WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Czasami życie pisze różne scenariusze.
Sprawdź jak zabezpieczyć płodność - swoją i partnera!
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Maj 2015 :)
Odpowiedz

Maj 2015 :)

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 marca 2015, 23:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gabi to trzymamy sie obie :) mi też jeszcze sie nie spieszy.

KotMisia odpoczywaj.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 marca 2015, 23:19

GabiK, gosiunia lubią tę wiadomość

• PIGULSKA Autorytet

Wysłany: 31 marca 2015, 23:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KotMisia oczywiście kciukamy <3

Odpocznij kochana opowiesz wszystko w swoim czasie :) my się stąd nie ruszamy i póki co żadnej nie spieszno do rozpakowania ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 marca 2015, 23:22

https://www.maluchy.pl/li-70850.png
    8p3ovfxm10p58typ.png
  • aktyde85 Autorytet

Wysłany: 31 marca 2015, 23:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    GabiK wrote:
    A z ta kapiela i kosmetykami to i tak jest tak,ze wlewa sie nakretke do wody,a nie smaruje tym dziecko. I w sumie rzeczy to one dzialaja jak zmiekczacz do wody. Rownie dobrze mozna wlac odrobine oliwki i efekt bedzie ten sam.
    Ja tak sobie siedze i leciutko plamie na brazowo, ale jutro wizyta,wiec poobserwuje czy bedzie tego wiecej czy to tylko efekt skracajacej sie szyjki. Torby spakowane to moge prosto z wizyty leciec na oddzial ;-)

No Gabik to jest oaza spokoju :)

GabiK lubi tę wiadomość

f2w33e3kzy7745ry.png
    Karolinka <3
    l22np07wclwsxogu.png
  • nadulek Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2015, 00:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej ciocie zaczęła się 3 doba życia naszej małej Mi :-) a ja walczę o pokarm.co 2 godziny siedzę z laktatorem przez godzinę i 2 raz z rzędu udało mi się ściągnąć 8 ml po tak beznadziejnej dobie gdzie max było 1-2 ml to sukces.
    Narazie nie wiem kiedy nas wypuszczą na wolność nasza Mi spędzi tu pewnie coś ok 2 tygodni przynajmniej jak na razie tak prognozują.
    Nie umiem wam powiedzieć jak KotMisia jak z wagą po porodzie ale jak tylko wrócę do domku dam znać.
    Po rozmowie z moim lekarzem wiem że ktoś nad nami czuwa - bo cc zrobili w ostatniej chwili.
    Odpoczywajcie majowe cioteczki po porodzie będziecie potrzebowały dużo sił.
    Aha no i dziś hormony szaleją i co chwilę bez powodu płacz.
    Jak tylko wrócę do domu wstawię fotki naszej małej Mi trzymajcie kciuki za naszą kruszynkę

Wonderwall, Eklerka, madziorek, PIGULSKA, katalina, beti97, Bluberry, Catyyy, WesołaMama, marlencia, gosiunia, slash lubią tę wiadomość

20.09.2013[*] 24.12.2013 [*] 09.02.2017[*]
    11.05.2018 Hubert 23 tc [*]
    Nieprawidłowy kariotyp
    Niedoczynność tarczycy, Hashimoto
    hchyrjjgepvdd2o1.png
    Nadia <3 Mia <3
  • gosia86 Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2015, 03:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KotMisia Nadulek walczcie o każdą kropelkę mleczka dla swoich księżniczek:*

Shajna Alma dajcie znać co u Was :*

Pisałam wczoraj że piersi zrobiły mi się jak kamienie dosłownie ból tako jak w pierwszym trymestrze lub może i gorszy, nie wiem czy zgłaszać to na wizycie

A wiatrzycho wieje okropnie aż się boję co się dzieje bo mąż mi pisał że spadły już dwie dachówki z dachu u nas

Apeluję o rozsadek ;) do naszych bobasków siedźcie jeszcze w brzuszkach :*

Wczoraj chciałam z mężem obejrzeć porodówkę ale jak pojechaliśmy to akurat był poród i nas nie wpuścili ale będziemy próbować jeszcze dzisiaj może uda się zobaczyć
    I położne wieczorem mówiły że w takie wietrzne dni/noce zawsze rodzi się dużo dzieci i szykowały się na pracowitą noc

8p3os65gknud0twt.png
    iv09tgf6v8u0j0rv.png
  • Ofelaine Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2015, 05:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witamy sie srodowo.

