X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Maj 2015 :)
Odpowiedz

Maj 2015 :)

Oceń ten wątek:
  • dorota1987 Autorytet

Wysłany: 18 marca 2015, 11:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dołączam się do pytania, co się stało Gosiu? Martwimy się.

Trochę mnie pocieszyłaś Pigulska. Jak musi to niech sobie chrupie..hm :/

Mąż pewnie da sobie radę, ja i tak nie zamierzałam robić nic męczącego, ale zaczekam przynajmniej do jego powrotu z działaniem, a teraz sobie poszyje ptaki z filcu.

WesołaMama, PIGULSKA, gosiunia lubią tę wiadomość

dqprj44jymj31xvy.png
  • WesołaMama Autorytet

Wysłany: 18 marca 2015, 11:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dorota - już nie mogę doczekać się efektów Twojej pracy rękodzielniczej! Koniecznie pochwal się jak ptaszki wyszły!

• Wonderwall Ekspertka

Wysłany: 18 marca 2015, 11:17

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 sierpnia 2015, 09:46

PIGULSKA, WesołaMama, Bluberry, gosiunia, gosia86, dorota1987, GabiK, maribel, madziorek, slash lubią tę wiadomość

• PIGULSKA Autorytet

Wysłany: 18 marca 2015, 11:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No dokładnie Dorota czekamy na efekty Twoich zmagań z filcem ;)

dorota1987 lubi tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-70850.png
    8p3ovfxm10p58typ.png
  • WesołaMama Autorytet

Wysłany: 18 marca 2015, 11:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewelinkie - body rozwalają! Ale będziesz miała elegancika Niedzielnego ;)

gosiunia, madziorek lubią tę wiadomość

• PIGULSKA Autorytet

Wysłany: 18 marca 2015, 11:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A te z muszką są meeeega!

gosiunia, madziorek lubią tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-70850.png
    8p3ovfxm10p58typ.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 marca 2015, 11:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PIGULSKA wrote:
    Bluberry to dobre wieści, niepotrzebnie się wczoraj zmartwilas tym łożyskiem :)

Maribel śliczny kocyk :)

bo to facet radiolog (u nas w przychodni tak jest) nie do końca się zna na sprawach ginekologicznych usg dobrze robi wyuczony że tak w danym tygodniu ciąży być powinno a nie było jak w książce piszą :) szukał czytał przy mnie coś w tych swoich podręcznikach i mnie zestresował a moja gin się dziś z tego śmiała.

Mi też to z muszą się bardzo podoba :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 marca 2015, 11:20

PIGULSKA lubi tę wiadomość

• MiM Autorytet

Wysłany: 18 marca 2015, 11:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosiunia trzymaj się :)
    Ja dzisiaj wizytuję się na 16:00 - stres już jest - przez to młody się mniej rusza :)
    Oj czuje że to będzie mamusiny cycuś :)

Córa już zapowiada że będzie go szkolić w zakresie znajomości Angry Birds ;)

gosia86, Bluberry, Wonderwall, GabiK, gosiunia, madziorek, katalina lubią tę wiadomość

03.02.2014
  • Eklerka Autorytet

Wysłany: 18 marca 2015, 11:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rzućcie pomysł na jakąś zupę ;) Pomidorówka, ogórkowa, kapuśniak, grochówka, barszcz, pieczarkowa i żurek odpadają, bo już były. Brak mi weny :D

5fjzaeq.png
    6d4a1fa03ada290f9163e68d0b61b673.png
  • WesołaMama Autorytet

Wysłany: 18 marca 2015, 11:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bluberry - ten radiolog przejął się rolą ;) Chciał książkowo a te statystyki czasem mają prawo być różne ;) Najważniejsze że wszystko ok ;)

Bluberry lubi tę wiadomość

• WesołaMama Autorytet

Wysłany: 18 marca 2015, 11:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eklerka wrote:
    Rzućcie pomysł na jakąś zupę ;) Pomidorówka, ogórkowa, kapuśniak, grochówka, barszcz, pieczarkowa i żurek odpadają, bo już były. Brak mi weny :D

Może krem z brokuła lub krem z dyni z imbirem i z grzankami?
    To są ulubione zupy mojej córki i maż też lubi więc od czasu do czasu robię ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 marca 2015, 11:25

