiem :)

Maribel śliczny kocyk :)

bo to facet radiolog (u nas w przychodni tak jest) nie do końca się zna na sprawach ginekologicznych usg dobrze robi wyuczony że tak w danym tygodniu ciąży być powinno a nie było jak w książce piszą :) szukał czytał przy mnie coś w tych swoich podręcznikach i mnie zestresował a moja gin się dziś z tego śmiała.

Mi też to z muszą się bardzo podoba :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 marca 2015, 11:20

PIGULSKA lubi tę wiadomość

• MiM Autorytet

Wysłany: 18 marca 2015, 11:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosiunia trzymaj się :)
    Ja dzisiaj wizytuję się na 16:00 - stres już jest - przez to młody się mniej rusza :)
    Oj czuje że to będzie mamusiny cycuś :)

Córa już zapowiada że będzie go szkolić w zakresie znajomości Angry Birds ;)

gosia86, Bluberry, Wonderwall, GabiK, gosiunia, madziorek, katalina lubią tę wiadomość

03.02.2014
  • Eklerka Autorytet

Wysłany: 18 marca 2015, 11:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rzućcie pomysł na jakąś zupę ;) Pomidorówka, ogórkowa, kapuśniak, grochówka, barszcz, pieczarkowa i żurek odpadają, bo już były. Brak mi weny :D

5fjzaeq.png
    6d4a1fa03ada290f9163e68d0b61b673.png
  • WesołaMama Autorytet

Wysłany: 18 marca 2015, 11:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bluberry - ten radiolog przejął się rolą ;) Chciał książkowo a te statystyki czasem mają prawo być różne ;) Najważniejsze że wszystko ok ;)

Bluberry lubi tę wiadomość

• WesołaMama Autorytet

Wysłany: 18 marca 2015, 11:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eklerka wrote:
    Rzućcie pomysł na jakąś zupę ;) Pomidorówka, ogórkowa, kapuśniak, grochówka, barszcz, pieczarkowa i żurek odpadają, bo już były. Brak mi weny :D

Może krem z brokuła lub krem z dyni z imbirem i z grzankami?
    To są ulubione zupy mojej córki i maż też lubi więc od czasu do czasu robię ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 marca 2015, 11:25

• gosiunia Autorytet

Wysłany: 18 marca 2015, 11:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W nocy zaczęłam sporo plamić:( miałam ktg i wyszły jakieś skurcze, czekam na wyniki badań wspomnieli o zastrzykach na płucka,ale to jeszcze nic pewnego.na razie dostałam kroplówkę z magnezi i mam wstawać tylko do toalety.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 marca 2015, 11:33

https://www.maluchy.pl/li-72656.png
    https://www.maluchy.pl/li-72658.png
    https://www.maluchy.pl/ci-72954.png
    ANIOŁEK 21.06.13 [*] <3
  • Eklerka Autorytet

Wysłany: 18 marca 2015, 11:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    WesołaMama wrote:
    Może krem z brokuła lub krem z dyni z imbirem i z grzankami?
    To są ulubione zupy mojej córki i maż też lubi więc od czasu do czasu robię ;)
    Mąż nie lubi brokułów, a ja nie mam dostępu do dyni i nigdy tego nie jadłam :D
    Nie będzie dziś obiadu, trudno :D Może mąż nauczy się mówić co by chciał zjeść :P

madziorek lubi tę wiadomość

5fjzaeq.png
  • Ofelaine Autorytet

Wysłany: 18 marca 2015, 11:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blu ciesze sie, ze z lozyskiem ok.

Gosiunia daj znac co u was ? Kciukam za dobre zakonczenie.

Eklerka moja Lilka dzis tez slabo sie rusza ale musiala sie inaczej ulozyc bo wczoraj czulam ja bardzo wyraznie i glowka napuerala na krocze gdyz czulam ucisk i ciezki brzuch przy chodzeniu a dzis jakby jej nie bylo w brzuchu, tak mi lekko i krocze nie boli. Tez sie troche martwie ale musi byc ok. Jak pukamto mi odpukuje i troszke czuje falowanie w srodku tak wlasnie gleboko w brzuchu.
    Twoje dziecko moze tez sie obrocilo pleckami i te ruchy sa slabsze.

gosiunia, Eklerka lubią tę wiadomość

atdc8iikup31msj2.png
  • Karolcia88 Autorytet

Wysłany: 18 marca 2015, 11:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To ja juz w domu. Zjadlam jajecznice, ale cos srednio mi wyszla.

Gosiunia zastrzyki nic strasznego a mi w sspitalu mowili, ze bardzo dobrze dzialaja na Maluszka. A z tym plamieniem i skurczami to nie dobrze. Bedziesz musiala teraz duzo lezec :*

gosiunia lubi tę wiadomość

Juleczka 04.05.2015 <3
    relg9vvjqldrmcme.png
    mama Aniołka 30.05.2014
    Raduś Aniołek 08.07.2016
  • nadulek Autorytet

Wysłany: 18 marca 2015, 11:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MiM wrote:
    Gosiunia trzymaj się :)
    Ja dzisiaj wizytuję się na 16:00 - stres już jest - przez to młody się mniej rusza :)
    Oj czuje że to będzie mamusiny cycuś :)

Córa już zapowiada że będzie go szkolić w zakresie znajomości Angry Birds ;)
    Mim ja też o 16 wizytuje ;-)

Gosia daj znać co i jak

20.09.2013[*] 24.12.2013 [*] 09.02.2017[*]
    11.05.2018 Hubert 23 tc [*]
    Nieprawidłowy kariotyp
    Niedoczynność tarczycy, Hashimoto
    hchyrjjgepvdd2o1.png
    Nadia <3 Mia <3
  • gosia86 Autorytet

Wysłany: 18 marca 2015, 11:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przy nawale nie można odciągać do pustych piersi, najlepiej to przed podaniem cyca dziecko ściągać ręką troche pokarmu żeby zmiękczyć pierś i ułatwić dziecku ssanie

Gosiu informuj nas na bieżąco i trzymają się tam
    Ciekawe co u Beti?

