Maj 2015 :)
-
WIADOMOŚĆ
-
Witamy się z Wiki u początku 35 tyg
Mnie obudził głód, z resztą od paru dni wstaję w nocy co 2 godz na siku. Jasiu rzeczywiście do taty podobny, u mnie wszyscy skwitowali że Wiki do mamy będzie podobna i prawda
Dorotka nie przejmuj się i rób po swojemu, najważniejsze żeby nam się wszystko podobało. Ja mam wózek za 1500 zł i nie narzekam, taki mi się właśnie podobał. Ubranek bym tylko nakupiła ale sama już nie wiem co. Sweterek by się przydał . No a na lato to nie wiadomo co kupić, bo pogody nie da się przewidzieć. Chyba wsadzę Małą w wózek i pojadę jej coś kupić jak będzie potrzeba.
Gosiu wyśpij się choć trochę nad ranemGabiK, PIGULSKA, dorota1987 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
gosia86 wrote:Mąż wrócił o 1 z pracy gadu gadu teraz on sobie chrapie a ja zasnąć nie mogę
No ale w sumie to wczoraj zasnęłam przed tv i nawet nie doczekał się na prawo agaty
Dorota żal mi takich ludzi
Na Sr chodziła ze mną dziewczyna i tez nie robila badan bo lekarz jej nie kazał a poza tym stwierdziła że jak coś to woli nie wiedzieć czy coś jest nie tak
A co do wydatków na dziecko to kuzynka męża stwierdziła że i tak drogi wózek kupiliśmy bo jej koleżanka kupiła za 300 zl
Tak wiec bez znaczenia ile się wyda co sie kupi zawsze się znajdzie ktoś komu nie podpasuje
W szpitalu to na obecną chwilę chyba mamy 3 Mamusie?
Eklerka dzisiaj wychodzisz?
Alma jak u Ciebie? Mam nadzieję że skurcze ustały?
Nana a Ty jak się trzymasz? Mam nadzieję że dzielnie walczycie z Antkiem o każdy dzień w brzuszku :*z rozpedu chcialy mi dzis podac 5 dawke sterydow
po wizycie dowiem sie co to dalej z nami bedzie, bo na razie mialam przedstawiona wizje 13 kwietnia do szpitala i zaczynamy dzialac
zaraz ktg (Maly tego wybitnie nie lubi), wizyta i do domciu
Nie spalam do 3 z powodu Ewwiel
A co do przepuszczania... Ostatnio w lidlu facet probowal sie wcisnac przede mnie, bo on ma tylko dwie rzeczy, ale zobaczyl brzuch i odskoczyl...w urzedzie skarbowym starsza pani krzyczala "ta pani przodem, jej sie nalezy", wiec skorzystalam
a tak to stojew kolejkowym ogonku, ale pora zmienic nawyki
Jak mozna komus udzielac rad ile kasy ma wydac na wozek? Kuzynka wydala 3,5 tys, po pol roku dwa kolka odpadly i slowem nie wspomnialam o cenie
A badania? Wole wydac te 200zl na prenatalne i wiedziec na czym stoje niz potem pluc sobie w brodeWiadomość wyedytowana przez autora: 25 marca 2015, 07:50
-
Hej Dziewuszki.
Bylam na badaniu (glukoza i mocz) i sie wscieklam. Bede sie pchac na chama skoro mi sie nalezy. Wszyscy odwracaja glowe w druga strone
(Zobaczymy czy wytrwam w tym postanowieniu-podobnie jak Gosia;) )gosia86 lubi tę wiadomość
-
Witamy sie srodowo.
Gosiu wspolczuje ci tej bezsennosci, ja sie tez obudzilam o 1 na siusii i nie moglam zasnac bo zoladek mnie bolal. Czuje go coraz czesciej gdzies chyba w klatce piersiowej. Potem zaczelam romyslac o porodzie i z godzine przelezalam.
Dorotko Jasiu to wykapany tata.
Eklerka fajnie, ze juz wychodzisz I wszystko jest ok.
Co do ustepowania miejsca w kolejce, mi sie raz zdarzylo w banku, pan mnie przepuscil a tak to zapomnij. W biedronce zawsze stoje zlana potem w tlumie ludzi i szlag mnie trafia na ta znieczulice.
Ale zawsze brakuje mi odwagi zeby sie upomniec bo juz wiem jakie beda miny ludzi i komentarze.
Dziewczyny szpitalne dajcie koniecznie znac co u was.
Eklerka, dorota1987 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyZeżarłam tysiac kalorii na sniadanie
dwa banany w ciescie francuskim z syropem klonowym - oj niedobra ja
Na plusie 7 kg
http://naforum.zapodaj.net/thumbs/36193590748c.jpgKarolcia88, paulinqa, Eklerka, MiM, maribel, beti97, gosia86, Bluberry, PIGULSKA, Rika, AGA 30, dorota1987, Catyyy, GabiK lubią tę wiadomość
-
hej;) my tez juz po śniadanku i jedziemy zaraz do sklepu kilka rzeczy kupić bo lodówka pusta;)
Dorotka współczuje takiej koleżanki i ja teżnależe do tych głupich bo kupiłam wózek za 1600;p no i na badania chodziłam no szooook;p
a Jaś faktycznie cały tata)
Gosia ty chyba zaczynasz przestawiać się na nocne wstawanie?ja o tej godz jak zombi chodze siku;p
Anioł jaki ty masz malusiii brzusio;) śliczny;) ja mam mały ale na pewno większy od twojego;D my też się dziś rozpieszczaliśmy nutella poszła w ruch;pdorota1987 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyMały w sumie ale pytałam gina o iilosc wod plodowych i etc i wszystko gra. Widocznie duza miednica
Ja poźniej jade po spodnie ciazowe do dziewzyny z olx. Wczoraj zakupiłam staniki 80C i powinny byc dobre. Staniki z Mithercare niestety w obwodzie za duze 90.Musze je odsprzedać
-
nick nieaktualny
-
Dziewczyny ja mam już jedno dziecko a ciągle słyszę "dobre rady" na temat wychowania, porodu i opieki nad niemowlęciem.
