X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Maj 2015 :)
Odpowiedz

Maj 2015 :)

Oceń ten wątek:
  • aktyde85 Autorytet

Wysłany: 24 marca 2015, 12:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny, z tym ustępowaniem miejsca czy wpuszczaniem w kolejce, to jest masakra. Co dzień dojeżdżam do pracy komunikacją, jeszcze nie zdarzyło mi się, żeby mi ktoś ustąpił miejsca. Do tej pory sobie tłumaczyłam, że nie widać, że jestem w ciąży (mam mały brzuszek, przytyłam tylko 4 kg), no ale teraz to już bez przesady, zaczęłam właśnie 8 miesiąc, dzisiaj jakiś studencik zmierzył mnie wzrokiem, kurtkę miałam rozpiętą, bo ciepło, ale czterech liter nie ruszył... Nie raz mi się zdarzyło spóźnić do pracy, bo zwyczajnie nie dawałam rady w zatłoczonym, dusznym autobusie lub tramwaju i musiałam wysiąść :/
    Raz mnie pani wpuściła w kolejce do kasy, co było bardzo miłe, ciąży jeszcze nie bylo widać, ale pani usłyszała moją rozmowę z koleżanką :)
    W ogóle wydaje mi się, że to kwestia wychowania, dla mnie zawsze normalnym było, że jak widzę kobietę w ciąży to zwyczajnie wstaję, tak samo starszą osobę, także zapamiętajmy to i nauczmy nasze dzieci szacunku do starszych i kultury, może kiedyś będzie lepiej w tek kwestii ;)

gosiunia, maribel lubią tę wiadomość

f2w33e3kzy7745ry.png
    Karolinka <3
    l22np07wclwsxogu.png
  • Ofelaine Autorytet

Wysłany: 24 marca 2015, 12:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wesola mamo wszystkiego najlepszego, szczesliwego rozwiazania i usmiechu na co dzien oraz duzo zdrowka :*

U nas posucha od miesiaca bo ja nie mialam checi a teraz jak mam to dr zabronil wiec chyba dopiero podzialamy po 37 tygodniu :) Zeby mezowi starczylo na czas pologu :)

Ja na plusie mam +9 kg, pewnie jeszcze z 5 przytyje. :/

Piekna pogoda dzis chyba wstawie pranie Lilianki.

WesołaMama lubi tę wiadomość

atdc8iikup31msj2.png
  • Anielka Autorytet

Wysłany: 24 marca 2015, 12:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja byłam w szoku jak facet mnie zapytał w kolejce do kasy czy ja mu nie ustąpię, bo on ma tylko 2 rzeczy :D. Zamurowało mnie. Ale chyba się nie zorientował, że jestem w ciąży (byłam w kurtce), więc wybaczam.

o148i09k1ixi8pfq.png
  • gosia86 Autorytet

Wysłany: 24 marca 2015, 13:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolcia śliczny ten pajac ja bym kupiła przyda się na chłodniejsze dni

Szkoda gadać o tym ustepowaniu miejsca czy przepuszczaniu w kolejce
    Mąż to mi jeszcze powiedział że jak się głupio zapytałam czy wolne to mi głupio odpowiedziała powiedział że mogłam jej powiedziec żeby się posunęła bo ja tu siadam a kolega sobie postoi
    Ale jakos nie potrafię tak na bezczelnego
    Ech chyba trzeba się nauczyć:/

Anielka brawa dla tego pana

Cieszę się że są zakupy internetowe i nie będę musiała wystawać w kolejkach w przyszlym tygodniu żeby coś kuouc na święta zresztą nic specjalnego też nie planuję

8p3os65gknud0twt.png
    iv09tgf6v8u0j0rv.png
  • dorota1987 Autorytet

Wysłany: 24 marca 2015, 13:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jutro mój mąż ma urodziny i pomyślałam, że zrobię mu niespodziankę i upiekę te rogaliki ostatnio polecane. Teraz nie pamiętam, Gosia to Ty polecałaś przepis? Zastanawiam się czy ma być cały kg mąki czy mniej, bo w przepisie autor sam nie wie:P
    Ja i Jaś też nie pogardzimy takimi rogalikami, a myślę, żeby wrzucić do środka nutellę robioną przez moją mamę (z kakao i śliwek, znacie?)
    Właśnie drugie pranie pt. Kremowe się zrobiło, a pralka nie była wylewna. Dziękuję jej za to. Mąż lada moment zabierze się za składanie mebelków więc będę mogła wkładać poprasowane ubranka. Ale się cieszę.

