X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Maj 2015 :)
Odpowiedz

Maj 2015 :)

Oceń ten wątek:
  • Nejcik Autorytet

Wysłany: 27 marca 2015, 17:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A to nasz Anteczek :D <3 <3

http://naforum.zapodaj.net/thumbs/9d0bdd613bfa.jpg

PIGULSKA, Bluberry, WesołaMama, gosia86, gosiunia, AGA 30, Wonderwall, beti97, katalina, dorota1987, Anielka, madziorek, paulinqa, MiM, Catyyy lubią tę wiadomość

Antoś! <3
    mhsv4z17gj8u0s1w.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 marca 2015, 17:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katalina a coś tam w marcu było na początku ale grzmotło raz i tyle jej było :)

Nejcik Antoś też całuśny będzie z takimi usteczkami dziewczyny będą mdlały :)

Nejcik, gosiunia lubią tę wiadomość

• PIGULSKA Autorytet

Wysłany: 27 marca 2015, 17:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też na chwilkę zniknęłam z forum a tu takie wiadomości!!

Nana GRATULUJĘ ZDROWEGO I ŚLICZNEGO SYNKA <3
    Ale niespodzianka :) super ze Natan juz jest z Tobą i jest szansa spędzenia świąt w domu :)

To mamy juz dwie mamusie w naszym zacnym gronie :)
    Ale się dzieje

gosiunia lubi tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-70850.png
    8p3ovfxm10p58typ.png
  • PIGULSKA Autorytet

Wysłany: 27 marca 2015, 17:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolcia Nejcik słodkie te wasze Skarby <3

Nejcik, Karolcia88 lubią tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-70850.png
    8p3ovfxm10p58typ.png
  • WesołaMama Autorytet

Wysłany: 27 marca 2015, 17:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj ja w szoku nadal. Wyprasowalam dwa prania i kolejne sie suszy. Dopakowalam torbe do szpitala.
    Musze jeszcze dokupic wanienke, przewijak i myjke i wszystko gotowe.

Teraz do mnie dociera ze w kazdej chwili porod moze nas zaskoczyc....

• Nejcik Autorytet

Wysłany: 27 marca 2015, 17:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, jak pokazaliśmy to zdjęcie moim rodzicom, to od razu były łzy wzruszenia, mówili, że mały to moja kopia z dzieciństwa, nosek i usteczka moje, a ja chodzę dumna jak paw :D i do tego dziurka w brodzie, ale mam i ja i mój mąż, więc to było pewne, że Antek odziedziczy :D Nie mogę się nadziwić, że tak dziecko się upodabnia do rodziców!!! <3

gosiunia, Bluberry, MiM, GabiK lubią tę wiadomość

Antoś! <3
    mhsv4z17gj8u0s1w.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 marca 2015, 17:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja też jestem ciekawa do kogo będzie podobny Jaś :) na usg śmiałam sie do męża że ma pucie jak on ale znów w mojej rodzinie wszystkie chłopaki są podobne do mam a córki do ojców, taka sytuacja :)m

Nejcik, gosia86, gosiunia lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 marca 2015, 17:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ja w kwietniu jeszcze łóżeczko itp. Ale mam już wszystko w koszyku odłożone na allegro więc tylko wypłata będzie to zamówie.
    A 10 kwietnia jeszcze na ślub brata bo się im zachciało po moim ślubie i świadkiem mam być.
    Dobrze że mam jedną sukienkę w która wchodzę bo jest elastyczna. ;)
    no i torbę muszę kupić jeszcze.

gosia86 lubi tę wiadomość

• Wonderwall Ekspertka

Wysłany: 27 marca 2015, 17:25

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 sierpnia 2015, 09:51

• gosia86 Autorytet

Wysłany: 27 marca 2015, 17:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pola chyba będzie podobna do mnie i do mojej siostry bo na ostatnim usg 3d miała takie same pućki jak ja i moja siostra :)

Ewelinke myślę że przydać się mogą te wałeczki ale chyba nie są niezbędne

Bluberry lubi tę wiadomość

8p3os65gknud0twt.png
    iv09tgf6v8u0j0rv.png
  • dorota1987 Autorytet

Wysłany: 27 marca 2015, 17:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dorota1987 wrote:
    Miałam w planach duże prasowanie, ale zamiast tego wyszło małe, bo jakoś się poczułam jak liść na wietrze. Jaś trochę poszalał i wymyślił, ze będzie uciskał tam bardzo z dołu. Uczucie takie jakby miał za moment wyskoczyć. Chyba teraz będzie nam się udzielał Efekt KotMisi, czyli wrażenie porodu w każdym momencie. Zjadłam dwa jabłka i odpoczywam. Zaraz przyjdzie mąż to zrobimy kluski na parze z masełkiem i cukrem a może i z dżemem.

