X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Maj 2015 :)
Odpowiedz

Maj 2015 :)

Oceń ten wątek:
  • beti97 Autorytet

Wysłany: 25 marca 2015, 05:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witamy się z Wiki u początku 35 tyg :) Mnie obudził głód, z resztą od paru dni wstaję w nocy co 2 godz na siku. Jasiu rzeczywiście do taty podobny, u mnie wszyscy skwitowali że Wiki do mamy będzie podobna i prawda :) Dorotka nie przejmuj się i rób po swojemu, najważniejsze żeby nam się wszystko podobało. Ja mam wózek za 1500 zł i nie narzekam, taki mi się właśnie podobał. Ubranek bym tylko nakupiła ale sama już nie wiem co. Sweterek by się przydał . No a na lato to nie wiadomo co kupić, bo pogody nie da się przewidzieć. Chyba wsadzę Małą w wózek i pojadę jej coś kupić jak będzie potrzeba.
    Gosiu wyśpij się choć trochę nad ranem :)

GabiK, PIGULSKA, dorota1987 lubią tę wiadomość

❤️Córcia2015
    ❤️Córcia2018
    💙Synek2021
    preg.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 marca 2015, 06:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 marca 2015, 12:09

GabiK, Eklerka, gosia86, PIGULSKA, dorota1987 lubią tę wiadomość

• Eklerka Autorytet

Wysłany: 25 marca 2015, 07:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gosia86 wrote:
    Mąż wrócił o 1 z pracy gadu gadu teraz on sobie chrapie a ja zasnąć nie mogę
    No ale w sumie to wczoraj zasnęłam przed tv i nawet nie doczekał się na prawo agaty
    Dorota żal mi takich ludzi
    Na Sr chodziła ze mną dziewczyna i tez nie robila badan bo lekarz jej nie kazał a poza tym stwierdziła że jak coś to woli nie wiedzieć czy coś jest nie tak
    A co do wydatków na dziecko to kuzynka męża stwierdziła że i tak drogi wózek kupiliśmy bo jej koleżanka kupiła za 300 zl
    Tak wiec bez znaczenia ile się wyda co sie kupi zawsze się znajdzie ktoś komu nie podpasuje ;)

W szpitalu to na obecną chwilę chyba mamy 3 Mamusie?
    Eklerka dzisiaj wychodzisz?
    Alma jak u Ciebie? Mam nadzieję że skurcze ustały?
    Nana a Ty jak się trzymasz? Mam nadzieję że dzielnie walczycie z Antkiem o każdy dzień w brzuszku :*
    Tak, bo nic sie nie dzieje :-) z rozpedu chcialy mi dzis podac 5 dawke sterydow :-D po wizycie dowiem sie co to dalej z nami bedzie, bo na razie mialam przedstawiona wizje 13 kwietnia do szpitala i zaczynamy dzialac ;-) zaraz ktg (Maly tego wybitnie nie lubi), wizyta i do domciu :-)
    Nie spalam do 3 z powodu Ewwiel :-(

A co do przepuszczania... Ostatnio w lidlu facet probowal sie wcisnac przede mnie, bo on ma tylko dwie rzeczy, ale zobaczyl brzuch i odskoczyl... :-D w urzedzie skarbowym starsza pani krzyczala "ta pani przodem, jej sie nalezy", wiec skorzystalam :-D a tak to stojew kolejkowym ogonku, ale pora zmienic nawyki ;-)

Jak mozna komus udzielac rad ile kasy ma wydac na wozek? Kuzynka wydala 3,5 tys, po pol roku dwa kolka odpadly i slowem nie wspomnialam o cenie ;-)
    A badania? Wole wydac te 200zl na prenatalne i wiedziec na czym stoje niz potem pluc sobie w brode :-(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 marca 2015, 07:50

