WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Maj 2015 :)
Odpowiedz

Maj 2015 :)

Oceń ten wątek:
  • dorota1987 Autorytet

Wysłany: 31 marca 2015, 22:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No tak trochę bez sensu przed świętami, lepiej po:)
    A miałam jeszcze napisać, że już myślałam dziś, że będę dzwonić do mojego lekarza, bo już Jaś się ruszał tyle co wcale i mnie to bardzo martwiło. Ale od obiadku poza domem i na wizycie u jego kuzynów tak się rozszalał. Nawet trochę bolesnych kopniaków mi zaserwował, że jestem spokojniejsza. Szkoda, że mały nie może jakoś uśrednić tej aktywności:)

dqprj44jymj31xvy.png
  • Ofelaine Autorytet

Wysłany: 31 marca 2015, 22:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chyba u kazdej z nas sa taki dni, ze dzieci sa mniej aktywne a pozniej nadrabiaja.
    Moja dzis to sie wierci prawie caly dzien az do tej pory, moze spala ze 2 godziny. :)
    znajac ja to za jakis dzien, dwa bedzie sie lenic a ja martwic.

atdc8iikup31msj2.png
  • aktyde85 Autorytet

Wysłany: 31 marca 2015, 22:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PIGULSKA wrote:
    Dorota nie gadaj z tą pełnią bo na 04.04 to dla mnie trochę za wcześnie żeby się załapać :P

4 maja mogę rodzić :D byle nie wcześniej. Dziewczyny ja jestem przerażona...

Co do kosmetyków do kąpieli, nas na szkole uczyli, że emolienty są dobre gdyż nawilżają dobrze skórę i nie trzeba później nawilżać dodatkowo. Poza tym zaznaczali, ze któryś z tych kosmetyków (bodajże Oliatum, ale nie jestem pewna) jest do mega wrażliwych skór i nie radzili od niego zaczynać, żeby właśnie nie przyzwyczaić skóry, polecali Mustele. Najlepszym sposobem, i tak mam zamiar zrobić, jest wykorzystać próbki, które się po drodze w czasie ciąży dostaje (ja mam tego już od groma) i zobaczyć który kosmetyk nam najlepiej pasuje i wtedy dopiero kupić :)

Shaja trzymaj się tam jak najdłużej :)

Jeszcze raz powiem- jestem przerażona :P

f2w33e3kzy7745ry.png
    Karolinka <3
    l22np07wclwsxogu.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 marca 2015, 22:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewelinka już urodziła, super, w ogóle dziś kwietniówki mega wysyp miały 4 porody?? Ich ta pełnia wcześniej dopadła :)

4 kwietnia nie chciała bym rodzić, w święta, nie nie
    4 maja moje imieniny :p

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 marca 2015, 22:42

dorota1987, gosia86, Magic, gosiunia lubią tę wiadomość

• Catyyy Ekspertka

Wysłany: 31 marca 2015, 22:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie podobnie z ruchami... Dziś malutka szaleje od rana do wieczora, a są dni gdzie czuję ją tylko raz i się martwię.

relgh371atn0vk9b.png
  • GabiK Autorytet

Wysłany: 31 marca 2015, 22:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O pelni tez slyszalam,als sciskam mocno nozki i sie nie dam ;-)
    A o pasie, chyba Kotmisia pisala,ze cos jest z tym nie tak,ale za diabla nie pamietam o co chodzilo,pewnie z obkurczaniem macicy.
    A sa kosmetyki Linomag do kapieli? Widzialam masci i kremy, a co jeszcze maja?

2r8ri09ksg9rle49.png
  • Ofelaine Autorytet

Wysłany: 31 marca 2015, 22:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blu jestes Monika :)?

atdc8iikup31msj2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 marca 2015, 22:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ofe, tak :)

• PIGULSKA Autorytet

Wysłany: 31 marca 2015, 22:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aktyde spokojnie, nie denerwuj się :) damy radę ;)

https://www.maluchy.pl/li-70850.png
    8p3ovfxm10p58typ.png
  • PIGULSKA Autorytet

Wysłany: 31 marca 2015, 22:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój Mały najbardziej aktywny jest po 22 kiedy matka najchętniej by poszła spać ale nie musi poszaleć conajmniej 2h :P
    Właśnie masuje mi prawe żebro ;)

gosiunia lubi tę wiadomość

8p3ovfxm10p58typ.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 marca 2015, 22:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pigulska z moim jest tak samo najlepsze rajcowanie jest gdy matka leży i odpoczywa.

PIGULSKA, gosiunia lubią tę wiadomość

• Agusia246 Autorytet

Wysłany: 31 marca 2015, 22:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    4 maja mój termin :P Ale nie wierzę, że dotrzymam. A tak to byle nie w Wielkanoc. Na lany poniedziałek mogę już rodzić :) Akurat rozpoczniemy 37tc :)

3i4920mm0jlmd1e9.png

• aktyde85 Autorytet

Wysłany: 31 marca 2015, 23:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PIGULSKA wrote:
    Aktyde spokojnie, nie denerwuj się :) damy radę ;)

Wiem, powinnam być spokojna. Dzisiaj taki dzień, ta pogoda i w ogóle... Jeszcze mój TŻ mnie tak wkurzaaaaa, że mam ochotę ubrać się i wyjść w tą pogodę byleby na niego tylko nie patrzeć. Zamiast się starać mnie nie denerwować to... ech.

