X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Maj 2015 :)
Odpowiedz

Maj 2015 :)

Oceń ten wątek:
  • slash Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2015, 23:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie dziewczyny.
    Nadrobię Was jutro w wolnej chwili - bo dziś miałam dzien wypełniony po brzegi.
    Córcia wazy - 2637 g - dziś była wizyta o 11.45 u gina :) mówi ze waga ok, ale mała nadal jest szczuplutka - wiec łudze się że będzie długa. Nadal nakazał jesc jak najweicej miesa a jak najmniej słodyczy. Zlecił mi morfologie i mocz, nastepna wizyta 20 kwietnia. Powiedział ze jesli teraz zaczne rodzic to ciaze i tak uznaje sie za donoszona, jedyne co to dziecko bedzie musiało zostax w szpitalu ze wzgledu na płucka, ale gdybym zaczełą rodzic to niczym sie nie martwic tylko torba ze sobs i do szpitala. Oczywiscie pilnowac ruchów dziecka.
    Szyjkę mam juz miękką ale jeszcze jest ok, wysoko czy zamknieta juz nie pamięta czy długa jakos tak. Buzki znów nie widziałam bo mała obrocona przodem do mnie głowkowo podłuznie - idealnie do porodu jak to nazwał gin.

A potem, małe zakupy jeszcze z tata, potem kosciół a potem jeszcze robiłam jajeczka z galaretki.
    Padam, troszke pobolewa mne brzuch nie wiem czy to przez badanie czy tak zwyczajnie.

dorota1987, Eklerka, katalina, beti97, WesołaMama, MiM, PIGULSKA, gosiunia lubią tę wiadomość

klz98u696p33kjce.png
  • KotMisia Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2015, 03:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Spicie? Bo my nie :) Ale i tak buzia sama się uśmiecha :)

Wesołych Świat dziewczyny!

Ofelaine, PIGULSKA, miscelle, WesołaMama, Monika1357 lubią tę wiadomość

bl9cmg7y8brm1kw5.png
  • beti97 Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2015, 07:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Już nie śpimy :) KotMisia nie dziwię Ci się. Masz najpiękniejszy prezent na Święta. Zaraz trzeba się zebrać i zmajstrować koszyczek do poświęcenia. Jeszcze chwilka i wszystkie swoje pociechy będziemy tulić w ramionach :)

❤️Córcia2015
    ❤️Córcia2018
    💙Synek2021
    preg.png
  • Eklerka Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2015, 09:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, żadna nie urodziła? :P

Wesołych Świąt Majowe Dziewczynki :)

U nas dziś stuknęło równe 30 dni do porodu :D

Ofelaine, PIGULSKA, gosia86, WesołaMama, GabiK, Monika1357 lubią tę wiadomość

5fjzaeq.png
    6d4a1fa03ada290f9163e68d0b61b673.png
  • Ofelaine Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2015, 09:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, my w dwupaku nadal :)

Po nocy Nadal nie wypoczelam, czuje sie jakby mnie walec przejechal, wszystko boli
    :( ale trzeba wstac, naszykowac koszyczek i isc poswiecic a potem lenistwo do wieczora

Kotmisia jakie to uczucie karmic piersia ??I chodzi mi raczej o taka fizjologiczna czesc tego aktu, to boli?,lub jest drazniace czy nie czuc za bardzo, ze dziecko ssie ??

atdc8iikup31msj2.png
  • aktyde85 Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2015, 09:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też nie mogłam spać, przez ten księżyc pewnie :P męczyłam się pół nocy, a nad ranem okropne sny :/ ale słonko świeci, trzeba wstać i pomóc w ostatnich przygotowaniach, chyba nie wytrzymam do jutra i dziś już wtrynię sernik :D

gosia86 lubi tę wiadomość

f2w33e3kzy7745ry.png
    Karolinka <3
    l22np07wclwsxogu.png
  • Nejcik Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2015, 09:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej hej, a my spaliśmy dziś jak susły! :-)
    Dziewczyny z całego serca zdrowych i spokojnych świat życzymy!! Dużo dużo miłości i terminowych porodów! :D ściskamy!!!

