X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Maj 2015 :)
Odpowiedz

Maj 2015 :)

Oceń ten wątek:
  • katalina Autorytet

Wysłany: 26 marca 2015, 04:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O Gosia! Dotrzymasz mi towarzystwa? ;) ja od 40 min 3 skurcze mialam... Lezymy i czekamy do poranka ale spac mi się już nie chcę totalnie ;)

• gosia86 Autorytet

Wysłany: 26 marca 2015, 04:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jasne Katalina że dotrzymam ;)
    Gdzie sie wczoraj podziewałaś?
    Mocne te skurcze?
    U mnie na szczęście skurczy brak :)

8p3os65gknud0twt.png
    iv09tgf6v8u0j0rv.png
  • katalina Autorytet

Wysłany: 26 marca 2015, 04:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aaa no teraz mam taki kiepski moment i pisac nawet nie było kiedy.. Troche też humoru nie mialam. Skurcze do przejscia (doslownie), wygodniej mi chodzic niż lezec ;) ale ewidentnie czuje że to takie cwiczenia wiec nie obawiam się. Mysle sobie że moze rano zadzwonie do poloznej ;) wczoraj też się zdazyly, a teraz cisza od ponad pol h. Najsmieszniejsze że akurat we wtorek omawialismy na SR porod i dokladnie jak wygladaja i dzialaja skurcze. Do tej pory tylko mi się macica stawiala i teraz już wiem co to prawdziwy z okresowym bolem co w nogi aż idzie :p
    A Ty dziś wizytujesz czy jak że spa od rana urzadzasz? ;)

• gosia86 Autorytet

Wysłany: 26 marca 2015, 04:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobrze że da się rozchodzić te skurcze i że Cię nie niepokoją
    Mam wizytę w luxmedzie dzisiaj

Mam nadzieję że wszystko szybciutko się u Ciebie poukłada tak jak powinno :*

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 marca 2015, 04:30

8p3os65gknud0twt.png
    iv09tgf6v8u0j0rv.png
  • katalina Autorytet

Wysłany: 26 marca 2015, 04:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ooo to akurat nie ode mnie zalezy, tesciowa się bardzo poxhorowala, plany swiateczne padly, a mnie dopadl jakis dolek..jakoś to bedzie ;)
    A za wizyte w takim razie już teraz kciukam :) spalas cos w ogole? :P

• gosia86 Autorytet

Wysłany: 26 marca 2015, 07:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj to faktycznie kiepsko:( to życzę dużo zdrowia dla teściowej

Spałam 4 godziny z przerwą przed 1 w nocy i teraz trochę się poprzewracałam z boku na bok ale chyba czeka mnie ciężki dzień po takiej zarwanej nocy

nojaniewiem lubi tę wiadomość

8p3os65gknud0twt.png
    iv09tgf6v8u0j0rv.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 marca 2015, 07:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosia kawę ci stawiam w takim razie :)

gosia86 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 marca 2015, 07:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ktora to tu bobra ogarniała kremem do depilacji? Można?

• Ofelaine Autorytet

Wysłany: 26 marca 2015, 07:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej laseczki :)

Dobudzam sie jeszcze wewnetrznie a Lilusia sie wierci i ma czkawke :)

Gosiu ja nocki przesypiam w miare dobrze mimo wstawania do wc. Na szczescie udaje mi sie szybko zasnac. Cala ciaze ani razu w dzien mnie nie scinalo spanie tylko teraz,moze to ze zmeczenia. Widze po sobie, ze jestem coraz bardziej niedolezna i obolala.

Powodzenia na twojej wizycie.

Aniol ja nie uzywam kremow do depilacji wiec nie pomoge.

Kotmisia dobrze, ze pojechalas i wiesz, ze wszystko ok z Ola. Czemu masz twardy brzuch ??

Ja dzis bede prasowac ubranka malej,pieluchy i reczniki, ktore pralam wczoraj.

gosia86 lubi tę wiadomość

atdc8iikup31msj2.png
  • Karolcia88 Autorytet

Wysłany: 26 marca 2015, 08:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Dziewczyny, wczoraj już nie miałam siły pisać. Ogólnie rzecz biorąc z wizyty jestem tak niezadowolona jak przypuszczałam. Lekarka nic nie wiedziała, zamiast antybiotyku przepisała mi płyn do płukania i "może pani stosować również tantum rosa".
    Żadnego zdjęcia mi nie dała, wg niej "przepływy są na pograniczu normy". (ja się na tym nie znam, ale jak podglądała na jakimś wykresie to X był wyraźnie ponad górną przerywaną linią więc jak dla mnie w normie wcale nie są...) Nie wiem co z tym brzuszkiem mojej Malutkiej- powiedziała, że jest tydzień różnicy a jak robiła pomiary to widziałam, że odpowiada 29tc. no koszmar. Następnym razem choćby nie wiem co to do niej nie pójdę! :/

Gosia powodzenia na wizycie.
    Katalina dużo zdrowia dla teściowej.