8p3os65gknud0twt.png
    iv09tgf6v8u0j0rv.png
  • Eklerka Autorytet

Wysłany: 18 marca 2015, 11:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ofelaine wrote:
    Blu ciesze sie, ze z lozyskiem ok.

Gosiunia daj znac co u was ? Kciukam za dobre zakonczenie.

Eklerka moja Lilka dzis tez slabo sie rusza ale musiala sie inaczej ulozyc bo wczoraj czulam ja bardzo wyraznie i glowka napuerala na krocze gdyz czulam ucisk i ciezki brzuch przy chodzeniu a dzis jakby jej nie bylo w brzuchu, tak mi lekko i krocze nie boli. Tez sie troche martwie ale musi byc ok. Jak pukamto mi odpukuje i troszke czuje falowanie w srodku tak wlasnie gleboko w brzuchu.
    Twoje dziecko moze tez sie obrocilo pleckami i te ruchy sa slabsze.
    No właśnie to mnie zastanawia, bo wczoraj jak się układał na pęcherzu, to aż nie mogłam chodzić, kopał łagodniej, ale czuć było wyraźnie i często. W nocy cisza, jakby dziecka nie było i dziś w ciągu 2h naliczyłam 3 kopniaki :/ Zjadłam coś słodkiego i położyłam się na lewym boku i zaczął smyrać łapkami, ale też tak delikatnie i do tej pory zero ożywienia... Z jednej strony nie chcę przesadzać i panikować jadąc na IP, bo tu mają taką zasadę, że nie wykonają badania jeśli nie będę przyjęta na oddział (chyba, że sama u nich w kartotekach napiszę, że na własne ryzyko odmawiam przyjęcia na oddział), a na poniedziałek jestem umówiona na 7 rano w szpitalu w mieście rodzinnym :/ Może i się przekręcił, ale z drugiej strony to już na tyle duże dziecko, że siłę ma żeby kopnąć a ja czuję myzianie jak w 20 tygodniu :/

Gosiunia, trzymam kciuki żeby szybko wyjaśniła się przyczyna plamienia :)

Mam nadzieję, że teraz nie zaczniemy lawinowo lądować w szpitalach ;) To jeszcze nie nasz czas...

Powiem Wam, że ja już zaczynam wchodzić w fazę - chcę Naszego Karolka już na świecie ;) Cała ciąża jest cholernie stresująca... Najpierw modły o to żeby serduszko biło, potem wyczekiwanie ruchów, drżenie za każdym razem gdy ich nie czuć, a na końcowym etapie wyczekiwanie na poród - czekanie aż czop odejdzie, wody odejdą, zaczną się skurcze i panika żeby nie przegapić i zdążyć... Jak już się zacznie na całego to pewnie pojawia się stres czy z dzieckiem będzie wszystko dobrze... Mój mąż ostatnio powiedział "niech mi nikt nie mówi, że ciąża to stan błogosławiony" i coś w tym jest :D
    Nie podnoś rąk do góry, nie dźwigaj, nie wchodź po schodach, nie spaceruj za dużo... :D Ja już na serio wolę siedzieć z Bąblem przy cycu i nie spać po nocach niż żyć w ciągłym stresie, bo a to główka za duża, to nóżki za krótkie, to za mało kopie, to plamienie, to brzuch zaboli... ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 marca 2015, 11:42

5fjzaeq.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 marca 2015, 11:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosiu jesteśmy z Toba <3
    eh te problemy :( ale w szpitalu będzie dobrze jestescie w dobrych rękach. Bedzie dobrze :*

• GabiK Autorytet

Wysłany: 18 marca 2015, 11:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosiunia zastrzyki sa ok. Niektore babeczki ponoc narzekaja,ze pupa boli,bo to domiesniowe. Mnie nic nie bolalo. Juz niedlugo, damy rade :-) Trzymaj sie i poleguj :-)

2r8ri09ksg9rle49.png
‹‹ 1114 1115 1116 1117 1118 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Test owulacyjny. Jak działają testy owulacyjne i czy są skuteczne?

Testy owulacyjne są jednym z najprostszych narzędzi do samodzielnego wykrywania dni płodnych i zbliżającej się owulacji. Przeczytaj jak działają testy owulacyjne, jak je prawidłowo wykonać, ile kosztują i czy można im zaufać w 100%. Podpowiemy Ci również jak skutecznie zwiększyć działanie testów owulacyjnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność u mężczyzn - najczęstsze przyczyny. Kiedy warto wykonać badanie nasienia?

Problem z poczęciem dziecka jest problemem obojga partnerów, dlatego jeśli już dłuższy czas czekasz na dziecko, to diagnostykę i ewentualne leczenie rozpocznij razem z partnerem. Niepłodność u mężczyzn występuje tak samo często, jak u kobiet. Przeczytaj jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością u mężczyzn, w jaki sposób można je wykryć i jakie są potencjalne rozwiązania na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak liczyć, który to tydzień ciąży?

Udało Wam się zajść w ciążę? Gratulacje! Określenie tygodnia ciąży jest kluczowe z wielu powodów. Przede wszystkim pozwala ustalić, czy dziecko rozwija się prawidłowo oraz umożliwia wykrycie wcześniejszego porodu bądź poronienia. Pozwala też rodzicom przygotować się do momentu przywitania nowego członka rodziny na świecie. Zobacz, w jaki sposób można ustalić wiek ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