No ja pisałam Efekt Kotmisi, ale Syndrom też spoko..i widać się udziela:)

MiM lubi tę wiadomość

dqprj44jymj31xvy.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 marca 2015, 17:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewelina możesz oddać na koszt sprzedającego ja bym chyba oddała tak jak mówi Gosia nie jest to niezbędne ale zobaczysz zmoże Ci sie przyda.

• nadulek Autorytet

Wysłany: 27 marca 2015, 17:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    OMG nawet na 2 dni nie można Was samych zostawić bo zaczynacie się rozpakowywać!!!

KotMisia z Oleńki duża dziewczynka napewno szybciutko zacznie sama ładnie oddychać

Nana _ sunuś śliczny - jak spojrzałam na fotkę to odrazu przypomniało mi się jaka Nadia była mała (1960g) ale zapewniam ze zanim się nie obejrzysz kawał mężczyzny z niego będzie

Życzymy dużo zdróweczka dzieciaczkom a rodzicom wiele szczęścia

20.09.2013[*] 24.12.2013 [*] 09.02.2017[*]
    11.05.2018 Hubert 23 tc [*]
    Nieprawidłowy kariotyp
    Niedoczynność tarczycy, Hashimoto
    hchyrjjgepvdd2o1.png
    Nadia <3 Mia <3
  • gosia86 Autorytet

Wysłany: 27 marca 2015, 17:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a byłam dzisiaj u endo i pomimo tsh 0,2 pozostaję na dawce euthyrox 100 do porodu a po porodzie mam przejść na dawkę z przed ciązy czyli 75
    ale przed porodem pod koniec kwietnia mam powtórzyć badania i jeśli ft4 będzie za niskie to wtedy podejść pokazać wyniki
    a standardowa kontrola na początku lipca (udało mi się zarejestrować na 22.07) no i z Polinką też mam się zgłosić do endokrynologa jak będzie miała dwa miesiace (niestety moja dr nie przyjmuje dzieci a ta dziecięca w luxmedzie nie koniecznie mi się podoba bo sama kiedyś do niej chodziłam i taka rozlazła ćma z niej)

8p3os65gknud0twt.png
    iv09tgf6v8u0j0rv.png
  • Kosogłos83 Przyjaciółka

Wysłany: 27 marca 2015, 18:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nana, Tobie też gratulacje i trzymam kciuki byś na Święta miała go w domu! Prześliczny jest!

• Anielka Autorytet

Wysłany: 27 marca 2015, 18:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    OMG, nie było mnie tylko 4 godziny, a tu się tyle podziało!

Nana, gratuluję ślicznego synka! Bardzo się cieszę, że macie się dobrze :).

Dziewczyny, plis, nie rozpakowujcie się już, bo zostanę sama do maja :(.

Wróciłam właśnie od koleżanki z pracy, która urodziła w grudniu. Dostałam masę ubranek, z czego bardzo się cieszę, bo oczywiście moja wyprawka prawie cała skompletowana z wyjątkiem ... ubranek. A córeczka mojej koleżanki już spora, ma 68 cm, a tak i tak bałam się jej wziąć na ręce, żeby jej krzywdy nie zrobić (wydawała mi się taką kruszynką). Jak ja się tym moim Filipkiem zajmę hmmm :/.

o148i09k1ixi8pfq.png
  • madziorek Autorytet

Wysłany: 27 marca 2015, 18:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nana gratulacje, śliczny synek :)