Juleczka 04.05.2015 <3
    relg9vvjqldrmcme.png
    mama Aniołka 30.05.2014
    Raduś Aniołek 08.07.2016
  • katalina Autorytet

Wysłany: 26 marca 2015, 08:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja się podłączam pod pytanie Aniołka, używałam co prawda na początku jak jeszcze wszystko widziałam, ale dostałam uczulenia i nie wiem co mi teraz pomoże, muszę się oporządzić do poniedziałku jeśli nie dziś,a mam zapalenie mieszka na całym wzgórku :/ boli i czasem jeszcze krwawi :/

W każdym razie, jestem padnięta, moje dziecię od 4 do 6 miało dwie czkawki.. O 4 minęły mi bóle teraz znów powróciły, ale bez skurczów.. Będę dzwonić chyba za godzinę do położnej, mam sprawę to przy okazji i o to zapytam.. Jeśli powie, że wszystko w normie to cierpliwie czekam do poniedziałku.. Jeśli nie, to już dzis powinnam się na dole przygotować :/

Ofe, Ty się kładź.. jesteś po szpitalu i powinnam odpoczywać a nie tak szaleć ;) rozłóż sobie prasowanie na 2-3 dni..

Kciuki za wizyty dzisiejsze :*
    KotMisia trzymaj się tam :* i Nana Ty też :* czy ktoś jeszcze jest teraz w szpitalu?

Dziękujemy za życzenia dla teściowej.. ale ja się jakoś boję bardzo jak to się skończy :( jakieś mam niespokojne myśli, dlatego pewnie pojadę z mężem jeszcze teraz do szpitala do niej, jeśli u mnie coś się bardzo nie załamie..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 marca 2015, 08:12

• beti97 Autorytet

Wysłany: 26 marca 2015, 08:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Dziewczyny :) KotMisia i Agusia trzymajcie się dzielnie. Ja już wczoraj też miałam rozkminkę co z sobą zrobić , ale stwierdziłam że jak w nocy będzie się coś gorszego działo to dopiero będę reagować. Co 2 godz wizyta w toalecie, ale skurcze i kłucie jakoś ustały, rano mnie łapały jak wyszłam z psem teraz leżę. Muszę pogadać o tym z ginem na wizycie za 6 dni bo ja w takich momentach nie wiem czy na IP jechać czy się czymś faszerować. Nie chcę wychodzić na panikarę. Z drugiej strony muszę przetrzymać jakoś te 6 dni bo mam super usg umówione u profesora i jemu ufam a w szpitalu to różni lekarze.
    Karolcia no właśnie ja też idę skontrolować brzuszek bo był mniejszy i tą nieszczęsną dwunastnicę. A tu tylko jest nas w stanie uspokoić nasz konkretny lekarz. Ta doktorowa co ostatnio miała skontrolować to co podejrzewała wcześniejsza p dr zlała mnie po całości, a usg może ze 2 min trwało. Nic nie pomierzyła i stwierdziła że ok i taki przypadek raz w życiu na usg widziała. W opisie napisała że wszystko ok, a do mnie mówi że mam sobie to sama kontrolować i sprawdzać. Byłam zła bo wystawiła opinię do wypisu gówno się na tym znając.

❤️Córcia2015
    ❤️Córcia2018
    💙Synek2021
    preg.png
  • Ofelaine Autorytet

Wysłany: 26 marca 2015, 08:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolcia kurde co to za lekarka... Tylko w glowie ci namieszala i zadnych konkretow. :/

Katalina prasowania mam malo bo cala wyprawke ubrankowa mam ju gotowa. Teraz tylko zostalo pare ubranek, ktore ostatnio dokupilam.ale obiecuje, ze bede to robic w zolwim tempie z przerwami. A ty tez uwazaj na siebie i swoj brzusio.

atdc8iikup31msj2.png
  • maribel Autorytet

Wysłany: 26 marca 2015, 08:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, współczuję Wam tych problemów z bólami, skurczami, twardniejącym brzuchem, itp. U mnie na szczęście ciąża przebiega póki co bezproblemowo, nie licząc pierwszych 4 miesięcy, podczas których męczyły mnie straszne mdłości i wymioty. A jedyne co mi teraz doskwiera to zgaga, ból kręgosłupa, duszności, ale to normalne dolegliwości każdej ciąży.
    Trzymajcie się dzielnie i myślcie pozytywnie. Już tak malutko zostało.

gosia86, gosiunia, GabiK, Rika, czarna panda lubią tę wiadomość

atdc9vvjg5na5b6o.png
  • Karolcia88 Autorytet

Wysłany: 26 marca 2015, 08:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ofe na szczęście wizytę mam umówioną na 8 kwietnia więc szybko zleci i będę wiedziała coś konkretniej.