maribel, gosia86, GabiK lubią tę wiadomość

dqprj44jymj31xvy.png
  • Catyyy Ekspertka

Wysłany: 24 marca 2015, 13:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ach z tym przepuszczaniem naprawdę jest porażka :( najbardziej się irytuje stojąc w hipermarkecie przy kasie dla kobiet w ciąży... Niby kasa specjalnie dla przyszłych mam a przede mną zawsze tłum ludzi, którzy ani nie z dziećmi, ani nie z brzuchem... I nawet nic sobie nie robią z tego jak za plecami im sapiesz bo nie masz siły. Kasjerka też powinna zwracać na to uwagę w końcu po coś ta kasa została oznaczona specjalnie.
    dziś oglądałam ciążę z zaskoczenia i powiem Wam jestem w szoku, żadnych dolegliwości i zero brzucha... przypadki naprawdę różne, ale jakoś nie rozumiem jak to jest by aż do porodu nie wiedzieć o ciąży...

relgh371atn0vk9b.png
  • Karolcia88 Autorytet

Wysłany: 24 marca 2015, 13:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosia ale to chyba 62 rozmiar wziac?
    Ja tylko dwa razy sie doczekalam na przepuszczenie w kolejce. I to tylko dwie osoby przede mna byly.

A dzis mnie chyba kobieta na pasach nie zauwazyla bo hamowala z piskiem (az sie przestraszylam) a juz bylam 3 kroki przed chodnikiem. :/

Juleczka 04.05.2015 <3
    relg9vvjqldrmcme.png
    mama Aniołka 30.05.2014
    Raduś Aniołek 08.07.2016
  • nojaniewiem Autorytet

Wysłany: 24 marca 2015, 13:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wesoła mama , wszystkiego najlepszego :*

ja dzisiaj też byłam robić morfologię i nauczona doświadczeniem , że nie mam co liczyć na przepuszczenie, po prostu z marszu na beszczelnego wparowałam do gabinetu :) . nikt mnie nie wyklął :P

teraz się zbieram na warsztaty "bezpieczny maluch", ciekawe czy spotkam tam czarną pandę :)

Catyyy, zgadzam się z Tobą w 100 % z tymi kasami dla kobiet w ciąży. to jakieś kpiny są, zwróciłam uwagę kasjerce, że nie wiem po co te kasy, skoro ludzie i tak się pchają przede mną, to mi powiedziała, że to ja powinnam wejść przed nich i sama się upomnieć że mnie trzeba pierwszą obsłużyć. masakra !!

WesołaMama lubi tę wiadomość

km5skrhmrd9hz2o8.png
    atdcj44jp7zawxrm.png
    31.01.2014 - Aniołek 9tc
  • maribel Autorytet

Wysłany: 24 marca 2015, 13:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Caty, wydaje mi się, że program "Ciąża z zaskoczenia" jest spreparowany. Wszystko na potrzeby telewizji. Nie da się nie czuć ruchów dziecka.

gosiunia lubi tę wiadomość

atdc9vvjg5na5b6o.png
  • Anielka Autorytet

Wysłany: 24 marca 2015, 13:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też byłam zaskoczona "Ciążą z zaskoczenia" :). Dla mnie to wręcz niewiarygodne, żeby nie poczuć, że coś się jednak w brzuchu zmieniło. Ostatnio koleżanka mi opowiadała, że jej znajoma zorientowała się, że jest w ciąży w 6. miesiącu. Ponoć też nie miała żadnych objawów, a że miała zaburzone cykle i czasem z rok potrafiła nie miesiączkować, więc nie wydało jej się to nienormalne. Jakoś ciężko mi w to uwierzyć, a co dopiero w to, że o ciąży kobieta dowiaduje się na porodówce.

o148i09k1ixi8pfq.png
  • gosia86 Autorytet

Wysłany: 24 marca 2015, 13:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dorota lepiej dać trochę mniej tej mąki bo wtedy wychodzą bardziej wilgotne
    Mi sie sypnęło za dużo i musialam dolać trochę oleju musisz sama ocenić konsystencję ciasta ale lepiej dać mniej i potem ewentualnie dosypać

Przez tego mojego męża będę się stresować pół nocy dopóki nie wróci do domu bo zostawił pod domem glebogryzarkę a u nas na wsi to złodzieje jak widzą co można ukraść to nawet z szopy ukradną

dorota1987 lubi tę wiadomość

8p3os65gknud0twt.png
    iv09tgf6v8u0j0rv.png
  • gosia86 Autorytet

Wysłany: 24 marca 2015, 13:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moim zdaniem program jest naciągany nie możliwe żeby nie czuć ze jest się w ciąży

8p3os65gknud0twt.png
    iv09tgf6v8u0j0rv.png
  • gosia86 Autorytet

Wysłany: 24 marca 2015, 13:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eklerka zżarłam pół tabliczki czekolady truskawkowej :) zjadłabym jeszcze ale nie chcę przesadzać;)

