X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Maj 2015 :)
Odpowiedz

Maj 2015 :)

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 marca 2015, 20:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie tez pobranie gps nie bolało.

Gosia fajny fryz i wygodny mi to juz urosły za uszy a tez zapuszczałam do ślubu a później obcięłam na krótko.

Paulina Twój syn jest ułożony główką w górę?

Dostałam w końcu ten antybiotyk otworzyłam aplikatory i nie wiem jak ja to sobie wsadzę tam :\

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 marca 2015, 20:17

gosia86 lubi tę wiadomość

• gosia86 Autorytet

Wysłany: 26 marca 2015, 20:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W swoim życiu tylko raz mialam bardzo bolesne badanie że myślałam że ucieknę z tego fotela było to badanie przed łyżeczkowaniem tak bolało że myślałam że obejdzie się bez zabiegu
    Ja miałam gbs z pochwy tylko

Paulinqa Ty nam tu nie pisz o takich numerach z płcią ;)

Polcia dzisiaj uskutecznia wbijanie swoich girek w moje żebra aż ciężko mi oddychać

8p3os65gknud0twt.png
    iv09tgf6v8u0j0rv.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 marca 2015, 20:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój Jasiek tez lubi znęcać sie nad moimi żebrami zwłaszcza w nocy.

• GabiK Autorytet

Wysłany: 26 marca 2015, 20:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosia super fryzurka i kolorek wyszedl miod malina, bardzo naturalny. Sama mam taka fryzurke i to mega wygoda, 10min i gotowe, i czuje sie zadbana przynajmniej na gorze :-)
    Agusia witaj w domu.
    Puella zarabiasty wozeczek, kolor pierwsza klasa!

gosia86 lubi tę wiadomość

2r8ri09ksg9rle49.png
  • paulinqa Autorytet

Wysłany: 26 marca 2015, 20:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blu ułozony jest miednicowo głowe ma po mojej lewej str pod żebrami a siedzi na pęcherzu;p

Gosia ja sama się przestarszylam jak ona mi zadzwoniła i mówi że ma Amelcie;) bo miał być Antoś;D także nigdy na 100 % nie ma pewności;D

Blu nie zazdroszczę wsadzania tego czegoś;/ ja mam uraz po badaniu szyjki ostatnio choć gin był delikatny.. i powiem szczerze że nie wyobrażam sobie sexu teraz, bo mam dziwne wrazenie opuchnięcia.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 marca 2015, 20:34

Mikołaj ♡
    relgupjypxcecsm1.png

22.04.2014 [*]
  • GabiK Autorytet

Wysłany: 26 marca 2015, 20:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja sie dzisiaj pierwszy raz poplakalam z bezsilnosci. Czuje sie jak uposledzona, ruchy niezgrabne, chodze jak babcia,wygladam jak slon oblepiony cellulitem. Nie mam na nic sily,jak leze to mnie boli albo jeden bok albo drugi. Jak siedze to mnie juz tylek boli. Nawet jak mowie to szybko zaczynam sapac. Mam juz dosc. Z psem na spacer wyjsc nie moge,bo moje bydle wazy ponad 40kg i czasem potrafi mocno szarpnac jak zobaczy ukochana albo innego psa,ktorego kocha lub nie. I szkoda mi go niemilosiernie,bo musi teraz dlugo czekac na powrot meza i spacer,a ja sie boje,ze jak mnie szarpnie to mi pojdzie ten.pecherz owodniowy i po zawodach. No i na widok meza sie poryczalam,bo czuje sie ubezwlasnowolniona.

