Maj 2015 :)
-
WIADOMOŚĆ
-
Nana daj koniecznie znać co u Ciebie, czy byłas na IP czy jest poprawa.
Monika bardzo Ci współczuję, że Twoja ciąża nie należy do łatwych, ale może dla odmiany będziesz miała łatwy poród. Już niewiele zostało, więc wierzę że dasz radę.
Trudny jest ten temat pielęgnacji okolic intymnych, ile osób i lekarzy tyle zdań, ale chyba najważniejszy jest nasz komfort. Ja to golę lub może będę depilować tylko pachwiny, a resztę skracam nożyczkami, żeby nie robić warkoczy. Jak golę to mi się zaraz zaczerwienienia robią, albo takie bąbelki z ropą jakby. Na pewno ogolę się całkowicie przy pomocy lusterka jeśli zdąrze jak zacznie sie poród.
A chciałam się Wam pochwalić. Nie przypuszczałam, że zrobię mężowi urodzinowy prezent i to jeszcze bez ruszania się z domu, ale jakoś mnie natchnęło i wybrałam dla męża na allegro t-shirt.
Zamówiłam wczoraj listem priorytetowym i dziś przesyłka przyszła, co mnie zszokowało. Tzn. zamówiłam gotowy wzór, ale i tak zastrzegali sobie 4 dni na realizacje. Jeszcze nie widziałam jakości, bo posłałam do rodziców, ale podobno super. Podaje linka, jakby któraś miała ochotę zrobić prezent partnerowi na 23 czerwca lub jak ja z innej okazji:)
http://allegro.pl/koszulka-dla-taty-dzien-ojca-super-tata-prezent-i5148187441.html
gosia86, katalina, PIGULSKA, alma, Bluberry, Wonderwall, gosiunia lubią tę wiadomość
-
Dorota genialny pomysł
Świetne są te koszulki
już dodałam do zakładek i też chyba zamówię na dzień ojca.
Ewelinkie też mi przyszło do głowy to pytanie, ale cóż... pożyjemy zobaczymy...
Czarna ja mam duży octenistept, ale ja nie zamawiałm tylko dostałam od mamy, więc nie wiem jaki format się bardziej nada.Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 marca 2015, 15:48
dorota1987 lubi tę wiadomość
-
Monika współczuję
staraj się być dobrej myśli i nie zamartwiac bo synkowi się to będzie udzielało. Trzymam kciuki żebyś dotrwała do terminu albo conajmniej do 37 tygodnia
Agusia ja mam tak samo, cały tydzień piękna pogoda a ja gnije w domuale dzisiaj już zaprotestowałam bo musiałam jakieś zakupy zrobić i mama mnie zawiozła
Doszłam do wniosku ze juz chodzenie po sklepach mnie męczy i coraz bardziej ciąży mi brzuch, wszystko leci mi z rąk a schylić się lub kucnąć to już nie lada wyzwanie
-
Nojaniewiem, jeżeli Cię to niepokoi to jedź, chyba że masz dostęp do pasków żeby sprawdzić co to.. Lub spróbuj na węch też..
Czarna ja zamawiam ten mniejszy, bo znajome lekarki powiedziały, że można też spokojnie przemywać rozcieńczonym spirytusem (czysty, do picia) i to nawet lepsze dla dziecka, ale z tym się wstrzymam, zobaczymy jak na to będzie reagowała.gosiunia lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Nojaniewiem podejrzewam ze nie masz pod ręką takiego testu żeby sprawdzić
Lepiej może wybrać się na ip dla spokoju
Wody niby odchodzą nawet na leżąco bo stojąc główka dziecka działa jak korek, tak słyszałam ale nie chce się mądrzyćgosiunia lubi tę wiadomość
-
za każdym razem jak szłam do ubikacji miałam taką plamkę na majtkach jak z wody o średnicy 3 cm, za każdym razem świeżą. teraz założyłam wkładkę, żeby zobaczyć czy faktycznie będzie bardzo mokra. czekam na męża ma 85 km do domu i ma kupić gdzieś ten test na wody.
na ip mam 55 km, także musi to być przemyślana decyzja
poczekam na ten test i wtedy zobaczę.
PIGULSKA właśnie jak leże czuje cały czas takie uczucie mokrości, sączenia, jak stoje to nie. to mnie teraz zastanowiłaś .
mam nadzieję, że jednak nie rodzę, bo się boję, że sił nie będę miała, bo od poniedziałku leżę w łóżku przeziębiona, osłabiona i nie do życia.
ale z drugiej strony umyłam dzisiaj włosy, bo się śmiałam do mamy, że w razie wu w tłustych rodzić nie będęa tu teraz takie coś
gosiunia lubi tę wiadomość
-
Nojaniewiem właśnie najlepiej jakbyś sprawdziła zwykłymi papierkami lakmusowymi, wody mają wysoki ph, bodajeże ok 8, więc od razu zabarwiłoby się na ciemno... W razie czego możesz zapytać w aptece o test ph gineintima (kosztuje ok 6 zł) i też tym sparwdzisz. Bo są też specjalne wkładki w aptece do sprawdzenia, ale też opierają się tylko na ph a kosztują majątek (jedna chyba ok 35 zł).
A jak nie masz możliwości, to lepiej tak jak radzą dziewczyny jechać na IP i sprawdzić. Trzymam kciuki, zeby był to tylko zwykły śluzgosiunia lubi tę wiadomość
-
No faceci mają ten pech, że Dzień Matki jest prędzej i jak się nie popiszą....hm
Właśnie sie dowiedziałam, że koleżanka, która ma termin porodu na koniec maja wylądowała w szpitalu z twardym brzuchem, że to są skurcze i jej się skraca szyjka.
Aż się czuję niespokojnie, bo mój brzuch do miękkich nie należy, ale nie czuję dyskomfortu. Nojaniewiem też mnie zmartwiłaś, bo ja mam dużo upławów, ale nawet nie biorę pod uwagę że to wody. Muszę wytrzymać do wizyty w poniedziałek.