X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Maj 2015 :)
Odpowiedz

Maj 2015 :)

Oceń ten wątek:
  • Karolcia88 Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2015, 12:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ofe są jakieś bez % :)

ja mam dzis lenia i jeszcze w pizamie siedze :P ale pora sie ogarnac bo za 1.5h wychodze...

Juleczka 04.05.2015 <3
    relg9vvjqldrmcme.png
    mama Aniołka 30.05.2014
    Raduś Aniołek 08.07.2016
  • beti97 Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2015, 12:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja sobie kupiłam farbki w pisakach do malowania skóry. Wymalowałam brzuch i czekam na mamę aż przyjdzie bo nie ma mi kto fotek strzelić :/ wrzucę później jak coś z tego wyjdzie :)

gosia86, MiM, Ofelaine, PIGULSKA, gosiunia lubią tę wiadomość

❤️Córcia2015
    ❤️Córcia2018
    💙Synek2021
    preg.png
  • Agusia246 Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2015, 12:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beti to czekamy na efekty :)

Ja bym chciała 3/4 dzieci, ale narazie był problem z jednym, więc zobaczymy jak to będzie. Wszystko zależy też mocno od finansów :) Poza tym, takie moje osobiste pragnienie serca - jedno dziecko chciałam adoptować... Zobaczymy zobaczymy... Teściowa już jest :P A zaraz się zbieram na wizytę. Mąż zabrał auto - wycieczka komunikacją miejską, kiosków z biletami w najbliższej okolicy brak...

preg.png
  • slash Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2015, 12:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny czy na koncie allegro mozna gdzies sprawdzic pytania ktore zadało się sprzedającemu?

klz98u696p33kjce.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 kwietnia 2015, 12:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agusia też kiedyś chciałam adoptować dziecko nie zależnie w jakim wieku i nadal chcę, ale niestety mąż nie do końca jest przekonany, ale może kiedyś zmieni zdanie i właśnie to nasze trzecie dziecko będzie adoptowane, na razie nie naciskam na niego.

gosiunia lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 kwietnia 2015, 12:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    slash wrote:
    Dziewczyny czy na koncie allegro mozna gdzies sprawdzic pytania ktore zadało się sprzedającemu?

a nie dostajesz na swojego maila wiadomości gdy wysyłasz przez allegro wiadomość do sprzedawcy?
    mi przychodzi na maila to co napisze na allegro do kogoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 kwietnia 2015, 12:55

gosiunia lubi tę wiadomość

• Nejcik Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2015, 12:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, wczasy zarezerwowane, 6-16 września, Jarosławiec :D Jupiiii! :D
    Jak któraś z Was planuje, to może i na siebie trafimy :D

Bluberry, MiM, gosia86, GabiK, dorota1987, gosiunia, Magic, jagoodka lubią tę wiadomość

Antoś! <3
    mhsv4z17gj8u0s1w.png
  • Puella Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2015, 12:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Dziewczynki!

U mnie w styczniu podobno już 31 lat minęło (ale kiedy?).

Plan życiowy zrealizowany - dwójka dzieci (syn i córeczka). Mąż już dobrze, wie, że nim nawet o czymś pomyśli, to musi gumkę szykować. Reprodukcja zakończona.

Dzisiaj byłam na wizycie, klucha waży już 1880g. Dieta zdroworozsądkowa działa, bo przez dwa tygodnie zrzuciłam 800 g, a Klucha przytyła tylko 80g. Szyjki już nie mam, rozwarcie nadal jest, ale pessar jakoś to wszytsko podtrzymuje. Maż się śmieję, że teraz wystarczy, że kichnę i jedziemy na porodówkę.

AnnaMaria...spokojnie z wynikami. Ja w pierwszej ciąży sobie wyhodowałam coś podobnego i tez antybiotyk załatwił sprawę. Ciekawe jak teraz będzie.

KotMisia...nie mogę się napatrzć na Oleńkę - cudna, cudna, cudna!

czarna panda, Karolcia88, MiM, gosia86, Magic, Anielka lubią tę wiadomość

It's a Girl! - Michalinka :-)

3i49df9htr170int.png
  • czarna panda Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2015, 12:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja w pażdzierniku będę miała 27:) Do 30 dziestki chciałabym drugi raz być w ciąży, a do 35 trzecie;)No ale zobaczymy jak to będzie;)
    Podobnie jak ofe zobaczę jaka będzie moja Lila i wtedy okaże sie czy damy rade z trójka:P
    Wczoraj na szkole rodzenia chodziliśmy po szpitalu, jak zobaczyłam to wszystko to jakaś spokojniejsza jestem. Na końcu byliśmy w pomieszczeniu gdzie są niemowlaki...miałam łezki w oczach bo to takie piękne istotki....:) A ja taką będę miała:)
    Mówiła cos o tym że warto mieć saszetkę mleka modyfik. w razie w gdyby coś z naszym pokarmem było nie tak a była np noc. Zeby mąż nie musiał jezdzic w nocy po aptekach w poszukiwaniu mleka. Czytałam o bebilonie i taka saszedkę kupiłam w rossmanie za 2.99. Oczywiście wszystkie mamy zamiar karmic ale w razie w wolę mieć.
    Kupiłam atomizer:P Dla dziewczyn które nie mają-w hebe jest taka promocja teraz , kosmetyczka z tymi plastikowymi pojemniczkami za 7,99. Tam jest 3 buteleczki w tym atomizer.
    Dzisiaj i mnie boli krocze-czuje się jakbym miała w nocy w łóżku z 10 facetów:P Chodzę na dodatek pokracznie:P
    Puella rozbawiłas mnie z tą gumką:P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 kwietnia 2015, 13:00

