X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Maj 2015 :)
Odpowiedz

Maj 2015 :)

Oceń ten wątek:
  • Agusia246 Autorytet

Wysłany: 18 marca 2015, 17:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie pilnują, żebym nigdzie nie łaziła :P
    Właśnie wysłałam męża do biblioteki, potem go przegonię do sklepu jeszcze :D

3i4920mm0jlmd1e9.png

• gosiunia Autorytet

Wysłany: 18 marca 2015, 17:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jesteśmy po kolejnym ktg skurcze cały czas są chociaż troszkę mniejsze. Mieliśmy też pierwszy zastrzyk na płucka. No i plamienie niestety na razie nie ustaje.nojaniewiem ja też mam cały czas tak mokro a z wodami ok, dobrze że test Cię uspokoił.dzięki dziewczyny za wszystkie miłe słowa do nas:*

nojaniewiem, Bluberry, alma, MiM, madziorek, gosia86, maribel, PIGULSKA lubią tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-72656.png
    https://www.maluchy.pl/li-72658.png
    https://www.maluchy.pl/ci-72954.png
    ANIOŁEK 21.06.13 [*] <3
  • Wonderwall Ekspertka

Wysłany: 18 marca 2015, 18:00

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 sierpnia 2015, 09:46

• nadulek Autorytet

Wysłany: 18 marca 2015, 18:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    meldujemy się po wizycie - u nas całkiem dobrze - pomimo iż mam skurcze nie powodują one zwiększenia rozwarcia ( dalej mam 1 cm) kolejna wizyta 1.04 (ha ha ha prima aprilis) no i oczywiście w miarę możliwości oszczędny tryb życia - gin rozsądny człowiek i wie że męża całymi tygodniami nie ma a jak jest to normalnie pracuje, a dziecko trzeba ogarnąć po zakupy iść i z psem wyjść.

GabiK, Ofelaine, Bluberry, dorota1987, alma, madziorek, gosia86, PIGULSKA, katalina, gosiunia lubią tę wiadomość

20.09.2013[*] 24.12.2013 [*] 09.02.2017[*]
    11.05.2018 Hubert 23 tc [*]
    Nieprawidłowy kariotyp
    Niedoczynność tarczycy, Hashimoto
    hchyrjjgepvdd2o1.png
    Nadia <3 Mia <3
  • GabiK Autorytet

Wysłany: 18 marca 2015, 18:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosiunia na pewno cos zaradza na.skurcze i plamienia. Trzymam kciuki i mocno wierze,ze wszystko bedzie dobrze.

gosiunia lubi tę wiadomość

2r8ri09ksg9rle49.png
  • Ofelaine Autorytet

Wysłany: 18 marca 2015, 18:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja leżaczek dostałam o kuzynki, taki z fisher price, jest chyba powszechnie znany ;)

Gosiunia trzymajcie się tam :*

Dzisiaj nasze dzieci mają ewidentnie jakiś zły dzień na wygibaski...

atdc8iikup31msj2.png
  • KotMisia Autorytet

Wysłany: 18 marca 2015, 18:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nojaniewiem ja wczoraj miałam tak że mokro w majtach. A dzis jest ok. Wczoraj byl dzień sluzu ;)
    Nie wiem czy nie zabrzmi to głupio, że pociesza mnie że nie tylko ja mam dziecię tak nisko że chodzenie to problem.
    Ola leży tak mocno głową w dol że mam zakaz chodzenia bo napór główki może zrobić rozwarcie :(
    Dziś jajeczka na śniadanie, pranie, poczta, obiad i teraz leże bo aż mam wrażenie że kości mi sie rozchodzą. Okropne uczucie, chyba Dorotka o tym pisała.

bl9cmg7y8brm1kw5.png
  • dorota1987 Autorytet

Wysłany: 18 marca 2015, 18:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No, ja pisałam. Mi cały dzień coś strzela w biodrach, a przed chwilą mi przyblokowało kolano. Śmieszne to jest, ale z wiadomości ze SR jakiś hormon co powoduje, że się rozluźniają te mięśnie/kości co mają ułatwić przyjściu dziecku na świat, działają na całe ciało.

My też planujemy leżaczek/bujaczek, bo dziecko będzie mogło być cały czas przy mnie, podczas prac w kuchni, albo w salonie będzie sobie leżał. Koleżanka poleca mi nastawić się na ten do 18kg i chyba zdecyduje się na Fisher Price, bo też powszechne i chyba sprawdzone. Swoją drogą teściowa chciała nam coś sprezentować, czyli to będzie od niej jeśli nie puszcza słów na wiatr.

