X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Maj 2015 :)
Odpowiedz

Maj 2015 :)

Oceń ten wątek:
  • gosia86 Autorytet

Wysłany: 24 marca 2015, 09:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny
    U mnie dzisiaj problem z zasięgiem i dopiero udało mi się otworzyc stronę
    Eklerka dziwne że tak zachęcają do cc takie nie normalne to sie wydaje bo ja ciągle słyszę że cc to okaleczenie kobiety i że ratowanie życia
    No ale to pewnie wina sprzętu i lekarza który robił badanie

Rika śliczny brzusio

Gratuluję dobrych wieści z wizyt

Karolcia powodzenia z zaświadczeniem oby sie udało :)

Rika lubi tę wiadomość

8p3os65gknud0twt.png
    iv09tgf6v8u0j0rv.png
  • WesołaMama Autorytet

Wysłany: 24 marca 2015, 09:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam Was dziewczyny!

Chcę się pożalić - dziś są moje 31 urodziny :/ Ehhh nie czuję się na tyle ;)
    Kurier dzwonił że dziś dostarczy mi paczkę - także sama zrobiłam sobie prezent w internetowej aptece Gemini ;)
    Rano córka zaśpiewała mi "sto lat dla Mamusi" więc humor poprawiony ;)
    No i dziś chyba wybiorę się na te warsztaty "Mamo to ja" w Krakowie. Chyba że nie będzie mi się chciało ruszyć tyłka z domu ;)

Pozdrawiam :*

Eklerka, maribel, gosiunia, paulinqa, MiM, PIGULSKA, GabiK, Rika, dorota1987, czarna panda, gosia86 lubią tę wiadomość

• Karolcia88 Autorytet

Wysłany: 24 marca 2015, 09:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    13.5 :(
    Jeszcze polozne kazaly mi sie najpierw zwazyc a potem zmierzyc cisnienie. Skomentowaly ze polecialam teraz z waga do gory i cisnienie 180/96!!!! A juz siedzialam z 10minut.. posiedzialam jeszcze u nich w gabinecie 10 minut to spadlo do 150/90..

Juleczka 04.05.2015 <3
    relg9vvjqldrmcme.png
    mama Aniołka 30.05.2014
    Raduś Aniołek 08.07.2016
  • Karolcia88 Autorytet

Wysłany: 24 marca 2015, 09:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosia jak po klucii? Sprawnie poszlo?
    Ja jeszcze nie mam wynikow morfologii...

Juleczka 04.05.2015 <3
    relg9vvjqldrmcme.png
    mama Aniołka 30.05.2014
    Raduś Aniołek 08.07.2016
  • Eklerka Autorytet

Wysłany: 24 marca 2015, 09:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wesola Mama, to Wsiego Najlepszego, mase szczesliwosci, zdrowka i zadowolenia z dzieciaczkow :-D :-)

Gosia, ja sie nie dam tak latwo :-D Jak bedzie trzeba to umyje wszystkie okna w mieszkaniu, pomyje podlogi na kleczkach, poskacze na pilce i zachece meza do wytezonych prowokacji skurczow :-P

Swoja droga, jaki jest stosunk Waszych partnerow do serduszkowania?
    Moj ostatnio dopiero po moich namowach niesmialo zaczal dzialac z obawy, ze cos Malemu albo mnie zrobi i stwierdzil, ze to dziwne wrazenie kochac sie jak czuje, ze w brzuchu rusza sie maly alien ;-)

Karolcia, tez mialam ostatnio taka akcje: "a pani to nie za duzo przytyla?" i cisnienie 150/90 i wypieki na policzkach ;-) ja poki co przytylam 15kg, ale przed ciaza mialam spora nadwage, wiec juz widze jak mi pojdzie zrzucanie... Ale dziecko najwazniejsze, najwyzej mamusia pojdzie na silownie a tatus bedzie zabawial synka ;-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 marca 2015, 09:24

WesołaMama, Rika lubią tę wiadomość

5fjzaeq.png
    6d4a1fa03ada290f9163e68d0b61b673.png
  • Karolcia88 Autorytet

Wysłany: 24 marca 2015, 09:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wesola sto lat, sto lat. Wszystkiego co najlepsze!!! :*

WesołaMama lubi tę wiadomość

Juleczka 04.05.2015 <3
    relg9vvjqldrmcme.png
    mama Aniołka 30.05.2014
    Raduś Aniołek 08.07.2016
  • maribel Autorytet

Wysłany: 24 marca 2015, 09:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wesoła mamo, wszystkiego najpiękniejszego w dniu urodzin :*

atdc9vvjg5na5b6o.png
  • paulinqa Autorytet

Wysłany: 24 marca 2015, 09:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wesoła wszystkiego najlepszego;) sto lat;))

Karolcia a co one tak się czepiaja do twojej wagi???

Eklerka my nic od 7 miesiecy mnie to juz skreca normalnie;p ale jak nie zakazy to mąż za granica;p teraz to chyba po połogu dopiero coś tak czuję;p bo rozmawiając z nim przez tel powiedział ze teraz to troche strach żebym nie zaczęła rodzić..