f2w33e3kzy7745ry.png
    Karolinka <3
    l22np07wclwsxogu.png
  • GabiK Autorytet

Wysłany: 31 marca 2015, 23:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A z ta kapiela i kosmetykami to i tak jest tak,ze wlewa sie nakretke do wody,a nie smaruje tym dziecko. I w sumie rzeczy to one dzialaja jak zmiekczacz do wody. Rownie dobrze mozna wlac odrobine oliwki i efekt bedzie ten sam.
    Ja tak sobie siedze i leciutko plamie na brazowo, ale jutro wizyta,wiec poobserwuje czy bedzie tego wiecej czy to tylko efekt skracajacej sie szyjki. Torby spakowane to moge prosto z wizyty leciec na oddzial ;-)

2r8ri09ksg9rle49.png
  • dorota1987 Autorytet

Wysłany: 31 marca 2015, 23:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Taaa...lany poniedziałek..deszcz z nieba, woda z wiader i z innych wynalazków a do tego psikus z brzucha, czyli woda płynące po nogach. Ciekawe:)

Gabik, nie strasz..przed chwilą pomyślałam, że została jeszcze godzina, żeby jakieś dziecko było jeszcze marcowe. Oby to nie było groźne plamienie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 marca 2015, 23:04

dqprj44jymj31xvy.png
  • PIGULSKA Autorytet

Wysłany: 31 marca 2015, 23:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aktyde faceci tak już mają...nie wiem może im to sprawia przyjemność
    Mój to jakby na złość czasem robił
    Staram się nie zwracać na to uwagi bo szkoda nerwów

8p3ovfxm10p58typ.png
  • PIGULSKA Autorytet

Wysłany: 31 marca 2015, 23:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    GabiK no nie strasz! Kubuś normalnie się rusza?
    O której jutro masz wizytę?

8p3ovfxm10p58typ.png
  • GabiK Autorytet

Wysłany: 31 marca 2015, 23:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieki Dorotka,ale nie sadze,zeby to niepokojacego, maly bryka,tetno jest ok. Nie mam podwyzszonego cisnienia. Mysle,ze to szyjka albo sie skraca,albo jest zmeczona luteina 2x2.
    Poza tym nie ma bata, nie urodze dziecka w Prima Aprilis :-)
    Wizyta pozno,bo o 19.
    Zreszta ja poczekam na Blu,poki ona nie rodzi to ja tez nie :-) nie bede sie pchac przed szereg :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 marca 2015, 23:11

Bluberry, gosiunia lubią tę wiadomość

2r8ri09ksg9rle49.png
  • dorota1987 Autorytet

Wysłany: 31 marca 2015, 23:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No z jutrem to mam nadzieję, że nie będzie żadnych żartów:)

gosiunia lubi tę wiadomość

dqprj44jymj31xvy.png
  • KotMisia Autorytet

Wysłany: 31 marca 2015, 23:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Boziu dziewczynki jestem padnieta i brak sił na pisanie. Spróbuje rano naskrobac.
    Do karmienia mi sprawdzają się sportowe staniki, ale takie tanie za 15 zł ;) tylko ja biust teraz takie pełne C. ;)
    Co do pasa to póki co zostawiam sprawę naturze ;)
    Do wagi sprzed ciąży zostało ok 5 kg
    Laktator kupił mi Miś ręczny z Nuxa. Jestem zadowolona. Sciagam co 3 h 25 ml.
    Jutro opowiem Wam o cc, o znieczuleniu, podpaskach, o rozbudzaniu laktacji. ;)

Nadal prosimy o kciukasy! :*

Dobrej nocy Cioteczki :*

Bluberry, Agusia246, PIGULSKA, GabiK, nadulek, katalina, dorota1987, Eklerka, olka24, madziorek, beti97, WesołaMama, Magic, slash, czarna panda, Monika1357 lubią tę wiadomość

bl9cmg7y8brm1kw5.png
‹‹ 1231 1232 1233 1234 1235 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Comiesięczne rozczarowanie... Jak radzić sobie z emocjami, gdy kolejny raz pojawia się jedna kreska?

Dla wielu par każdy kolejny miesiąc bez ciąży jest jak utracona szansa. Trudne emocje kłębią się w pierwszych dniach cyklu. Najczęściej jest to żal, smutek, bezsilność, rozczarowanie... Dlaczego kolejny miesiąc się nie udało? Jak sobie radzić z tymi trudnymi emocjami? Podpowiada Psycholog Niepłodności - Anna Wietrzykowska.

CZYTAJ WIĘCEJ

4 składniki diety wspierające owulację!

Problemy z owulacją są bardzo częstą przyczyną trudności z zajściem w ciążę. Dowiedz się, jak za pomocą diety możesz wesprzeć jajeczkowanie! Poznaj, które składniki diety mogą pozytywnie wpływać na owulację, a które mogą przyczyniać się do niepłodności owulacyjnej. Poznaj propozycje propłodnościowych posiłków od Ani i Zosi z Akademii Płodności! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kwasy Omega-3 - ważny składnik w diecie przyszłej mamy

Kwasy omega-3 są bardzo istotnym składnikiem w diecie, o którym warto pomyśleć już na etapie starań o dziecko. Idealnie, aby po konsultacji z lekarzem, suplementować kwasy już od pierwszych dni ciąży. Dlaczego są takie ważne? Jaką pełnią rolę? Jak wybrać odpowiedni suplement? 

CZYTAJ WIĘCEJ