Maj 2015 :)
-
WIADOMOŚĆ
-
Alma mi na krzyż pomaga klek na łóżku, łokcie i glowa też oparte na łóżku. Pupa w górze i krecimy kółka bioderkami. Delikatnie. Ogólnie polozna ze szkoły to taka fajna babka. Jak opowiada o porodzie to czuję się tak, że wiem że dam radę!
alma, gosiunia, czarna panda lubią tę wiadomość
-
Witajcie dziewczyny.
Nadrobię Was jutro bo dziś jakos nie mam sił. Cały dzien - jakiś taki zabiegany miałam.
A wieczorkiem była wizyta o 17.30.
Mała wazy 2130g (nie wiem czy to duzo czy mało)lekarz twierdził ze waga ok, 27 lutego wazyłą 1623g i obróciła się dzisiaj twarzą do mnie czyli dupcią do wszystkich i niewiele było widać, tzn buzki nie było widac.
Ilosc wód ok, ale lekarz mowi ze wygląda na chudzinkę, ze brzuszek taki szczuplutki. Ciekawe czy bedzie szczupłą i długa czy krótka - bo ubranka to tez mam na 62 wszystkie chyba tylko 3 spioszki mam na 56. Teraz dylemat kupowac na 56 czy nie?
Dzis tez pobrał mi wymaz na paciorkowca i w ciągu godziny musiałąm zawiezc do labolatorium. Pojechałam do szpitala - a tam do 15 wiec wyslałali mnie do rugiego szpitala bo tam jest czynne cała dobę - koszt 32 zł. Ale pani powiedziała ze przy odbiorze wyniku moze sie okazac z bedzie dopłata 15 zł jak cos tam wyjdzie czy jakos tam. Wynik w poniedziałek.
Kolejna wizyta u gina juz 3 kwietnia - szybko. Jden plus jest tako ze L4 wystawił mi do daty wyzbaczonego porodu czyli do 7 maja - super bo nie bede musiała co wizyte latac na poczte i wysyłac do pracy.
Mam dalej jesc zelazo 3x1 i magnez tez z uwagi ze czasami twardnieje mi brzucholek. Hemoglobina 12,7 - mowi ze szału nie ma ale dalej zelazo mam jesc i duzo miesa. Ja do tego pije tez sok z buraka - surowy kroje na kawałki i do sokowirówki i dodaje troche jabłka bo jest lepszy w smaku. Ale lekarz powiedział zeby duzo jesc miesa bo tam duzo zelaza.
Póki co to tyle, do jutra kochane ide polezec. Jutro nadrobie. Chciałam tylko sie podzielic wrazeniami z wizyty.
Aha - dziękuję za pozytywy o wyborze naszego wóżki.
Jestescie kochane.
Kolorowych snów.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 marca 2015, 21:34
Ofelaine, katalina, Bluberry, KotMisia, gosiunia, PIGULSKA, GabiK, gosia86, dorota1987 lubią tę wiadomość
-
Nie znaleźli przyczyny tego plamienia, lekarz twierdzi że to może być przez mój wzrost,a slyszalam kiedyś że niskie kobiety mają większą szansę urodzić wcześniej... zobaczymy oby jeszcze chociaż trzy tygodnie Wojtuś posiedział.https://www.maluchy.pl/li-72656.png
https://www.maluchy.pl/li-72658.png
https://www.maluchy.pl/ci-72954.png
ANIOŁEK 21.06.13 [*] -
nick nieaktualny
-
Ja też pierwsze słyszę żeby wzrost przesądzał o terminie porodu
Slash gratuluję wieściCóreczka wagowo w sam raz moim zdaniem
A i tą hemoglobiną bym się nie przejmowała, u mnie ostatnio było 11,4
Dobrej nocy dziewczynygosiunia lubi tę wiadomość
-
Gosiunia,ale news, ja jestem niska,ale moj lekarz nigdy nic nie wspominal,ze to ma jakies znaczenie. A jak Ci tam w szpitalu? Jedzonko ok? W nocy sie wysypiasz?
