Maj 2015 :)
-
WIADOMOŚĆ
-
Dziewczyny dziękujemy za kciuki. U nas na razie bez zmian. Miałam już dzisiaj z 5 ktg i mały dawał do wiwatu. Wiercil si, kopał centralnie w aparat i ucuciekał, aż na maszynie tętno zanikalo. Oj to moje dziecię to wyraźnie zbuntowane. Podlaczyli mi 3 kroplowki z magnezem i jak mi położna jedną szybko puściła (za szybko) to myślałam, że żywcem splone, tak mi gorąco było,a wyglądem przypominałam buraka ćwiklowego
przyszedł lekarz i kazał odłączyć ktg, bo powiedział, że mały się denerwuje, a on tez musi odpocząć i spać, a nie wszyscy mu cały czas przeszkadzają. Drugi lekarz wsciekl się na okulistke, która napisała, że mam niskie ryzyko zagrożenia wzroku porodem naturalnym ( choć mam zmiany zwzwyrodnieniowe siatkówki). Była moja kochana mama przywiozła mi rzeczy, w tym moją pduche Stefana
mąż juz jest w drodze, rano powinien dojechać. No i mam szlaban na chodzenie:-/
Nana czemu małemu tak tętno skacze? Trzymaj się tam.
Dowiedziałam się też, że zastrzyki na płucka działają nie po tygodniu, tylko dobę Od 2 dawki. Ja dziś musiałam o niej położnej przypomnieć, bo zapomniała mi podać.
Ps. Mój bąbel juz waży 2380 g
Trzymajcie się dziewczyny i naprawdę starajcie się oszczędzać. To już nie ten etap, żeby szaleć, w końcu nasze maleństwa są najważniejsze.Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 marca 2015, 19:35
WesołaMama, gosiunia, czarna panda, maribel, GabiK lubią tę wiadomość
-
Alma ciesze sie ze stan jest taki sam i sie nie pogarsza. Okulistka jakas glupia, dobrze ze lekarz dal Mlodemu odpoczac zeby sie tak nie denerwowal. No i ze mama przyjechala to zawsze chociaz troszke razniej a jutro juz bedziesz miala meza obok siebie
alma lubi tę wiadomość
-
No ta waga działa na mnie pokrzepiajaco, bo przynajmniej wiem, że maluch przekroczył 2 kg.
Paulinqa gratuluję dobrych wieści. Oby więcej takich u nas majówek było, bo ostatnio to jakiś armagedon szpitalny i problemowy..
Karolcia a oprócz wysokiego ciśnienia puchniesz?Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 marca 2015, 19:40
-
Karolcia ja kilka dni nie mierzyłam zmierzyłam teraz i 135/77
Alma najważniejsze że nie jest gorzej i ktoś czuwa nad Wami ale okulistka to faktycznie jakas nie bardzo
Karolka to szybko masz kolejną wizytę
Alma to fakt jak juz dziecko przekroczy te 2000 g to człowiek trochę spokojniejszy
Wczoraj oglądałam porody laska urodziła dziewczynkę 1400 g ale nie wiem w którym tygodniu taka kruszynka byłaWiadomość wyedytowana przez autora: 23 marca 2015, 19:45
alma lubi tę wiadomość
-
Hej mamuśki, cały czas Was podczytuje, żeby wiedzieć co się dzieje. Szpitalnym majówkom życzę,aby dotrwały do maja. U mnie póki co ciąża przebiega prawidłowo i bez żadnych niedogodności. Ale ja mam termin na końcowy okres majowy,więc wszystko przede mną.
Jedyne na co mogę ponarzekać to brak funduszy... W Polsce wszystko dla dziecka takie drogie, a chciało by się dziecku kupić jak najwięcej
Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 marca 2015, 19:48
gosiunia lubi tę wiadomość
-
Alma rece, juz sie pozegnalam z obraczka.
Poza tym nie. Bialka w moczu tez nie ma.
Ale wyszlo mi ze mam 21,37mmol/l glukozy. Ktoras sie orientuje czy sa jakies normy? Bo obciazenie glukoza wyszlo mi ok. I nie wiem o co kaman
Gosia mierz cisnienie, zapisuj i pozniej pokaz lekarce na wizycie. Najwazniejsze jest ta druga wartosc, dobrze zeby nie przekraczala 90. -
Karolcia nie mam pojęcia, ale spróbuję popytać lekarzy to dam Ci znać jak to z tą glukoza.