Podobno wczoraj można było zauważyć zorzę polarną, dziś też jest podobno szansa. Patrzę na niebo:)

dqprj44jymj31xvy.png
  • Ofelaine Autorytet

Wysłany: 18 marca 2015, 18:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja mam dziś dzień wolny od bólu krocza, Lili ewidentnie się przekręciła jakoś inaczej bo mogę normalnie chodzić a wczoraj wstawanie z łóżka sprawiało mi mega ból.. No i ruchy są zupełnie inne co mi się nie podoba.

Muszę stwierdzić ze 3 trymestr jest bardziej stresujący dla mnie niż 1...
    Niby w razie urodzenia się dziecka ma ono większe szanse na przeżycie ale mimo to codzienne nowe objawy są dosyć stresujące..

Nie wiem czy wy też macie takie odczucia??

atdc8iikup31msj2.png
  • alma Autorytet

Wysłany: 18 marca 2015, 18:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosia gratuluję już sporej królewny :) Oszczędzaj się kochana.
    Gosiunia, a mówią coś na temat przyczyny krwawienia? Trzymajcie się tam i dawaj znać cały czas, bo się martwimy.
    Nojaniewiem dobrze, że zadzwoniłaś też do gina i zrobiłaś ten test. Jeśli nie wysokie ph, to ja też obstawiam raczej śluz.
    Nadulek cieszę się z dobrych wieści. I wizytujemy razem na prima aprilis :) oby nam nasze maluchy żadnego psikusa nie zmontowały ;)
    Co do leżaczków bujaczków, to Tiny Love widać, że jest świetna, ale naprawdę droga,coś ponad 400 zł :/ Ja się zastanawiam nad tańszym fisher price...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 marca 2015, 18:33

nojaniewiem, gosia86, gosiunia lubią tę wiadomość

relg3e5e54dwhg22.png
  • MiM Autorytet

Wysłany: 18 marca 2015, 18:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie też wszystko OK - szyjka długa zamknięta - Bąk waży 1854 gr :) Rozwarcia brak!
    Jedynie co mojego lekarza boli to moja niska morfologia. Ale ja już nie wiem co mam jeść, jakie tabletki przyjmować żeby wreszcie ruszyła do góry.
    I niestety +4 kg. I też nie wiem z czego bo nie jem dużo. A słodyczy to się wystrzegam jak ognia. Niestety wszystko idzie w brzuch. Więc po ciąży będzie obwisły. No cóż uroki macierzyństwa ;)

Ofelaine, nadulek, nojaniewiem, alma, Rika, GabiK, Wonderwall, Karolcia88, dorota1987, KotMisia, madziorek, czarna panda, gosia86, PIGULSKA, katalina, gosiunia lubią tę wiadomość

03.02.2014
  • madziorek Autorytet

Wysłany: 18 marca 2015, 19:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wróciłam ze szkoły rodzenia. Było o laktacji i powiem Wam, ze jestem przerażona czy dam radę :( babka po prostu opowiadała, nie straszyła, ale i tak sie zdenerwowałam tym.
    Pościel zdążyła wyschnąć na balkonie, szybko ja wyprasowałam, bo nie była aż tak bardzo nawet pomięta i pobiegłam do paczkomatu po kocyk i powiem szczerze, ze jest oryginalny jak to moj maz stwierdził. Nie wyglada dziecięco :) ale nadal mi sie podoba i cieszę sie ze udało sie zamówić trochę taniej dzięki kuponom Allegro :) jeszcze czekam na body, poscielke i dosylke z gemini.
    Gosiunia a wiadomo skąd plamienie? Eh dziewczyny trzymajcie sie, jeszcze tylko kilka tyg zostało.
    KotMisia ja nie wiem jak to jest bo moj akurat na dole ma dupke. Czasem cieżko mi wstać jak łebek przy żebrach mi zalega

201505111762.png
  • gosia86 Autorytet

Wysłany: 18 marca 2015, 19:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KotMisia oszczędzamy się razem ;) mnie niby nic nie boli ale dzisiaj trochę połaziłam po miescie jak czekałam na męża i teraz czuję skutki
    Gosiunia trzymaj sie tam :*
    Zapomniałam zapytać kiedy na ktg ale pewnie powie mi na kolejnej wizycie
    Za to powiedziałam o ciśnieniu bo od tego sobotniego skoku utrzymuje sie w okolicy 130/70 więc mam kontrolować i gdyby było wysokie czyli 140/90 ale przez kilka dni to wtedy trzeba wprowadzić leczenie

