Maj 2015 :)
-
WIADOMOŚĆ
-
Kochane moje żyje, wszystko ok. Tylko mam kroplówkę i ciężko pisać
Dziś na ktg żadnego skurczybykado niedzieli na bank zostanę. CiesZę się ze sterydów bo jeszcze kilka dni i będę spokojna
i jak to mówią. Niech się dzieje wola nieba
gosiunia, beti97, WesołaMama, PIGULSKA, czarna panda, Bluberry, GabiK, gosia86, maribel, AGA 30, dorota1987 lubią tę wiadomość
-
KotMisia fajnie że u Was wszystko dobrze
Oleńka pewnie posiedzi jeszcze w brzuszku.
Mam pytanie do doświadczonych mam. Ile zakupić pampersów 2? Mam karton z biedry ale chciałam ewentualnie dokupić paczkę pampersów oryginalnych na noc. -
Beti - co do pieluszek.
Ja mam Pampersy - dwa małe opakowania Nr 1 (bo w szpitalu muszę mieć swoje)- Jedno opakowanie Premium Care i Jedno zwykłe Pampersy;
Trzy duże opakowania Pampersów Nr 2 (po 72 szt w opakowaniu);
Trójek jeszcze nie magazynuje
KotMisia - cieszę się że wszystko ok;
Bluberry - to w dodatku nie Szef tylko SZEFOWA ale ona nie wie co to Wstyd -
GabiK wrote:Czarna panda ten masaz polega na tym,zeby wkladac do srodka palce i rozciagac skorke do momentu az poczujesz pieczenie i tak powtorzyc ok 10x. Na poczatku wkladac 3 palce i z kazdym dniem zwiekszac ilosc,az bedziesz w stanie wlozyc niemal cala dlon. Mnie to raczej odrzucilo,tym bardziej,ze gwarancji sukcesu nie ma,a sam masaz raczej nie nalezy do przyjemnosci mimo milej nazwy.
Paulinka ja zauwazylam to u siebie juz jakis czas temu,ale mysle,ze to normalne. Barwa brodawek tez sie zmienila z rozowej na raczej brazowa.
A jesli chodzi o krem do buzi to zakupilam Olilatum,ale bede szukac czegos z filtrem na lato,poki co nic takiego nie widze w aptekach,chyba,ze wyprzedaz z zeszlego roku Musteli na plaze z filtrem 50.
A tak btw jaki filtr powinien byc dla dziecka na lato, niekoniecznie na plaze tylko na zwykly spacer?
Mi na szkole z kolei mówili żeby zaczynać od 1 palca! i skończyć na maksymalnie trzech, właściwie to sobie nie wyobrażam żeby na dzień dobry tam wpakować trzy palce.czarna panda, gosiunia, shaja88 lubią tę wiadomość
-
Czarnapanda ja mam jeden taki jakby pieprzyk na sutku ale ja ogólnie jestem cała w pieprzykach
Też nie bardzo wiem jak taki masaż wykonać. Najgorsze jest to ze w dzisiejszych czasach tną krocze masowo, bo szybciej i łatwiej... Niby lepiej szyć cieta ranę niż szarpaną ale gdzieś czytałam ze pękają tylko tkanki miękkie i szybko się goją, natomiast przy cięciu tną też mięśnie które juz gorzej się leczą. No i mam mieszane uczucia
Beti do pupci mam linomag maść zielona i bepanthen na poważniejsze odparzenia, a do buzki kupiłam linomag z wit.a+e i planuje jeszcze kupić krem z filtrem UV i tu musi być moim zdaniem sf50
czarna panda lubi tę wiadomość
-
Mi też się wydaje ze 3 palce na dzień dobry to za dużo
a całą dłoń to przy akcji porodowej można wsadzić hehe
Ja mam jedną paczkę pampersów 1 (33szt) i paczkę 2 (990szt)
KotMisia super ze u was spokojnie i nic się nie dziejegosiunia lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Witamy się....w "ciężkim nastroju". Chyba ciśnienie spada, głowa boli, zero energii. Podczytuję Was, ale nie mam weny, żeby pisać.
KotMisia...kciukam za szybkie wyjście ze szpitala. Widzę, że sporo z nas dostała sterydy na płucka. Dobrze, że mamy takie czasy, że mogą te nasze dzieci przygotować do wcześniejszego opuszczenia brzucha.
