Maj 2015 :)
-
WIADOMOŚĆ
-
No tak trochę bez sensu przed świętami, lepiej po:)
A miałam jeszcze napisać, że już myślałam dziś, że będę dzwonić do mojego lekarza, bo już Jaś się ruszał tyle co wcale i mnie to bardzo martwiło. Ale od obiadku poza domem i na wizycie u jego kuzynów tak się rozszalał. Nawet trochę bolesnych kopniaków mi zaserwował, że jestem spokojniejsza. Szkoda, że mały nie może jakoś uśrednić tej aktywności:) -
PIGULSKA wrote:Dorota nie gadaj z tą pełnią bo na 04.04 to dla mnie trochę za wcześnie żeby się załapać
4 maja mogę rodzićbyle nie wcześniej. Dziewczyny ja jestem przerażona...
Co do kosmetyków do kąpieli, nas na szkole uczyli, że emolienty są dobre gdyż nawilżają dobrze skórę i nie trzeba później nawilżać dodatkowo. Poza tym zaznaczali, ze któryś z tych kosmetyków (bodajże Oliatum, ale nie jestem pewna) jest do mega wrażliwych skór i nie radzili od niego zaczynać, żeby właśnie nie przyzwyczaić skóry, polecali Mustele. Najlepszym sposobem, i tak mam zamiar zrobić, jest wykorzystać próbki, które się po drodze w czasie ciąży dostaje (ja mam tego już od groma) i zobaczyć który kosmetyk nam najlepiej pasuje i wtedy dopiero kupić
Shaja trzymaj się tam jak najdłużej
Jeszcze raz powiem- jestem przerażona -
nick nieaktualnyEwelinka już urodziła, super, w ogóle dziś kwietniówki mega wysyp miały 4 porody?? Ich ta pełnia wcześniej dopadła
4 kwietnia nie chciała bym rodzić, w święta, nie nie
4 maja moje imieniny :pWiadomość wyedytowana przez autora: 31 marca 2015, 22:42
dorota1987, gosia86, Magic, gosiunia lubią tę wiadomość
-
O pelni tez slyszalam,als sciskam mocno nozki i sie nie dam
A o pasie, chyba Kotmisia pisala,ze cos jest z tym nie tak,ale za diabla nie pamietam o co chodzilo,pewnie z obkurczaniem macicy.
A sa kosmetyki Linomag do kapieli? Widzialam masci i kremy, a co jeszcze maja? -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
PIGULSKA wrote:Aktyde spokojnie, nie denerwuj się
damy radę
Wiem, powinnam być spokojna. Dzisiaj taki dzień, ta pogoda i w ogóle... Jeszcze mój TŻ mnie tak wkurzaaaaa, że mam ochotę ubrać się i wyjść w tą pogodę byleby na niego tylko nie patrzeć. Zamiast się starać mnie nie denerwować to... ech. -
A z ta kapiela i kosmetykami to i tak jest tak,ze wlewa sie nakretke do wody,a nie smaruje tym dziecko. I w sumie rzeczy to one dzialaja jak zmiekczacz do wody. Rownie dobrze mozna wlac odrobine oliwki i efekt bedzie ten sam.
Ja tak sobie siedze i leciutko plamie na brazowo, ale jutro wizyta,wiec poobserwuje czy bedzie tego wiecej czy to tylko efekt skracajacej sie szyjki. Torby spakowane to moge prosto z wizyty leciec na oddzial -
Taaa...lany poniedziałek..deszcz z nieba, woda z wiader i z innych wynalazków a do tego psikus z brzucha, czyli woda płynące po nogach. Ciekawe:)
Gabik, nie strasz..przed chwilą pomyślałam, że została jeszcze godzina, żeby jakieś dziecko było jeszcze marcowe. Oby to nie było groźne plamienie.Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 marca 2015, 23:04
-
Dzieki Dorotka,ale nie sadze,zeby to niepokojacego, maly bryka,tetno jest ok. Nie mam podwyzszonego cisnienia. Mysle,ze to szyjka albo sie skraca,albo jest zmeczona luteina 2x2.
Poza tym nie ma bata, nie urodze dziecka w Prima Aprilis
Wizyta pozno,bo o 19.
Zreszta ja poczekam na Blu,poki ona nie rodzi to ja tez nienie bede sie pchac przed szereg
Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 marca 2015, 23:11
Bluberry, gosiunia lubią tę wiadomość
-
Boziu dziewczynki jestem padnieta i brak sił na pisanie. Spróbuje rano naskrobac.
Do karmienia mi sprawdzają się sportowe staniki, ale takie tanie za 15 złtylko ja biust teraz takie pełne C.
Co do pasa to póki co zostawiam sprawę naturze
Do wagi sprzed ciąży zostało ok 5 kg
Laktator kupił mi Miś ręczny z Nuxa. Jestem zadowolona. Sciagam co 3 h 25 ml.
Jutro opowiem Wam o cc, o znieczuleniu, podpaskach, o rozbudzaniu laktacji.
Nadal prosimy o kciukasy! :*
Dobrej nocy Cioteczki :*Bluberry, Agusia246, PIGULSKA, GabiK, nadulek, katalina, dorota1987, Eklerka, olka24, madziorek, beti97, WesołaMama, Magic, slash, czarna panda, Monika1357 lubią tę wiadomość