Maj 2015 :)
-
WIADOMOŚĆ
-
To ja chyba jestem prawdziwą szczęściarą, bo jeszcze złotych rad nie dostaję (tfu tfu). Pewnie zmieni się to po porodzie
. Jedyne co mnie denerwuje, to jak ktoś mówi, żeby tego nie kupować, tamtego nie kupować, bo to strata kasy. Tyle, że ja chcę się nacieszyć tą ciążą, a przecież kompletowanie wyprawki to jeden z przyjemniejszych elementów. Niech mi kurcze tej przyjemności nie odbierają!
maribel lubi tę wiadomość
-
Karolcia powodzenia na wizycie.
Aktyde cena za wózek to kwestia względna, bo wózki nowe są już od 900zł? może mniej, tylko co z tego jak się rozlecą za chwilę. Wiele z nas ma już kupione wózki i to w różnych cenach, ale najważniejsze jest czy nam się wózek podoba i jak się prowadzi... i żadna nie daje głupich komentarzy. Ja mam 3w 1 Tako Omega Black. Temat wózków był u nas mielony masę razy, ale może dziewczyny powypisują jeszcze swoje modele, żebyś nie musiała przeglądać ileś setek stron:)Karolcia88 lubi tę wiadomość
-
Z tymi tanimi wozkami tez nie ma reguly. Siostra kupila baby merc 3w1 i byl jednym z najtanszych, a mala wykorzystala i gondole i spacerowke, a potem wozek dala znajomym i jezdzilo w nim jeszcze 2 dzieci
Znajome mialy nowki za 1500-2000zl, a po kilku miesiacach pekaly stelaze albo kolka same odpadaly...Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 marca 2015, 10:46
dorota1987, Magic, gosiunia lubią tę wiadomość
-
Ja właśnie byłam dzisiaj. I dość drastycznie obniżyła mi dawkę (z 75/50 do 25) po tym, jak powiedziałam jej, że dziecko jest bardzo aktywne i wg usg miało słaby przyrost wagi w ciągu ostatnich 5 tygodni, a ja niezbyt dobrze się czuję. Zastanawiam się czy nie przesadziła. Mam skontrolować hormony za 3 tygodnie. Zobaczymy czy będzie lepiej.
-
Eklerka to rzeczywiście Wiercipięta
Choć mój przy ktg też raczej do spokojnych się nie zalicza i nie raz uciekał z tętnem
Karolcia powodzenia na wizycie
Ewelinkie najważniejsze żeby w trakcie mierzenia ręka swobodnie leżała podparta o coś a nie wisiała w powietrzu
Dorota dużo zdrówka dla babci
Ja raczej też mam spokój jeśli chodzi o rady...mam nadzieję że po porodzie się to nie zmieni
Aktyde my mamy wózek Jedo Fyn Memo 2w1 z fotelikiem Recaro Young Profi plusdorota1987 lubi tę wiadomość
-
Jestem zdolna do pracy
czyli urlop 2 tygodnie i od nowa l4
superancko bo sie zalapie na to ubezpieczenie w pzu
Wizyta standardowo przebiegla "zdrowa pani? Zdrowa" i zdolnosc do poroduWiadomość wyedytowana przez autora: 25 marca 2015, 11:28
Wonderwall, dorota1987, Ofelaine, maribel, PIGULSKA, paulinqa, gosia86, nadulek, gosiunia lubią tę wiadomość
-
Gosia i Eklerka zazdroszcze odstawienia lutki, ja nadal napycham
Aktude ja jak Dorotka ma Tako Moonlight Black z fotelikiem Kiddy Evolution Pro2 z baza isofix.
Karolcia to superowo,ze sie udalo
A co do rad to udziela mi ich glownie tesciowa i szwagierka. Nie kupuj tego i tamtego, bo u mnie sie nie sprawdzilo,albo bo ja nie kupowalam. To,ze u niej sie nie sprawdzilo nie znaczy,ze mnie sie nie przyda. Poza tym jej dziecko wiecznie choruje, ma rok a nie siedzi i nie umie raczkowac,wiec troche malo wiarygodne sa dla mnie ich madrosci.Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 marca 2015, 11:40
-
GabiK - zgadza się. To co u mnie się sprawdziło to u siostry dziecka nie i na odwrót. Wychowanie dziecka to kwestia indywidualna. Przypuszczam, że Milenka też może być inna w wychowaniu niż Emilka. Więc nie ma jednej rady do wszystkich dzieci. Dlatego uważam, że każdy może powiedzieć o swoim doświadczeniu ale żeby komuś coś narzucać.... - to zachowanie nie na miejscu!
Dlatego nie ma co się denerwować, grzecznie podziękować za "cenną radę" i robić swojeGabiK lubi tę wiadomość
-
A co do raczkowania to z tym też różnie bywa. To nie wina rodziców, bo niektóre dzieci omijają ten etap. Mój mąż będąc dzieckiem nie raczkował tylko pełzał, potem wstawał przy łóżku, podporze i zaczął chodzić. Więc jego etap raczkowania ominął
GabiK - ale jak to ma rok i nie siedzi???Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 marca 2015, 12:00
-
Coś dziś nie mam weny do pisania.
Ja lutke dostałam w szpitalu i nie wiem do kiedy mam ją brać ale mam już tego serdecznie dość. Strasznie nie lubie żadnych globulek dopochwowych i wpychania sobie ich do środka. A tą luteine to aplikuje rano i wieczorem po 3 tabletki ;/
Mi rad też udziela szwagierka i kuzynka mężą, nie kupuj tego, kup sobie tamto, nie kupuj wózka 3 w 1, ale jednym uchem wpuszczam a drugim wypuszczamI tak kupuje i robię co chcę
Karolcia fajnie, że wszystko poszło po twojej myśliKarolcia88, WesołaMama lubią tę wiadomość
-
nojaniewiem szkoda że nie zgadałyśmy się wcześniej:P Ja byłam na w tej sali co na początku było o fotelikach , żywieniu, krew pępowinowa. Siedziałam w prawym rzędzie jakbys patrzyła od tyłu, miałam beżową tunikę z takim charakterystycznym wycięciem z tyłu w trójkąt:P Przy rozdaniach nagród stałam koło wieszaków z kurtkami. A Ty gdzie byłas? Wygrałas coś?:)A jak wyglądałaś itp:P Ja byłam sama bez męża:) A dzisiaj mam szkołę rodzenia:) Podjełas jakąś ostateczną decyzje w sprawie szpitala w którym będziesz rodzić? Jak Pani się pytała kto bedzie rodził w pro familii to las rąk się zgłosił. A Ty nie pracowałas gdzies w pro familii? Bo moja koleżanka dostała tam staż na recepcji:P
Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 marca 2015, 12:24
-
nick nieaktualny
-
Rika wrote:Wlasnie skojarzylam ze równo 7 mc temu zobaczyłam dwie krechy na teście ciążowym
Karolcia super ze się udałoKarolcia88, Rika, gosiunia lubią tę wiadomość