Maj 2015 :)
-
WIADOMOŚĆ
-
Mnie GBS teź bolał a miałam 2 razy pobierany u gina i na IP. Na IP p dr kazał mi grzecznie leżeć bo ja pupą zaczęłam po całym fotelu się wiercić. Nie wiem czemu ale potrafi mnie badać ten sam lekarz a raz mnie boli a raz nie. W czym tkwi sekret?
Gosiu fryz fajny i można szybko ogarnąć, ja też miałam kiedyś długie, a jak się zaczęły sypać to zmieniłam fryzurę na tzw boba. Z tyłu krótko ścieniowane, przód dłuższy.
Marzy mi się wizyta u fryzjerki ale to milion kilometrów od domu w rozkopanym totalnie mieście. Musiałabym jechać 2 autobusami, później tramwajem i jeszcze z buta a ubikacji po drodze nie magosia86 lubi tę wiadomość
-
Fryzura faktycznie do ogarnięcia jest mega szybka
tylko nie lubię jak mi boki szybko odrastają kiedys mialam taka fazę że chodziłam do fryzjera co 3 tygodnie żeby podgolić same boki
Aaaa dzisiaj kobieta taka kolo 50 ustąpiła mi miejsce w tramwaju i jeszcze przeprosila że nie zauważyła toż to szok
Mam nadzieję że przed porodem jeszcze zdążę ogarnąć fryzurę co by nie iść rodzic jak małpa zarośnięta:)
Na szczęście moje obie ginki są delikatne przy badaniach tylko ten gbs był nie fajnygosiunia lubi tę wiadomość
-
No mnie zawsze męskie ręce badają :p ale jak mnie zaboli to mój gin od razu przeprasza, nawet kiedyś dla mnie zmarnował drugi wiziernik bo ten co wziął mi nie pasował. Ogólnie super człowiek , kiedyś wizyta u gina to był dla mnie mega stres. Teraz jakoś przywykłam. Zwłaszcza w szpitalu jak codziennie ktoś sprawdza co u ciebie " słychać" w środku.
-
A mojej przyjaciółce pobrali 5 jajek z czego 4 zaczęło się dzielić. W sobotę transfeR! kciuki i dobre myśli poprosz.
gosia86, Karolcia88, KotMisia, Puella, maribel, Agusia246, GabiK, Bluberry, gosiunia, Eklerka, dorota1987, czarna panda lubią tę wiadomość
03.02.2014 -
ja mam takie średnie włosy, też bym chętnie ścięła na boba ale mąż mnie nie lubi w takich krótkich.
A my wcinamy na kolacje kaszkę manną z truskawkami-a co!
byłam u internistki z tym moim jęzorem- odesłała mnie do laryngologa. Ale powiedziała, że to na pewno nie grzybicze ani nie afta.
Wizyta dopiero 1 kwietnia. Może nie odgryzę -
Mój też się nie chciał zgodzić żebym ścięła i jak scielam na Boba to się na mnie obraził i były pierwsze i jedyne jak do tej pory ciche dni w naszym związku hahaha
A teraz nie chce żebym zapuściła
Karolcia może płucz sobie jamę ustną dentoseptem lub azulanem?
Co do fryzjera to trochę mi głupio bo klientki z "ulicy" płacą 220 zl za farbowanie i strzyżenie a ja płacę 60 no ale chodzę do brata przyjaciela -
Dziewczyny jak się nazywają spodnie podobne do alladynek? (żeby na dole nie miały tej gumki i żeby krok nie był w kolanach ;p)
doszukałam się w internecie- pumpyWiadomość wyedytowana przez autora: 26 marca 2015, 19:18
-
Ja miałam na ostatniej wizycie pobierany materiał do badania cytologicznego, strasznie bolało. A na kolejnej wizycie mam pobierany GBS. Już się zaczynam bać. Ale trzeba się hartować przez porodem
Gosia, bardzo ładnie Ci w tej fryzurce. Ja najkrócej miałam ścięte włosy do ramion
Puella, zanim kupiliśmy wózek naczytałam się właśnie pozytywnych opinii o Mutsy. Za nowy zestaw (gondola, spacerówka plus dodatki) musielibyśmy zapłacić 3600zł, a my daliśmy 900zł. Wózek jest po jednym dziecku i wygląda jak nowy. Brakuje nam tylko adapterów.gosia86, gosiunia lubią tę wiadomość
-
No, my już w domku. Oczywiście tylko wyszłam, skurcze wróciły, ale może poleżę i przejdą. Zosia waży mniej więcej 2080g, ponoć długa i chuda
Rusza się w końcu jakoś porządnie, a nie jak przez ostatnie trzy dni od niechcenia. Jak mnie przyjęli w poniedziałek to na ktg skurcze wychodziły koło 80/90 i były już w pewnym momencie co 4 minuty
-
Mnie GBS nie bolał ani trochę. Przy dobrych wiatrach mogłabym nie zauważyć, że w ogóle ktoś mi coś robi
Dzisiaj inna dziewczyna cesarką w 32tc urodziła 3100g dziecko O_O
Powiem Wam, że teraz to już w ogóle nie wiem gdzie mam rodzić, bo oba szpitale są fajne i personel super. Chyba wyjdzie w praniu, bo do tego co byłam teraz to straszne korki o niektórych godzinach... -
Ale mamy rozbierzności wagowe u dzieciaczków na usg, ciekawe ile będą ważyć w rzeczywistości
moja córka właśnie sprawdza czy moja miednica jest wytrzymała i co chwila stękam z bólu. A teraz czkawka dla odmiany. Moja koleżanka spodziewała się dziewczynki i właśnie oświadczyła na fb narodziny Olusia. Jestem ciekawa kiedy się dowiedziała że córci ptaszek wyrósł. Mam nadzieję że moja Wikusia pozostanie dziewczynką, w końcu dokładnie ciupuchę widziałam na usg.
-
Gosia wow odważna fryzurka
a grzywka przecież odrośnie
bardzo ładnie
Ja jestem niestety zbyt pyzata na krótką fryzurę
Agusia super ze jesteście z Zośką juz w domuoszczędzaj się
Mnie GBS nic nie bolał, ogólnie moja ginka jest bardzo delikatnaGorzej było w szpitalu badało mnie 3 lekarzy i oni nie byli delikatni, od razu pomyślałam co mnie czeka przy porodzie...no wtedy to na pewno nie będzie łaskotało
gosia86, gosiunia lubią tę wiadomość
-
mnie też GBS nie bolał
a miałyście z obu dziurek pobierany czy tylko z jednej?
Gosiu fajna fryzurka;) ja włosy tylko do slubu miałam długie a teraz to takie do ramion coś na boba;D bo tak najlepiej się czuję
mój Synio dziś tak kopie mnie po szyjce że az mnie boli ;/ a głowe wpycha w żebra;D chyba juz mu ciasnawo?
Beti mojej koleżance mówili ze synus na 100% przy porodzie wyszła córcia;D miała niezły szok jak opowiadała;p okazło sie że miała pępowinę między nogami całą ciąże;p a rodziła teraz w marcu;pgosia86 lubi tę wiadomość