Gosiu to fakt, że jakoś tak spokojniej jak maleństwo przekroczy tą 2 kg granicę, bo już wtedy nie wydaje nam się właśnie taką kruszynką.
Aha i jeśli chodzi o ciśnienie dziewczyny to rzeczywiście nie wolno lekceważyć,zwłaszcza tego dolnego, bo podwyższone jest ono jeszcze bardziej niebezpieczne niż to górneWiadomość wyedytowana przez autora: 23 marca 2015, 19:56
-
Co dwie głowy to nie jedyna Karolcia, także służę pomocą
i kochana to Twoje ciśnienie jest naprawdę za wwysokie, zwłaszcza, że wzięłas leki na zabicie. A czujesz się gorzej? Boli Cię glowa? Bo mój gin z takim ciśnieniem wyslalby mnie na pewno na IP, bo kiedyś zaznaczył,że nie może przekroczyć 140 /90
-
Juz nas starczy tych szpitalnych. Poza tym jutro mam holtera wiec nigdzie sie nie wybieram
bo dlugo czekalam na termin.
Ja sie wcale nie zdsiwie jak mnie kardiolozka polozy u siebie na oddziale.. no ale jeszcze chwila.
Ja ogolnie z rodziny cisnieniowcow jestem wiec gorzej sie czulam (przed ciaza) jak dobijalo do 170-180. Teraz przy takim jak mam nic mi nie dolega tylko o Mala sie martwie zeby jej nie zaszkodzilo.. -
A cisnienie mozliwe ze od tarczycy sie rozhulalo bo mi jak cala ciaze mialam 0.3 to w viagu miesiaca skoczylo na 3. I potas mi spadl ale to akurat czuje na serduchu bo kolatania na porzadku dziennym
-
No to takie buty... Karolcia jak Ty wcześniej miałaś ciśnienia po 180 to ja się nie dziwię wcale, że nie czujesz się źle przy 140. Widzisz, ja z kolei niskocisnieniowa i u mnie 120 to już za dużo.a przy 140 to pewnie miałabym zawał.Absolutnie nie życzę Ci szpitala kochana i mam nadzieję, że to po prostu Twoja uroda wyższe ciśnienia i juz. Tak jak niektórych niskie. Ale dobrze, że skontroluje to jutro kardiolog i będziesz spokojniejsza
Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 marca 2015, 20:16
-
Alma kardiolog to dopiero 1 kwietnia na echo a z wynikami holtera 24 kwietnia
ale jakby sie jej nie podobalo to wtedy dzwonia ze szpitala ze mam sie polozyc na oddzial. (Lekarka pewnie ma wczesniej podglad w wynik niz ja zaklepana wizyte).
-
Paulina i KarolIna możemy pocieszać się tym ze wszystko jest z naszymi małymi szkrabami ok. I ze to nie waga jest najważniejsza. moja córka przy porodzie wazyla 2890 i teraz jest najwyższa w przedszkol. także reguły nie ma. ważne żeby maluchy były zdrowe. widocznie ja rodze małe dzieci
gosiunia lubi tę wiadomość
03.02.2014 -
MiM a zawsze to chyba łatwiej urodzić takiego Maluszka 3 kg niż Klocka 4kg;)
dla pocieszenia powiem, że kuzynka która była nas prosić na chrzciny córkę (przenoszoną o tydzień!) urodziła z wagą 2200 a teraz syna "dużego" 2800Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 marca 2015, 20:23
gosiunia, MiM lubią tę wiadomość
-
Karolcia dobre i to, do 1 nie tak daleko, ale 24 to trochę trzeba czekać
ale może akurat będzie dobrz... W każdym razie trzymam kciuki, żeby wszystko było w porządku
Mim pewnie, że tak. Mój brat urodził się 2700 i też najwyższy w klasie:-) waważne, żeby maluchy zdrowe były, każde rośnie w swoim tempieWiadomość wyedytowana przez autora: 23 marca 2015, 20:26
Karolcia88, gosiunia, MiM lubią tę wiadomość
-
Alma moja kardiolog to złota kobieta, jak się jej coś nie spodoba to na pewno od razu będą po mnie dzwonić, z resztą na wizycie jej powiem co i jak to wtedy już pewnie będzie coś działać
idę się gimnastykować w łazience... trzeba się trochę ogarnąć...