5fjzaeq.png
    6d4a1fa03ada290f9163e68d0b61b673.png
  • Karolcia88 Autorytet

Wysłany: 25 marca 2015, 07:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Dziewuszki.
    Bylam na badaniu (glukoza i mocz) i sie wscieklam. Bede sie pchac na chama skoro mi sie nalezy. Wszyscy odwracaja glowe w druga strone :/
    (Zobaczymy czy wytrwam w tym postanowieniu-podobnie jak Gosia;) )

gosia86 lubi tę wiadomość

Juleczka 04.05.2015 <3
    relg9vvjqldrmcme.png
    mama Aniołka 30.05.2014
    Raduś Aniołek 08.07.2016
  • Eklerka Autorytet

Wysłany: 25 marca 2015, 07:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niech mi tylko ktos nie ustapi dzis miejsca w pociagu... Zagryze ;-) a brzuch bede tak wypinac do przodu, ze komus nim oko wybije ;-)

Karolcia88, paulinqa, gosia86, dorota1987, WesołaMama, GabiK lubią tę wiadomość

5fjzaeq.png
  • Ofelaine Autorytet

Wysłany: 25 marca 2015, 08:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witamy sie srodowo.

Gosiu wspolczuje ci tej bezsennosci, ja sie tez obudzilam o 1 na siusii i nie moglam zasnac bo zoladek mnie bolal. Czuje go coraz czesciej gdzies chyba w klatce piersiowej. Potem zaczelam romyslac o porodzie i z godzine przelezalam.

Dorotko Jasiu to wykapany tata. :)

Eklerka fajnie, ze juz wychodzisz I wszystko jest ok.

Co do ustepowania miejsca w kolejce, mi sie raz zdarzylo w banku, pan mnie przepuscil a tak to zapomnij. W biedronce zawsze stoje zlana potem w tlumie ludzi i szlag mnie trafia na ta znieczulice.
    Ale zawsze brakuje mi odwagi zeby sie upomniec bo juz wiem jakie beda miny ludzi i komentarze.

Dziewczyny szpitalne dajcie koniecznie znac co u was.

Eklerka, dorota1987 lubią tę wiadomość

atdc8iikup31msj2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 marca 2015, 08:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zeżarłam tysiac kalorii na sniadanie :D dwa banany w ciescie francuskim z syropem klonowym - oj niedobra ja :D

Na plusie 7 kg

http://naforum.zapodaj.net/thumbs/36193590748c.jpg

Karolcia88, paulinqa, Eklerka, MiM, maribel, beti97, gosia86, Bluberry, PIGULSKA, Rika, AGA 30, dorota1987, Catyyy, GabiK lubią tę wiadomość

• paulinqa Autorytet

Wysłany: 25 marca 2015, 08:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej;) my tez juz po śniadanku i jedziemy zaraz do sklepu kilka rzeczy kupić bo lodówka pusta;)

Dorotka współczuje takiej koleżanki i ja teżnależe do tych głupich bo kupiłam wózek za 1600;p no i na badania chodziłam no szooook;p
    a Jaś faktycznie cały tata ;))

Gosia ty chyba zaczynasz przestawiać się na nocne wstawanie?;D ja o tej godz jak zombi chodze siku;p

Anioł jaki ty masz malusiii brzusio;) śliczny;) ja mam mały ale na pewno większy od twojego;D my też się dziś rozpieszczaliśmy nutella poszła w ruch;p

dorota1987 lubi tę wiadomość

Mikołaj ♡
    relgupjypxcecsm1.png

22.04.2014 [*]
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 marca 2015, 08:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mały w sumie ale pytałam gina o iilosc wod plodowych i etc i wszystko gra. Widocznie duza miednica :D

Ja poźniej jade po spodnie ciazowe do dziewzyny z olx. Wczoraj zakupiłam staniki 80C i powinny byc dobre. Staniki z Mithercare niestety w obwodzie za duze 90. :/ Musze je odsprzedać

• Eklerka Autorytet

Wysłany: 25 marca 2015, 08:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aniol, jaki malenki brzuszek :-D Na bank tydzien po porodzie bedziesz wygladala jak nowka niesmigana :-D Zazdroszcze :-P

Ja tez chce stanik ciazowy! :-( tylko gdzie kupic ubranko na takie wymiona ;-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 marca 2015, 08:55

