Maj 2015 :)
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
GabiK wrote:A z ta kapiela i kosmetykami to i tak jest tak,ze wlewa sie nakretke do wody,a nie smaruje tym dziecko. I w sumie rzeczy to one dzialaja jak zmiekczacz do wody. Rownie dobrze mozna wlac odrobine oliwki i efekt bedzie ten sam.
Ja tak sobie siedze i leciutko plamie na brazowo, ale jutro wizyta,wiec poobserwuje czy bedzie tego wiecej czy to tylko efekt skracajacej sie szyjki. Torby spakowane to moge prosto z wizyty leciec na oddzial
No Gabik to jest oaza spokojuGabiK lubi tę wiadomość
-
Hej ciocie zaczęła się 3 doba życia naszej małej Mi
a ja walczę o pokarm.co 2 godziny siedzę z laktatorem przez godzinę i 2 raz z rzędu udało mi się ściągnąć 8 ml po tak beznadziejnej dobie gdzie max było 1-2 ml to sukces.
Narazie nie wiem kiedy nas wypuszczą na wolność nasza Mi spędzi tu pewnie coś ok 2 tygodni przynajmniej jak na razie tak prognozują.
Nie umiem wam powiedzieć jak KotMisia jak z wagą po porodzie ale jak tylko wrócę do domku dam znać.
Po rozmowie z moim lekarzem wiem że ktoś nad nami czuwa - bo cc zrobili w ostatniej chwili.
Odpoczywajcie majowe cioteczki po porodzie będziecie potrzebowały dużo sił.
Aha no i dziś hormony szaleją i co chwilę bez powodu płacz.
Jak tylko wrócę do domu wstawię fotki naszej małej Mi trzymajcie kciuki za naszą kruszynkęWonderwall, Eklerka, madziorek, PIGULSKA, katalina, beti97, Bluberry, Catyyy, WesołaMama, marlencia, gosiunia, slash lubią tę wiadomość
-
KotMisia Nadulek walczcie o każdą kropelkę mleczka dla swoich księżniczek:*
Shajna Alma dajcie znać co u Was :*
Pisałam wczoraj że piersi zrobiły mi się jak kamienie dosłownie ból tako jak w pierwszym trymestrze lub może i gorszy, nie wiem czy zgłaszać to na wizycie
A wiatrzycho wieje okropnie aż się boję co się dzieje bo mąż mi pisał że spadły już dwie dachówki z dachu u nas
Apeluję o rozsadekdo naszych bobasków siedźcie jeszcze w brzuszkach :*
Wczoraj chciałam z mężem obejrzeć porodówkę ale jak pojechaliśmy to akurat był poród i nas nie wpuścili ale będziemy próbować jeszcze dzisiaj może uda się zobaczyć
I położne wieczorem mówiły że w takie wietrzne dni/noce zawsze rodzi się dużo dzieci i szykowały się na pracowitą noc -
Witamy sie srodowo.
Blu ja mam wlasnie na drugie Monika bo tato na szybkiego w Urzedzie musial wybrac i z racji, tego, ze w dzien narodzin mojich sa imieniny Moniki takie tez otrzymalam drugie imie
Nadulek i Kotmisia kciukamy za obfita laktacje. Nabierajcie sil dla waszych maluszkow. Jeszcze troszke i bedziecie w domkach z krolewnami.
Jak zwykle obudzilam sie z bolem @ ale juz po malu puszcza.
Moze jeszcze sie zdrzemne.Bluberry lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Nadulek trzymamy kciuki za Was obie dziewczynki. Laktacja ruszy,nie ma innego wyjscia.
Gosia powiedz o tym odczuciu na wizycie. Jak mi sie tak dzialo to lekarz powiedzial,ze to wyrzut progesteronu,ale to bylo wczesniej,a w III trymestrz to moze juz przygotowuja sie do produkcji?
U nas 28 dni do porodu, mam nadzieje,ze apel dotarl do Kubusia,bo plamienie okazalo sie nikle i jednorazoweWiadomość wyedytowana przez autora: 1 kwietnia 2015, 06:16
gosiunia lubi tę wiadomość
-
Wy tez juz nie spicie?