Jeżeli chodzi o masaż krocza, to ja mam zabroniony. Ale po 36 tyg lekarka sama będzi mi go wykonywała na wizytach żeby szybciej "Małą" zmotywować do wyjścia.
-
To spokojnie jedną paczkę mogę dokupić. U mnie ja wolę kupić sama bo jak wyślę mamę albo B. to mogę dostać zupełnie co innego, a wątpię żebym po porodzie miała chęci latać po marketach. Właśnie gotuję brokuła i zjem go z jajem sadzonym
-
Jak wrócę do domu to zrobię fotę
Kolor mi sie podoba taki naturalny bardzo ale opitolił mi grzywkę więc nici z zapuszczania ale lepiej sie czuje w takiej krótszej wydaje mi się że twarz mam szczuplejszą
Ja mam opakowanie pampersów 1 42 szt i opakowanie 2 80 szt
Ostatnio doszłam do wniosku że skoro nie lubię podpasek z biedry czy z Rossmana bo wydają mi sie takie sztuczne i używam always to pewnie z pampersami jest tak samo więc będę dla młodej przynajmniej na początek kupować oryginalne pampersy
KotMisia do niedzieli to i tak długo będą was trzymaćWiadomość wyedytowana przez autora: 26 marca 2015, 13:49
-
Ja jak uslyszalam o rozciaganiu do momentu kiedy poczuje pieczenie to juz mnie odrzucilo. I zastanawiam sie nad tym,ze jesli przez kilka tyg bede sobie rozciagac mala,bo ponoc w momencie kiedy dojdziemy do calej dloni to bedzie 90% glowki dziecka, to jak potem ta rozciagana przez tyle czasu tkanka ma wrocic do poprzedniego ksztaltu. A, a to uczucie pieczenia trzeba wytrzymac przez chwile, puscic i powtorzyc.
Sa tez jakies specjalne urzadzenia do masazu krocza,ale juz nie pamietam co to bylo.
Ja czytalam o trzech,bo to ma rozciagac a nie smyrac
Kotmisia powodzenia,oby corcia siedziala jak nadluzej,pozytywne myslenie czyni cuda -
Hej dziewczyny, od dziś ruszył sklep online H&M, fajne ciuszki dla ciężarnych, zamówiłam dwie koszulki, spodnie dresowe i sukienkę, żeby na święta jakoś wyglądać
Fajne ceny są niektórych rzeczy, warto zobaczyć
A stacjonarnie jest -25% na kolekcję dziecięcą
W przyszłym tygodniu jadę co upolować, bo mamy mało spodenek w rozm. 68GabiK, czarna panda, PIGULSKA lubią tę wiadomość
-
Ja tam sobie nic do środka pakować nie będę, bo jeszcze zachęcę dziecię żeby szybciej wylazło a tego nie chcę. Niech siedzi conajmniej do 37 tyg. A w ogóle dzisiaj o 19 50 na tvn style program o wcześniakach.
No i mam jeszcze infekcję , biorę globulki więc dziadostwa nie będę rozprowadzać. -
Nie wierzę....mąż się zgodził! :p Namawiałam go na zakup drugiego wózka. Mąż wychodził z założenia, że skoro mamy już wózek, to po co kupować drugi (taaa...męska logika). Na moją logikę....nasz dwulatek jeszcze będzie korzystał ze swojej furki, więc w przypadku jakiegoś wypadu ciężko byłoby upchnąć niemnowlę i dwulatka do gondolki (mąż twierdzi, że da radę :p ).
Ja jestem w gorącej wodzie kapana, więc weszłam na Allegro i kupiłam:
Ten model jest kompatybilny z naszym wózkiem, więc będzie można do niego przypiać naszą gondolkę/spacerówkę/fotelik.
katalina, beti97, gosia86, czarna panda, Bluberry, maribel, GabiK, PIGULSKA, nojaniewiem, gosiunia, paulinqa, paulinqa, dorota1987 lubią tę wiadomość
-
U mnie wszystko ok szyjka dluga zamknięta Pola nie powinna się nigdzie spieszyć bo na razie wyjście ma zamknięte
Mówię do gin że chciałabym dotrwać do maja a ona na to że jeśli będzie tak jak do tej pory to wszystko wskazuje na poród w terminie
Puella fajny kolorekBluberry, GabiK, AGA 30, PIGULSKA, paulinqa, MiM, katalina lubią tę wiadomość