Maribel to nic tylko się cieszyć :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 marca 2015, 08:52

Juleczka 04.05.2015 <3
    relg9vvjqldrmcme.png
    mama Aniołka 30.05.2014
    Raduś Aniołek 08.07.2016
  • PIGULSKA Autorytet

Wysłany: 26 marca 2015, 08:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :)

Mój Mały do 1 w nocy tak się wiercił i miałam wrażenie ze chce sam wyjść...
    Wy też czasem tak nisko czujecie ruchy?? Tuż nad wzgórkiem łonowym??

Nawet się wyspałam teraz kawka i śniadanko, pogoda u mnie się popsuła :/

KotMisia Agusia trzymajcie się tam w tych łóżkach szpitalnych ;)

Karolcia co za babsko z tej lekarki :( tylko niepokój zasiała, może jakaś niedoświadczona szkoda słów

https://www.maluchy.pl/li-70850.png
    8p3ovfxm10p58typ.png
  • gosia86 Autorytet

Wysłany: 26 marca 2015, 08:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny pisały że używają kremu do depilacji eveline lub bielenda
    Karolcia ja bym sie poskarżyła lekarzowi prowadzącemu że nie byłam zadowolona z wizyty
    A swoją drogą ta w luxmedzie nigdy nie sprawdza przepływów

Ofeline bez szaleństw ;)

8p3os65gknud0twt.png
    iv09tgf6v8u0j0rv.png
  • Karolcia88 Autorytet

Wysłany: 26 marca 2015, 08:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosia nie omieszkam powiedzieć. W rejestracji się też dopytywałam czy na pewno będzie mój lekarz ;)
    Gosia mi w luxmedzie w ogóle nie mierzy, nie waży. Usg to mi robiła jakoś w 10tc jak plamiłam, żeby sprawdzić czy bije serduszko. A tak to uznają zasadę, że przysługują Ci 3 usg. Genetyczne, połówkowe i 3trymestru (na które idę w piątek rano).
    Zrobiła mi we wtorek jeszcze bo gnębiłam ją o ten świstek żebym mogła wrócić do pracy.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 marca 2015, 08:58

Juleczka 04.05.2015 <3
    relg9vvjqldrmcme.png
    mama Aniołka 30.05.2014
    Raduś Aniołek 08.07.2016
  • PIGULSKA Autorytet

Wysłany: 26 marca 2015, 08:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie używam kremu do depilacji czasem skubnę od męża piankę do golenia żeby zmiekczyc trochę włoski ;)

Katalina dużo zdrówka dla teściowej, bądźcie dobrej myśli :) A te skurcze co masz to bh?

Ja sama nie jestem pewna czy jakieś skurcze odczuwam czasem ty tylko brzuch ćmi jak na @ albo ciąży, chodzę wtedy jak kaczka

https://www.maluchy.pl/li-70850.png
    8p3ovfxm10p58typ.png
  • gosia86 Autorytet

Wysłany: 26 marca 2015, 09:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To ja trafiłam do lekarki która w luxmedzie robi też te 3 usg ale nie musialam sie rejestrować specjalnie na dodatkowe wizyty
    Do tej pory mialam usg na kazdej wizycie, nic specjalnego te usg ale zawsze trochę uspokoi

8p3os65gknud0twt.png
    iv09tgf6v8u0j0rv.png
‹‹ 1167 1168 1169 1170 1171 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Endometrioza - najnowsze odkrycia nauki i perspektywy leczenia

W miesiącu świadomości endometriozy, dzielimy się z Wami nowymi odkryciami, które stają się źródłem nadziei. Badania nad genami i mikrobiomem oferują potencjalne klucze do lepszych terapii. Zobacz, jak nauka prowadzi nas ku lepszemu zrozumieniu i leczeniu tej trudnej choroby.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Leczenie IVF i preimplantacyjne badania genetyczne - nowa nadzieja dla niepłodnych par

Preimplantacyjne badania genetyczne (PGT) mogą być bardzo pomocne dla par, które od dłuższego czasu starają się o dziecko, mają za sobą nieudane transfery, czy przykre doświadczenia związane z utratą ciąży. Jakie korzyści dają badania PGT? Jak wykonanie badań PGT może zwiększać szanse na powodzenie in vitro? 

CZYTAJ WIĘCEJ