X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Maj 2015 :)
Odpowiedz

Maj 2015 :)

Oceń ten wątek:
  • Ofelaine Autorytet

Wysłany: 26 marca 2015, 13:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi tez sciemnialy brodawki, sa bardzo brazowe ale plamek czy piegow na nich nie mam. Ostatnio w ogole piersi mnie bola.

Blu szefowa to ma pomysly :/

Ja mam tylko bephanten ale linomag chyba tez zakupie.

Prasowanie skonczone :)

gosia86 lubi tę wiadomość

atdc8iikup31msj2.png
  • KotMisia Autorytet

Wysłany: 26 marca 2015, 13:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane moje żyje, wszystko ok. Tylko mam kroplówkę i ciężko pisać :(
    Dziś na ktg żadnego skurczybyka :) do niedzieli na bank zostanę. CiesZę się ze sterydów bo jeszcze kilka dni i będę spokojna :) i jak to mówią. Niech się dzieje wola nieba :)

gosiunia, beti97, WesołaMama, PIGULSKA, czarna panda, Bluberry, GabiK, gosia86, maribel, AGA 30, dorota1987 lubią tę wiadomość

bl9cmg7y8brm1kw5.png
  • beti97 Autorytet

Wysłany: 26 marca 2015, 13:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KotMisia fajnie że u Was wszystko dobrze :) Oleńka pewnie posiedzi jeszcze w brzuszku.
    Mam pytanie do doświadczonych mam. Ile zakupić pampersów 2? Mam karton z biedry ale chciałam ewentualnie dokupić paczkę pampersów oryginalnych na noc.

❤️Córcia2015
    ❤️Córcia2018
    💙Synek2021
    preg.png
  • WesołaMama Autorytet

Wysłany: 26 marca 2015, 13:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beti - co do pieluszek.
    Ja mam Pampersy - dwa małe opakowania Nr 1 (bo w szpitalu muszę mieć swoje)- Jedno opakowanie Premium Care i Jedno zwykłe Pampersy;
    Trzy duże opakowania Pampersów Nr 2 (po 72 szt w opakowaniu);
    Trójek jeszcze nie magazynuje ;)

KotMisia - cieszę się że wszystko ok;

Bluberry - to w dodatku nie Szef tylko SZEFOWA ale ona nie wie co to Wstyd ;)

• aktyde85 Autorytet

Wysłany: 26 marca 2015, 13:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    GabiK wrote:
    Czarna panda ten masaz polega na tym,zeby wkladac do srodka palce i rozciagac skorke do momentu az poczujesz pieczenie i tak powtorzyc ok 10x. Na poczatku wkladac 3 palce i z kazdym dniem zwiekszac ilosc,az bedziesz w stanie wlozyc niemal cala dlon. Mnie to raczej odrzucilo,tym bardziej,ze gwarancji sukcesu nie ma,a sam masaz raczej nie nalezy do przyjemnosci mimo milej nazwy.
    Paulinka ja zauwazylam to u siebie juz jakis czas temu,ale mysle,ze to normalne. Barwa brodawek tez sie zmienila z rozowej na raczej brazowa.
    A jesli chodzi o krem do buzi to zakupilam Olilatum,ale bede szukac czegos z filtrem na lato,poki co nic takiego nie widze w aptekach,chyba,ze wyprzedaz z zeszlego roku Musteli na plaze z filtrem 50.
    A tak btw jaki filtr powinien byc dla dziecka na lato, niekoniecznie na plaze tylko na zwykly spacer?

Mi na szkole z kolei mówili żeby zaczynać od 1 palca! i skończyć na maksymalnie trzech, właściwie to sobie nie wyobrażam żeby na dzień dobry tam wpakować trzy palce.

czarna panda, gosiunia, shaja88 lubią tę wiadomość

f2w33e3kzy7745ry.png
    Karolinka <3
    l22np07wclwsxogu.png
  • PIGULSKA Autorytet

Wysłany: 26 marca 2015, 13:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czarnapanda ja mam jeden taki jakby pieprzyk na sutku ale ja ogólnie jestem cała w pieprzykach ;)
    Też nie bardzo wiem jak taki masaż wykonać. Najgorsze jest to ze w dzisiejszych czasach tną krocze masowo, bo szybciej i łatwiej... Niby lepiej szyć cieta ranę niż szarpaną ale gdzieś czytałam ze pękają tylko tkanki miękkie i szybko się goją, natomiast przy cięciu tną też mięśnie które juz gorzej się leczą. No i mam mieszane uczucia :/

Beti do pupci mam linomag maść zielona i bepanthen na poważniejsze odparzenia, a do buzki kupiłam linomag z wit.a+e i planuje jeszcze kupić krem z filtrem UV i tu musi być moim zdaniem sf50

czarna panda lubi tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-70850.png
    8p3ovfxm10p58typ.png
  • PIGULSKA Autorytet

Wysłany: 26 marca 2015, 13:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi też się wydaje ze 3 palce na dzień dobry to za dużo :/ a całą dłoń to przy akcji porodowej można wsadzić hehe

Ja mam jedną paczkę pampersów 1 (33szt) i paczkę 2 (990szt)

KotMisia super ze u was spokojnie i nic się nie dzieje :)

gosiunia lubi tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-70850.png
    8p3ovfxm10p58typ.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 marca 2015, 13:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też mam na razie tylko jedną paczkę na początek, później dokupimy.