2r8ri09ksg9rle49.png
  • paulinqa Autorytet

Wysłany: 26 marca 2015, 20:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gabi ja też mam takie dni. sapie dysze jak stara lokomotywa, cięzko mi iśc nawet na zakupy już.. na spacer jak ide to 10 min i muszę usiąśc. nie wspominając o toalecie i siku co 15 min. zaczynają puchnąć mi palce i stopy.. takie uroki ciąży;)

jedyne pocieszenie to że nie jesteś sama z tym ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 marca 2015, 20:40

GabiK, Eklerka lubią tę wiadomość

Mikołaj ♡
    relgupjypxcecsm1.png

22.04.2014 [*]
  • gosia86 Autorytet

Wysłany: 26 marca 2015, 20:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj Gabi biedna teraz każda z nas juz pewnie jak słonica wygląda ;) ale nasze nagrody są już blisko :)
    Karolcia ostatnio pytała ile mamy w brzuszku więc ja mam 112 :D

No a na pocieszenie dodam że jak wracałam dzisiaj z miasta już naszym busikiem podmiejskim to poprosiłam kierowcę żeby wysadził mnie pod domem bo juz nie mialam siły człapać 400 metrów a ten kierowca taki miły że wysadza każdego gdzie kto chce ale skorzystałam z tego pierwszy raz ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 marca 2015, 20:44

Karolcia88, GabiK lubią tę wiadomość

8p3os65gknud0twt.png
    iv09tgf6v8u0j0rv.png
  • Ofelaine Autorytet

Wysłany: 26 marca 2015, 21:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosiu ladna fryzurka, ja tez niedawno mialam fryz podobny do Kozuchowskiej ale teraz wzielo mnie na dluzsze wlosy i zapuszczam. Takze wygladam nie za ciekawie ale musze przeczekac ten najgorszy moment.

Gabik lacze sie w bolu. Mnie ostatnio boli wszystko,lewy bok dretwieje jak dluzej poleze a staram sie spac wlasnie na nim. Rece rowniez dretwieja, skurcze w lydkach. Mala ostatnio bombarduje moj zoladek i bardzo mi ciezko po kazdym posilku. O zebrach juz nie wspomne :)
    chodze jak kaczka,i mam wrazenie, ze teraz brzuch z dnia na dzien jest wiekszy :)

Ale damy rade, jeszcze troche, w sumie same tego chcialysmy :D

gosia86, GabiK lubią tę wiadomość

atdc8iikup31msj2.png
  • PIGULSKA Autorytet

Wysłany: 26 marca 2015, 21:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My mamy w obwodzie 102, tyle co mój mąż ale on ma ciążę spożywczą :P

A dzisiaj pani w banku tak mnie kompletowała ze zgrabny brzuszek i ze ja taka szczupła aż mi się miło zrobiło, bo też czuję się jak słonica ;)

paulinqa, GabiK, Bluberry lubią tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-70850.png
    8p3ovfxm10p58typ.png
  • gosia86 Autorytet

Wysłany: 26 marca 2015, 21:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mi dzisiaj siostra ktora nie widziała mnie od stycznia powiedziala przez telefon że jej znajoma jest taka gruba jak ja
    A skąd moja siostra może wiedzieć jaka gruba jestem?
    Zresztą przyganiał kocioł garnkowi bo ona w ciąży ważyła 100kg a ma chyba z 150 cm
    Ja pewnie dobije do ponad 80 kg no ale mam 165 cm więc trochę różnica jest ;)

8p3os65gknud0twt.png
    iv09tgf6v8u0j0rv.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 marca 2015, 21:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gabik głowa do góry juz nie długo tych naszych ,,męk'' ja ostatnio szlam spacerkiem i zorientowałam sie ze idę jakoś dziwnie z boku ktoś popatrzył by i powiedział ze jakaś pijana.

Gosia miły kierowca takich już mało, a siostra chyba nie pomyślała co mówi.

Paulina na szczęście tylko 7 albo aż 7 dni. Mam nadzieje tylko ze jakoś nie będę sie dziwnie po tym czuć i nie będzie plamień.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 marca 2015, 21:18

GabiK, gosia86 lubią tę wiadomość

• GabiK Autorytet

Wysłany: 26 marca 2015, 21:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pocieszylyscie mnie dziewczyny ... fakt same tego chcialysmy :-) Trzeba mocno zacisnac zeby w tym blogoslawionym stanie ;-) Maz pociesza,ze jeszcze tylko tydzien lub dwa. Ciekawe czy okaze sie prorokiem ;-) Te dwa tyg to niezbedne minimum do donoszenia ciazy. Zawsze jak patrzylam na kobiety w ciazy, to czy wazyly 60kg czy 150 myslalam ze sa piekne i wygladaja pieknie. Jestesmy cholernymi szczesciarami,ze mamy te cuda pod sercem. Koniec narzekania!

