X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Maj 2015 :)
Odpowiedz

Maj 2015 :)

Oceń ten wątek:
  • Nejcik Autorytet

Wysłany: 27 marca 2015, 17:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A to nasz Anteczek :D <3 <3

http://naforum.zapodaj.net/thumbs/9d0bdd613bfa.jpg

PIGULSKA, Bluberry, WesołaMama, gosia86, gosiunia, AGA 30, Wonderwall, beti97, katalina, dorota1987, Anielka, madziorek, paulinqa, MiM, Catyyy lubią tę wiadomość

Antoś! <3
    mhsv4z17gj8u0s1w.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 marca 2015, 17:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katalina a coś tam w marcu było na początku ale grzmotło raz i tyle jej było :)

Nejcik Antoś też całuśny będzie z takimi usteczkami dziewczyny będą mdlały :)

Nejcik, gosiunia lubią tę wiadomość

• PIGULSKA Autorytet

Wysłany: 27 marca 2015, 17:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też na chwilkę zniknęłam z forum a tu takie wiadomości!!

Nana GRATULUJĘ ZDROWEGO I ŚLICZNEGO SYNKA <3
    Ale niespodzianka :) super ze Natan juz jest z Tobą i jest szansa spędzenia świąt w domu :)

To mamy juz dwie mamusie w naszym zacnym gronie :)
    Ale się dzieje

gosiunia lubi tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-70850.png
    8p3ovfxm10p58typ.png
  • PIGULSKA Autorytet

Wysłany: 27 marca 2015, 17:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolcia Nejcik słodkie te wasze Skarby <3

Nejcik, Karolcia88 lubią tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-70850.png
    8p3ovfxm10p58typ.png
  • WesołaMama Autorytet

Wysłany: 27 marca 2015, 17:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj ja w szoku nadal. Wyprasowalam dwa prania i kolejne sie suszy. Dopakowalam torbe do szpitala.
    Musze jeszcze dokupic wanienke, przewijak i myjke i wszystko gotowe.

Teraz do mnie dociera ze w kazdej chwili porod moze nas zaskoczyc....

• Nejcik Autorytet

Wysłany: 27 marca 2015, 17:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, jak pokazaliśmy to zdjęcie moim rodzicom, to od razu były łzy wzruszenia, mówili, że mały to moja kopia z dzieciństwa, nosek i usteczka moje, a ja chodzę dumna jak paw :D i do tego dziurka w brodzie, ale mam i ja i mój mąż, więc to było pewne, że Antek odziedziczy :D Nie mogę się nadziwić, że tak dziecko się upodabnia do rodziców!!! <3

gosiunia, Bluberry, MiM, GabiK lubią tę wiadomość

Antoś! <3
    mhsv4z17gj8u0s1w.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 marca 2015, 17:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja też jestem ciekawa do kogo będzie podobny Jaś :) na usg śmiałam sie do męża że ma pucie jak on ale znów w mojej rodzinie wszystkie chłopaki są podobne do mam a córki do ojców, taka sytuacja :)m

Nejcik, gosia86, gosiunia lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 marca 2015, 17:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ja w kwietniu jeszcze łóżeczko itp. Ale mam już wszystko w koszyku odłożone na allegro więc tylko wypłata będzie to zamówie.
    A 10 kwietnia jeszcze na ślub brata bo się im zachciało po moim ślubie i świadkiem mam być.
    Dobrze że mam jedną sukienkę w która wchodzę bo jest elastyczna. ;)
    no i torbę muszę kupić jeszcze.

gosia86 lubi tę wiadomość

• Wonderwall Ekspertka

Wysłany: 27 marca 2015, 17:25

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 sierpnia 2015, 09:51

• gosia86 Autorytet

Wysłany: 27 marca 2015, 17:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pola chyba będzie podobna do mnie i do mojej siostry bo na ostatnim usg 3d miała takie same pućki jak ja i moja siostra :)

Ewelinke myślę że przydać się mogą te wałeczki ale chyba nie są niezbędne

Bluberry lubi tę wiadomość

8p3os65gknud0twt.png
    iv09tgf6v8u0j0rv.png
  • dorota1987 Autorytet

Wysłany: 27 marca 2015, 17:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dorota1987 wrote:
    Miałam w planach duże prasowanie, ale zamiast tego wyszło małe, bo jakoś się poczułam jak liść na wietrze. Jaś trochę poszalał i wymyślił, ze będzie uciskał tam bardzo z dołu. Uczucie takie jakby miał za moment wyskoczyć. Chyba teraz będzie nam się udzielał Efekt KotMisi, czyli wrażenie porodu w każdym momencie. Zjadłam dwa jabłka i odpoczywam. Zaraz przyjdzie mąż to zrobimy kluski na parze z masełkiem i cukrem a może i z dżemem.

