X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Maj 2015 :)
Odpowiedz

Maj 2015 :)

Oceń ten wątek:
  • Ofelaine Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2015, 11:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My chcemy 3 dzieci ale czy sie uda :) zobaczymy...a moze Lili da nam tak popalic, ze nam sie odechce potomstwa.
    :D

WesołaMama, WesołaMama, gosia86, czarna panda, PIGULSKA, Magic lubią tę wiadomość

atdc8iikup31msj2.png
  • dorota1987 Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2015, 11:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja zawsze chciałam dwójkę, a u męża w rodzinie same trójeczki więc sądzę, że nawet rodzina nie da żyć jak byśmy mieli mieć jedynaka. Ale wiemy jak trudno było nam otrzymać taki cud, dlatego zobaczymy co los przyniesie. Chociaż na ostatniej wizycie w klinice lekarka stwierdziła, że po pierwszej ciąży może mi być łatwiej zajść w drugą. Mąż kocha dzieci, ale jakbyśmy musieli się znowu ciężko leczyć, przechodzić trudne chwile z tego powodu to on się na to nie pisze.

dqprj44jymj31xvy.png
  • WesołaMama Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2015, 11:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gdy rodziłam 16h mąż mówi: "nigdy więcej Ci tego nie zrobię";
    Gdy Emilka przez bite 3 miesiące miała ostre kolki - prawie całodobowe: potwierdzenie że Emilka będzie jedynaczką!!!!

Potem Emilka do 3 lat mówi: " Mama, Tata i Emilka. Nie chce sioscycki ani braciska".

Potem wszyscy dojrzeliśmy, że jednak fajnie by było mieć siostrzyczkę!

Czwarte urodzinki córki. Emilka dmucha świeczki z torta i mówi na głos życzenie: "chce mieć siostrzczkę". A my z mężem puszczamy sobie oko bo wiemy od kilku dni że test wyszedł pozytywnie ale nikt o tym nie wiedział.

Tak więc życzenie urodzinowe Emilki się spełnia :D Będzie siostrzyczka :D

gosia86, Anioł, nojaniewiem, beti97, dorota1987, czarna panda, PIGULSKA, KotMisia lubią tę wiadomość

• AnnaMaria89 Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2015, 11:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    rzadko zagladam ale postaram sie byc czesciej ;-) tylko mi gbs wyszlo do tej pory dodatnie? Czuje sie osamotniona z tym i niby mam nie panikowac ale czasem panikuje :-( gratuluje dzieciaczkow! ;-)

7v8rskjo4oaslnud.png
    h4zpdqk3vi112s1e.png
  • Ofelaine Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2015, 11:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AnnaMaria ja jeszcze nie mialam wymazu pobieranego wiec sie okaze za jakis czas Czy mam gbs czy nie.

atdc8iikup31msj2.png
  • WesołaMama Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2015, 11:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też jestem jeszcze przed badaniem. 10 kwietnia idę na gbs.

• WesołaMama Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też jestem jeszcze przed badaniem. 10 kwietnia idę na gbs.

• nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania mi też gps wyszedł źle, dostałam antybiotyk na 7 dni i powinno być dobrze, lekarz kazał się nie martwić ważne by wyleczyć przed porodem.
    Zaglądaj do nas częściej :)

Mąż by chciał 2 a mi zawsze się marzyło 3 dzieci więc plan mam taki że do 35 roku życia przynajmniej z 3 być w ciąży, ale pożyjemy zobaczymy.. na pewno minimum 1,5 roku odczekam ze staraniami po urodzeniu Jaśka.

WesołaMama, gosiunia lubią tę wiadomość

• madziorek Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2015, 11:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My na razie się nie określiliśmy. Wiadomo fajnie jak jest rodzeństwo i jeszcze w niewielkim przedziale czasowym, ale na ciąże czuje presje czasu, musiałabym zajść w ciagu 2 max 3 lat a maz ma latem zacząć terapie, przy której nie mozna sie starać. Zobaczymy czy w ogole go zakwalifikują. Juz bierze leki, których nawet nie moge mu podać :/ jesli sie uda to kiedyś drugie byśmy chcieli.

201505111762.png
  • madziorek Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2015, 11:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tez jeszcze nie miałam gbs.