My na razie nie myślimy o leżaczku ogólnie to planujemy kupić kojec do salonu

Nadulek MiM gratuluję dobrych wieści z wizyt :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 marca 2015, 19:56

8p3os65gknud0twt.png
    iv09tgf6v8u0j0rv.png
  • PIGULSKA Autorytet

Wysłany: 18 marca 2015, 20:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewelinkie wrote:
    Karolkaa a ile płaciliście i gdzie kupiliście?
    Pigulska chyba muszę się ogarnąć, bo będę przewrażliwioną mamuśką :-)
    a nie wszędzie szukam potencjalnego zagrożenia dla malucha ;)
    a jaki masz kolorek leżaczka dla synka?
    Mamy dokładnie taki
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/204c88e7ba68.jpg

dorota1987, Bluberry, Wonderwall, gosiunia, czarna panda lubią tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-70850.png
    8p3ovfxm10p58typ.png
  • PIGULSKA Autorytet

Wysłany: 18 marca 2015, 20:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadulek Mim super wieści :) gratuluje :)

Mim wagą się nie przejmuj najważniejsze że synek zdrowo rośnie :)

Nadulek co na te skurcze masz brać? Nadal magnez i nospa? Dobrze że szyjka trzyma ;)

Gosiunia bądź dobrej myśli :) oby plamienia ustąpiły
    A znaleźli jakąś przyczynę?

Ofelaine ja jakoś najbardziej spokojna byłam w II trymestrze ale stres jest niezdrowy wiec staram się myśleć pozytywnie :)

8p3ovfxm10p58typ.png
  • maribel Autorytet

Wysłany: 18 marca 2015, 20:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PIGULSKA wrote:
    Mamy dokładnie taki
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/204c88e7ba68.jpg

Pigulska, u nas będzie taki sam, tylko, że brązowy. Teściowie wnukowi sprezentują :)

PIGULSKA, Wonderwall, gosiunia lubią tę wiadomość

atdc9vvjg5na5b6o.png
  • KotMisia Autorytet

Wysłany: 18 marca 2015, 20:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny które chodzą na SR. Macie na zajęciach ćwiczenia? Pomagają Wam? :)

bl9cmg7y8brm1kw5.png
  • PIGULSKA Autorytet

Wysłany: 18 marca 2015, 20:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    maribel wrote:
    Pigulska, u nas będzie taki sam, tylko, że brązowy. Teściowie wnukowi sprezentują :)
    No to super :D oby naszym chłopakom dobrze służyły ;)

maribel lubi tę wiadomość

8p3ovfxm10p58typ.png
  • Karolkaa Autorytet

Wysłany: 18 marca 2015, 20:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 września 2017, 14:59

• KotMisia Autorytet

Wysłany: 18 marca 2015, 20:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bo u nas są cwiczenia nie tylko przygotowujące do porodu ale też pomagajace na dolegliwości ciazowe. Opuchlizny, bóle kręgosłupa itp. Mi przydałoby sie ćwiczenie na bol biodra ;)

bl9cmg7y8brm1kw5.png
‹‹ 1119 1120 1121 1122 1123 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ciąża po 40 - jak zwiększyć szanse na zajście w ciążę

Czy starania o ciążę po 40 roku życia różnią się? Na co zwrócić uwagę i jak zwiększyć swoje szanse? Przeczytaj 5 sprawdzonych sposobów na zwiększenie szans na zajście w ciążę po 40 roku życia. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Histeroskopia skuteczna metoda diagnostyki i leczenia niepłodności

Histeroskopia to metoda, która pozwala wykryć i wyleczyć niektóre przyczyny niepłodności: polipy macicy, zrosty, mięśniaki. Histeroskopia diagnostyczna czy histeroskopia zabiegowa - kiedy warto zdecydować się na zabieg?  Jak wygląda histeroskopia? W którym momencie cyklu wykonuje się zabieg? Jakie mogą być skutki uboczne? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza - najnowsze odkrycia nauki i perspektywy leczenia

W miesiącu świadomości endometriozy, dzielimy się z Wami nowymi odkryciami, które stają się źródłem nadziei. Badania nad genami i mikrobiomem oferują potencjalne klucze do lepszych terapii. Zobacz, jak nauka prowadzi nas ku lepszemu zrozumieniu i leczeniu tej trudnej choroby.  

CZYTAJ WIĘCEJ