PIGULSKA, gosia86, dorota1987 lubią tę wiadomość

Antoś! <3
    mhsv4z17gj8u0s1w.png
  • PIGULSKA Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2015, 09:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aktyde85 wrote:
    http://www.gloswielkopolski.pl/artykul/3809497,noworodki-z-poznanskiego-szpitala-jak-swiateczne-pisanki-zdjecia,id,t.html

:))
    Ale słodkie kurczaczki <3

https://www.maluchy.pl/li-70850.png
    8p3ovfxm10p58typ.png
  • MiM Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2015, 09:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny Wesołych Świąt!!!!

Ps. Wasze Maluchy już są takie duże! W środę się dowiem ile mój waży :)

gosia86, dorota1987, WesołaMama, PIGULSKA lubią tę wiadomość

03.02.2014
  • PIGULSKA Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2015, 09:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Slash gratuluję wieści z wizyty :)

Ja też spałam z przerwami ale ogólnie czuje się wyspana :)

Ofelaine to leniuchuj ile się da i nabieraj sił ;)

Mnie też ostatnio dopada taka niemoc ale wczoraj wykrzesałam trochę energii i stałam przy kuchni. A wieczorem myślałam że kręgosłup mi pęknie ;)

slash lubi tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-70850.png
    8p3ovfxm10p58typ.png
  • gosia86 Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2015, 09:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MiM ze mną na sali leżała dziewczyna która pierwsze dziecko urodziła w terminie i ważyło 2,5 kg i teraz córeczka też filigranowa 2,5 kg przynajmniej miała lekki poród więc kto wiem może jeszcze będziemy Wam zazdrościć że wasze dzieci są mniejsze bo przecież potem i tak nadgonią ;)

8p3os65gknud0twt.png
    iv09tgf6v8u0j0rv.png
  • MiM Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2015, 09:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki Gosia za dobre słowo :)

gosia86 lubi tę wiadomość

03.02.2014
  • KotMisia Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2015, 09:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Info z pierwszej ręki. Pelnia to sciema :)
    Wczoraj 1 poród, dziś porodowka pusta, patologia ciąży - 3 dziewczyny. Poloznictwo puste sale a w zajetych tylko po 1 dziewczynie :)
    Takze mamuski spokojne głowy.

Co do pytania o karmienie piersią to najbardziej duma :) a ogólnie nie boli. Takie ciagniecie. Ale ta świadomość, że robisz coś tak ważnego jest rewelacyjna :) <3

gosia86, beti97, dorota1987, PIGULSKA lubią tę wiadomość

bl9cmg7y8brm1kw5.png
  • Karolcia88 Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2015, 10:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny wesolych,spokojnych swiat! Zebysmy dotrwaly chociaz do polowy kwietnia:) a porody niech beda lekkie,szybkie i bezproblemowe.

Mnie wczoraj zaczely jakies akurcze lapac, ale nafaszerowalam sie magnezem i jakos noc przetrwalam. Z kolei rano Mloda mnie wystraszyla bo od wczorajszego popoludnia ani kopniaka. Na szczescie sie opamietala bo matka ma juz wystarczajaco duzo siwych wlosow.

U nas na wsi jest taki dziwny zwyczaj ze sniafanie wielkanocne sie je w sobote!
    Wiec zmykam na sniadanko bo maz wrocil z koszyczkiem ;)

gosia86, beti97, dorota1987, Nejcik, WesołaMama, WesołaMama, PIGULSKA, GabiK lubią tę wiadomość

Juleczka 04.05.2015 <3
    relg9vvjqldrmcme.png
    mama Aniołka 30.05.2014
    Raduś Aniołek 08.07.2016
  • beti97 Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2015, 11:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też się ogarnęłam mam już zrobiony koszyczek i szarlotkę w piekarniku. Najgorsze mam już dzisiaj zrobione :) teraz iść poświęcić no i do sklepu muszę jeszcze iść. Ja spałam jak zwykle z co 2 godz przerwami na siusiu, śniły mi się głupoty, że urodziłam i nie wiedziałam kiedy i jak a później znalazłam cienką 10 cm bliznę w podbrzuszu i cieszyłam się że taka ładna i malutka. Ach jak ja już bym chciała swoją Wikusię , ale i tak muszę przyznać źe teraz to mi czas leci szybko a na początku się strasznie wlókł. Ja śniadanko mam jutro, później wizyta u wujostwa( są bardzo zżyci i przejęci bo ich syn z żoną nie chcą mieć dzieci , wolą psy) no i ja jestem teraz jak córka dla nich, więc jeszcze ostatni raz przed porodem do nich zajrzę. Póżniej siostra z córką do nas wpadną i pewnie wieczorem będę tak padnięta że nie będę wiedzieć jak się nazywam.
    Teraz leżakuję bo jednak podbrzusze boli jak człowiek trochę w kuchni porobi.

