X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Maj 2015 :)
Odpowiedz

Maj 2015 :)

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 kwietnia 2015, 22:46

Cytuj  /     /  Zgłoś

Rozstępy pojawiły mi się niestety na udach i prawej łydce, co mnie trochę smuci... ; ( ale odkryłam krem na rozstępy z ziaja i widzę już super efekty - polecam wam ten produkt jest super a kosztuje tylko 9zl ;)[/QUOTE]
    dobrze ze brzuszek ominęły ja mam czerwoną zebre na moim masakra:) w rossmanie ten krem kupilas moze???

• DżoanaA Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2015, 22:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    GabiK wrote:
    Dzoana to szacun za ten szpital 100km od siebie 0_0 A moge spytac dlaczego tak? Masz tam swojego gina? Czy po prostu lepszy szpital, referencyjnosc itd?
    To szpital w moim rodzinnym mieście, gdzie mieszkają moi rodzice. Przyjaciółka mojej mamy jest tu położna i wiem, że się mną dobrze zajmie.. zwiedzając ostatnio cały oddział i wszystko wygląda super ;) boje się tylko ze zacznie się wcześniej i nie zdarzyły dojechać... planuje pod koniec miesiąca zjechać juz do rodziców i tu czekać ale mój mąż będzie musiał wracać po majowce bo ma zlecenia w pracy a ja nie wyobrażam sobie rodzic bez niego... boje się ze nie zdarzy dojechać czy coś... Dlatego mam nadzieje urodzić na koniec miesiąca, jakoś ze 2 dni po przyjeździe do rodziców ;p ale wiadomo jak to jest.. nie znasz dnia ani godziny

relghdge5lg0owut.png
  • DżoanaA Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2015, 22:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krem kupiłam w sklepie firmowym ziaja ale widziałam go też w aptekach.. zawsze można zamówić z neta tylko wtedy wyjdzie ciut drożej pewnie o koszt wysyłki. ..http://ziaja.com/kosmetyki/dla-niej/cialo/cellulit-i-rozstepy/3270,reduktor-pierwszych-rozowych-rozstepow-i-rozstepow-trwalych

PIGULSKA lubi tę wiadomość

relghdge5lg0owut.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 kwietnia 2015, 23:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzoana dzieki ;)

• Wonderwall Ekspertka

Wysłany: 10 kwietnia 2015, 23:30

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 sierpnia 2015, 09:56

• Karolcia88 Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2015, 23:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewelinkie to nie tak źle. Moja lekarka to zaraz by mi dała jakiś beta bloker na zwolnienie akcji serca. Bo ja teraz biorę lek który obniża tylko ciśnienie (dopegyt 3x1), tylko obniża puls (beto zok 50x1 i 25x1) i taki, który obniża i ciśnienie i puls (isoptin 120) ;)

zbieram się do spania. Miłej nocki Dziewczynki :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 kwietnia 2015, 23:44

Juleczka 04.05.2015 <3
    relg9vvjqldrmcme.png
    mama Aniołka 30.05.2014
    Raduś Aniołek 08.07.2016
  • Agusia246 Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2015, 23:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie werandowałam, bo położna na sr mówiła, że nie ma takiej potrzeby przy dobrej pogodzie. No i nie mam też wcześniaka jako takiego, bo niunia jest mała, ale oprócz tego wszystko jest super :)

A i pisałyście coś o tym odejściu wód wcześniej, że niby trudniej?
    Cały mój poród od odejścia wód trwał 6 godzin. Parcie było efektywne, nie miałam żadnych problemów. Myślę, że znów nie ma zasady żadnej...

Narazie jest sielankowo, mała śpi, je, strzela kupy - jest cudownie przewidywalna. Zobaczymy jak będzie potem :) No i zgadza się - wyjście z wózeczkiem bezcenne. Tyle na to czekałam, że latam pod sufitem ze szczęścia :D

Matik2012, gosia86, beti97, PIGULSKA lubią tę wiadomość

3i4920mm0jlmd1e9.png

• GabiK Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2015, 23:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to super Dzoana! Rodzice blisko, znajoma polozna. Maz zdazy dojechac, ostatnio w Porodach na Cafe Polsat czy jakos tak, facet dostal telefon od zony i jechal 200km! Zdazyl, potrzymal za reke, poplakal sobie,wiec Twoj na bank sie wyrobi :-)
    Ciekawe kto nam jutro przedstawi swojego malucha? :-) oby odpowiedz nie brzmiala - pytek :-D
    Dobranoc <3