Bluberry, beti97, gosia86, PIGULSKA, dorota1987, Rika, gosiunia lubią tę wiadomość

2r8ri09ksg9rle49.png
  • beti97 Autorytet

Wysłany: 26 marca 2015, 21:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez oglądam ten program i z jednej strony było mi smutno, a z drugiej wiem już że ta granica przeżywalności dotyczy garstki dzieci i nie wszystkich. Nie wiem co bym w takiej sytuacji zrobiła . Fakt faktem że u nas kobiety mają lepszy dostęp do lekarzy i szpitali niż w Anglii. Tam pierwsze usg wykonują bardzo późno do tego zły styl życia. U nas jak coś się dzieje to walimy na IP i tam lekarze reagują a z tego co się orientuję to w UK bez skierowania nie przyjmą.
    Ja się tylko martwię że moja Wiki jakoś mi się w dół obsunęla i bardzo boleśnie odczuwa to moja miednica i pęcherz, martwię się o szyjkę, ale do środy na leżąco powinnam dać radę. W końcu to już końcówka.
    Dziewczyny główki do góry , może teraz jesteśmy nieco niezgrabne , ale po porodzie będziemy przy dzieciach zasówać jak małe samochodziki i zapomnimy że jeszcze nie dawno coś było niemożliwe.
    Ja też dzisiaj bardzo zgrabnie wrzuciłam prawie cały blister jodidu za segment i to tak że raczej już nie do odzyskania :/

❤️Córcia2015
    ❤️Córcia2018
    💙Synek2021
    preg.png
  • PIGULSKA Autorytet

Wysłany: 26 marca 2015, 21:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beti ja oglądając ten program dziękowałam Bogu ze juz 23 tydzień daleko za nami :)

Mój synek też mam wrażenie nisko jest i mocno napiera na krocze ale szyjka jeszcze trzyma a ja się oszczędzam :) ale po świętach juz zacznę być bardziej aktywna zobaczymy co się będzie działo ;)

https://www.maluchy.pl/li-70850.png
    8p3ovfxm10p58typ.png
  • Eklerka Autorytet

Wysłany: 26 marca 2015, 21:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, ja dzis mialam lepsza akcje... Zachcialo mi sie kapieli, wlazlam do wanny a potem 5min probowalam sie z niej wygrzebac ;-) to na prawo, to na lewo, zasapalam sie, tylek mi zassalo i z ledwoscia z czolem zlanym potem wstalam :-D mialam ochote wyc... ;-)

I wiecie co, nie bede ubolewac jesli porod zacznie sie chocby i jutro... Plecy nawalaja, tocze sie, po kilku minutach lazenia brzuch twardy jak kamien, a Maly tak kopie, ze mam ochote zrobic sobie cesarke :-P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 marca 2015, 22:11

nojaniewiem, GabiK, beti97, paulinqa lubią tę wiadomość

5fjzaeq.png
    6d4a1fa03ada290f9163e68d0b61b673.png
  • dorota1987 Autorytet

Wysłany: 26 marca 2015, 22:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj biedna Eklerka:( Ja to teraz miałam problem wypełznąć z łóżka przez kilka nocy, bo lewe biodro tak nawala jakbym miała jakiś kolec wbity, a do tego krocze męczy tak, że czy mi popęka czy natną to chyba już mnie nie wzruszy.

Mąż przywiózł wózek i łóżeczko, ale na razie mam to wszystko w kartonach. Druga komoda też skręcona, ale jakoś mało mnie to wszystko cieszy, bo ubezpieczyciel wysłał decyzje, że nie zmienia stanowiska co do naszego odwołania. Mają takie świetne paragrafy, że nie mam pojęcia jak to ugryźć i nie chce mi się denerwować. Dziś jeszcze dopadły mnie bóle brzucha, mogłabym powiedzieć, że skurcze, ale w górnej części. Podejrzewam żołądek i jestem pierwszy dzień bez no-spy, którą brałam wiele tygodni, więc nie panikowałam, tylko się połozyłam i przeszło.