KotMisia najważniejsze że z Wami wszystko dobrze i skurczy nie ma, do niedzieli szybko zleci.

• Puella Autorytet

Wysłany: 26 marca 2015, 13:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witamy się....w "ciężkim nastroju". Chyba ciśnienie spada, głowa boli, zero energii. Podczytuję Was, ale nie mam weny, żeby pisać.

KotMisia...kciukam za szybkie wyjście ze szpitala. Widzę, że sporo z nas dostała sterydy na płucka. Dobrze, że mamy takie czasy, że mogą te nasze dzieci przygotować do wcześniejszego opuszczenia brzucha.

Jeżeli chodzi o masaż krocza, to ja mam zabroniony. Ale po 36 tyg lekarka sama będzi mi go wykonywała na wizytach żeby szybciej "Małą" zmotywować do wyjścia.

It's a Girl! - Michalinka :-)

3i49df9htr170int.png
  • beti97 Autorytet

Wysłany: 26 marca 2015, 13:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To spokojnie jedną paczkę mogę dokupić. U mnie ja wolę kupić sama bo jak wyślę mamę albo B. to mogę dostać zupełnie co innego, a wątpię żebym po porodzie miała chęci latać po marketach. Właśnie gotuję brokuła i zjem go z jajem sadzonym :)

❤️Córcia2015
    ❤️Córcia2018
    💙Synek2021
    preg.png
  • gosia86 Autorytet

Wysłany: 26 marca 2015, 13:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak wrócę do domu to zrobię fotę
    Kolor mi sie podoba taki naturalny bardzo ale opitolił mi grzywkę więc nici z zapuszczania ale lepiej sie czuje w takiej krótszej wydaje mi się że twarz mam szczuplejszą
    Ja mam opakowanie pampersów 1 42 szt i opakowanie 2 80 szt
    Ostatnio doszłam do wniosku że skoro nie lubię podpasek z biedry czy z Rossmana bo wydają mi sie takie sztuczne i używam always to pewnie z pampersami jest tak samo więc będę dla młodej przynajmniej na początek kupować oryginalne pampersy

KotMisia do niedzieli to i tak długo będą was trzymać

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 marca 2015, 13:49

8p3os65gknud0twt.png
    iv09tgf6v8u0j0rv.png
  • GabiK Autorytet

Wysłany: 26 marca 2015, 13:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jak uslyszalam o rozciaganiu do momentu kiedy poczuje pieczenie to juz mnie odrzucilo. I zastanawiam sie nad tym,ze jesli przez kilka tyg bede sobie rozciagac mala,bo ponoc w momencie kiedy dojdziemy do calej dloni to bedzie 90% glowki dziecka, to jak potem ta rozciagana przez tyle czasu tkanka ma wrocic do poprzedniego ksztaltu. A, a to uczucie pieczenia trzeba wytrzymac przez chwile, puscic i powtorzyc.
    Sa tez jakies specjalne urzadzenia do masazu krocza,ale juz nie pamietam co to bylo.
    Ja czytalam o trzech,bo to ma rozciagac a nie smyrac :-)
    Kotmisia powodzenia,oby corcia siedziala jak nadluzej,pozytywne myslenie czyni cuda :-)

2r8ri09ksg9rle49.png
  • Nejcik Autorytet

Wysłany: 26 marca 2015, 13:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny, od dziś ruszył sklep online H&M, fajne ciuszki dla ciężarnych, zamówiłam dwie koszulki, spodnie dresowe i sukienkę, żeby na święta jakoś wyglądać ;-) Fajne ceny są niektórych rzeczy, warto zobaczyć ;-)

A stacjonarnie jest -25% na kolekcję dziecięcą ;-)
    W przyszłym tygodniu jadę co upolować, bo mamy mało spodenek w rozm. 68 ;-)

GabiK, czarna panda, PIGULSKA lubią tę wiadomość

Antoś! <3
    mhsv4z17gj8u0s1w.png
  • GabiK Autorytet

Wysłany: 26 marca 2015, 13:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Boze drogi, podali,ze drugi pilot airbusa swiadomie doprowadzil do katastrofy. Jezu co sie dzieje na tym swiecie!

