X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Maj 2015 :)
Odpowiedz

Maj 2015 :)

Oceń ten wątek:
  • gosia86 Autorytet

Wysłany: 26 marca 2015, 11:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To my z Aniołem wcisnęłyśmy po pysznym serniku na zimno :P mniam
    A taka kaszka to mój smak z dzieciństwa i wspomnienie babci :)

nojaniewiem, maribel, Wonderwall, Rika, PIGULSKA lubią tę wiadomość

8p3os65gknud0twt.png
    iv09tgf6v8u0j0rv.png
  • nojaniewiem Autorytet

Wysłany: 26 marca 2015, 11:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aktyde porodowe są bolące :) a przepowiadajacych właśnie nigdy nie miałam :)

km5skrhmrd9hz2o8.png
    atdcj44jp7zawxrm.png
    31.01.2014 - Aniołek 9tc
  • katalina Autorytet

Wysłany: 26 marca 2015, 11:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No nam położna na SR właśnie mówiła, że przpowiadające mogą boleć ale nie muszę ;) Ja miałam właśnie bolesne wczoraj i dziś w nocy, ale może sobie wkręcam że to były przepowiadające :P nie wiem, jeszcze nie dzwoniłam do połoznej ale i tak się dziś z nią widze ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 marca 2015, 12:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moje są bezbolesne, albo przynajmniej mi się tak wydaje bo mam dość wysoki próg bólu

mój smak z dzieciństwa to kaszka manna z kakaem :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 marca 2015, 12:02

• czarna panda Autorytet

Wysłany: 26 marca 2015, 12:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny:)
    Ja pisałam Anioł o kremie do depilacji, używam ale nie do konca czyli na wargi nie nakladam , samą górę bo mam strasznie twardy zarost i maszynka jest mi ciężko. Potem i tak trzeba poprawic maszynka ale te wlosy są duzo słabsze. Uzywam eveline just cos tam różówy ale kup lepiej sobie moze na pierwszy raz zielony dla skory wrazliwej zeby Cie nie uczulił. Chyba nawet w gazetce superpharm widziałam -30% na kremy do depilacji evelene także zobacz sobie.
    Katalina przykro mi z powodu teściowej, mam nadzieje że szybko wróci do zdrowia.
    Kotmisia dobrze ze pojechalas na IP , widzę że teraz musimy bardzo uwazac na siebie, bo zbyt często odwiedzacie te szpitale dziewczyny:P Mam nadzieje że wszystko ok bedzie , mała duża już jest:)
    Wczoraj na szkole rodzenia mowilismy o drugim etapie porodu czyli o min cieciu krocza!!Ja sie boje:( Nie chce zeby mnie tam cieli:( Mowila zeby masować pipeczke olejkami zeby byla elastyczna, nawilżona ale jak to robic? Bawić się nią?:P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 marca 2015, 12:16

dxom6iye3mh7f98x.png
  • czarna panda Autorytet

Wysłany: 26 marca 2015, 12:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wczoraj po kąpieli zauważyłam czarne plamy na brodawkach ale takie wypukłe, dużo mam ich na jednej brodawce, wygladają jak pieprzyki-macie cos takiego? Myslicie ze to normalne?

dxom6iye3mh7f98x.png
  • paulinqa Autorytet

Wysłany: 26 marca 2015, 12:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kotmisia trzymaj się tam;) oby jak najdłużej;)

czarna panda nie mam nic takiego..

a jaki kupujecie krem dla dzidzi?? Linomag czy coś innego???

Mikołaj ♡
    relgupjypxcecsm1.png

22.04.2014 [*]
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 marca 2015, 12:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czarna panda mi się ogólnie skóra na całych piersiach zmieniła, pociemniała około 4 mc się zmieniała.

A nacięciem się nie martw w sumie lepiej żeby nacięli niż ma popękać, a nacięcia nawet nie poczujesz.

Ja kupiłam linomag.

czarna panda, paulinqa lubią tę wiadomość

• GabiK Autorytet

Wysłany: 26 marca 2015, 12:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czarna panda ten masaz polega na tym,zeby wkladac do srodka palce i rozciagac skorke do momentu az poczujesz pieczenie i tak powtorzyc ok 10x. Na poczatku wkladac 3 palce i z kazdym dniem zwiekszac ilosc,az bedziesz w stanie wlozyc niemal cala dlon. Mnie to raczej odrzucilo,tym bardziej,ze gwarancji sukcesu nie ma,a sam masaz raczej nie nalezy do przyjemnosci mimo milej nazwy.
    Paulinka ja zauwazylam to u siebie juz jakis czas temu,ale mysle,ze to normalne. Barwa brodawek tez sie zmienila z rozowej na raczej brazowa.
    A jesli chodzi o krem do buzi to zakupilam Olilatum,ale bede szukac czegos z filtrem na lato,poki co nic takiego nie widze w aptekach,chyba,ze wyprzedaz z zeszlego roku Musteli na plaze z filtrem 50.
    A tak btw jaki filtr powinien byc dla dziecka na lato, niekoniecznie na plaze tylko na zwykly spacer?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 marca 2015, 12:34