Mikołaj ♡
    relgupjypxcecsm1.png

22.04.2014 [*]
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 marca 2015, 09:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja od miesięcy seksu nie mam a teraz jeszcze od 4 tyg męża w domu brak. Myślę ze u nas wróci wszystko do normy po połogu dopiero.

Mamo Sto lat :) ja mam w lipcu 30tkę i tez się nie czuję :D

Mi dziś lepiej - jakos sobie poradze keidys z szukaniem pracy nawet z tą dyscyplinarką.
    Któraś pytała za co dostałam: ogólnie za to ze w ciazy jestem :/ a na papierze napisane ze za wulgarne zachowanie i slownistwo do dzieci (nieprawda), za sms aw ktorym napisałam ze szef to chuj (prawda ale tu sytuacja bardziej zlozona) i za zostawienie dziecka w ogrodzie przedszkolnym (sytuacja przedawniona, nie tylko ja brałam w tym udział, jedna z 3 odpowiedzialnych nadal pracuje i jest super). Tak ze tu na sile wszystko zeby mnie w ciazy sie pozbyc - po 5 latach studiow, 4 latach wiernej pracy w palcówe. Nic jak u prywaciarza pracować ;/ Aja kocham dzieci i prace z nimi wiec bede musiala prace znaleźć po prostu mowiac wszystko i tyle.ale się odwołamy.

Dziś jadę do kobitki po staniki ciażowe używane a jutro po spodnie. Wczoraj od kolezanki odstałam spodnie dresowe ciazowe i są super wygpdne. :)

WesołaMama, czarna panda lubią tę wiadomość

• gosiunia Autorytet

Wysłany: 24 marca 2015, 09:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wesoła wszystkiego najlepszego :) spełnienia marzeń ,bezproblemowego,szybkiego porodu w terminie.

https://www.maluchy.pl/li-72656.png
    https://www.maluchy.pl/li-72658.png
    https://www.maluchy.pl/ci-72954.png
    ANIOŁEK 21.06.13 [*] <3
  • MiM Autorytet

Wysłany: 24 marca 2015, 09:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja muszę odpędzać się od męża :) Kurczę żal mi go (siebie zresztą też) bo a to mnie zaboli brzuch, a to mi bober spuchł, a to brzuch się robi twardy. Z młodą w ciąży nie miałam takich problemów :)

Wesoła Mamo! Sto LAT :) Szczęśliwego rozwiązania :) i pociechy z dzieciaków i męża ;)
    Jesteśmy w tym samym wieku, tylko że ja lipcowa jestem ;)

Nie martw się - ja mam takie siano w głowię że równie dobrze mogłabym mieć 20 lat :) Moi znajomi się dziwią że "na matkę nie wyglądam a tym bardziej się zachowuję" .

03.02.2014
  • WesołaMama Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję za życzenia ;)

Eklerka - jestem zaskoczona tym że lekarze tak obstają przy CC dla mnie to rzadkość, gdyż z reguły lekarze robią wszystko aby poród był SN... a przynajmniej w tym szpitalu co ja będę rodzić.
    A co do Wagi dziecka w brzuszku to ja przestałam wierzyć tym pomiarom usg. Siostrze w dniu porodu podali że córka waży 3800g a urodziła niecałe 3kg więc spora różnica.

Eklerka lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wesoła wszystkiego najlepszego, zdrówka, miłości, pogody ducha i uśmiechu na buzi każdego dnia <3

• PIGULSKA Autorytet

Wysłany: 24 marca 2015, 09:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :)

WesołaMama najlepsze życzenia urodzinowe! :)

Gosiunia super ze juz cie wypuścili, oszczędzaj się :)

Ofelaine, Dorota gratuluję wieści z wizyt :) Jasio śliczny ;)

Eklerka ja też się dziwię ze tak naciskają na cc ale walcz dziewczyno, bo jeśli nie ma wskazań póki co to po co się okalecza?! W moim szpitalu cc to ostateczność :) a Ty po tej całej akcji z Oliwierkiem nie boisz się tam rodzić?

Rika śliczny apartament Kasi :)i to tylko ona zdecyduje kiedy z niego wyskoczyć :P

Karolcia wrócimy do naszych figur zobaczysz :) ja mam +13kg i nikt nie komentuje ze za dużo...wszyscy twierdzą że w sam raz ;)

U mnie libido na poziomie -5 :/

gosiunia, dorota1987, WesołaMama lubią tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-70850.png
    8p3ovfxm10p58typ.png
  • beti97 Autorytet

Wysłany: 24 marca 2015, 09:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    WesołaMama sto lat :) U mnie 6 kg na plusie. Mała w 33tyg1 dniu ważyła 2200g. Sama nie wiem czy to dużo czy mało, ciekawa jestem ile waga pokaże za tydzień. Ja jak teraz leżałam w szpitalu to kobitki wozili na cc jedna za drugą :/ ja się teź będę bronić rękoma i nogami żeby rodzić SN. No ale zobaczę co mi dwie mądre głowy za tydzień powiedzą. Jakoś ten czas mi ostatnio przyspieszył, wam też?