201505111762.png
  • Nejcik Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2015, 11:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie mężuś chce 3, a ja 2, ale jeśli finansowo i zdrowotnie byłoby ok, to być może i 3, nie wykluczam tego, jeśli warunki w przyszłości nam na to pozwolą, tak czy siak 2 chcemy na pewno ;-) Chciałabym przed 30stką mieć dwójkę dzieciaczków, być młodą mamuśką, a potem mieć odchowane dzieciaki i czas dla siebie :D Ahhh jak to sielankowo brzmi... :D

Antoś! <3
    mhsv4z17gj8u0s1w.png
  • AnnaMaria89 Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2015, 12:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tez lekarz przepisal mi duomox 2 x dziennie bo mowil ze woli przeleczyc to przed porodem... a i tak w trakcie porodu mam dostac jeszcze antybiotyk mimo wszystko... czyli bedzie ok i nie ma co panikowac? od wczoraj ciagle tylko o tym mysle :-(

7v8rskjo4oaslnud.png
    h4zpdqk3vi112s1e.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 kwietnia 2015, 12:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lekarz wie co robi, będzie dobrze :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 kwietnia 2015, 12:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka :)

Ja 19 lipca mam 30tkę :) Nie czuję się w ogóle ale mi to nie przeszkadza ;)

Ja bym chciała dwójkę dzieci ale czas pokaze co i jak. Mąż tez mówił o dwójce. Jak będzie szmal to i drugie będzie ;)
    Gdybym wygrała w apelacji to od razu drugie bym machnęła ;)

Ja do szpitala mam spakowane chyba ok 30 papmpersów. Ogólnie chusteczki tez pampersa ale w domu nie bede ich naduzywac tylko woda. Tak samo będę kąpać dziecko w wodzie chyba ze problemy ze skórą będą to wtedy jakieś emolienty czy cóś ;)Mam też mydełko Aleppo i się zastanawiam.
    Ja od dwóch tygodni mam okropne problemy z cerą - szorstką i czerwoną na policzkach i kupiłam to Aleppo plus mydełko ozonowe oraz kremik jakiś mega eko z masłem shea.

Jutro wraca moje słoneczko :) Po 6 tygodniach i cały tydzień bedzie miał wolne. Umyje mi okna i zrobię pokoik w końcu tk jak bym chciała.

A w ogóle to prosze trzymać kciuki bo czekamy na decyzję banku o kredyt bo moj maż z ojcem chcą otworzyć minibrowar - marzenie męża.

Karolcia88, dorota1987, gosia86, PIGULSKA lubią tę wiadomość

• MiM Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2015, 12:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anioł kciuki zapewnione :)

Ja bym chciała trójkę - ale mieszkanie jest przeszkodą. Przy dwójce maluchów będzie idealnie.
    Ale gdyby zdarzyła się 3 ciąża - nie płakalibyśmy z mężem. W życiu bym nie usuneła.
    Moja pierworodna co wieczór modli się o braciszka i siostrzyczkę :)

Ostatnio mnie powaliła swoją "mądrością" - ona jest księżniczką a jej brat będzie księdzem

WesołaMama, WesołaMama, gosia86, nojaniewiem, PIGULSKA, gosiunia lubią tę wiadomość

03.02.2014
  • slash Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2015, 12:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MY się cieszymy jak narazie że to jedno jest w drodze, a co będzie dalej - Bóg jedyny raczy wiedziec.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 kwietnia 2015, 12:22

klz98u696p33kjce.png
  • slash Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2015, 12:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W sumie jak rozmawialismy z mezem - to fajnie byłoby miec dwójkę, ale zobaczymy jak to będzie, bo i racjonalnie tez troszkę podchodzimy do wszystkiego. Przed nami jeszcze kupno mieszkania, więc na ekonomię tez trochę patrzymy.

klz98u696p33kjce.png
  • aktyde85 Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2015, 12:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anioł wrote:
    Hejka :)

Ja 19 lipca mam 30tkę :) Nie czuję się w ogóle ale mi to nie przeszkadza ;)

Ja bym chciała dwójkę dzieci ale czas pokaze co i jak. Mąż tez mówił o dwójce. Jak będzie szmal to i drugie będzie ;)
    Gdybym wygrała w apelacji to od razu drugie bym machnęła ;)

Ja do szpitala mam spakowane chyba ok 30 papmpersów. Ogólnie chusteczki tez pampersa ale w domu nie bede ich naduzywac tylko woda. Tak samo będę kąpać dziecko w wodzie chyba ze problemy ze skórą będą to wtedy jakieś emolienty czy cóś ;)Mam też mydełko Aleppo i się zastanawiam.
    Ja od dwóch tygodni mam okropne problemy z cerą - szorstką i czerwoną na policzkach i kupiłam to Aleppo plus mydełko ozonowe oraz kremik jakiś mega eko z masłem shea.