No ja pisałam Efekt Kotmisi, ale Syndrom też spoko..i widać się udziela:)

MiM lubi tę wiadomość

dqprj44jymj31xvy.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 marca 2015, 17:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewelina możesz oddać na koszt sprzedającego ja bym chyba oddała tak jak mówi Gosia nie jest to niezbędne ale zobaczysz zmoże Ci sie przyda.

• nadulek Autorytet

Wysłany: 27 marca 2015, 17:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    OMG nawet na 2 dni nie można Was samych zostawić bo zaczynacie się rozpakowywać!!!

KotMisia z Oleńki duża dziewczynka napewno szybciutko zacznie sama ładnie oddychać

Nana _ sunuś śliczny - jak spojrzałam na fotkę to odrazu przypomniało mi się jaka Nadia była mała (1960g) ale zapewniam ze zanim się nie obejrzysz kawał mężczyzny z niego będzie

Życzymy dużo zdróweczka dzieciaczkom a rodzicom wiele szczęścia

20.09.2013[*] 24.12.2013 [*] 09.02.2017[*]
    11.05.2018 Hubert 23 tc [*]
    Nieprawidłowy kariotyp
    Niedoczynność tarczycy, Hashimoto
    hchyrjjgepvdd2o1.png
    Nadia <3 Mia <3
  • gosia86 Autorytet

Wysłany: 27 marca 2015, 17:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a byłam dzisiaj u endo i pomimo tsh 0,2 pozostaję na dawce euthyrox 100 do porodu a po porodzie mam przejść na dawkę z przed ciązy czyli 75
    ale przed porodem pod koniec kwietnia mam powtórzyć badania i jeśli ft4 będzie za niskie to wtedy podejść pokazać wyniki
    a standardowa kontrola na początku lipca (udało mi się zarejestrować na 22.07) no i z Polinką też mam się zgłosić do endokrynologa jak będzie miała dwa miesiace (niestety moja dr nie przyjmuje dzieci a ta dziecięca w luxmedzie nie koniecznie mi się podoba bo sama kiedyś do niej chodziłam i taka rozlazła ćma z niej)

8p3os65gknud0twt.png
    iv09tgf6v8u0j0rv.png
  • Kosogłos83 Przyjaciółka

Wysłany: 27 marca 2015, 18:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nana, Tobie też gratulacje i trzymam kciuki byś na Święta miała go w domu! Prześliczny jest!

• Anielka Autorytet

Wysłany: 27 marca 2015, 18:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    OMG, nie było mnie tylko 4 godziny, a tu się tyle podziało!

Nana, gratuluję ślicznego synka! Bardzo się cieszę, że macie się dobrze :).

Dziewczyny, plis, nie rozpakowujcie się już, bo zostanę sama do maja :(.

Wróciłam właśnie od koleżanki z pracy, która urodziła w grudniu. Dostałam masę ubranek, z czego bardzo się cieszę, bo oczywiście moja wyprawka prawie cała skompletowana z wyjątkiem ... ubranek. A córeczka mojej koleżanki już spora, ma 68 cm, a tak i tak bałam się jej wziąć na ręce, żeby jej krzywdy nie zrobić (wydawała mi się taką kruszynką). Jak ja się tym moim Filipkiem zajmę hmmm :/.

o148i09k1ixi8pfq.png
  • madziorek Autorytet

Wysłany: 27 marca 2015, 18:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nana gratulacje, śliczny synek :)