5fjzaeq.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 marca 2015, 08:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chyba zrobię drugie zdjecie bo nie jest az tak mały :*

• MiM Autorytet

Wysłany: 25 marca 2015, 08:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ja mam już jedno dziecko a ciągle słyszę "dobre rady" na temat wychowania, porodu i opieki nad niemowlęciem.
    Ludzie myślą, że jeżeli mój stosunek do Małej jest jak najbardziej zdrowy (czytaj. nie jestem nadopiekuńcza a jak się pobrudzi to się wypierze) to nie radzę sobie z wychowaniem.

Dziwne bo ja nikomu nie daje "złotych rad" chyba że ktoś mnie o coś zapyta.

03.02.2014
  • Eklerka Autorytet

Wysłany: 25 marca 2015, 09:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mim, podobno dzieci dziela sie na szczesliwe i czyste :-D ;-)

5fjzaeq.png
  • nojaniewiem Autorytet

Wysłany: 25 marca 2015, 09:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    He witam się i ja !
    czarna panda przyznaj się która to Ty byłaś, bo ja wczoraj na tych warsztatach patrzyłam na wszystkie brunetki i się zastanawiałam która to Ty :D (jestes w ogole brunetką?)
    mi się podobało na warsztatach, szczególnie pierwsza pomoc, wiele przydatnych informacji. pan od fotelików troche był nudny, ale przynajmniej "przekonał" mi męża , żeby dla Młodej kupić nowy fotelik, bo po bracie ma już ponad 4 lata , poza tym jest to najprostszy, mało bezpieczny fotelik z wózka, żadnej tam super firmy, bez testów i niczego.
    fakt, że całe warszaty trwały trochę za długo, na koniec już jęczałam mężowi , że głoodna, że spać, ale jakoś wysiedziałam :)
    także ja jak najbardziej polecam , szczególnie dla tej pierwszej pomocy.

dzisiaj ma być podobno u nas 19 stopni, na razie tego nie widać, ani nie czuć, ale niechaj tak będzie, to pospaceruje sobie trochę z siostrą, bo mnie dzisiaj odwiedza z dziećmi . także domowe przedszkole - 3 dzieci (mój Synu i jej 2 dziewczynki) no i 4 Pani w brzuchu :D .

Miłego dnia majówki :*

czarna panda lubi tę wiadomość

km5skrhmrd9hz2o8.png
    atdcj44jp7zawxrm.png
    31.01.2014 - Aniołek 9tc
  • gosia86 Autorytet

Wysłany: 25 marca 2015, 09:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anioł wrote:
    Mały w sumie ale pytałam gina o iilosc wod plodowych i etc i wszystko gra. Widocznie duza miednica :D

Ja poźniej jade po spodnie ciazowe do dziewzyny z olx. Wczoraj zakupiłam staniki 80C i powinny byc dobre. Staniki z Mithercare niestety w obwodzie za duze 90. :/ Musze je odsprzedać
    Laura jak się spotkamy to ja chetnie zobaczę te biustonosze może akurat będą pasować
    Zasnęłam coś po 5 co chwile sie budziłam a teraz już spać się nie da bo u sąsiada tłucze się koparka :( no i coś do żarcia muszę zrobić przed 11 bo mąż na 12 do pracy jedzie

Odnośnie rad to zdobylam sie na odwagę i powiedziałam mamie żeby pozwolila mi wychować /opiekowac sie dzieckiem po mojemu a jesli coś będzie mi szli nie tak to sama przyjdę po radę
    Poskutkowało na tydzień
    Wczoraj wrócił temat poduszki do wózka:/

8p3os65gknud0twt.png
    iv09tgf6v8u0j0rv.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 marca 2015, 09:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosiulek kiedy do Wro zawitasz?