Jutro wraca moje słoneczko :) Po 6 tygodniach i cały tydzień bedzie miał wolne. Umyje mi okna i zrobię pokoik w końcu tk jak bym chciała.

A w ogóle to prosze trzymać kciuki bo czekamy na decyzję banku o kredyt bo moj maż z ojcem chcą otworzyć minibrowar - marzenie męża.

Uuuuuu! To trzymam kciuki i jak już browar ruszy to czekamy na cynk ;)

f2w33e3kzy7745ry.png
    Karolinka <3
    l22np07wclwsxogu.png
  • MiM Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2015, 12:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja marzę o tym żeby po porodzie wręczyć teściowej dwójkę dzieci (akurat przyjedzie miesiąc po) zwołać w najbliższym towarzystwie imprezę i bawić się do upadłego do rana!!!! Z alkoholem, jedzeniem zakazanym dla kobiet karmiących(pewnie znowu będzie "Pierdo**le nie karmię!!). , z dobrą muzyką i tańcami!!!!!

aktyde85, Bluberry, gosiunia, Anioł, gosia86, nojaniewiem, PIGULSKA lubią tę wiadomość

03.02.2014
  • Ofelaine Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2015, 12:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aniol kciuki zacisniete, a mi sie tak chce piwka od jakiegos czasu. :)

Magic, jagoodka lubią tę wiadomość

atdc8iikup31msj2.png
‹‹ 1251 1252 1253 1254 1255 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak zadbać o spokój i relaks w czasie ciąży. Praktyczne porady dla przyszłych mam.

Bycie matką to jedno z najważniejszych i najwspanialszych przeżyć, jakie doświadcza każda kobieta, która rodzi dziecko. Przyjemne i sielskie chwile spędzone z pociechą poprzedza czas nie zawsze spokojnego oczekiwania na poród. W czasie ciąży często jesteśmy tak samo szczęśliwe, jak i zestresowane, a to sprawia, że warto pomyśleć o sobie w kontekście relaksu i odpoczynku. W jaki sposób uprzyjemnić sobie czas oczekiwania na dziecko? Czy ciążowe dolegliwości można jakoś zminimalizować i poddać się domowemu SPA? Oczywiście, że tak. Za chwilę podpowiemy Ci, jak to zrobić skutecznie i bez wielkich przygotowań!

CZYTAJ WIĘCEJ

Naprotechnologia - naturalna metoda podczas starania o dziecko i nie tylko.

Naprotechnologia (Natural Procreatice Technology, w skrócie: NPT lub NaPro) to metoda naturalnego wsparcia prokreacji. Ma wiele zwolenników, jak i całkiem sporo przeciwników, zanim wypowiesz swoją opinię, przeczytaj informacje jakie dla Ciebie zebraliśmy. Przeczytaj, na czym dokładnie polega naprotechnologia, czy jest przeznaczona tylko dla kobiet, czy również wspiera mężczyzn, w jakich przypadkach okazuje się najskuteczniejsza, a w jakich raczej się nie sprawdzi. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niedobór kwasu foliowego - zaskakujące wyniki badań

Niemalże każda kobieta starająca się o dziecko ma świadomość, że podczas starań oraz w czasie ciąży powinna suplementować kwas foliowy. Jednak najnowsze doniesienia lekarzy wskazują na duże problemy z jego przyswajalnością. Co to oznacza? Niedobór kwasu foliowego - jakie mogą być tego skutki? Nawet pomimo zażywania kwasu foliowego, kobiety w dalszym ciągu mogą być narażone na ryzyko chorób/powikłań związanych z jego niedoborami. Jak temu zaradzić? Przeczytaj najnowsze doniesienia i zalecenia ginekologów.  

CZYTAJ WIĘCEJ