MiM, gosia86, GabiK lubią tę wiadomość

dxom6iye3mh7f98x.png
  • czarna panda Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2015, 13:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nejcik wrote:
    Dziewczyny, wczasy zarezerwowane, 6-16 września, Jarosławiec :D Jupiiii! :D
    Jak któraś z Was planuje, to może i na siebie trafimy :D

OOO ja też tak chcę! A to oczywiscie z małą pociechą jedziecie? Była któraś z Was z tak małym dzieckiem na wakacjach? A w jakim hotelu bęziesz spała lub z jakiego biura turystycznego bedziesz korzystac? Może macie coś do polecenia gdzie moglibyśmy się z mężem i niunią wybrać na wakacje? Mysle tez o wrześniu

dxom6iye3mh7f98x.png
  • Agusia246 Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2015, 13:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Slash mi też przychodzi na mojego maila.
    Blu - niezależnie w jakim wieku to może nie, bo byłam wolontariuszem w rodzinnym domu dziecka i połowę tych dzieci miałam ochotę zagryźć. Wiadomo, że nie ich wina, ale mają straszne problemy, a ja nie wiem czy bym podołała. Najoptymalniej to tak do 4/5 roku życia.
    Najgorzej - w pewnym momencie dwie dziewczynki stamtąd miały właśnie pójść do adopcji, jakaś babka stwierdziła, że weźmie je obie. Po czym po tygodniu się rozmyśliła. I obie wróciły do tego domu. Nie żeby miały tam źle, ale sam fakt :/

preg.png
  • MiM Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2015, 13:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czarna panda wrote:
    Dzisiaj i mnie boli krocze-czuje się jakbym miała w nocy w łóżku z 10 facetów:P Chodzę na dodatek pokracznie:P
    Puella rozbawiłas mnie z tą gumką:P

Lubię za tych 10 facetów :) Uśmiałam się do łez :)
    Czyżby z własnego doświadczenia ;))

czarna panda lubi tę wiadomość

03.02.2014
  • Nejcik Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2015, 13:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czarna panda wrote:
    OOO ja też tak chcę! A to oczywiscie z małą pociechą jedziecie? Była któraś z Was z tak małym dzieckiem na wakacjach? A w jakim hotelu bęziesz spała lub z jakiego biura turystycznego bedziesz korzystac? Może macie coś do polecenia gdzie moglibyśmy się z mężem i niunią wybrać na wakacje? Mysle tez o wrześniu
    Czarna panda, ostatnio z dziewczynami tu dyskutowałyśmy na ten temat, radziłam się co myślą o takim wyjeździe, ale w sumie więszkość poleca i nasi znajomi też, oczywiście wyjazd z Anteczkiem, będzie miał pełne 3 miesiące, autko mamy duże, także o to czy się pomieścimy się nie martwię :D Rezerwowaliśmy na własną rękę, nie przez biuro. :) Zarezerwowaliśmy cały domek letniskowy w pełni przystosowany dla maluszków, pokój, łazienka i aneks kuchenny z salonem, taras, grill, parking, wczasy na luzaka w tym roku i co najważniejsze - 150m od morza ;-) Kocham Bałtyk i jestem mega szczęśliwa, że udało się zarezerwować termin! :D

Antoś! <3
    mhsv4z17gj8u0s1w.png
  • Karolcia88 Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2015, 13:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Peulla jaka to dieta zdroworozsądkowa? Bo ja pozegnalam sie ze slodyczami, staram sie dojadac owocami a waga tak wystatowala w gore ze niczym jej zatrzymac nie moge :(

Juleczka 04.05.2015 <3
    relg9vvjqldrmcme.png
    mama Aniołka 30.05.2014
    Raduś Aniołek 08.07.2016
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 kwietnia 2015, 13:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agusia ja miałam styczność z patologią w pierwszej pracy i praktyki miałam też w różnych takich miejscach trochę to środowisko poznałam, mimo trudnych przeżyć jakie te dzieciaki miały jakoś sobie dawałam radę się z nimi dogadać, ogólnie uważam że każdemu trzeba dać szansę.
    W przedszkolu również w grupie miałam dzieciaki z domu dziecka adoptowane w wieku powyżej 3 roku życia i przyznam że byłam w nich zakochana, mimo środowiska z jakiego zostały zabrane, miały problemy emocjonalne ale mimo to były inne jak by mogły serce by swoje oddały za jedno przytulenie.