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 kwietnia 2015, 00:04

2r8ri09ksg9rle49.png
  • aktyde85 Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2015, 02:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zasnąć nie mogę mimo ogromnego zmęczenia, nogi mnie bolą, tykanie zegara przeszkadza, mój znów siedzi przed kompem, no i czas coś zjeść :P Z tymi nogami, to nie wiem czy któraś z Was może też tak miała-to nawet nie jest taki typowy ból co takie drażnienie, mikro skurcze jakby, chyba coś w stylu tego syndromu niespokojnych nóg, co to teraz jakieś leki na to reklamują (z tego co wiem w tych lekach jest głównie magnez, a magnezu łykam sporo), upierdliwe uczucie :/ Gabik Ty nie kracz bo to czasami Ty nam będziesz Kubusia przedstawiać jutro :P

f2w33e3kzy7745ry.png
    Karolinka <3
    l22np07wclwsxogu.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 kwietnia 2015, 05:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I niech mi ktos znowu powie ze ciaza to super stan bla bla bla wyspiaj sie poki mozesz...zasnelam przed 24 ledwo bo zgaga a nie spie od 4.15 i tak jest czesto a caly dzien lazilam niby taka zmeczona bylam a najbardziej mnie drazni jak gadaja bedzie dziecko na swiecie bedziesz marzyc o powrocie wielkiego brzucha i zgagi w nocy bo tak bedzie plakac nosz kur...a jak ma nie plakac dziecko to nie lalka kazde placze jak mozna tak glupio gadac trzeba swoje przecierpiec az podrosnie i tyle

• gosia86 Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2015, 06:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie dziewczynki :*
    U nas dzisiaj miesiąc do porodu czyli 30 dni
    Trzymaj się brzuszka moja Polusiu kochana <3

Agusia ja też Ci pozytywnie zazdroszczę że masz już Zosieńkę i tego spacerku Ci zazdroszczę :*

Miłego dnia dziewczyny i oby dało się dzisiaj oddychać

olka24 lubi tę wiadomość

8p3os65gknud0twt.png
    iv09tgf6v8u0j0rv.png
  • beti97 Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2015, 07:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :) u nas dzisiaj od rana piękne słoneczko. Niedługo lecę do labo oddać siuśki i na 10 na SR. Czyli mam zajęcie conajmniej do popołudnia a póżniej będę zdychać. Też mi się marzy spacerek z wózeczkiem, ale mojej córci chyba jeszcze jest dobrze w brzuszku. Dla mnie będzie optymalnie jak po 20 tym się rozpakujemy bo będzie blisko terminu powrotu tatusia i zdążymy razem całą papierologię załatwić. A tu dopiero 11.04 , niech leci ten czas szybciej. Idę się ogarnąć i zajrzę poobiedzie. Miłego i słonecznego dnia :) Dżoana fajnie że się odezwałaś.

❤️Córcia2015
    ❤️Córcia2018
    💙Synek2021
    preg.png
  • DżoanaA Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2015, 08:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny ;) my zaczynamy dziś 37tc jeszcze tydz o ciąża donosżona ;)

Mnie też jakoś dziś kręcili nogi w nocy trochę mi to utrudniało zaśnięcie.. ale moje noce nie są najgorsze ;) trochę czuje die jak księżniczka na ziarnko grochu... wszystko mnie gniecie, bolą zebra i biodra a jak mam się obrócić na bok to w ogóle tragedia ;p

dorota1987 lubi tę wiadomość

relghdge5lg0owut.png
  • Ofelaine Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2015, 08:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry laleczki :)

Piekna pogoda za oknem az chce sie zyc :)

U nas nocka ok,dzis dzien porzadkow ale boje sie cokolwiek robic zeby nie urodzic :P

Milego dnia mamuski :)

Wygasl mi abonament na Bbf,nie wiem czy jest sens wykupywac nowy?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 kwietnia 2015, 08:56

atdc8iikup31msj2.png
  • PIGULSKA Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2015, 08:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobry dzień :)

Ja dziś bardzo dobrze spałam tylko jedną pobudka na si i kimono do 8! ;)

Dzoana gratki na nowy tydzień :)