Dziewczyny, walczcie o kazda kropelke mlekadostalyscie moze jakies zalecenia co powinnyscie jesc a czego unikac karmiac piersia?
Do mnie leci laktator. Zdecydowalam sie na Medela Mini Electric. Kupilam uzywany, ale z dwoma zapasowymi lejkami, nowa butelka, membranka i czyms tam jeszcze, w dodatku na gwarancji do wrzesnia 2016jesli mnie sie nie przyda, to sprzedam
U mnie 33 dni, ale ja wiaze nadzieje z tym, ze tych dni bedzie 14nie pogniewam sie jesli przyjdzie mi zostac Kwietniowka
Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 kwietnia 2015, 06:42
olka24, GabiK, Nejcik lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyspac się nie da od rana na forum siedzimy eklerka Ja też bym się nie obraziła jak byłby to 22 kwietnia u mnie
a byłam wczoraj u lekarza sprawdzić te moje skurcze które miały być skurczami jelit ale wszystko ok to podobno jednak przepowiadające ale szyjka zamknięta uff...bobasko nasz się pokazał więc Wam się pochwale z rana:)
[/URL]
GabiK, madziorek, katalina, gosia86, PIGULSKA, beti97, Catyyy, WesołaMama, jagoodka, AGA 30, Anioł, Magic, dorota1987, slash, czarna panda lubią tę wiadomość
-
Witamy się prima aprilisowo
Myślałam jaki by tu kawał mężowi zrobić ale powiadomienie go ze juz rodzę to chyba nie najlepszy pomysł
Jeszcze by biedne chłopisko jakąś kolizje drogową spowodował...
My zaczynamy dzisiaj 37 tydzień!!!
Do porodu 29 dniciekawe czy dotrzymamy
olka24, madziorek, GabiK, Bluberry, gosiunia, dorota1987, nadulek lubią tę wiadomość
-
Nadulek dalej trzymam mocno kciuki za Mię o szybki wypis do domu i za Ciebie i Twoją laktację
Dobrze że opatrzność nad wami czuwa, teraz będzie tylko lepiej
Życzę Wam dziewczynki dużo siły i wytrwałościnadulek lubi tę wiadomość
-
Hej Dziewuszki. Wczoraj padlam o 21 i spalam do 6.30- gdyby nie to ze mam wizyte u endokrynologa to pewnie bym jeszcze dosypiala
Gosia ja jak mam takie twarde, bolace piersi to zawsze troche siary poleci. -
Hej witamy się z Wiki u progu 36 tyg
Ja proszę szczególnie dzisiaj o kciuki za Malutką bo idziemy robić dokładne usg przewodu pokarmowego pod kątem artrezji dwunastnicy
marzę żeby wszystko było dobrze i zamiast transportować dziecko do innego szpitala na operację , wolałabym ją zabrać do domku. Każda z nas marzy o zdrowiu dla swoich dzieci. Ja dzisiaj będę siedzieć jak na szpilkach. Noc do kitu bo przez wichurę spać nie mogłam. No a o 18 20 wizyta u mojeg gina , ciekawe co mi dziś powie.
Trzymam za wszystkie Mamusie kciuki , oby dzieciaczki siedziały jak najdłuźeja rozpakowanym życzę rozkręcenia laktacji i jak najszybszych powrotów z dzieciaczkami do domów
GabiK, Bluberry, PIGULSKA, MiM, Magic, gosiunia, dorota1987, czarna panda, nadulek lubią tę wiadomość
-
Boże niech przez jakiś czas nie rodzą się dzieci bo chca mnie wypisać
A co do mleka to dziś po nocy 45 ml ! Tylko Ola znów je przez sondę
A ze mną po cc jest ok. Już od 2 dni nic przeciwbolowego.
O niczym tak nie marzę jak o zdrowiu Oli, mnie może zostać taki brzuch nrzydka blizną byle Oleńka była zdrowa...