X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Maj 2015 :)
Odpowiedz

Maj 2015 :)

Oceń ten wątek:
  • PIGULSKA Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2015, 21:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hehehe Karolcia to mi też się taki okaz trafił...echh faceci ;)

Karolcia88 lubi tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-70850.png
    8p3ovfxm10p58typ.png
  • Puella Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2015, 21:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katalina... nie martw się nie podpisaną umiwą z położna. To w jej interesie będzie przyjechać, w końcu niezłą kasę z tego mają. Ja taka umowę "na gębę" miałam w pierwszej ciąży i bez problemów nie było.

Zgredka.... to ja miałam dokładnie to samo. Całe ciśnienie szlo mi w głowę,myślałam że mi eksploduje. Naczynka tez mi poszły. Cieszę się, że Ci się udało! Jednak kobiety są mega silne :p

It's a Girl! - Michalinka :-)

3i49df9htr170int.png
  • PIGULSKA Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2015, 22:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    DżoanaA wrote:
    Hej ;) podczytuje was codziennie, jestem na bieżąco ale jakoś ciągle coś mnie powstrzymuje żeby napisać :p Gratuluję wszystkim mamusiom, które już mają swoje szczęścia przy sobie ;)

Ja mam nadzieję urodzić na koniec miesiąca lub w Majówkę ;)
    To się nie powstrzymuj tylko pisz! Choćby o dupie marynie :P

gosiunia lubi tę wiadomość

8p3ovfxm10p58typ.png
  • Ofelaine Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2015, 22:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzoana ciesze sie, ze wszystko ok u ciebie :)

Mi jest codziennie duszno a dzis szczegolnie bo przy tych mini napinaniach macicy robi mi sie goraco. Teraz tez sie topie... :/

Miscelle mnie lenistwo takze nie ominelo :)

atdc8iikup31msj2.png
  • PIGULSKA Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2015, 22:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj Agusia jak cie czytam to normalnie zazdroszczę
    Ale każdą z nas to czeka prędzej czy później ;)
    A werandowałaś Zosie?

8p3ovfxm10p58typ.png
  • slash Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2015, 22:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agusia - to miłe co piszesz. Jeszcze troszkę i my będziemy się cieszyc naszymi pociechami :) i wtedy bedziemy się Tobie wypytywac o wszystko - bo wiele rzeczy Ty juz będziesz miała za sobą.
    Od razu wyjechałąs z Zosią na spacer? Czy jakos najpierw przy oknie hartowałas?

A mój Mąż - uwielbia prasowac, a ja nie nawidzę. Za to on nie lubi układac i składac ciuchów a ja odwrotnie - bardzo to lubię - wiec w tym temacie jak najbardziej się uzupełniamy :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 kwietnia 2015, 22:06

klz98u696p33kjce.png
  • slash Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2015, 22:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witaj Dzoana ;)

klz98u696p33kjce.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 kwietnia 2015, 22:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agusia ale macie fajnie ja to juz wzdycham i myślami do przodu jestem bo tak mi sie juz marzy taki spacerek z synusiem.

gosiunia lubi tę wiadomość

• GabiK Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2015, 22:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agusia balsam dla duszy takie wiadomosci,bo ja oczami wyobrazam sobie siebie jako niedospane,glodne zombi stojace nad lozeczkiem stale placzacego lub krzyczacego bobasa i nie wiedzacego co z nim zrobic :-/
    Wszyscy naokolo mi mowia,ze nie wiem co mnie czeka,ze jak sie urodzi to sie "dopiero zacznie" i zebym spala i odpoczywala teraz,bo potem nie bede wiedziala co to znaczy itd

slash, Eklerka, czarna panda lubią tę wiadomość

2r8ri09ksg9rle49.png
  • slash Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2015, 22:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Własnie werandowałas? To ładniej brzmi, a nie hartowałas? Jak stal - ehh ja to tez czasem palne coś ;)

klz98u696p33kjce.png
  • Ofelaine Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2015, 22:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agusia ja tez pozytywnie zazdraszczam :) chce juz moja Lilke <3

atdc8iikup31msj2.png
  • slash Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2015, 22:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja ide się połozyc bo cos mnie brzuszek strasznie ciągnie. Dobranoc mamusie - do jutra.

klz98u696p33kjce.png
  • katalina Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2015, 22:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gabik, mnie też wlasnie wkurza takie gadanie że mam celebrowac spokoj, a jaki tu spokoj? Ciagle cos boli, a to jest duszno, a to ruchy powolne ciezej zalatwic wszelkie sprawy, chocby wyprawa na SR... Kiedys to by było biegusiem przejazdzka, a teraz musze wyjsc ponad godzine wczesniej by się nie spoznic, potem odpoczywam do rana :p no luuudzie... Żaden spokoj. Jeszcze jak czlowiek z zusem i innymi fanaberiami się uzera :/

Karolcia, ja swojego nie widzialam jeszcze, ale generalnie lekarka powiedziala że przy tachykardii ktora mam stwierdzona, nie ma wskazan do cc, chyba że wlasnie nagle się cos w ciazy pogorszy. U mnie nawet tetno bez tabletek oscyluje w ciazy wokół 100 wiec uwazam że sukces. Gin prosil zebym poszla jeśli jest opcja, ale swistka nie wymaga, nie wspominal o tym przynajmniej..