2r8ri09ksg9rle49.png
  • Puella Autorytet

Wysłany: 26 marca 2015, 13:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nejcik...dzięki za info. Rzeczywiście można coś dla siebie upolować.

Nejcik lubi tę wiadomość

3i49df9htr170int.png
  • katalina Autorytet

Wysłany: 26 marca 2015, 14:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u mnie wciąż jak nie urok to sraczka.. same stresy z tą moją firmą, a dziwić się potem że skurcze mam bolesne :( znów jednego załapałam na 3 minutki prawie.. no nic, za godzinę idę na SR..

• Puella Autorytet

Wysłany: 26 marca 2015, 14:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katalina....taki los "bizneswoman". Świetnie Cię rozumiem, wciąż trzeba z czymś walczyć.

3i49df9htr170int.png
  • beti97 Autorytet

Wysłany: 26 marca 2015, 14:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tam sobie nic do środka pakować nie będę, bo jeszcze zachęcę dziecię żeby szybciej wylazło a tego nie chcę. Niech siedzi conajmniej do 37 tyg. A w ogóle dzisiaj o 19 50 na tvn style program o wcześniakach.
    No i mam jeszcze infekcję , biorę globulki więc dziadostwa nie będę rozprowadzać.

❤️Córcia2015
    ❤️Córcia2018
    💙Synek2021
    preg.png
  • Puella Autorytet

Wysłany: 26 marca 2015, 14:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie wierzę....mąż się zgodził! :p Namawiałam go na zakup drugiego wózka. Mąż wychodził z założenia, że skoro mamy już wózek, to po co kupować drugi (taaa...męska logika). Na moją logikę....nasz dwulatek jeszcze będzie korzystał ze swojej furki, więc w przypadku jakiegoś wypadu ciężko byłoby upchnąć niemnowlę i dwulatka do gondolki (mąż twierdzi, że da radę :p ).

Ja jestem w gorącej wodzie kapana, więc weszłam na Allegro i kupiłam:

34bafa1f240802f0med.jpg

Ten model jest kompatybilny z naszym wózkiem, więc będzie można do niego przypiać naszą gondolkę/spacerówkę/fotelik.

katalina, beti97, gosia86, czarna panda, Bluberry, maribel, GabiK, PIGULSKA, nojaniewiem, gosiunia, paulinqa, paulinqa, dorota1987 lubią tę wiadomość

3i49df9htr170int.png
  • gosia86 Autorytet

Wysłany: 26 marca 2015, 15:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie wszystko ok szyjka dluga zamknięta Pola nie powinna się nigdzie spieszyć bo na razie wyjście ma zamknięte :)
    Mówię do gin że chciałabym dotrwać do maja a ona na to że jeśli będzie tak jak do tej pory to wszystko wskazuje na poród w terminie :)

Puella fajny kolorek

Bluberry, GabiK, AGA 30, PIGULSKA, paulinqa, MiM, katalina lubią tę wiadomość

8p3os65gknud0twt.png
    iv09tgf6v8u0j0rv.png
‹‹ 1170 1171 1172 1173 1174 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Metody leczenia endometriozy - techniki leczenia, skuteczność, koszty

Endometrioza jest w dalszym ciągu bardzo tajemniczą chorobą. Nic dziwnego, że zarówno diagnostyka, jak i leczenie nie należą do łatwych. Jakie metody stosuje się w zależności od postaci endometriozy? Na czym polegają? Czy są one skuteczne? Jakie czynniki zwiększają szanse na powodzenie leczenia operacyjnego? Czy leczenie endometriozy jest drogie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

5 rzeczy, które wesprą Twoje starania o dziecko!

Rozpoczynacie starania o dziecko. Wykonujesz kolejne testy ciążowe i… nic. Zastanawiasz się, dlaczego to tyle trwa, skoro „wszyscy” wokół informują o tym, że spodziewają się dziecka. Tak naprawdę wiele starań kończy się sukcesem dopiero po pewnym czasie, a niepłodność dotyczy już blisko 15-20% par. Sprawdź, co możesz zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na szczęśliwe poczęcie.

CZYTAJ WIĘCEJ

Objawy ciąży i testy ciążowe – co powinnaś wiedzieć?

Czy to nietypowe zachcianki, czy zmiany nastroju zwiastują nowy etap w Twoim życiu? Poznaj kluczowe objawy ciąży oraz najpopularniejsze testy ciążowe, które rozwieją Twoje wątpliwości i pozwolą odkryć, czy naprawdę zostaniesz mamą. Podajemy ważne informacje! Sprawdź!

CZYTAJ WIĘCEJ