U nas 84% ciazy za nami. 41 dni do porodu. Zatem Alleluja i do przodugosia86, Wonderwall, Eklerka, gosiunia lubią tę wiadomość
-
Na mojej szkole rodzenia w ogóle nie było żadnych ćwiczeń, a na to szczerze mówiąc najbardziej liczyłam
A dzisiaj nie byliśmy, a miało być o połogu
Ale mi się wchłaniarka załączyła, nic tylko bym jadła. Ciekawe co mi jutro powie na wizycie. Tak bym chciała żeby pomierzył małą czy dobrze rośnie, ale pewnie nic z tego...
-
Cześć dziewczyny
Kciuki za dzisiaj wizytujące i dużo wytrwałości dla szpitalnych koleżanek
My dzisiaj trochę dłużej pospałyśmyale za to 3 razy wstawałam na siku
Jadę dzisiaj do pracy zawieść zwolnienie, muszę się dowiedzieć wszystkiego bo też mam zwolnienie jak Slash już do końca ciąży i pewnie nie będzie mi się chciało już tam jeździć
Dzisiaj też ma mnie odwiedzić kuzynka męża więc może upiekę jakąś babkę do kawy
Miłego dniagosiunia lubi tę wiadomość
-
Hej tez kciukam mocno za wszystkie wizytujace mamy.
Dziewczyny szpitalne trzymajcie sie, bedzie dobrze :*
Czuje lekki bol @ mam nadzieje, ze zaraz pusci..
jak powiedzialam pielegniarce ze czuje wlasnie takie napiecie to mowila ze to moga byc skurcze B-H.
Fajnie ze niektore z was maja juz zwolnienia do terminu porodu, moj gin to wystawia max na 3 tygodnie, dluzej niby nie moze albo sie boi..gosiunia lubi tę wiadomość
-
dzien dobry
My również kciukamy mocno za wizytya zdrowka i wytrwalosci zyczymy szpitalnym Mamusiom.
Ja się już strachu najadlam, bo w nocy duzo się budzilam i przewracalam z boku na bok, a mala jak nigdy w ogole nie aktywna.. Rano się budze o 5:30. Przewracam i nic.. Maz jej zaspiewal, mowilismy do niej, gladzilismy te moje gulki, zjadlam sniadanie i wypilam chlodny sok z zurawiny i nic.. Dopiero teraz jak przewrocilam się na lewo to czuje delikatne smyranie.. Ide dziś na holter to spytam, czy mozemy posluchac tetna, czy dobrze bije serduszko.. Moja zywiolowa dziewczynka nagle zrobila się potulna? Oj.. Bije za mocno -zle nie bije -jeszcze gorzej i dogodz tu matce no :pEklerka, gosiunia lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyZaraz nadrobię, a póki co wrzucam moją LISTĘ DO SZPITALA-TORBY(bo w weekend chciałabym się spakować), może komuś się przyda:
http://naforum.zapodaj.net/thumbs/dbcc6a1047aa.jpg
No i się witam w 34 tygodniu ciążyWiadomość wyedytowana przez autora: 19 marca 2015, 07:46
katalina, Karolcia88, gosia86, gosiunia, GabiK, dorota1987, czarna panda, slash lubią tę wiadomość
-
hej Dziewuszki
nie ma to jak pospać we własnym łóżku z mężem
w sumie to wróciłam wczoraj wieczorem, wykąpałam się i od razu do łóżka zawędrowałama teraz już mnie nosi żeby coś posprząta, powstawiać pranie itp
ale staram się twardo trzymać bo wszyscy w domu jeszcze śpią (mąż jak ma wolne to i do 12 potrafi, a teściowa chora to też pewnie doleguje)
gosiunia lubi tę wiadomość
-
My rownież sie witamy
KotMisia u nas cwiczenia w sr to głownie na piłce. Siedzimy na piłce i sie kołyszemy w kółko, w prawo lewo i cwiczenia oddechowe.
Pytanie do dziewczyn, które juz wypraly tapicerkę od wózka czy fotelika. Czy po praniu nalozylyscie normalnie i czeka czy zawijalyscie w folie jakas?