czarna panda lubi tę wiadomość

2r8ri09ksg9rle49.png
  • czarna panda Autorytet

Wysłany: 26 marca 2015, 12:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też mam linomag. Blu masz rację, pęknięcie jest gorsze...ale i tak się obawiam tego wszystkiego.
    Mi też sciemniały brodawki, ale nie miałam plam, a teraz mam plamy.
    Gabik nie wiem czy dam radę w ten sposób masowac, ale jesli moze to jakos pomóc:P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 marca 2015, 12:36

dxom6iye3mh7f98x.png
  • paulinqa Autorytet

Wysłany: 26 marca 2015, 12:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzieki bo robie liste co jutro mam dokupić i dorzucić do torby mojej i małego;)

a z tlenkiem cynku czy ten zwykły?? bo ja to zielona jestem;p ten z cynkiem to chyba na odparzenia?

a ja jutro mam wizytę u okulisty na nfz, ciekawe ile tam bedę czekać bo przeciez pewno nikt mnie nie przepuści.... chyba że się wepchnę na chama ?;D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 marca 2015, 12:36

Mikołaj ♡
    relgupjypxcecsm1.png

22.04.2014 [*]
  • WesołaMama Autorytet

Wysłany: 26 marca 2015, 12:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też mam linomag oraz Bephanten. Inne moje pierwsze dziecko uczulały/odparzały te dwa się sprawdziły, ale wiadomo co dziecko to co innego będzie preferować ;)

Sprzątam na raty - dziś umyłam jednen regał ze szkłem, który jest prawie pod sam sufit. Najgorsze było mycie tego szkła, kieliszki, zestawy Ślubne itp ;) A musiałam to zrobić bo po remoncie było w środku kilo kurzu choć regał zamykany... Zrobiłam drugie pranie dziecięce...

Obiadek szybki: łosoś z makaronem z sosem śmieratowo-pomidorow-czosnkowym ;)
    Mąż nie lubi więc dla niego kupiłam dorsza i go zapanieruje, dostanie z ziemniorami i surówką. Zrobiłam tak aby było na dwa dni więc jutro mam luz od gotowania ;)

Jutro z Emilką do stomatologa, tym razem będzie plomba - różowa ;)

A skurcze mam rzadko i lekko bolące, taki mały dyskomfort ale nie żebym się skręcała z bólu.

• gosia86 Autorytet

Wysłany: 26 marca 2015, 12:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulinqa wpychaj sie na chama
    Trzeba pokazać wszystkim tym bucom!

Mi też pociemniały sutki i też mam te czarne plamki
    Masaż krocza chyba tez sobie daruję ale spróbuję masażu sutków ale to dopiero po 36t

Do buźki kupiłam limomag sun i na odparzenia tez linomag ten zielony

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 marca 2015, 12:45

8p3os65gknud0twt.png
    iv09tgf6v8u0j0rv.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 marca 2015, 12:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To normalne im bliżej porodu tym bardziej w nas uaktywniają się różne myśli związane z porodem. Myślę że to normalne że brodawki zmieniają kolor ewentualnie zapytaj położną o to, mi brodawki ściemniały ale plam nie mam plamki ,,piegowate'' zrobiły się na piersiach.
    A masaż też sobie odpuszczam raczej.

Wczoraj byłam w pracy z L4 i moja szefowa powaliła mnie pytaniem czy nie przyjechała bym 18 kwietnia na dzień otwarty poprowadzić zabawy z dziećmi i zrobić te moje ,,cuda'' z balonów. Ja nie wiedziałam czy mam paść ze śmiechu, ja jej mówię że co najwyżej mogę już pępowinę kręcić i na pewno na 5 dni przed przewidywanym tp nie będę się tłukła na 2 godz. a tym bardziej że dzieciaczki w zabawie są nieprzewidywalne nie chce łokciem w brzuch dostać. Moja szefowa czasem nie myśli ;/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 marca 2015, 12:49

gosia86, gosiunia, czarna panda, katalina, dorota1987 lubią tę wiadomość

• gosia86 Autorytet

Wysłany: 26 marca 2015, 12:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blu brawo dla szefowej za fenomenalne pomysły :D

Bluberry lubi tę wiadomość

8p3os65gknud0twt.png
    iv09tgf6v8u0j0rv.png
  • WesołaMama Autorytet

Wysłany: 26 marca 2015, 12:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bluberry - maskara z tą szefową! Z kąt ja to znam... Nie ma jak wycisnąć od pracownika jak najwięcej. Ja jak poszłam z L4 to dała mi wypłatę za te pierwsze 33 dni i mówi że ma papiery do rozliczenia - Odpady medyczne - takie roczne rozliczenie. Choć jestem recepcjonistką a nie księgową to w zeszłym roku musiałam to zrobić i teraz też musiałam to zrobić - tak przy okazji ;) Także strach odwiedzać. Teraz wysłałam L4 pocztą ;) Choć do pracy jadę ponad godzinę ale wolę już nic nie rozliczać ;)