Blu ja mam wlasnie na drugie Monika bo tato na szybkiego w Urzedzie musial wybrac i z racji, tego, ze w dzien narodzin mojich sa imieniny Moniki takie tez otrzymalam drugie imie :)

Nadulek i Kotmisia kciukamy za obfita laktacje. Nabierajcie sil dla waszych maluszkow. Jeszcze troszke i bedziecie w domkach z krolewnami.

Jak zwykle obudzilam sie z bolem @ ale juz po malu puszcza.
    Moze jeszcze sie zdrzemne. :)

Bluberry lubi tę wiadomość

atdc8iikup31msj2.png
  • gosia86 Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2015, 05:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My nadajemy tylko jedno imię, u mnie w rodzinie niby tradycja że dwa się daje ale przeciez z tego drugiego imienia i tak się nie korzysta wiec M zdecydował że tylko jedno
    Ofeline spokojnie to tylko macica trenuje

gosiunia lubi tę wiadomość

8p3os65gknud0twt.png
    iv09tgf6v8u0j0rv.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 kwietnia 2015, 06:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie przez tą pełnie księżyca i wiatr prawie nie zmrużyłam dziś oka tragiczna ta noc była a mały jak na złość też nie mógł spać oby do prawdziwej wiosny!!miłego dnia i proszę nie rodzić na ten nowy miesiąc dziś :)

• GabiK Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2015, 06:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadulek trzymamy kciuki za Was obie dziewczynki. Laktacja ruszy,nie ma innego wyjscia.
    Gosia powiedz o tym odczuciu na wizycie. Jak mi sie tak dzialo to lekarz powiedzial,ze to wyrzut progesteronu,ale to bylo wczesniej,a w III trymestrz to moze juz przygotowuja sie do produkcji?
    U nas 28 dni do porodu, mam nadzieje,ze apel dotarl do Kubusia,bo plamienie okazalo sie nikle i jednorazowe :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 kwietnia 2015, 06:16

gosiunia lubi tę wiadomość

2r8ri09ksg9rle49.png
  • gosia86 Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2015, 06:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gabi i mnie 40 dni :) hmmm ciekawe czy dotrwamy w dwupaku :)

8p3os65gknud0twt.png
    iv09tgf6v8u0j0rv.png
  • Eklerka Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2015, 06:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wy tez juz nie spicie? :-D

Dziewczyny, walczcie o kazda kropelke mleka :-) dostalyscie moze jakies zalecenia co powinnyscie jesc a czego unikac karmiac piersia? :-)

Do mnie leci laktator. Zdecydowalam sie na Medela Mini Electric. Kupilam uzywany, ale z dwoma zapasowymi lejkami, nowa butelka, membranka i czyms tam jeszcze, w dodatku na gwarancji do wrzesnia 2016 ;-) jesli mnie sie nie przyda, to sprzedam :-)

U mnie 33 dni, ale ja wiaze nadzieje z tym, ze tych dni bedzie 14 ;-) nie pogniewam sie jesli przyjdzie mi zostac Kwietniowka :-D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 kwietnia 2015, 06:42

olka24, GabiK, Nejcik lubią tę wiadomość

5fjzaeq.png
    6d4a1fa03ada290f9163e68d0b61b673.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 kwietnia 2015, 06:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    spac się nie da od rana na forum siedzimy eklerka Ja też bym się nie obraziła jak byłby to 22 kwietnia u mnie :D a byłam wczoraj u lekarza sprawdzić te moje skurcze które miały być skurczami jelit ale wszystko ok to podobno jednak przepowiadające ale szyjka zamknięta uff...bobasko nasz się pokazał więc Wam się pochwale z rana:)
    488afde222fd76a4med.png[/URL]

GabiK, madziorek, katalina, gosia86, PIGULSKA, beti97, Catyyy, WesołaMama, jagoodka, AGA 30, Anioł, Magic, dorota1987, slash, czarna panda lubią tę wiadomość

• GabiK Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2015, 06:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosia ja jak sie zapre to nie wypuszcze :-D kto tu rzadzi? Franek czy jego dzieci? :-D

gosia86, gosiunia lubią tę wiadomość

2r8ri09ksg9rle49.png
  • PIGULSKA Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2015, 07:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witamy się prima aprilisowo :)

Myślałam jaki by tu kawał mężowi zrobić ale powiadomienie go ze juz rodzę to chyba nie najlepszy pomysł :P
    Jeszcze by biedne chłopisko jakąś kolizje drogową spowodował...

