Maj 2015 :)
-
WIADOMOŚĆ
-
hej dziewczynki jak zwykle próbuje was nadrobić i ciężko idzie bo jedną ręką piszę a drugą zupkę gotuję
odnośnie wózka dziś przyjechała moja gondolkai jestem super szczęśliwa pomimo że stelaż i spacerówka "jadą" dalej mój to X-lander Xa kolor Carbon ( czarny)
Co do wizyt u Endo ja do porodu mam spokój utrzymana dawka Euthyroxu 100 a od dnia porodu 50. Na wizytę mam przyjść 4 tygodnie po porodzie i będą ustalać mi termin operacji usunięcia tego dziadostwa - tak tylko myślę że nie wyobrażam sobie zostawić parotygodniowe dziecko i iść na 2-3 doby do szpitala -
karolcia nie wiem ale muszę to gówno wyciąć szybko jak to stwierdził lekarz ponoć łapie się na pakiet onkologiczny z takim wynikiem biopsji powiedziała moja rodzinna. w dupie ogólnie mam ich pakiet mam zamiar sie tego cholerstwa szybko wyzbyć
-
Rety Karolcia współczuję co za dziadostwo się ciebie przyczepiło
fakt w szpitalu szybko można coś złapać
A nie mogłaś jakoś nalegać na ten szpital i mówić że nie stać cię na taki drogi antybiotyk?
Dorota na zgage mi też najlepiej pomaga zimne mleko, spróbuj może jeszcze z tic tacami a w ostateczności to rennie polecam -
Karolcia współczuję
pytalas czy to ma jakiś wpływ na malutką?
Oby szybko pozbyć się tego cholerstwa
Dorota zapomniałam Ci napisać że pieklam w niższej temperaturze i tak okolo 15-17 minut
Gabi dzięki za info o tej wątróbce:)
Mojej siostrze 16 lat temu lekarz kazał jeść surową wątróbkę mieloną na niską hemoglobinę blee
Dorota u mnie przy zgadze mieta tylko pogarsza sprawę ale ja mam refluks żołądkowy więc może dlatego
Możesz też się ratować ranigastrem
Nadulek oby dało się jakoś sprawnie z tą tarczycą zamknąć temat
KotMisia zaginęłaWiadomość wyedytowana przez autora: 25 marca 2015, 15:55
GabiK, dorota1987 lubią tę wiadomość
-
tak mnie wmurowała cena (1600) i byłam tak przestraszona, że tyle sama mam zapłacić za ten antybiotyk (dopiero później w rozmowie wyszło, że to tylko w kroplówce się podaje), że aż zaniemówiłam.
A przy tych 1600 to te 250 to tak niewiele mi się wydało..ale po przemyśleniu jednak wolałabym szpital.
Pewnie by mi kazał przyjść w poniedziałek jakbym miała jakieś objawy (świąd, pieczenie) a tu kompletnie nic. Zero objawówWiadomość wyedytowana przez autora: 25 marca 2015, 15:55
-
Karolcia szczerze współczuje nie dość że jakieś cholerstwo i człowiek martwi się o dziecko to jeszcze tyle kasy..
-
Co do złotych rad już kilkakrotnie słyszałam od teściowej, że chyba nie będę chusteczek nawilżanych kupować do pupy takiego maleństwa. Powinnam za każdym razem umyć pod bieżącą wodą!
PO pierwsze wszędzie podają, że powinno się przemywać przegotowaną, po drugie bałabym się takie maleństwo pod kurek wkładać (moje pierwsze dziecko -jak dobrze chwycić jedną ręką a drugą myć pupę w umywalce??), po trzecie nie zawsze i w każdej sytuacji jest dostęp do wody. Nie skomentowałam ale 3 razy już tego słuchałam..
Już zapowiedziałam mężowi, że podczas wizyty u teściowej to on będzie małego przewijał. -
Kurczę a ja mam zagwostkę. Byłam dzisaj z mała na kontroli laryngologicznej po szpitalu. Wszystko OK - leczenie zakończone, słuch dobry itp.
Tylko że jeden laryngolog (przy wypisie) mi powiedział że dziecko po 2 tyg może wrócić do przedszkola - z tym że ma codziennie brać probiotyki, witaminy, zdrowa dieta, a ta dzisiaj mi mówi że jeszcze miesiąc ma siedzieć w domu.
Dzisiaj jest 16 dzień od wyjścia ze szpitala. w poniedziałek będzie 3 tygodnie.
Szkoda mi dziecka w domu, ona tak bardzo tęskni za przedszkolem
03.02.2014 -
Jagoodka dawno cie nie było
Masakra jakie podejście teściowej wrrrr ja bym się bała zostawić dziecko pod jej opieką bo jeszcze gotowa dziecko pod kranem lub prysznicem obmywac
Karolcia to rzeczywiście dziwne ze żadnych objawów nie masz, chociaż co ja się dziwię...ja też zupełnie bezobjawowo złapałam infekcję pochwy
Beti śliczne ubranka babcia zakupiła
Karolka moim zdaniem wyniki masz w normie a puls i tak niski ja mam w granicach 100-110
Mim ale czemu Młoda ma tak długo w domu pozostawać jak juz jest w pełni zdrowa nie rozumiemWiadomość wyedytowana przez autora: 25 marca 2015, 16:13
-
PIGULSKA wrote:No właśnie ona swoje odchowała a teraz twoja kolej! I będziesz wychowywać po swojemu
I to jest super podejściePIGULSKA lubi tę wiadomość
-
Karolcia a gdzie dokładnie wyszły Ci te bakterie w moczu czy w posiewie z pochwy? Bo ja się bujam ostatnio z zapaleniem pęcherza które wyszło w szpitalu, ogólnie byłyśmy 3 na sali i każda miała zapalenie pęcherza plus jakąś jelitówkę bądź gorączkę. Najlepsze jest to że przy wypisie nie dali mi nic tylko kazali za tydzień zrobić mocz, bo dostałam w szpitalu uczulenia od leków. Mój gin powiedział żebym brała urosept, ale po dwóch dniach zaczęło mnie konkretnie kłuć w pęcherzu i cewce i dołączyłam furaginę. W poniedziałek powtórzę badanie, bo jestem ciekawa czy uda mi się zwalczyć to dziadostwo. Jutro muszę iść do ccc kupić baleriny, bo za tydzień do gina chyba boso pójdę. Niestety w zimówkach już mi za gorąco. Wyjęłam swój płaszczyk wiosenny i jest w sam raz, był z takich szerszych i teraz się idealnie przyda.