8p3os65gknud0twt.png
    iv09tgf6v8u0j0rv.png
  • dorota1987 Autorytet

Wysłany: 24 marca 2015, 13:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki Gosia, chyba nie będę miała problemu, często nie trzymam się sztywno przepisu i robię na oko. Rzadko kiedy to zawodzi. A Ty też dwa razy zostawiałaś ciasto do wyrośnięcia? Mi się to zbyteczne wydaje, ale może w tym tkwi sekret :)

dqprj44jymj31xvy.png
  • gosia86 Autorytet

Wysłany: 24 marca 2015, 13:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Juz po zrobieniu rogalików czekałam aż nagrzeje się piekarnik i tyle było stania
    Ale fakt jest taki ze druga blacha stała dluzej i były bardziej pulchne i wyrośnięte
    Dodałam jeszcze cukier waniliowy bo lubię a w przepisie nie było

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 marca 2015, 13:54

8p3os65gknud0twt.png
    iv09tgf6v8u0j0rv.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 marca 2015, 13:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zależy kto w tą ciążę zachodzi i jakie ma problemy bo sama mam znajomą która raz na ruski rok dostawała okres z powodu choroby i pierwszy trymestr jej przeleciał nawet nie pomyślała o ciąży bo objaw brak (nie każda kobieta ma nudności itp) dopiero w II trymestrze lekarz jej oświadczył że jest w ciąży. Moja teściowa nie raz już mi opowiadała o kobietach co trafiały na porodówkę które późno dowiedziały się o ciąży, a na wsi u mojej babci był przypadek kobiety co trafiła z silnym bólem do szpitala i ją odesłali na porodówkę bo rodziła, lekarze ja pytali czy coś czuła przecież ruchy, brzuch rośnie, a kobieta była przy kości myślała że po prostu przytyła a co do ruchów dziecka myślała że to gazy, śmieszne no ale takie rzeczy się działy kiedyś :)

• dorota1987 Autorytet

Wysłany: 24 marca 2015, 13:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tzn. nie o pieczenie mi chodzi, tylko o te zostawianie najpierw częsci składników do wyrośnięcia, a potem jak się całość zmiesza to też ma się czekać do wyrośnięcia:)

dqprj44jymj31xvy.png
  • aktyde85 Autorytet

Wysłany: 24 marca 2015, 14:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Piszecie o tym słodkim, że aż do sklepu musiałam polecieć po co nieco ;) w ogóle jak przed ciążą jadłam słodkie ras na ruski rok, to teraz dzień bez ciacha nie ma racji bytu :P dobrze, ze póki co Mała mi te słodkie wyciąga ;)

gosia86, dorota1987, gosiunia lubią tę wiadomość

f2w33e3kzy7745ry.png
    Karolinka <3
    l22np07wclwsxogu.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 marca 2015, 14:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wcześniej dziewczyny o eklerkach pisały i takiego mi smaka zrobiły, że poszłam na spacer z zamiarem wstąpienia to cukierni, ale udało mi się opanować :) obok stała kobietka z warzywniakiem, kupiłam świeżutkie ogóreczki, pomidorki, brokuły i kalafior :p

Karolcia88, Rika, gosia86, dorota1987, PIGULSKA, gosiunia, GabiK lubią tę wiadomość

• Karolcia88 Autorytet

Wysłany: 24 marca 2015, 14:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blu podziwiam! za mną chodzi mc albo kfc...

Juleczka 04.05.2015 <3
    relg9vvjqldrmcme.png
    mama Aniołka 30.05.2014
    Raduś Aniołek 08.07.2016
‹‹ 1156 1157 1158 1159 1160 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niedobór kwasu foliowego - zaskakujące wyniki badań

Niemalże każda kobieta starająca się o dziecko ma świadomość, że podczas starań oraz w czasie ciąży powinna suplementować kwas foliowy. Jednak najnowsze doniesienia lekarzy wskazują na duże problemy z jego przyswajalnością. Co to oznacza? Niedobór kwasu foliowego - jakie mogą być tego skutki? Nawet pomimo zażywania kwasu foliowego, kobiety w dalszym ciągu mogą być narażone na ryzyko chorób/powikłań związanych z jego niedoborami. Jak temu zaradzić? Przeczytaj najnowsze doniesienia i zalecenia ginekologów.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Gdzie rodzić - wybór szpitala do porodu

Poród to wyjątkowa chwila. Wraz ze zbliżającym się terminem porodu, wiele kobiet zastanawia się gdzie rodzić. Warto poświęcić trochę czasu na wybór szpitala, w którym chciałabyś aby przyszło na świat Twoje dziecko. Przeczytaj jak się do tego dobrze przygotować, czym się kierować przy wyborze szpitala i jakie informacje zebrać na temat wybranej placówki.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Śluz płodny a owulacja i dni płodne - jak prowadzić obserwacje?

Na rynku dostępnych jest wiele pomocy w wyznaczaniu dni płodnych. Większość z nich działa na podobnej zasadzie – rozpoznaje zmianę hormonów w ciele kobiety i na tej podstawie wskazuje dni płodne. Czy wiesz, że jedno z takich „narzędzi” masz już w sobie? Twój śluz płodny, który pojawia się w czasie dni płodnych, czyli przed wystąpieniem owulacji!

CZYTAJ WIĘCEJ