Maj 2015 :)
-
WIADOMOŚĆ
-
Witajcie dziewczyny.
Nadrobię Was jutro w wolnej chwili - bo dziś miałam dzien wypełniony po brzegi.
Córcia wazy - 2637 g - dziś była wizyta o 11.45 u ginamówi ze waga ok, ale mała nadal jest szczuplutka - wiec łudze się że będzie długa. Nadal nakazał jesc jak najweicej miesa a jak najmniej słodyczy. Zlecił mi morfologie i mocz, nastepna wizyta 20 kwietnia. Powiedział ze jesli teraz zaczne rodzic to ciaze i tak uznaje sie za donoszona, jedyne co to dziecko bedzie musiało zostax w szpitalu ze wzgledu na płucka, ale gdybym zaczełą rodzic to niczym sie nie martwic tylko torba ze sobs i do szpitala. Oczywiscie pilnowac ruchów dziecka.
Szyjkę mam juz miękką ale jeszcze jest ok, wysoko czy zamknieta juz nie pamięta czy długa jakos tak. Buzki znów nie widziałam bo mała obrocona przodem do mnie głowkowo podłuznie - idealnie do porodu jak to nazwał gin.
A potem, małe zakupy jeszcze z tata, potem kosciół a potem jeszcze robiłam jajeczka z galaretki.
Padam, troszke pobolewa mne brzuch nie wiem czy to przez badanie czy tak zwyczajnie.
dorota1987, Eklerka, katalina, beti97, WesołaMama, MiM, PIGULSKA, gosiunia lubią tę wiadomość
-
Już nie śpimy
KotMisia nie dziwię Ci się. Masz najpiękniejszy prezent na Święta. Zaraz trzeba się zebrać i zmajstrować koszyczek do poświęcenia. Jeszcze chwilka i wszystkie swoje pociechy będziemy tulić w ramionach
-
Hej, my w dwupaku nadal
Po nocy Nadal nie wypoczelam, czuje sie jakby mnie walec przejechal, wszystko boli
ale trzeba wstac, naszykowac koszyczek i isc poswiecic a potem lenistwo do wieczora
Kotmisia jakie to uczucie karmic piersia ??I chodzi mi raczej o taka fizjologiczna czesc tego aktu, to boli?,lub jest drazniace czy nie czuc za bardzo, ze dziecko ssie ?? -
Ja też nie mogłam spać, przez ten księżyc pewnie
męczyłam się pół nocy, a nad ranem okropne sny
ale słonko świeci, trzeba wstać i pomóc w ostatnich przygotowaniach, chyba nie wytrzymam do jutra i dziś już wtrynię sernik
gosia86 lubi tę wiadomość
-
Slash gratuluję wieści z wizyty
Ja też spałam z przerwami ale ogólnie czuje się wyspana
Ofelaine to leniuchuj ile się da i nabieraj sił
Mnie też ostatnio dopada taka niemoc ale wczoraj wykrzesałam trochę energii i stałam przy kuchni. A wieczorem myślałam że kręgosłup mi pęknieslash lubi tę wiadomość
-
MiM ze mną na sali leżała dziewczyna która pierwsze dziecko urodziła w terminie i ważyło 2,5 kg i teraz córeczka też filigranowa 2,5 kg przynajmniej miała lekki poród więc kto wiem może jeszcze będziemy Wam zazdrościć że wasze dzieci są mniejsze bo przecież potem i tak nadgonią
-
Info z pierwszej ręki. Pelnia to sciema
Wczoraj 1 poród, dziś porodowka pusta, patologia ciąży - 3 dziewczyny. Poloznictwo puste sale a w zajetych tylko po 1 dziewczynie
Takze mamuski spokojne głowy.
Co do pytania o karmienie piersią to najbardziej dumaa ogólnie nie boli. Takie ciagniecie. Ale ta świadomość, że robisz coś tak ważnego jest rewelacyjna
gosia86, beti97, dorota1987, PIGULSKA lubią tę wiadomość
-
Dziewczyny wesolych,spokojnych swiat! Zebysmy dotrwaly chociaz do polowy kwietnia:) a porody niech beda lekkie,szybkie i bezproblemowe.