❤️Córcia2015
    ❤️Córcia2018
    💙Synek2021
    preg.png
  • shaja88 Ekspertka

Wysłany: 4 kwietnia 2015, 11:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nana, Nadulek, KotMisia - jesteście jeszcze w szpitalach ze swoimi maleństwami?? Ile lekarze mówią że będziecie w szpitalu??

w57vrjjgp900ebr8.png

Nasz pierwszy cud 1.04.2015 Kornelia :*
  • WesołaMama Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2015, 12:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam!

Dziewczyny! Wesołych, Rodzinnych Świąt Wielkanocnych. Dużo zdrówka, cierpliwości, miłości i porodów w okolicach terminu ;)
    A dla tych co już urodziły - to przede wszystkim zdrówka i szybkiego powrotu do domku!
    Mokrego Dyngusa w lany Poniedziałek ;)

My już po Kościółku, koszyczki poświęcone, akurat wyszło słoneczko więc zaliczyliśmy spacerek przy okazji. Córka już chce zjeść czekoladowego królika a ja skubnęłam kiełbaski ;)

Słonecznego weekendu Wam życzę ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 kwietnia 2015, 12:28

dorota1987, PIGULSKA lubią tę wiadomość

• miscelle Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2015, 12:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    do rozpakowanych dziewczyn w szpitalach: Możecie coś jeszcze polecić do torby do zabrania, czego nie ma na tych wszystkich listach??? coś wykluczyć bo absolutnie nie potrzebne? ile tak realnie ciuszków spakować, pieluch?

👨‍👩‍👧 2015 Nela
    👨‍👩‍👧‍👦 2020 Kubuś
    hchy9jcg2fs2tpt8.png
  • Agusia246 Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2015, 13:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, wszystkiego najlepszego z okazji Wielkanocy, żeby nam końcówka ciąży lekką była, a porody szybciutkie i bezproblemowe :*
    KotMisia, Nana, Nadulek, Shaja - zdrowia dla Was i maluszków, żeby odtąd każda chwila była magiczna :*

gosia86, dorota1987, PIGULSKA, WesołaMama lubią tę wiadomość

preg.png
  • shaja88 Ekspertka

Wysłany: 4 kwietnia 2015, 13:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny juz pisze co mi sie przydało: bella podkłady 2op juz myśle ze jutro przejdę na zwykle podpaski tylko te największe; tantum rosa i octanisept do szwów, duże płatki clinica do przemywania krocza po każdym siku, majtki siateczkowe campolu 1 IP świetnie sie szybko przepierają. Ręczniki papierowe do wycierania krocza bo zwykły ciagle sie by brudzil, i płyn do h int.

GabiK, gosia86, Anielka, czarna panda lubią tę wiadomość

w57vrjjgp900ebr8.png

Nasz pierwszy cud 1.04.2015 Kornelia :*
‹‹ 1264 1265 1266 1267 1268 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Mikroelementy dające makro-poprawę męskiej płodności

Dowiedz się, które mikroelementy odgrywają kluczową rolę w kontekście męskiej płodności. Na co zwracać uwagę i których składników nie powinno zabraknąć w diecie przyszłego taty? 

CZYTAJ WIĘCEJ

"Nie mogę zajść w ciążę" - moja historia starania o dziecko

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko". Opowieść o kobiecie, która nie traci nadziei... "Nie mogę zajść w ciążę, ale nie tracimy nadziei..." - nieplodna_optymistka opowiada o swoich staraniach, drodze do macierzyństwa, leczeniu niepłodności i niegasnącej wierze w to, że się uda! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Suchość pochwy - jakie mogę być jej przyczyny i jak sobie z nią radzić?

Problem z odpowiednim nawilżeniem pochwy dotyczy bardzo dużej liczby kobiet. Najczęściej problemy występują w okresie okołomenopauzalnym, ale z różnych przyczyn mogą pojawiać się na każdym etapie życia kobiety. Suchość pochwy może znacząco obniżać jakość życia seksualnego, z powodu bólu i dyskomfortu odczuwanego podczas zbliżeń... Skąd się bierze suchość pochwy? Jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