Ja też mam grację walenia, przewracam się niezgrabnie i boli krocze...ech juz w sumie przywyklam ;)

Olka współczuję zgagi :/ mi dziś na szczęście odpuściła

Dorota to sama weź męża w obroty :P może chłopina się boi ze wam coś zrobi

Trzeba się brać za porządki
    Miłego dzionka :)

https://www.maluchy.pl/li-70850.png
    8p3ovfxm10p58typ.png
  • gosia86 Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2015, 09:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ofeline moim zdaniem bez sensu wykupywać konto Premium przeciez już tak nie wiele zostało

Zebrałam się w sobie i wyprasowałam koszule i szlafrok, rzeczy wstępnie wrzucone do torby ale trzeba dorzucić brakujące i jakos to ogarnąć

8p3os65gknud0twt.png
    iv09tgf6v8u0j0rv.png
  • DżoanaA Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2015, 09:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wkurza mnie, że kto mnie nie zobaczy to mowi: "cześć grubasie"... niby mam +12kg ale wszystko poszło w brzuszek.. Chcą być mili ale mnie to trochę denerwuje...

Ją dziś nic nie sprzątam, idę na zakupy jakieś buty kupić ;)

relghdge5lg0owut.png
  • gosia86 Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2015, 09:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ooo Dżoana mnie to do szału doprowadza a zwłaszcza jak mówi tak moja mama
    No fakt mam 17 kg na plus no ale nic dziwnego w ciąży zero aktywności bo prawie całą przeleżałam
    Zresztą zapomniał wół jak cielęciem był
    Albo moja siostra 150 cm w kapeluszu a w ciąży ważyła ponad 100 kg też mi mówi że jestem gruba
    Owocnych zakupów

8p3os65gknud0twt.png
    iv09tgf6v8u0j0rv.png
  • Nejcik Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2015, 09:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej mamuśki, witamy się z rana ;-)
    Pogoda piękna, a my musimy dużo leżeć i szlag mnie powoli trafia, bo aż chce się wyjść z domu, wymyśliliśmy z mężem, że pojedziemy do pobliskiego parku i tam troszkę się dotlenimy, bo tu u nas w okolicy nie ma gdzie spędzić czasu... :-/ Spacerować nie mogę, więc posiedzę chociaż trochę na jakiejś miłej ławeczce :D

Powiem Wam, że jest mi już coraz ciężej, też mam 12kg w samym brzuchu, plecy chcą pęknąć...

Dorota, dobrze pamiętam, że to Wy z mężem kupiliście Angel Care z nianią? Mój mąż też wynalazł używaną i kupiliśmy cały zestaw, super sprawa! :)

Miłej soboty majóweczkii korzystajcie z pogody jeśli tylko możecie! :*

Antoś! <3
    mhsv4z17gj8u0s1w.png
  • DżoanaA Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2015, 09:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    GabiK dzięki za wsparcie! Mam nadzieje, ze jakoś się to nam wszystko ułoży i będziemy mieli szczęśliwy poród bez stresu :D

GabiK lubi tę wiadomość

relghdge5lg0owut.png
‹‹ 1321 1322 1323 1324 1325 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Endometrioza: niewidzialna choroba, która dotyka miliony Polek

Szacuje się, że w Polsce około 2 miliony kobiet cierpi na endometriozę. W artykule dowiesz się o najnowszych metodach diagnozowania i leczenia endometriozy, a także poznasz osobistą historię Małgorzaty, która walczyła z tą chorobą przez 5 lat, aby wreszcie zobaczyć światło w tunelu na swojej drodze do macierzyństwa.

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsze objawy ciąży - po czym poznać, że możesz być w ciąży

Starając się zajść w ciążę, często nie potrafimy przestać interpretować każdego, nawet najmniejszego ukłucia w jajniku i nie traktować go jako potencjalnego objawu ciąży. Które z objawów mogą faktycznie coś znaczyć i z czym możemy je pomylić? Które z objawów ciążowych na wczesnym etapie ciąży są po prostu rzadko spotykane? Zapoznaj się z listą pierwszych objawów ciążowych!

CZYTAJ WIĘCEJ

Choroby endometrium - jakie są najczęstsze?

Czym jest endometrium, a czym endometrioza? Jakie mogą być inne choroby endometrium i jak się objawiają? Jaka grubość endometrium jest optymalna podczas starań o dziecko? 

CZYTAJ WIĘCEJ