My zaczynamy dzisiaj 37 tydzień!!!
    Do porodu 29 dni :D ciekawe czy dotrzymamy

olka24, madziorek, GabiK, Bluberry, gosiunia, dorota1987, nadulek lubią tę wiadomość

8p3ovfxm10p58typ.png
  • PIGULSKA Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2015, 07:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadulek dalej trzymam mocno kciuki za Mię o szybki wypis do domu i za Ciebie i Twoją laktację :)
    Dobrze że opatrzność nad wami czuwa, teraz będzie tylko lepiej :)
    Życzę Wam dziewczynki dużo siły i wytrwałości <3

nadulek lubi tę wiadomość

8p3ovfxm10p58typ.png
  • PIGULSKA Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2015, 07:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olka słodka buzka Twojego Chłopczyka <3

olka24 lubi tę wiadomość

8p3ovfxm10p58typ.png
  • gosia86 Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2015, 07:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pigulska lepiej bez takich ;)
    Olka słodziak

PIGULSKA, olka24, gosiunia lubią tę wiadomość

8p3os65gknud0twt.png
    iv09tgf6v8u0j0rv.png
  • Karolcia88 Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2015, 07:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Dziewuszki. Wczoraj padlam o 21 i spalam do 6.30- gdyby nie to ze mam wizyte u endokrynologa to pewnie bym jeszcze dosypiala ;)
    Gosia ja jak mam takie twarde, bolace piersi to zawsze troche siary poleci.

Juleczka 04.05.2015 <3
    relg9vvjqldrmcme.png
    mama Aniołka 30.05.2014
    Raduś Aniołek 08.07.2016
  • beti97 Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2015, 08:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej witamy się z Wiki u progu 36 tyg :) Ja proszę szczególnie dzisiaj o kciuki za Malutką bo idziemy robić dokładne usg przewodu pokarmowego pod kątem artrezji dwunastnicy :/ marzę żeby wszystko było dobrze i zamiast transportować dziecko do innego szpitala na operację , wolałabym ją zabrać do domku. Każda z nas marzy o zdrowiu dla swoich dzieci. Ja dzisiaj będę siedzieć jak na szpilkach. Noc do kitu bo przez wichurę spać nie mogłam. No a o 18 20 wizyta u mojeg gina , ciekawe co mi dziś powie.
    Trzymam za wszystkie Mamusie kciuki , oby dzieciaczki siedziały jak najdłuźej :) a rozpakowanym życzę rozkręcenia laktacji i jak najszybszych powrotów z dzieciaczkami do domów :)

GabiK, Bluberry, PIGULSKA, MiM, Magic, gosiunia, dorota1987, czarna panda, nadulek lubią tę wiadomość

❤️Córcia2015
    ❤️Córcia2018
    💙Synek2021
    preg.png
  • KotMisia Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2015, 08:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Boże niech przez jakiś czas nie rodzą się dzieci bo chca mnie wypisać :(

A co do mleka to dziś po nocy 45 ml ! Tylko Ola znów je przez sondę :(

A ze mną po cc jest ok. Już od 2 dni nic przeciwbolowego.

O niczym tak nie marzę jak o zdrowiu Oli, mnie może zostać taki brzuch nrzydka blizną byle Oleńka była zdrowa...

bl9cmg7y8brm1kw5.png
‹‹ 1232 1233 1234 1235 1236 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Dieta Płodności w OvuFriend - jak otrzymać spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności?

Brak śluzu płodnego, endometrioza, nieregularne cykle, a może PCOS? Dieta Płodności w OvuFriend to spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności dopasowane idealnie do Ciebie i Twoich dolegliwości! Sprawdź instrukcję krok po kroku, jak otrzymać Dietę Płodności i zwiększyć szanse na zajście w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy na męską płodność - które najważniejsze?

Powszechnie wiadomo, że witaminy są niezbędne dla prawidłowego funkcjonowania organizmu człowieka. Jaką jednak rolę odgrywają witaminy na męską płodność? Po jakie produkty sięgać, by dostarczać witamin, które mogą poprawić jakość nasienia i zwiększyć szanse na zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak radzić sobie z trudnymi pytaniami, gdy cierpisz na niepłodność i masz problemy z zajściem w ciążę?

Tylko osoby, które doświadczyły przedłużających się starań o dziecko, wiedzą jak trudne mogą być pytania ze strony innych... "A Wy kiedy będziecie mieli dziecko?" jest jednym z najczęstszych. Jak odpowiadać na trudne pytania? Jak radzić sobie z emocjami podczas przedłużających się starań o dziecko? I dlaczego problemy z płodnością są tak trudnym emocjonalnie doświadczeniem? Przeczytaj artykuł doświadczonego psychologa - Justyny Kuczmierowskiej, która na codzień pracuje z parami borykającymi się z niepłodnością! 

CZYTAJ WIĘCEJ