Idę spać i Wam życzę też dobrej nocy.

dqprj44jymj31xvy.png
  • gosia86 Autorytet

Wysłany: 26 marca 2015, 22:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dacie wiarę komary o tej porze roku?
    Nie dał mi dziad zasnąć ale już go ubiłam to teraz dla odmiany jakaś wstrętna mucha się obudziła :(

Eklerka nawet nie próbuję sobie wyobrazić teraz wyłażenia z wanny
    Już ostatnio wpadłam na świetny pomysł mycia głowy u mamy nad wanną jakoś nie wpadłam na to że brzuch będzie mi przeszkadzał żeby się schylić nad wanną

Dorota czekamy na fotki wózka łóżeczka i mebelków no i sesją miałaś się pochwalić ;)

8p3os65gknud0twt.png
    iv09tgf6v8u0j0rv.png
  • GabiK Autorytet

Wysłany: 26 marca 2015, 22:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eklerka przepraszam,ale usmialam.sie wyobrazajac sobie Ciebie. Ja tak mam ze wstawaniem z lozka,staram sie jakos rozbujac i podniesc,nasapie sie i nastekam,czasem plakac mi sie chce. A szczyt chyba byl jak probowalam wysiasc z samochodu meza i w pewnym momencie poczulam jego reke na plecach i wypchnal mnie na zewnatrz. Jezu,pomyslalam, na co mi przyszlo ;-)

2r8ri09ksg9rle49.png
  • Eklerka Autorytet

Wysłany: 26 marca 2015, 22:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    GabiK wrote:
    Eklerka przepraszam,ale usmialam.sie wyobrazajac sobie Ciebie. Ja tak mam ze wstawaniem z lozka,staram sie jakos rozbujac i podniesc,nasapie sie i nastekam,czasem plakac mi sie chce. A szczyt chyba byl jak probowalam wysiasc z samochodu meza i w pewnym momencie poczulam jego reke na plecach i wypchnal mnie na zewnatrz. Jezu,pomyslalam, na co mi przyszlo ;-)
    Nie obrazam sie :-D taka bylam wsciekla, ze zaczelam klac :-D ;-) dobrze, ze maz w pracy i tego nie slyszal ;-)
    Czuje sie jak maly slon...
    W aucie musialam cofnac fotel i teraz z ledwoscia dociskam sprzeglo, no ale lepsze to niz szuranie brzuchem po kierownicy :-D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 marca 2015, 22:51

GabiK, paulinqa lubią tę wiadomość

5fjzaeq.png
    6d4a1fa03ada290f9163e68d0b61b673.png
‹‹ 1173 1174 1175 1176 1177 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

6 porad jak wybrać najlepszego specjalistę od leczenia niepłodności

Wybór najlepszego lekarza specjalisty jest najwyższym priorytetem każdej kobiety, której starania przedłużają się lub dotychczasowe leczenie okazało się nieskuteczne. Szukając kompetentnych godnych zaufania lekarzy, którzy mogą pochwalić się wysoką skutecznością, należy brać pod uwagę również jakość placówki, w której przyjmują.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Mikrobiom intymny a infekcje - wakacyjny niezbędnik

Mikrobiom pochwy to złożony ekosystem mikroorganizmów, który pełni kluczową rolę w utrzymaniu zdrowia intymnego. Jego zaburzenie może prowadzić do różnorodnych dolegliwości, które są szczególnie uciążliwe podczas podróży. W tym artykule przyjrzymy się, jak działa mikrobiom pochwy, jakie czynniki mogą go zaburzyć podczas wakacji, a wreszcie jak skutecznie chronić zdrowie intymne w trakcie podróżowania oraz kiedy warto sięgnąć po sprawdzone wsparcie z apteki.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Badania w ciąży - sprawdź, które warto wykonać

Zastanawiasz się jakie badania czekają cię w ciąży? Czemu służą takie badania i kiedy się je wykonuje? Przeczytaj jakie rodzaje badań i testów czekają przyszłą mamę i dlaczego są one ważne. 

CZYTAJ WIĘCEJ