Agusia zazdroszcze pozytywnie dzidzi po drugiej stronie brzuszka :D spacer z nia to już musi być frajda i duma ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 kwietnia 2015, 22:27

GabiK lubi tę wiadomość

• DżoanaA Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2015, 22:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PIGULSKA wrote:
    To się nie powstrzymuj tylko pisz! Choćby o dupie marynie :P
    To może napisze krótko, co u nas ;p ciąża przebiega prawidłowo bez żadnych komplikacji.. nic się normalnie nie dzieje :D ostatnie Usg mieliśmy 2 marca - Mateuszek ważył wtedy 1470g.. teraz nie mam pojęcia ile może mieć. . W poniedziałek mamy wizytę ale raczej bez usg.. mój lekarz tylko sprawdza serduszko a na usg kieruje do specjalisty...

Wyprawkę mamy juz całą skompletowana ;) wózek jak sporo z nas tako omega moonlight kolor bezowo- brązowy ;)

Na tym etapie juz mam podobne dolegliwości jak wy - twardnienie brzucha, bóle jak na @ i skurcze łydek... na szczęście nie pachnie i nie mam zgagi ;p

Rozstępy pojawiły mi się niestety na udach i prawej łydce, co mnie trochę smuci... ; ( ale odkryłam krem na rozstępy z ziaja i widzę już super efekty - polecam wam ten produkt jest super a kosztuje tylko 9zl ;)

PIGULSKA, gosiunia, Anioł lubią tę wiadomość

relghdge5lg0owut.png
  • DżoanaA Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2015, 22:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Planuje rodzic w szpitalu oddalonym od mojego miejsca zamieszkania o 100km i nie wiem jak to rozegrać ;p

Boje się, że nie poznam ze to już... i boję się mojej teściowej, że będzie się wtrącać za dużo. . Ona ma takie staroswieckie podejście, czasem tak mnie wkurza... a mieszkamy teraz razem :/ co prawda my na gorze oni na dole ale wiadomo jak to jest...

relghdge5lg0owut.png
  • DżoanaA Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2015, 22:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A i jeszcze mogła bym na okrągło jeść pączki i lody :D

gosiunia, Anioł lubią tę wiadomość

relghdge5lg0owut.png
  • GabiK Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2015, 22:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzoana to szacun za ten szpital 100km od siebie 0_0 A moge spytac dlaczego tak? Masz tam swojego gina? Czy po prostu lepszy szpital, referencyjnosc itd?

2r8ri09ksg9rle49.png
  • Eklerka Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2015, 22:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agusia, po przeczytaniu tego co naskrobałaś powiem jedno: KAROLEK, WYŁAŹ JUŻ! :D

5fjzaeq.png
    6d4a1fa03ada290f9163e68d0b61b673.png
  • Eklerka Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2015, 22:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolcia88 wrote:
    a nie potrzebujesz zaświadczenia od kardiologa o braku przeciwwskazań do sn? Bo ja np muszę mieć. i od okulisty i od kardiologa.
    mi w holterze wyszło 139 pobudzeń komorowych, 7 nadkomorowych i tachykardia. Ale lekarka powiedziała, że i tak nie jest źle ;)
    Masz na myśli dodatkowe skurcze serca? Też miałam problem z tą cholerną arytmią :/ Ale u mnie to szło w tysiącach, bo miałam dodatkowy skurcz np. co 3 prawidłowe uderzenia serca :/ ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 kwietnia 2015, 22:44

5fjzaeq.png
    6d4a1fa03ada290f9163e68d0b61b673.png
  • dorota1987 Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2015, 22:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fajnie że się odezwałaś Dżoana. Ja mam coś dziś spadek apetytu, chyba zgaga mnie bierze a momentami mdłości. Ucięłam sobie przed chwilą drzemkę i nie wiem jak to będzie teraz w nocy. Jaś raczej dziś nie wyjdzie, a mąż chyba widzi we mnie nosorożca i nic sobie nie robi z zielonego światła na przytulanie.

dqprj44jymj31xvy.png
‹‹ 1320 1321 1322 1323 1324 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

4 składniki diety wspierające owulację!

Problemy z owulacją są bardzo częstą przyczyną trudności z zajściem w ciążę. Dowiedz się, jak za pomocą diety możesz wesprzeć jajeczkowanie! Poznaj, które składniki diety mogą pozytywnie wpływać na owulację, a które mogą przyczyniać się do niepłodności owulacyjnej. Poznaj propozycje propłodnościowych posiłków od Ani i Zosi z Akademii Płodności! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Progesteron - dlaczego jest tak ważny podczas starania o dziecko?

Progesteron to jeden z najważniejszych hormonów dla kobiecej płodności. Jaką rolę odgrywa podczas starania o dziecko, przy zapłodnieniu i we wczesnej ciąży? Jakie są normy i co się dzieje, kiedy stężenie progesteronu jest za niskie? Jak wygląda leczenie luteiną dopochwową i doustną? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych - jak zrobić to bezpiecznie?

Wiele kobiet uważa, że odstawienie tabletek antykoncepcyjnych, plastrów, czy innych środków hormonalnych to bardzo prosta sprawa - wystarczy przestać zażywać. Tymczasem warto znać kilka zasad, które sprawią, że odstawienie antykoncepcji będzie bezpieczne, łagodne dla organizmu i pozwoli jak najbardziej zminimalizować ryzyko wystąpienia skutków ubocznych. 

CZYTAJ WIĘCEJ