❤️Córcia2015
    ❤️Córcia2018
    💙Synek2021
    preg.png
  • Karolkaa Autorytet

Wysłany: 24 marca 2015, 09:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 września 2017, 14:59

• GabiK Autorytet

Wysłany: 24 marca 2015, 10:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    WesolaMamo wszystkiego najlepszego, bezproblemowych ostatnich tyg ciazy, leciutkiego porodu w 5 min, zdrowego bobaska, szybkiego dochodzenia do siebie i powrotu do figury sex bomb w tydzien po porodzie :-)
    U nas posucha od 7 miesiecy, na poczatku ja nie mialam weny,a potem to nawet nie bardzo sobie wyobrazam jak,bo nawet jak mowie to szybko sie mecze :-D Z 15kg + czuje sie fatalnie,niby kazdy mowi,ze ladnie wygladam,ale prosze Was ... mam 157cm i 90kg wagi, jak moge ladnie wygladac :-/ Mam nadzieje,ze dieta mamy karmiacej pomoze wrocic do wagi sprzed ciazy,a moze nawet troche wiecej. Mam kolezanke o podobnych gabarytach do moich i jak urodzila to ma chyba rozm34. Pytalam jak to zrobila i odpowiedziala: dziecko.

2r8ri09ksg9rle49.png
  • Karolcia88 Autorytet

Wysłany: 24 marca 2015, 10:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No nie! nie zrobili mi tej morfologii! widzę w systemie, że "morfologia skasowano" pierwszy raz mi taki numer wycięli!
    niby zjadłam dzisiaj mały jogurcik, ale jutro mam wizytę u swojego gina więc muszę iść powtórzyć. A jutro pójdę zrobić siuśki jeszcze raz i glukozę. Więc 3 dni z rzędu będą mnie kłuć :[

Aaaa i dostałam świstek, że brak przeciwwskazań do powrotu do pracy :P ale jestem kłamczucha i nie pokazałam wypisu ze szpitala (ale do tej lekarki to chodzę tylko po to żeby mieć badania za darmo wiec nic takiego się nie stało... ;) )
    no to nic. Zawijam kiece i lecę na to badanie.

gosia86 lubi tę wiadomość

Juleczka 04.05.2015 <3
    relg9vvjqldrmcme.png
    mama Aniołka 30.05.2014
    Raduś Aniołek 08.07.2016
  • Catyyy Ekspertka

Wysłany: 24 marca 2015, 10:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wesoła mamo wszystkiego co najlepsze z okazji urodzin, bezproblemowego i lekkiego porodu, zdrowej dzidzi i samych szczęśliwych dni :) <3
    Moja ciąża przebiega nudno i boję się, że niby nic się nie dzieje bo nie czuję a tak naprawdę coś nie tak... Ehhh niby każda chciała by tak spokojnie przechodzić ciążę, ale też nie ma pewności czy wszystko dobrze...
    mamuśki do maja już blisko, wiec niedługo na forum zacznie się temat przyjemniejszy...o naszych bobaskach :)

relgh371atn0vk9b.png
  • GabiK Autorytet

Wysłany: 24 marca 2015, 10:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A jak patrze jak Kwietniowki dzien w dzien sie rozpakowuja to sobie mysle,ze pewnie i u nas w drugiej-polowie kwietnia sie moze zaczac.
    I chyba Ci Eklerka nie mowilam,ze przez tego Twojego nicka to byl taki dzien,ze 3 cukiernie zjechalam w poszukiwaniu tego ciacha i niemal na miejscu wtrabilam 2 szt :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 marca 2015, 10:41

Rika, Eklerka, czarna panda, gosia86, gosiunia, paulinqa lubią tę wiadomość

2r8ri09ksg9rle49.png
‹‹ 1154 1155 1156 1157 1158 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kwasy Omega-3 - ważny składnik w diecie przyszłej mamy

Kwasy omega-3 są bardzo istotnym składnikiem w diecie, o którym warto pomyśleć już na etapie starań o dziecko. Idealnie, aby po konsultacji z lekarzem, suplementować kwasy już od pierwszych dni ciąży. Dlaczego są takie ważne? Jaką pełnią rolę? Jak wybrać odpowiedni suplement? 

CZYTAJ WIĘCEJ

PMS, czyli zespół napięcia przedmiesiączkowego - przyczyny, objawy, leczenie

Zespół napięcia przedmiesiączkowego to ogólne określenie na objawy i dolegliwości, które odczuwają kobiety przed miesiączką. A jakie są najczęstsze objawy PMS? Co jest ich przyczyną? Czy i kiedy napięcie przedmiesiączkowe wymaga leczenia? 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 faktów o karmieniu piersią, o których nie miałaś pojęcia

Czy wiesz, że karmienie piersią może zmniejszyć ryzyko zachorowania na nowotwór jajnika oraz piersi? A czy słyszałaś, że mleko matki zmienia się nawet w trakcie jednej sesji karmienia? Poznaj 7 faktów ciekawych i nieoczywistych faktów na temat karmienia piersią! 

CZYTAJ WIĘCEJ