Melduję się i jestem w szoku. Ostatnio się zamartwiałam, że młody jest za mały a dziś mi lekarz mówi, że duże dziecko <szok> ;) waży 2330 (+-340g) i mówił, że do porodu ok 3700 powinno być. Jesteśmy aż 2 tyg do przodu wg dzisiejszego usg. Wszystko ok, przepływy prawidłowe młody ma się dobrze. Zasłonił się rączką, więc zdjęcie nie wyszło :P standard nawet jak go lekarz pukał i stukał to nie przełożył tej łapeczki. I będzie miał włosy jak się urodzi :D
    I oczywiście leży nadal miednicowo, to coś co mi sie wybrzusza po prawej to jego łebek. No i lekarz mi życzył szybkiej i bez komplikacji cesarki ;) zobaczymy co powie moja prowadząca.

dorota1987, katalina, Anielka, Karolcia88, gosiunia, AGA 30, gosia86, PIGULSKA, Bluberry, beti97, paulinqa, WesołaMama, czarna panda, GabiK lubią tę wiadomość

201505111762.png
  • madziorek Autorytet

Wysłany: 27 marca 2015, 18:32

Cytuj  /     /  Zgłoś

http://zapodaj.net/13a0bd7ba4d17.jpg.html

fotka z filmiku więc jakoś słabiutka

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 marca 2015, 18:45

katalina lubi tę wiadomość

201505111762.png
  • Karolcia88 Autorytet

Wysłany: 27 marca 2015, 18:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ktoras pytala o ketony w moczu- mialas za dluga przerwe w jedzeniu/piciu.
    Mi srednio w co drugim badaniu wychodza wiec jak masz tylko 5 to nie ma sie czym martwic :)

gosiunia lubi tę wiadomość

Juleczka 04.05.2015 <3
    relg9vvjqldrmcme.png
    mama Aniołka 30.05.2014
    Raduś Aniołek 08.07.2016
  • nojaniewiem Autorytet

Wysłany: 27 marca 2015, 18:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez po wizycie, wszystko ok, mała ma 2,600 kg. Szyjka taka jak ostatnio, krotka, ale wiecej sie nie skraca, wiec jednak jeszcze nie rodze :D . A i 14 kg na plusie :P

madziorek, gosia86, PIGULSKA, Karolcia88, maribel, AGA 30, gosiunia, nadulek, Bluberry, WesołaMama, katalina, czarna panda, Agusia246, GabiK, Catyyy, MiM lubią tę wiadomość

km5skrhmrd9hz2o8.png
    atdcj44jp7zawxrm.png
    31.01.2014 - Aniołek 9tc
‹‹ 1186 1187 1188 1189 1190 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak rozszerzać dietę dziecka? Poradnik krok po kroku

Kiedy zacząć rozszerzanie diety dziecka? Eksperci zalecają start około 6. miesiąca życia, kiedy niemowlę jest gotowe na odkrywanie nowych smaków, a mleko matki pozostaje kluczowym elementem jadłospisu. Jak rozpoznać gotowość malucha i które metody wprowadzania pokarmów wybrać? Dowiedz się, jak stopniowo uzupełniać dietę dziecka, unikając potencjalnych zagrożeń i wspierając zdrowy rozwój poprzez bezpieczne i zróżnicowane posiłki!

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak interpretować wynik testu ciążowego i co robić dalej?

Testy ciążowe są jednymi z najczęściej stosowanych narzędzi diagnostycznych w warunkach domowych. Choć ich obsługa wydaje się prosta, interpretacja wyniku może wzbudzać wiele pytań - zwłaszcza gdy rezultat jest niejednoznaczny, pojawia się wcześniej niż zaleca producent lub gdy towarzyszą mu objawy wymagające szerszej oceny medycznej. Zrozumienie działania testów wykrywających gonadotropinę kosmówkową (hCG), a także świadomość ograniczeń tych metod pozwala trafniej ocenić sytuację i podjąć odpowiednie kroki.

CZYTAJ WIĘCEJ

Zrozumieć swoje ciało w każdym momencie cyklu menstruacyjnego. Poznaj nieoczywiste objawy przed okresem!

Większość kobiet doświadcza różnego rodzaju objawów fizycznych i emocjonalnych podczas ostatniej fazy cyklu menstruacyjnego. Warto wiedzieć, że nie tylko nietypowe bóle głowy, uczucie zmęczenia czy wzmożona podatność na infekcje mogą mieć związek z zespołem napięcia przedmiesiączkowego.

CZYTAJ WIĘCEJ