Maj 2015 :)
-
WIADOMOŚĆ
-
Jesteśmy po kolejnym ktg skurcze cały czas są chociaż troszkę mniejsze. Mieliśmy też pierwszy zastrzyk na płucka. No i plamienie niestety na razie nie ustaje.nojaniewiem ja też mam cały czas tak mokro a z wodami ok, dobrze że test Cię uspokoił.dzięki dziewczyny za wszystkie miłe słowa do nas:*
nojaniewiem, Bluberry, alma, MiM, madziorek, gosia86, maribel, PIGULSKA lubią tę wiadomość
https://www.maluchy.pl/li-72656.png
https://www.maluchy.pl/li-72658.png
https://www.maluchy.pl/ci-72954.png
ANIOŁEK 21.06.13 [*] -
meldujemy się po wizycie - u nas całkiem dobrze - pomimo iż mam skurcze nie powodują one zwiększenia rozwarcia ( dalej mam 1 cm) kolejna wizyta 1.04 (ha ha ha prima aprilis) no i oczywiście w miarę możliwości oszczędny tryb życia - gin rozsądny człowiek i wie że męża całymi tygodniami nie ma a jak jest to normalnie pracuje, a dziecko trzeba ogarnąć po zakupy iść i z psem wyjść.
GabiK, Ofelaine, Bluberry, dorota1987, alma, madziorek, gosia86, PIGULSKA, katalina, gosiunia lubią tę wiadomość
-
Nojaniewiem ja wczoraj miałam tak że mokro w majtach. A dzis jest ok. Wczoraj byl dzień sluzu
Nie wiem czy nie zabrzmi to głupio, że pociesza mnie że nie tylko ja mam dziecię tak nisko że chodzenie to problem.
Ola leży tak mocno głową w dol że mam zakaz chodzenia bo napór główki może zrobić rozwarcie
Dziś jajeczka na śniadanie, pranie, poczta, obiad i teraz leże bo aż mam wrażenie że kości mi sie rozchodzą. Okropne uczucie, chyba Dorotka o tym pisała. -
No, ja pisałam. Mi cały dzień coś strzela w biodrach, a przed chwilą mi przyblokowało kolano. Śmieszne to jest, ale z wiadomości ze SR jakiś hormon co powoduje, że się rozluźniają te mięśnie/kości co mają ułatwić przyjściu dziecku na świat, działają na całe ciało.
My też planujemy leżaczek/bujaczek, bo dziecko będzie mogło być cały czas przy mnie, podczas prac w kuchni, albo w salonie będzie sobie leżał. Koleżanka poleca mi nastawić się na ten do 18kg i chyba zdecyduje się na Fisher Price, bo też powszechne i chyba sprawdzone. Swoją drogą teściowa chciała nam coś sprezentować, czyli to będzie od niej jeśli nie puszcza słów na wiatr.
Podobno wczoraj można było zauważyć zorzę polarną, dziś też jest podobno szansa. Patrzę na niebo:) -
A ja mam dziś dzień wolny od bólu krocza, Lili ewidentnie się przekręciła jakoś inaczej bo mogę normalnie chodzić a wczoraj wstawanie z łóżka sprawiało mi mega ból.. No i ruchy są zupełnie inne co mi się nie podoba.
Muszę stwierdzić ze 3 trymestr jest bardziej stresujący dla mnie niż 1...
Niby w razie urodzenia się dziecka ma ono większe szanse na przeżycie ale mimo to codzienne nowe objawy są dosyć stresujące..
Nie wiem czy wy też macie takie odczucia?? -
Gosia gratuluję już sporej królewny
Oszczędzaj się kochana.
Gosiunia, a mówią coś na temat przyczyny krwawienia? Trzymajcie się tam i dawaj znać cały czas, bo się martwimy.
Nojaniewiem dobrze, że zadzwoniłaś też do gina i zrobiłaś ten test. Jeśli nie wysokie ph, to ja też obstawiam raczej śluz.