Ludzie myślą, że jeżeli mój stosunek do Małej jest jak najbardziej zdrowy (czytaj. nie jestem nadopiekuńcza a jak się pobrudzi to się wypierze) to nie radzę sobie z wychowaniem.
Dziwne bo ja nikomu nie daje "złotych rad" chyba że ktoś mnie o coś zapyta.03.02.2014 -
He witam się i ja !
czarna panda przyznaj się która to Ty byłaś, bo ja wczoraj na tych warsztatach patrzyłam na wszystkie brunetki i się zastanawiałam która to Ty(jestes w ogole brunetką?)
mi się podobało na warsztatach, szczególnie pierwsza pomoc, wiele przydatnych informacji. pan od fotelików troche był nudny, ale przynajmniej "przekonał" mi męża , żeby dla Młodej kupić nowy fotelik, bo po bracie ma już ponad 4 lata , poza tym jest to najprostszy, mało bezpieczny fotelik z wózka, żadnej tam super firmy, bez testów i niczego.
fakt, że całe warszaty trwały trochę za długo, na koniec już jęczałam mężowi , że głoodna, że spać, ale jakoś wysiedziałam
także ja jak najbardziej polecam , szczególnie dla tej pierwszej pomocy.
dzisiaj ma być podobno u nas 19 stopni, na razie tego nie widać, ani nie czuć, ale niechaj tak będzie, to pospaceruje sobie trochę z siostrą, bo mnie dzisiaj odwiedza z dziećmi . także domowe przedszkole - 3 dzieci (mój Synu i jej 2 dziewczynki) no i 4 Pani w brzuchu.
Miłego dnia majówki :*czarna panda lubi tę wiadomość
-
Anioł wrote:Mały w sumie ale pytałam gina o iilosc wod plodowych i etc i wszystko gra. Widocznie duza miednica
Ja poźniej jade po spodnie ciazowe do dziewzyny z olx. Wczoraj zakupiłam staniki 80C i powinny byc dobre. Staniki z Mithercare niestety w obwodzie za duze 90.Musze je odsprzedać
Zasnęłam coś po 5 co chwile sie budziłam a teraz już spać się nie da bo u sąsiada tłucze się koparkano i coś do żarcia muszę zrobić przed 11 bo mąż na 12 do pracy jedzie
Odnośnie rad to zdobylam sie na odwagę i powiedziałam mamie żeby pozwolila mi wychować /opiekowac sie dzieckiem po mojemu a jesli coś będzie mi szli nie tak to sama przyjdę po radę
Poskutkowało na tydzień
Wczoraj wrócił temat poduszki do wózka:/ -
nick nieaktualny
-
Cześć
I my witamy się z Wami w 35 tygodniu
rany to coraz poważnej wygląda.
Mi koleżanki-mamy tez dają rady i co najlepsze? Każda inne, sprzeczneja przyjmuję wszystko, ale i tak zrobie jak będe chciała lub uważała, że będzie najlepiej
ja to dopiero mam brzuchol...Anioł przecież Ty masz tak malusi....po części zazdroszczę, bo ja po porodzie będe wyglądać jak w 6 miesiącuostatnia waga to 72,4 kg czyli 15 plus
Tu akurat z poprzedniego tygodnia
Bluberry, Eklerka, PIGULSKA, gosia86, dorota1987, Wonderwall, GabiK, paulinqa, Catyyy lubią tę wiadomość
Lilianka 1.05.2015
Oliwierek 17.08 2016
Kornel 23.06.2018 -
nick nieaktualny
-
Anioł to ja tak a podobnie
tzn wzrost bo mam 164 a waga startowa to 57 kg
Ja juz pogodziłam się w zupełności z ta wagą, nie przejadam się, nie jem za często fast foodów, dużo pije wody a tyje jak oszalałaale teraz spuchłam i wiem, że woda też waży
dorotka to trzeba było jej powiedzieć, że tylko idiota nie robi obowiązkowego badania prenatalnegoco za dziewczyna....masakra
Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 marca 2015, 09:17
dorota1987 lubi tę wiadomość
Lilianka 1.05.2015
Oliwierek 17.08 2016
Kornel 23.06.2018 -
Magic wrote:Anioł to ja tak a podobnie
tzn wzrost bo mam 164 a waga startowa to 57 kg
Ja juz pogodziłam się w zupełności z ta wagą, nie przejadam się, nie jem za często fast foodów, dużo pije wody a tyje jak oszalałaale teraz spuchłam i wiem, że woda też waży
dorotka to trzeba było jej powiedzieć, że tylko idiota nie robi obowiązkowego badania prenatalnegoco za dziewczyna....masakra
Brzuszek masz cudny!Magic lubi tę wiadomość