• gosia86 Autorytet

Wysłany: 26 marca 2015, 12:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mają pomysły szefowe

A ja siedzę u fryzjera :) potem wstawię zdjęcie co mi moi magicy wyczarują ;) chyba jakiś nowy kolor mi umieszali ale nie wiem co ;)

PIGULSKA, czarna panda, nojaniewiem, dorota1987 lubią tę wiadomość

8p3os65gknud0twt.png
    iv09tgf6v8u0j0rv.png
  • GabiK Autorytet

Wysłany: 26 marca 2015, 12:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czarna panda powodzenia,moze nie taki diabel straszny ;-)
    Bluberry,a szefowa ma tez problemy ze wzrokiem czy jak? Nie zauwazyla,ze to juz blizej niz dalej ? Dziwna babka.

gosiunia, czarna panda lubią tę wiadomość

2r8ri09ksg9rle49.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 marca 2015, 12:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Problem u niej taki że czasem nie przemyśli,tego co mówi, sama jak choruje to jej miesiąc w pracy nie ma. Eh.

Wesoła to u Ciebie też niezły szef, że mu nie wstyd?
    Na prawdę pracodawcom wydaje się że im wszystko wolno a zwłaszcza prywaciarzom.

Gosia czekamy później na fotkę :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 marca 2015, 12:59

WesołaMama lubi tę wiadomość

• beti97 Autorytet

Wysłany: 26 marca 2015, 13:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja się właśnie położyłam, bo jak stwierdziłam że wszystko przeszło to trzeba iść do sklepu po buty bo w zimówkach noga mi się gotuje. Kupiłam mokasynki za 70 zł i jestem bardzo zadowolona. No i przede wszystkim są wygodne , wsuwane więc dla brzuchatki w sam raz. Weszłam jeszcze do rosmanna dokupić te większe chusteczki do przecierania i waciki bo ja też jednak postawię na mycie pupci wodą, a chusteczki na wyjścia albo doraźnie. No i weszłam do auchan po wędlinę a pani przy kasie zapytała czy mi nie cieżko z tymi zakupami. Na szczęście same lekkie rzeczy, ale to miło z jej strony. Za to wkurzyło mnie grube babsko z wnusią ok 5 lat w wózku sklepowym. Widzi że idę do kasy i już dochodzę to biegiem się przede mną wpycha. Ale akurat się otworzyła inna kasa i ja byłam pierwsza a ona musiała jeszcze stać :) właśnie zajadam się chrupkami kukurydzianymi , taka moja zachcianka :) Czuję Wiki bardzo nisko, chyba pomału zaczyna schodzić, nie lubię jak dotyka pęcherza bo mnie boli, przed chwilą nie wiem co to było, ale to chyba rączka mojej córci wbita w pachwinę?? Bolało ze aż się wydarłam, przyszła mama i pytała co mi jest. Ja na to że chyba własne dziecko mnie bije :p
    Widziałam się dzisiaj w sklepowym lustrze i stwierdziłam , że rzeczywiście tak jak mówią inni wydaje mi się że ręcę i nogi mam szczuplejsze i jakoś mam fajną figurkę w ciąży, ale jak spojrzałam na twarz to się wystraszyłam. Szara , zmęczona, włosy krzyczą o fryzjera. Przyszłam do domu ogarnęłam włosy, zrobiłam maseczkę ale chyba niewiele to dało.
    KotMisia co u Was?

gosia86 lubi tę wiadomość

❤️Córcia2015
    ❤️Córcia2018
    💙Synek2021
    preg.png
‹‹ 1169 1170 1171 1172 1173 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ranking TOP produktów zwiększających szanse na zajście w ciążę

Wybrane produkty, które mogą zwiększyć szanse na zajście w ciążę, skrócić starania o dziecko i szybciej przybliżyć Cię do wymarzonego celu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Stres oksydacyjny w plemnikach jako przyczyna męskiej niepłodności

Wiadomo, że stres może mieć negatywny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Ale co ma wspólnego stres oksydacyjny z plemnikami? Czy może być on przyczyną męskiej niepłodności? Dowiedz się, skąd bierze się stres oksydacyjny oraz jak diagnozuje się jego obecność w męskim nasieniu?

CZYTAJ WIĘCEJ

Super produkty na okres ciąży, czyli 9 produktów szczególnie polecanych dla kobiet w ciąży

Zapoznaj się z produktami, które są wyjątkowo cenne dla rozwijającego się maleństwa i Twojego nadwyrężonego ciążą organizmu. Postaraj się, aby takie produkty jak kasze, żurawina i migdały w okresie ciąży na stałe zagościły w Twoim menu.

CZYTAJ WIĘCEJ