Mnie wczoraj zaczely jakies akurcze lapac, ale nafaszerowalam sie magnezem i jakos noc przetrwalam. Z kolei rano Mloda mnie wystraszyla bo od wczorajszego popoludnia ani kopniaka. Na szczescie sie opamietala bo matka ma juz wystarczajaco duzo siwych wlosow.
U nas na wsi jest taki dziwny zwyczaj ze sniafanie wielkanocne sie je w sobote!
Wiec zmykam na sniadanko bo maz wrocil z koszyczkiemgosia86, beti97, dorota1987, Nejcik, WesołaMama, WesołaMama, PIGULSKA, GabiK lubią tę wiadomość
-
Ja też się ogarnęłam mam już zrobiony koszyczek i szarlotkę w piekarniku. Najgorsze mam już dzisiaj zrobione
teraz iść poświęcić no i do sklepu muszę jeszcze iść. Ja spałam jak zwykle z co 2 godz przerwami na siusiu, śniły mi się głupoty, że urodziłam i nie wiedziałam kiedy i jak a później znalazłam cienką 10 cm bliznę w podbrzuszu i cieszyłam się że taka ładna i malutka. Ach jak ja już bym chciała swoją Wikusię , ale i tak muszę przyznać źe teraz to mi czas leci szybko a na początku się strasznie wlókł. Ja śniadanko mam jutro, później wizyta u wujostwa( są bardzo zżyci i przejęci bo ich syn z żoną nie chcą mieć dzieci , wolą psy) no i ja jestem teraz jak córka dla nich, więc jeszcze ostatni raz przed porodem do nich zajrzę. Póżniej siostra z córką do nas wpadną i pewnie wieczorem będę tak padnięta że nie będę wiedzieć jak się nazywam.
Teraz leżakuję bo jednak podbrzusze boli jak człowiek trochę w kuchni porobi. -
Witam!
Dziewczyny! Wesołych, Rodzinnych Świąt Wielkanocnych. Dużo zdrówka, cierpliwości, miłości i porodów w okolicach terminu
A dla tych co już urodziły - to przede wszystkim zdrówka i szybkiego powrotu do domku!
Mokrego Dyngusa w lany Poniedziałek
My już po Kościółku, koszyczki poświęcone, akurat wyszło słoneczko więc zaliczyliśmy spacerek przy okazji. Córka już chce zjeść czekoladowego królika a ja skubnęłam kiełbaski
Słonecznego weekendu Wam życzęWiadomość wyedytowana przez autora: 4 kwietnia 2015, 12:28
dorota1987, PIGULSKA lubią tę wiadomość
-
do rozpakowanych dziewczyn w szpitalach: Możecie coś jeszcze polecić do torby do zabrania, czego nie ma na tych wszystkich listach??? coś wykluczyć bo absolutnie nie potrzebne? ile tak realnie ciuszków spakować, pieluch?
-
Dziewczyny, wszystkiego najlepszego z okazji Wielkanocy, żeby nam końcówka ciąży lekką była, a porody szybciutkie i bezproblemowe :*
KotMisia, Nana, Nadulek, Shaja - zdrowia dla Was i maluszków, żeby odtąd każda chwila była magiczna :*
gosia86, dorota1987, PIGULSKA, WesołaMama lubią tę wiadomość
-
Dziewczyny juz pisze co mi sie przydało: bella podkłady 2op juz myśle ze jutro przejdę na zwykle podpaski tylko te największe; tantum rosa i octanisept do szwów, duże płatki clinica do przemywania krocza po każdym siku, majtki siateczkowe campolu 1 IP świetnie sie szybko przepierają. Ręczniki papierowe do wycierania krocza bo zwykły ciagle sie by brudzil, i płyn do h int.
GabiK, gosia86, Anielka, czarna panda lubią tę wiadomość
Nasz pierwszy cud 1.04.2015 Kornelia :*