Nadulek cieszę się z dobrych wieści. I wizytujemy razem na prima aprilisoby nam nasze maluchy żadnego psikusa nie zmontowały
Co do leżaczków bujaczków, to Tiny Love widać, że jest świetna, ale naprawdę droga,coś ponad 400 złJa się zastanawiam nad tańszym fisher price...
Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 marca 2015, 18:33
nojaniewiem, gosia86, gosiunia lubią tę wiadomość
-
U mnie też wszystko OK - szyjka długa zamknięta - Bąk waży 1854 gr
Rozwarcia brak!
Jedynie co mojego lekarza boli to moja niska morfologia. Ale ja już nie wiem co mam jeść, jakie tabletki przyjmować żeby wreszcie ruszyła do góry.
I niestety +4 kg. I też nie wiem z czego bo nie jem dużo. A słodyczy to się wystrzegam jak ognia. Niestety wszystko idzie w brzuch. Więc po ciąży będzie obwisły. No cóż uroki macierzyństwaOfelaine, nadulek, nojaniewiem, alma, Rika, GabiK, Wonderwall, Karolcia88, dorota1987, KotMisia, madziorek, czarna panda, gosia86, PIGULSKA, katalina, gosiunia lubią tę wiadomość
03.02.2014 -
Ja wróciłam ze szkoły rodzenia. Było o laktacji i powiem Wam, ze jestem przerażona czy dam radę
babka po prostu opowiadała, nie straszyła, ale i tak sie zdenerwowałam tym.
Pościel zdążyła wyschnąć na balkonie, szybko ja wyprasowałam, bo nie była aż tak bardzo nawet pomięta i pobiegłam do paczkomatu po kocyk i powiem szczerze, ze jest oryginalny jak to moj maz stwierdził. Nie wyglada dziecięcoale nadal mi sie podoba i cieszę sie ze udało sie zamówić trochę taniej dzięki kuponom Allegro
jeszcze czekam na body, poscielke i dosylke z gemini.
Gosiunia a wiadomo skąd plamienie? Eh dziewczyny trzymajcie sie, jeszcze tylko kilka tyg zostało.
KotMisia ja nie wiem jak to jest bo moj akurat na dole ma dupke. Czasem cieżko mi wstać jak łebek przy żebrach mi zalegagosiunia lubi tę wiadomość
-
KotMisia oszczędzamy się razem
mnie niby nic nie boli ale dzisiaj trochę połaziłam po miescie jak czekałam na męża i teraz czuję skutki
Gosiunia trzymaj sie tam :*
Zapomniałam zapytać kiedy na ktg ale pewnie powie mi na kolejnej wizycie
Za to powiedziałam o ciśnieniu bo od tego sobotniego skoku utrzymuje sie w okolicy 130/70 więc mam kontrolować i gdyby było wysokie czyli 140/90 ale przez kilka dni to wtedy trzeba wprowadzić leczenie
My na razie nie myślimy o leżaczku ogólnie to planujemy kupić kojec do salonu
Nadulek MiM gratuluję dobrych wieści z wizytWiadomość wyedytowana przez autora: 18 marca 2015, 19:56
gosiunia lubi tę wiadomość
-
Ewelinkie wrote:Karolkaa a ile płaciliście i gdzie kupiliście?
Pigulska chyba muszę się ogarnąć, bo będę przewrażliwioną mamuśką
a nie wszędzie szukam potencjalnego zagrożenia dla malucha
a jaki masz kolorek leżaczka dla synka?
http://naforum.zapodaj.net/thumbs/204c88e7ba68.jpgdorota1987, Bluberry, Wonderwall, gosiunia, czarna panda lubią tę wiadomość
-
Nadulek Mim super wieści
gratuluje
Mim wagą się nie przejmuj najważniejsze że synek zdrowo rośnie
Nadulek co na te skurcze masz brać? Nadal magnez i nospa? Dobrze że szyjka trzyma
Gosiunia bądź dobrej myślioby plamienia ustąpiły
A znaleźli jakąś przyczynę?
Ofelaine ja jakoś najbardziej spokojna byłam w II trymestrze ale stres jest niezdrowy wiec staram się myśleć pozytywniegosiunia lubi tę wiadomość