• gosiunia Autorytet

Wysłany: 18 marca 2015, 11:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W nocy zaczęłam sporo plamić:( miałam ktg i wyszły jakieś skurcze, czekam na wyniki badań wspomnieli o zastrzykach na płucka,ale to jeszcze nic pewnego.na razie dostałam kroplówkę z magnezi i mam wstawać tylko do toalety.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 marca 2015, 11:33

https://www.maluchy.pl/li-72656.png
    https://www.maluchy.pl/li-72658.png
    https://www.maluchy.pl/ci-72954.png
    ANIOŁEK 21.06.13 [*] <3
  • Eklerka Autorytet

Wysłany: 18 marca 2015, 11:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    WesołaMama wrote:
    Może krem z brokuła lub krem z dyni z imbirem i z grzankami?
    To są ulubione zupy mojej córki i maż też lubi więc od czasu do czasu robię ;)
    Mąż nie lubi brokułów, a ja nie mam dostępu do dyni i nigdy tego nie jadłam :D
    Nie będzie dziś obiadu, trudno :D Może mąż nauczy się mówić co by chciał zjeść :P

madziorek lubi tę wiadomość

5fjzaeq.png
  • Ofelaine Autorytet

Wysłany: 18 marca 2015, 11:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blu ciesze sie, ze z lozyskiem ok.

Gosiunia daj znac co u was ? Kciukam za dobre zakonczenie.

Eklerka moja Lilka dzis tez slabo sie rusza ale musiala sie inaczej ulozyc bo wczoraj czulam ja bardzo wyraznie i glowka napuerala na krocze gdyz czulam ucisk i ciezki brzuch przy chodzeniu a dzis jakby jej nie bylo w brzuchu, tak mi lekko i krocze nie boli. Tez sie troche martwie ale musi byc ok. Jak pukamto mi odpukuje i troszke czuje falowanie w srodku tak wlasnie gleboko w brzuchu.
    Twoje dziecko moze tez sie obrocilo pleckami i te ruchy sa slabsze.

gosiunia, Eklerka lubią tę wiadomość

atdc8iikup31msj2.png
  • Karolcia88 Autorytet

Wysłany: 18 marca 2015, 11:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To ja juz w domu. Zjadlam jajecznice, ale cos srednio mi wyszla.

Gosiunia zastrzyki nic strasznego a mi w sspitalu mowili, ze bardzo dobrze dzialaja na Maluszka. A z tym plamieniem i skurczami to nie dobrze. Bedziesz musiala teraz duzo lezec :*

gosiunia lubi tę wiadomość

Juleczka 04.05.2015 <3
    relg9vvjqldrmcme.png
    mama Aniołka 30.05.2014
    Raduś Aniołek 08.07.2016
  • nadulek Autorytet

Wysłany: 18 marca 2015, 11:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MiM wrote:
    Gosiunia trzymaj się :)
    Ja dzisiaj wizytuję się na 16:00 - stres już jest - przez to młody się mniej rusza :)
    Oj czuje że to będzie mamusiny cycuś :)

Córa już zapowiada że będzie go szkolić w zakresie znajomości Angry Birds ;)
    Mim ja też o 16 wizytuje ;-)

Gosia daj znać co i jak

20.09.2013[*] 24.12.2013 [*] 09.02.2017[*]
    11.05.2018 Hubert 23 tc [*]
    Nieprawidłowy kariotyp
    Niedoczynność tarczycy, Hashimoto
    hchyrjjgepvdd2o1.png
    Nadia <3 Mia <3
  • gosia86 Autorytet

Wysłany: 18 marca 2015, 11:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przy nawale nie można odciągać do pustych piersi, najlepiej to przed podaniem cyca dziecko ściągać ręką troche pokarmu żeby zmiękczyć pierś i ułatwić dziecku ssanie

Gosiu informuj nas na bieżąco i trzymają się tam
    Ciekawe co u Beti?

8p3os65gknud0twt.png
    iv09tgf6v8u0j0rv.png
  • Eklerka Autorytet

Wysłany: 18 marca 2015, 11:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ofelaine wrote:
    Blu ciesze sie, ze z lozyskiem ok.

Gosiunia daj znac co u was ? Kciukam za dobre zakonczenie.