• Magic Autorytet

Wysłany: 25 marca 2015, 09:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć :)

I my witamy się z Wami w 35 tygodniu :)
    rany to coraz poważnej wygląda.
    Mi koleżanki-mamy tez dają rady i co najlepsze? Każda inne, sprzeczne :) ja przyjmuję wszystko, ale i tak zrobie jak będe chciała lub uważała, że będzie najlepiej :)
    ja to dopiero mam brzuchol...Anioł przecież Ty masz tak malusi....po części zazdroszczę, bo ja po porodzie będe wyglądać jak w 6 miesiącu ;) ostatnia waga to 72,4 kg czyli 15 plus :)
    Tu akurat z poprzedniego tygodnia :)
    bb23018fc1a1d20bm.jpg

Bluberry, Eklerka, PIGULSKA, gosia86, dorota1987, Wonderwall, GabiK, paulinqa, Catyyy lubią tę wiadomość

Lilianka 1.05.2015
    Oliwierek 17.08 2016
    Kornel 23.06.2018
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 marca 2015, 09:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no u mnie z waga 75,3 przy 163 wzrostu wiec słabo ale startowałam z 68,5. Pewnie do 78 dobiję ale jestem tak zmotywowana do pracy na dsobą ze szybko zejde do 64 kg - mam nadzieję że w kilka miesięcy :)

• Magic Autorytet

Wysłany: 25 marca 2015, 09:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anioł to ja tak a podobnie ;) tzn wzrost bo mam 164 a waga startowa to 57 kg :)
    Ja juz pogodziłam się w zupełności z ta wagą, nie przejadam się, nie jem za często fast foodów, dużo pije wody a tyje jak oszalała ;) ale teraz spuchłam i wiem, że woda też waży

dorotka to trzeba było jej powiedzieć, że tylko idiota nie robi obowiązkowego badania prenatalnego ;) co za dziewczyna....masakra

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 marca 2015, 09:17

Lilianka 1.05.2015
    Oliwierek 17.08 2016
    Kornel 23.06.2018
  • Eklerka Autorytet

Wysłany: 25 marca 2015, 09:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magic wrote:
    Anioł to ja tak a podobnie ;) tzn wzrost bo mam 164 a waga startowa to 57 kg :)
    Ja juz pogodziłam się w zupełności z ta wagą, nie przejadam się, nie jem za często fast foodów, dużo pije wody a tyje jak oszalała ;) ale teraz spuchłam i wiem, że woda też waży

dorotka to trzeba było jej powiedzieć, że tylko idiota nie robi obowiązkowego badania prenatalnego ;) co za dziewczyna....masakra
    Ja tez jestem spuchnieta i licze na to, ze chociaz 2kg z tych 15 to woda :-D
    Brzuszek masz cudny! <3

Magic lubi tę wiadomość

5fjzaeq.png
‹‹ 1160 1161 1162 1163 1164 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

"Nie mogę zajść w drugą ciążę" - czym jest niepłodność wtórna?

Gdy wspomnienia z porodu zaczną blednąć, a pierworodny synek lub córeczka wyrosną z etapu pieluch i kaszek, pojawienie się myśli o dalszym powiększeniu rodziny najprawdopodobniej będzie tylko kwestią czasu. Niestety, nie każdej kobiecie udaje się zajść w ciążę po raz drugi. Dlaczego tak się dzieje? Czym jest niepłodność wtórna i jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Metody leczenia endometriozy - techniki leczenia, skuteczność, koszty

Endometrioza jest w dalszym ciągu bardzo tajemniczą chorobą. Nic dziwnego, że zarówno diagnostyka, jak i leczenie nie należą do łatwych. Jakie metody stosuje się w zależności od postaci endometriozy? Na czym polegają? Czy są one skuteczne? Jakie czynniki zwiększają szanse na powodzenie leczenia operacyjnego? Czy leczenie endometriozy jest drogie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Diagnostyka problemów z płodnością - krok po kroku

Niepłodności nikt się nie spodziewa, a jednak dotyka ona około 1,5 miliona polskich par rocznie. To bardzo dużo! Jakie są najczęstsze przyczyny niepłodności? Kiedy warto rozpocząć diagnostykę i jakie badania zrobić na początek?

CZYTAJ WIĘCEJ