Maj 2015 :)
-
WIADOMOŚĆ
-
Kotmisia odzywaj sie jak tam w szpitalu. Daj znac co bylo przyczyna bolesnosci brzucha.
Karolcia to jakis misz masz z ta lekarka,jest takie powiedzenie " jak nie wiesz co powiedziec to nic nie mow" moze by jej sie przydalo. Masz u kogo skonsultowac te wyniki? I dobrego prowadzacego,ktoremu ufasz?
Aniol ja uzywalam kremu do depilacji i wszystko ok,tylko trzymalam sie instrukcji,zeby z dala od sluzowki,wiec ta depilacja taka polowiczna. Gdyby nie to,ze nie chce ruszac sie nigdzie daleko od domu to bym jednak pojechala na wosk. Bo czy krem czy maszynka to i tak meka,bo nic nie widac.
U mnie pojawil sie nowy objaw,zamiast zgagi mam reflux,nie wiem czy to dlatego,ze maly wbija nozki w zoladek? Od dwoch dni rusza sie sporadycznie, podsluchuje go detektorem i serduszko bije miarowo,ale jakos dziwnie,ze te ruchy sa takie inne i mam wrazenie rzadsze. Wizyta za tydz. -
GabiK tak może się dziać, bo dzidzia ma mniej miejsca i stąd delikatniejsze ruchy. Licz je cały czas jakby Cie niepokoiło coś to dzwoń do gina. Refluks też ciągle mam, ale ja juz przed ciążą z nim walczyłam lata
Teraz to łączy mi się z mdłościami i wymiotami wciąż
Pigulska to raczej będą skurcze BH, ale wcześniej nigdy nie były tak bolesneChociaż jak teraz czytam w googlu to nie powinnam przy tym mieć biegunki, bóli krzyżowych i silnych miesiączkowych - a mam te wszystkie objawy.. No ale grunt że mijają po około godzinie
Faktycznie dwa razy mnie złapały od wczoraj trwały godzinę łącznie, co około 20min przez 2-3 minuty
GabiK, PIGULSKA lubią tę wiadomość
-
Kotmisia, Agusia - trzymajcie się tam :*
ja dzisiaj miałam nieprzespaną noc bo od 4 mąż zaczął chrapać, a po 5 Syn rzygać. martwiłam się , bo mówił, że go tak strasznie brzuch boli, że aż chce do szpitala (a on się boi szpitala i broni rękami i nogami). Ale na szczęście już mu chyba przeszło, bo nawet płatki z mlekiem zjadł na śniadanie i nie zwrocił, ani nie mówi że boli, w ogóle jakby tej nocy nie było, okaz zdrowia
poza tym zepsuło nam się auto i moim rodzicom też. super , jak bym miała rodzić to te 55 km na rowerze chyba będę zasuwać
a jutro mam wizytę u ginekologa W KOŃCUUU !! niby teraz mam co 3 tyg. , a się dłuży jak co 5 .
oczywiście jak zwwykle się denerwuję, czy może coś z nią jest nie tak, bo ostatnio znowu się mniej ruszała. tzn dzisiaj już ok, ale poprzednie 3 dni średnioi nie dociera do mnie, że mam po prostu grzeczną corkę. ja mam od razu wizję, że pewnie tam jej się coś dzieje. masakra !!
a i powiem Wam, że mimo, że to będzie 2 poród , to ja w ogóle nie czuje skurczy przepowiadających ani nic. już trochę zapomniałam jak to jest, tzn teoretycznie pamiętam ,że ból jak na miesiączke ale taki feeest.
I tak sobie myśle, kurde, a jak znowu przenosze ciąże ?
ja chcę rodzić w kwietniu :p na początku.
Mikołaj się urodził prawie tydzień po terminie.
ja nie chcę być jeszcze ponad miesiąc w ciązy !!!
wykończe się psychicznie
gosiunia, maribel, czarna panda lubią tę wiadomość
-
Gabik bo ja pewnie trochę namieszałam
mój prowadzący jest ok, jest ordynatorem w szpitalu. I chodzę do niego prywatnie- ale wczoraj w szpitalu nie mógł mi wypisać recepty bo aktualnie nie jestem szpitalną pacjentką. A chodzę do niego do gabinetu prywatnie. I akurat wczoraj jak odbierałam wynik tego posiewu to zaprosił mnie do gabinetu wytłumaczył, że musi zostać w szpitalu i że na zastępstwo przyjdzie ta głupia lekarka. wizytę bym przełożyła, ale musiałam mieć te przepływy sprawdzone.
GabiK lubi tę wiadomość
-
Nojaniewiem - to piękne przejścia w nocy miałaś...
Poród jest nieprzewidywalny... Moja koleżanka przenosiła aż 18 dni! Leżąc ponad tydzień w szpitalu a i tak nie wywołali porodu tylko czekali aż sam się zaczniePrawdopodobnie źle miała wyliczone tzn w innych dniach musiała mieć owulację.