Eklerka moja Lilka dzis tez slabo sie rusza ale musiala sie inaczej ulozyc bo wczoraj czulam ja bardzo wyraznie i glowka napuerala na krocze gdyz czulam ucisk i ciezki brzuch przy chodzeniu a dzis jakby jej nie bylo w brzuchu, tak mi lekko i krocze nie boli. Tez sie troche martwie ale musi byc ok. Jak pukamto mi odpukuje i troszke czuje falowanie w srodku tak wlasnie gleboko w brzuchu.
    Twoje dziecko moze tez sie obrocilo pleckami i te ruchy sa slabsze.
    No właśnie to mnie zastanawia, bo wczoraj jak się układał na pęcherzu, to aż nie mogłam chodzić, kopał łagodniej, ale czuć było wyraźnie i często. W nocy cisza, jakby dziecka nie było i dziś w ciągu 2h naliczyłam 3 kopniaki :/ Zjadłam coś słodkiego i położyłam się na lewym boku i zaczął smyrać łapkami, ale też tak delikatnie i do tej pory zero ożywienia... Z jednej strony nie chcę przesadzać i panikować jadąc na IP, bo tu mają taką zasadę, że nie wykonają badania jeśli nie będę przyjęta na oddział (chyba, że sama u nich w kartotekach napiszę, że na własne ryzyko odmawiam przyjęcia na oddział), a na poniedziałek jestem umówiona na 7 rano w szpitalu w mieście rodzinnym :/ Może i się przekręcił, ale z drugiej strony to już na tyle duże dziecko, że siłę ma żeby kopnąć a ja czuję myzianie jak w 20 tygodniu :/

Gosiunia, trzymam kciuki żeby szybko wyjaśniła się przyczyna plamienia :)

Mam nadzieję, że teraz nie zaczniemy lawinowo lądować w szpitalach ;) To jeszcze nie nasz czas...

Powiem Wam, że ja już zaczynam wchodzić w fazę - chcę Naszego Karolka już na świecie ;) Cała ciąża jest cholernie stresująca... Najpierw modły o to żeby serduszko biło, potem wyczekiwanie ruchów, drżenie za każdym razem gdy ich nie czuć, a na końcowym etapie wyczekiwanie na poród - czekanie aż czop odejdzie, wody odejdą, zaczną się skurcze i panika żeby nie przegapić i zdążyć... Jak już się zacznie na całego to pewnie pojawia się stres czy z dzieckiem będzie wszystko dobrze... Mój mąż ostatnio powiedział "niech mi nikt nie mówi, że ciąża to stan błogosławiony" i coś w tym jest :D
    Nie podnoś rąk do góry, nie dźwigaj, nie wchodź po schodach, nie spaceruj za dużo... :D Ja już na serio wolę siedzieć z Bąblem przy cycu i nie spać po nocach niż żyć w ciągłym stresie, bo a to główka za duża, to nóżki za krótkie, to za mało kopie, to plamienie, to brzuch zaboli... ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 marca 2015, 11:42

5fjzaeq.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 marca 2015, 11:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosiu jesteśmy z Toba <3
    eh te problemy :( ale w szpitalu będzie dobrze jestescie w dobrych rękach. Bedzie dobrze :*

• GabiK Autorytet

Wysłany: 18 marca 2015, 11:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosiunia zastrzyki sa ok. Niektore babeczki ponoc narzekaja,ze pupa boli,bo to domiesniowe. Mnie nic nie bolalo. Juz niedlugo, damy rade :-) Trzymaj sie i poleguj :-)

2r8ri09ksg9rle49.png
‹‹ 1114 1115 1116 1117 1118 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kwasy Omega-3 - ważny składnik w diecie przyszłej mamy

Kwasy omega-3 są bardzo istotnym składnikiem w diecie, o którym warto pomyśleć już na etapie starań o dziecko. Idealnie, aby po konsultacji z lekarzem, suplementować kwasy już od pierwszych dni ciąży. Dlaczego są takie ważne? Jaką pełnią rolę? Jak wybrać odpowiedni suplement? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Czego nie jeść  w ciąży - 7 produktów zabronionych

Ciąża to okres wzrostu apetytu i wielu zachcianek kulinarnych. Czy oznacza to zatem, że możesz pozwolić sobie na wszystko i jeść do woli? Niestety nie. Zapoznaj się czego nie jeść w ciąży, aby zachować bezpieczeństwo dla rozwijającego się płodu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Metody leczenia endometriozy - techniki leczenia, skuteczność, koszty

Endometrioza jest w dalszym ciągu bardzo tajemniczą chorobą. Nic dziwnego, że zarówno diagnostyka, jak i leczenie nie należą do łatwych. Jakie metody stosuje się w zależności od postaci endometriozy? Na czym polegają? Czy są one skuteczne? Jakie czynniki zwiększają szanse na powodzenie leczenia operacyjnego? Czy leczenie endometriozy jest drogie? 

CZYTAJ WIĘCEJ