Maj 2015 :)
-
WIADOMOŚĆ
-
Aaa no teraz mam taki kiepski moment i pisac nawet nie było kiedy.. Troche też humoru nie mialam. Skurcze do przejscia (doslownie), wygodniej mi chodzic niż lezec
ale ewidentnie czuje że to takie cwiczenia wiec nie obawiam się. Mysle sobie że moze rano zadzwonie do poloznej
wczoraj też się zdazyly, a teraz cisza od ponad pol h. Najsmieszniejsze że akurat we wtorek omawialismy na SR porod i dokladnie jak wygladaja i dzialaja skurcze. Do tej pory tylko mi się macica stawiala i teraz już wiem co to prawdziwy z okresowym bolem co w nogi aż idzie :p
A Ty dziś wizytujesz czy jak że spa od rana urzadzasz? -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Hej laseczki
Dobudzam sie jeszcze wewnetrznie a Lilusia sie wierci i ma czkawke
Gosiu ja nocki przesypiam w miare dobrze mimo wstawania do wc. Na szczescie udaje mi sie szybko zasnac. Cala ciaze ani razu w dzien mnie nie scinalo spanie tylko teraz,moze to ze zmeczenia. Widze po sobie, ze jestem coraz bardziej niedolezna i obolala.
Powodzenia na twojej wizycie.
Aniol ja nie uzywam kremow do depilacji wiec nie pomoge.
Kotmisia dobrze, ze pojechalas i wiesz, ze wszystko ok z Ola. Czemu masz twardy brzuch ??
Ja dzis bede prasowac ubranka malej,pieluchy i reczniki, ktore pralam wczoraj.gosia86 lubi tę wiadomość
-
Hej Dziewczyny, wczoraj już nie miałam siły pisać. Ogólnie rzecz biorąc z wizyty jestem tak niezadowolona jak przypuszczałam. Lekarka nic nie wiedziała, zamiast antybiotyku przepisała mi płyn do płukania i "może pani stosować również tantum rosa".
Żadnego zdjęcia mi nie dała, wg niej "przepływy są na pograniczu normy". (ja się na tym nie znam, ale jak podglądała na jakimś wykresie to X był wyraźnie ponad górną przerywaną linią więc jak dla mnie w normie wcale nie są...) Nie wiem co z tym brzuszkiem mojej Malutkiej- powiedziała, że jest tydzień różnicy a jak robiła pomiary to widziałam, że odpowiada 29tc. no koszmar. Następnym razem choćby nie wiem co to do niej nie pójdę!
Gosia powodzenia na wizycie.
Katalina dużo zdrowia dla teściowej. -
Ja się podłączam pod pytanie Aniołka, używałam co prawda na początku jak jeszcze wszystko widziałam, ale dostałam uczulenia i nie wiem co mi teraz pomoże, muszę się oporządzić do poniedziałku jeśli nie dziś,a mam zapalenie mieszka na całym wzgórku
boli i czasem jeszcze krwawi
W każdym razie, jestem padnięta, moje dziecię od 4 do 6 miało dwie czkawki.. O 4 minęły mi bóle teraz znów powróciły, ale bez skurczów.. Będę dzwonić chyba za godzinę do położnej, mam sprawę to przy okazji i o to zapytam.. Jeśli powie, że wszystko w normie to cierpliwie czekam do poniedziałku.. Jeśli nie, to już dzis powinnam się na dole przygotować
Ofe, Ty się kładź.. jesteś po szpitalu i powinnam odpoczywać a nie tak szalećrozłóż sobie prasowanie na 2-3 dni..
Kciuki za wizyty dzisiejsze :*
KotMisia trzymaj się tam :* i Nana Ty też :* czy ktoś jeszcze jest teraz w szpitalu?
Dziękujemy za życzenia dla teściowej.. ale ja się jakoś boję bardzo jak to się skończyjakieś mam niespokojne myśli, dlatego pewnie pojadę z mężem jeszcze teraz do szpitala do niej, jeśli u mnie coś się bardzo nie załamie..
Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 marca 2015, 08:12
-
Hej Dziewczyny
KotMisia i Agusia trzymajcie się dzielnie. Ja już wczoraj też miałam rozkminkę co z sobą zrobić , ale stwierdziłam że jak w nocy będzie się coś gorszego działo to dopiero będę reagować. Co 2 godz wizyta w toalecie, ale skurcze i kłucie jakoś ustały, rano mnie łapały jak wyszłam z psem teraz leżę. Muszę pogadać o tym z ginem na wizycie za 6 dni bo ja w takich momentach nie wiem czy na IP jechać czy się czymś faszerować. Nie chcę wychodzić na panikarę. Z drugiej strony muszę przetrzymać jakoś te 6 dni bo mam super usg umówione u profesora i jemu ufam a w szpitalu to różni lekarze.
Karolcia no właśnie ja też idę skontrolować brzuszek bo był mniejszy i tą nieszczęsną dwunastnicę. A tu tylko jest nas w stanie uspokoić nasz konkretny lekarz. Ta doktorowa co ostatnio miała skontrolować to co podejrzewała wcześniejsza p dr zlała mnie po całości, a usg może ze 2 min trwało. Nic nie pomierzyła i stwierdziła że ok i taki przypadek raz w życiu na usg widziała. W opisie napisała że wszystko ok, a do mnie mówi że mam sobie to sama kontrolować i sprawdzać. Byłam zła bo wystawiła opinię do wypisu gówno się na tym znając. -
Karolcia kurde co to za lekarka... Tylko w glowie ci namieszala i zadnych konkretow.
Katalina prasowania mam malo bo cala wyprawke ubrankowa mam ju gotowa. Teraz tylko zostalo pare ubranek, ktore ostatnio dokupilam.ale obiecuje, ze bede to robic w zolwim tempie z przerwami. A ty tez uwazaj na siebie i swoj brzusio.
-
Dziewczyny, współczuję Wam tych problemów z bólami, skurczami, twardniejącym brzuchem, itp. U mnie na szczęście ciąża przebiega póki co bezproblemowo, nie licząc pierwszych 4 miesięcy, podczas których męczyły mnie straszne mdłości i wymioty. A jedyne co mi teraz doskwiera to zgaga, ból kręgosłupa, duszności, ale to normalne dolegliwości każdej ciąży.
Trzymajcie się dzielnie i myślcie pozytywnie. Już tak malutko zostało.gosia86, gosiunia, GabiK, Rika, czarna panda lubią tę wiadomość
-
Ofe na szczęście wizytę mam umówioną na 8 kwietnia więc szybko zleci i będę wiedziała coś konkretniej.
Maribel to nic tylko się cieszyćWiadomość wyedytowana przez autora: 26 marca 2015, 08:52
-
Dzień dobry
Mój Mały do 1 w nocy tak się wiercił i miałam wrażenie ze chce sam wyjść...
Wy też czasem tak nisko czujecie ruchy?? Tuż nad wzgórkiem łonowym??
Nawet się wyspałam teraz kawka i śniadanko, pogoda u mnie się popsuła
KotMisia Agusia trzymajcie się tam w tych łóżkach szpitalnych
Karolcia co za babsko z tej lekarkitylko niepokój zasiała, może jakaś niedoświadczona szkoda słów
-
Gosia nie omieszkam powiedzieć. W rejestracji się też dopytywałam czy na pewno będzie mój lekarz
Gosia mi w luxmedzie w ogóle nie mierzy, nie waży. Usg to mi robiła jakoś w 10tc jak plamiłam, żeby sprawdzić czy bije serduszko. A tak to uznają zasadę, że przysługują Ci 3 usg. Genetyczne, połówkowe i 3trymestru (na które idę w piątek rano).
Zrobiła mi we wtorek jeszcze bo gnębiłam ją o ten świstek żebym mogła wrócić do pracy.Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 marca 2015, 08:58
-
Ja nie używam kremu do depilacji czasem skubnę od męża piankę do golenia żeby zmiekczyc trochę włoski
Katalina dużo zdrówka dla teściowej, bądźcie dobrej myśliA te skurcze co masz to bh?
Ja sama nie jestem pewna czy jakieś skurcze odczuwam czasem ty tylko brzuch ćmi jak na @ albo ciąży, chodzę wtedy jak kaczka