Emilka w przedszkolu, zrobiłam zakupy w Lidlu. Została mi jeszcze jedna naklejka i odbiorę Lidlowską książkę kucharską - z deseramiHahaha tak jakbym lubiła piec
Była wyprzedaż ubranek które im zostały i kupiłam welurowe śpiochy za 4,99 zł w Lidlu z firmy Lupilu. Wstępnie kosztowały albo 22zł albo 19,99zł nie pamiętam ale za 5 zł to się opłacaTakie zakupy lubię
co prawda różu nie było ale wzięłam takie błękitno-turkusowe - ładne. Może się przyda na chłodniejsze dni w maju.
Miłego dnia!
Rika lubi tę wiadomość
-
Katalina no nie strasz jak się będą powtarzać takie skurcze, bóle kręgosłupa i te okresowe to do lekarza!
Ale mam cichą nadzieję że to tylko przepowiadajace
Nojaniewiem może Mikołaj się czymś struł albo coś mu się do żołądka przykleilo, dobrze że już "odżył"
Może akurat w tej drugiej ciąży szybciutko urodzisz i przed terminem
-
Mam nadzieję, że to było tylko zatrucie, bo gorzej jak się okaże, że to jakaś grypa żołądkowa. Już raz miał w tej mojej ciąży i on to w sumie dość lekko znosił, ale za to jak mnie potem dopadło to myślałam, że się przekręcę. Ale jest ok , to może będzie dobrze.
Teraz muszę mu się usunąć z laptopa, bo po słowach :"Mamuniu , proszę włączysz mi gry Kubusia?" miękne i muszę mu włączyćWesołaMama, PIGULSKA, gosia86, czarna panda lubią tę wiadomość
-
PIGULSKA wrote:Katalina no nie strasz jak się będą powtarzać takie skurcze, bóle kręgosłupa i te okresowe to do lekarza!
Ale mam cichą nadzieję że to tylko przepowiadajace
Na pewno nic się nie dziejeczuję spokój, a dziś SR więc w razie skurczy to pewnie wezmą mnie na ktg czy coś
Naprawdę, tyle mam jeszcze na głowie, że nie myślę o tym. Chociaż mąż to już panikuje jak szalony
Wie, że w razie W ma podjechać do sklepu i kupić ubranka na 56 (bo żadnych nie mam
) albo i mniejsze wyprać i uprasować (w 1 dzień da radę
już wie jakie programy i czym) no i kupić mniejsze pieluszki jeśli nasza kluseczka jednak w 1 by nie weszła
to też już widział. Nie martwię się o to
gosiunia lubi tę wiadomość
-
Nojaniewiem biedny synus, pewnie sie umeczyl, nie ma nic gorszego niz chore dziecko.
A co do tych ruchow to jak pisalam wczesniej, czestotliwosc czuje taka sama ale te wypinania nie sa juz tak mocne jak wczesniej. Owszem zdarza sie mocniejszy kop ale mysle, ze nasze dzieci juz nie maja tyle miejsca. Takze GabiK nie martw sie pewnie tak ma bycnojaniewiem, GabiK lubią tę wiadomość
-
Katalina mąż dostał instrukcje oby tylko nie musiał z nich korzystać
jeśli ty czujesz wewnętrzny spokój to dobrze
Mój to będzie panikować dopiero jak się wszystko zacznie...teraz to nawet nie ma czasu na zamartwianie
To prawda Ofelaine ze dzieciątka mają coraz mniej miejsca i teraz zamiast brykania jest wypychanie kończyn i dupki
Mój synek ostatnio upodobał sobie liczenie moich żeber od środkagosiunia lubi tę wiadomość
-
Ale się u nas porobiło, co raz więcej szpitali, dolegliwości i wątpliwości. Może jak będzie już chociaż ten kwiecień to zrobi się spokojniej, bo nie będziemy już tak panikować, przynajmniej te z nas co mają termin na początek maja lub koniec kwietnia.
Mi zgaga chyba przeszła, a lekarstwem okazał się sen. Wczoraj napiłam się jeszcze tego zimnego mleka i bolało tylko przy przełykaniu. A przełykać musiałam, bo te pyszne rogaliki znikały w mgnieniu oka. Mąż się ucieszył z takiej niespodzianki. Dzisiaj jak mu nic nie wyskoczy to jedzie odebrać wózek i łóżeczko dla Jasia. Wczoraj złożył 1 komodę i mogę się już do niej wprowadzać. Co za radość.gosiunia, GabiK, gosia86, maribel, beti97 lubią tę wiadomość
-
A moja jak potrafi serce zmiękczyć
Ja to jeszcze "twarda" jestem, ale z tatusiem robi co chce
Dzisiaj padłam: Mamusiu zrobisz mi kaszkę z malinami, bo tatuś robi gorącą.
(Kasza manna na mleku + maliny w syropie z ekosklepu).
Dziewczyny szpitalne - 3mać się proszę
gosiunia, nojaniewiem, PIGULSKA, Rika, Wonderwall, gosia86, maribel, Bluberry, czarna panda, WesołaMama lubią tę wiadomość
03.02.2014 -
Jak w ogóle rozpoznać skurcze przepowiadające? Czytałam, że te skurcze w ogóle nie są bolesne, a Nojaniewiem mówi, że jednak bolało
Może u mnie za wcześnie, bo mam termin na koniec maja, z tymże przypuszczam, że o ile nie przenoszę, urodzę w okolicach 20go, gdyż musiałam mieć o wiele wcześniej jajeczkowanie.