• Puella Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2015, 13:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolcia88 wrote:
    Peulla jaka to dieta zdroworozsądkowa? Bo ja pozegnalam sie ze slodyczami, staram sie dojadac owocami a waga tak wystatowala w gore ze niczym jej zatrzymac nie moge :(

Karolcia....ja jestem wrzodowcem, niedawno miała reaktywację tych paskudów, więc na obiadki jem głównie produkty przygotowywane w parowarze (głównie mięso drobiowe, ryby, dużo, dużo warzyw), albo zupy. Odstawiłam słodycze (no tak prawie, bo raz w tygodniu mąż mnie zbałamuci i zjem loda, albo jakies ciacho). Przeszłam na ciemne pieczywo, ryż/makaron ciemny. W miarę stałe pory posiłków. Codziennie pozwalam sobie na jeden grzeszek - kawa z dużą ilością mleka i łyżeczką cukru. I o dziwo "dieta" działa, bo do tej pory z wizyty na wizytę waga bardzo leciała mi do góry, a teraz przez dwa tygodnie nawet spadła.

3i49df9htr170int.png
  • Puella Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2015, 13:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez byłam kiedyś wolontariuszką w Domu Dziecka. I te strasze dzieci, to niezłe cwaniaczki, czasami naprawdę potrafiące zranić. Z drugiej strony w pełni rozumiem ich zachowanie - ich życie to szkoła przetrwania. Jeżeli chodzi o te Maluszki, to mi serce pękało, gdy pojawiała się w budynku nieznana kobieta, biegły i krzyczały "mama, mama". Też dużo myślałam o adopcji, ale zdecydowałabym się tylko na bardzo malutkie dzicko. Niestety musiałabym dość szybko podejmowac decyzje, bo nasze prawo jest chore i już niedługi będziemy z mężem za starzy na adopcję.

3i49df9htr170int.png
  • Karolcia88 Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2015, 13:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To chyba drastycznie musze zmienic diete:/ ale jak patrzylam na te internetowe "cuda" to padlabym z glodu :/
    ja dzis ide do diabeteloga bo lekarka stwierdzila,ze cukry ma, na pograniczu i dodatkowo ta glukoze w moczu. Zobaczymy czy cos doradzi

Juleczka 04.05.2015 <3
    relg9vvjqldrmcme.png
    mama Aniołka 30.05.2014
    Raduś Aniołek 08.07.2016
  • slash Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2015, 13:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bluberry wrote:
    a nie dostajesz na swojego maila wiadomości gdy wysyłasz przez allegro wiadomość do sprzedawcy?
    mi przychodzi na maila to co napisze na allegro do kogoś
    dostaje - ale wykasowalam :( jakis czas temu

klz98u696p33kjce.png
  • gosia86 Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2015, 13:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolcia dziewczyna z sali miała glukozę w moczu 300 i zalecili jej sprawdzanie glukozy we krwi 5 razy dziennie chyba przez dwa dni i powtórzyć badanie moczu

Kiedys jak bylam w sanatorium jako guwniara też było rodzeństwo z domu dziecka mieli od 3-5 lat ale juz potrafili wykorzystać współczucie innych a zwłaszcza ten najstarszy
    Ale podziwiam Was dziewczyny za take chęci adopcji mega szacunek ja nie wiem czy bym się zdecydowała

8p3os65gknud0twt.png
    iv09tgf6v8u0j0rv.png
‹‹ 1252 1253 1254 1255 1256 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak radzić sobie z trudnymi pytaniami, gdy cierpisz na niepłodność i masz problemy z zajściem w ciążę?

Tylko osoby, które doświadczyły przedłużających się starań o dziecko, wiedzą jak trudne mogą być pytania ze strony innych... "A Wy kiedy będziecie mieli dziecko?" jest jednym z najczęstszych. Jak odpowiadać na trudne pytania? Jak radzić sobie z emocjami podczas przedłużających się starań o dziecko? I dlaczego problemy z płodnością są tak trudnym emocjonalnie doświadczeniem? Przeczytaj artykuł doświadczonego psychologa - Justyny Kuczmierowskiej, która na codzień pracuje z parami borykającymi się z niepłodnością! 

CZYTAJ WIĘCEJ

10 najczęstszych obaw kobiet w ciąży, czyli czego boją się kobiety w ciąży

Lęk i różnego rodzaju obawy to naturalny towarzysz kobiety w ciąży. Czego boi się większość kobiet oczekujących dziecka? Bólu porodowego, urodzenia chorego dziecka, utraty atrakcyjności czy może zrujnowania życia seksualnego po porodzie? Czego obawiasz się Ty? Przeczytaj czy zasadne jest zamartwianie się i jak sobie radzić, aby nasze obawy nie sprawdziły się.

CZYTAJ WIĘCEJ

Foliany - niezbędny składnik dla kobiet starających się o dziecko i kobiet w ciąży

Niewątpliwie kwas foliowy jest jednym z najważniejszych składników dla przyszłej Mamy. Dlaczego suplementacja kwasem foliowym, a właściwie jego aktywnymi formami (folianami) jest tak istotna? Jaką rolę odgrywa kwas foliowy? 

CZYTAJ WIĘCEJ