Melduję się i jestem w szoku. Ostatnio się zamartwiałam, że młody jest za mały a dziś mi lekarz mówi, że duże dziecko <szok> ;) waży 2330 (+-340g) i mówił, że do porodu ok 3700 powinno być. Jesteśmy aż 2 tyg do przodu wg dzisiejszego usg. Wszystko ok, przepływy prawidłowe młody ma się dobrze. Zasłonił się rączką, więc zdjęcie nie wyszło :P standard nawet jak go lekarz pukał i stukał to nie przełożył tej łapeczki. I będzie miał włosy jak się urodzi :D
    I oczywiście leży nadal miednicowo, to coś co mi sie wybrzusza po prawej to jego łebek. No i lekarz mi życzył szybkiej i bez komplikacji cesarki ;) zobaczymy co powie moja prowadząca.

dorota1987, katalina, Anielka, Karolcia88, gosiunia, AGA 30, gosia86, PIGULSKA, Bluberry, beti97, paulinqa, WesołaMama, czarna panda, GabiK lubią tę wiadomość

201505111762.png
  • madziorek Autorytet

Wysłany: 27 marca 2015, 18:32

Cytuj  /     /  Zgłoś

http://zapodaj.net/13a0bd7ba4d17.jpg.html

fotka z filmiku więc jakoś słabiutka

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 marca 2015, 18:45

katalina lubi tę wiadomość

201505111762.png
  • Karolcia88 Autorytet

Wysłany: 27 marca 2015, 18:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ktoras pytala o ketony w moczu- mialas za dluga przerwe w jedzeniu/piciu.
    Mi srednio w co drugim badaniu wychodza wiec jak masz tylko 5 to nie ma sie czym martwic :)

gosiunia lubi tę wiadomość

Juleczka 04.05.2015 <3
    relg9vvjqldrmcme.png
    mama Aniołka 30.05.2014
    Raduś Aniołek 08.07.2016
  • nojaniewiem Autorytet

Wysłany: 27 marca 2015, 18:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez po wizycie, wszystko ok, mała ma 2,600 kg. Szyjka taka jak ostatnio, krotka, ale wiecej sie nie skraca, wiec jednak jeszcze nie rodze :D . A i 14 kg na plusie :P

madziorek, gosia86, PIGULSKA, Karolcia88, maribel, AGA 30, gosiunia, nadulek, Bluberry, WesołaMama, katalina, czarna panda, Agusia246, GabiK, Catyyy, MiM lubią tę wiadomość

km5skrhmrd9hz2o8.png
    atdcj44jp7zawxrm.png
    31.01.2014 - Aniołek 9tc
‹‹ 1186 1187 1188 1189 1190 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Dieta w ciąży - 10 najważniejszych zasad dla ciężarnej

O zdrowym odżywaniu i diecie w ciąży zostało napisane i powiedziane wiele. Zbyt duża ilość informacji potrafi przytłoczyć każdego. Przestrzeganie wszystkich tych zasad wydaje się wręcz niemożliwe. Jak zatem odróżnić rzeczy ważne od tych mniej istotnych? Zapytaliśmy znaną dietetyczkę Sylwię Leszczyńską co jest naprawdę ważne w diecie kobiet w ciąży. Przeczytaj co robić, aby zapewnić zdrowie sobie i swojemu dziecku! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak pielęgnować skórę podczas ciąży?

W czasie ciąży skóra wymaga specjalnego traktowania - wystarczy poświęcić kilka minut dziennie, aby zadbać o jej dobrą kondycję i sprawić, by była bardziej elastyczna. Może to być bardzo pomocne w zminimalizowaniu ryzyka powstania rozstępów. Sprawdź, jak pielęgnować skórę podczas ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak radzić sobie z trudnymi pytaniami, gdy cierpisz na niepłodność i masz problemy z zajściem w ciążę?

Tylko osoby, które doświadczyły przedłużających się starań o dziecko, wiedzą jak trudne mogą być pytania ze strony innych... "A Wy kiedy będziecie mieli dziecko?" jest jednym z najczęstszych. Jak odpowiadać na trudne pytania? Jak radzić sobie z emocjami podczas przedłużających się starań o dziecko? I dlaczego problemy z płodnością są tak trudnym emocjonalnie doświadczeniem? Przeczytaj artykuł doświadczonego psychologa - Justyny Kuczmierowskiej, która na codzień pracuje z parami borykającymi się z niepłodnością! 

CZYTAJ WIĘCEJ