WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Czasami życie pisze różne scenariusze.
Sprawdź jak zabezpieczyć płodność - swoją i partnera!
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Maj 2015 :)
Odpowiedz

Maj 2015 :)

Oceń ten wątek:
  • kika79 Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2015, 20:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    WIESZ Gosiu dziwię się że jeszcze przez to wszystko nie urodziłam ale dobrze że jeszcze tam sobie siedzi w moim brzuszku:)
    w tym tygodniu poszalałam przemeblowalam pokój, umyłam okna, wypralam i powiesiłam firanki, wyprałam dywany, wyprasowałam pościel do łózeczka i ubrałam,spakowałam dwie torby do szpitala...jestem już poprostu gotowa

Dominik jest już z nami od 24.04.2015
    https://www.maluchy.pl/li-70993.png
  • Eklerka Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2015, 20:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gosia86 wrote:
    Ja to czasem ske dziwie że udało nam się dzieciaka zrobić on po 12-13 godzinach pracy a ja po drugich zmianach i tylko dwa <3 ale jakimś cudem sie udało:)
    Gosia, u nas było jeszcze lepiej, ale historię poczęcia Karolka chyba znasz z Czarnobylek :P

gosia86 lubi tę wiadomość

5fjzaeq.png
    6d4a1fa03ada290f9163e68d0b61b673.png
  • Karolcia88 Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2015, 20:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosia póki co pracuje na "gębę" a umowa to będzie na okres próbny na początku na pewno.

no to się jeszcze wstrzymam z zakupem biustonosza.
    Ale mam ochotę na lody cytrynowe!! chyba jajko zniosę :P

gosiunia lubi tę wiadomość

Juleczka 04.05.2015 <3
    relg9vvjqldrmcme.png
    mama Aniołka 30.05.2014
    Raduś Aniołek 08.07.2016
  • Karolcia88 Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2015, 20:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eklerka podziel się, ja nie znam opowieści :P

gosiunia lubi tę wiadomość

Juleczka 04.05.2015 <3
    relg9vvjqldrmcme.png
    mama Aniołka 30.05.2014
    Raduś Aniołek 08.07.2016
  • Eklerka Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2015, 20:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolcia88 wrote:
    Eklerka podziel się, ja nie znam opowieści :P
    Cóż, nie staraliśmy się :D Miało skończyć się na obserwowaniu cykli czy w ogóle dochodzi do owulacji ;D Były testy owulacyjne, tester na ślinę, gumki, termometr... Gumki odstawialiśmy tylko wtedy gdy miałam pewność (na podstawie braku objawów), że mamy zielone światło :D I cóż, w sierpniu niby było, bo testy negatywne, skoku temperatury nie było, śluz kremowy aż miło, tester ze śliny nie wykrył paprotek, więc na pewniaka gumki w odstawkę :D Widywaliśmy się tylko w weekendy :D A potem dla jaj zrobiłam test i położyłam go w pokoju nawet zapominając, że tam czeka... Potem sobie przypomniałam, zerknęłam na półkę a tu bach, dwie krechy :D A już szłam go wyrzucić :D I panika :P Wpadliśmy dokładnie 10 miesięcy przed wyznaczoną datą ślubu :D;)
    I cóż, kiecka ślubna na wieszaku, zespół, fotograf i sala zarezerwowane... Ileż emocji :D
    I pomyśleć, że w tym cyklu tylko 2 razy gumki leżakowały w schowku :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 kwietnia 2015, 20:37

Karolcia88, nojaniewiem lubią tę wiadomość

5fjzaeq.png
    6d4a1fa03ada290f9163e68d0b61b673.png
  • gosia86 Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2015, 20:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eklerka pamiętam i powiem szczerze że chciałabym tak przy kolejnej ciąży
    Jak staraliśmy się przed pierwszą ciąża to był najlepszy okres w naszym pożyciu intymnym ;) przy tej ciąży niestety wszystko było bardziej świadomie, mechanicznie pod dyktando termometru i usg dziękuję Bogu że udało się w pierwszym cyklu bo nie wiem ile by wytrzymała mija psychika
    Karolcia ja mam ochotę na rożka orzechowego ale wątpię żeby mąż gdzieś dostał jak będzie wracał z pracy koło 23 chyba że żabka gdzieś po drodze będzie

Kika musisz sie jakos trzymać teraz synuś jest najważniejszy:*

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 kwietnia 2015, 20:39

kika79 lubi tę wiadomość

8p3os65gknud0twt.png
    iv09tgf6v8u0j0rv.png
  • aktyde85 Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2015, 20:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Widzę dzisiaj dzień pełen wrażeń, jak to jest, że akurat teraz się takie rzeczy przytrafiają :/ dobrze Ewelinke, że tylko na strachu się skończyło.

Kika, ja to Ci powiem, że wolałabym wiedzieć co i kiedy będzie się działo, bo lubię mieć wszystko zaplanowane i ta niepewność mnie przeraża.

Mam do Was pytanie, czy jak zaczyna się poród i jesteśmy przyjmowane do szpitala to powinno być wykonywane usg? Bo ja byłam pewna, że tak, a dziś mi koleżanka mówiła, że właśnie nie, rodziła w lutym i dopiero po kilku godzinach jak poród nie postępował zrobili usg i się okazało, że mały jest źle ułożony i nie ma szansy wejść w kanał, miał już wodę w płuckach i w ostatniej chwili zrobili jej cc.

f2w33e3kzy7745ry.png
    Karolinka <3
    l22np07wclwsxogu.png
  • kika79 Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2015, 20:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aktyde a mnie przeraża fakt ze zbliża się to wielkimi krokami i ze to tak już mało czasu zostało

Dominik jest już z nami od 24.04.2015
    https://www.maluchy.pl/li-70993.png
  • WesołaMama Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2015, 20:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Akyde - ja rodziłąm niecałe 5 late temu i w chwili przyjęcia i wypałenienia papierologi, kolejny krok to usg. Może to zależy od szpitala jakie mają procedury?

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 kwietnia 2015, 20:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kika ja juz sie doczekac nie moge mogla bym isc nawet juz na ta cesarke byle by maly byl ze mna nic sie nie martw jestesmy z toba;) co do meza moj z laska dostanie dwa tyg ale urlopu a nie opieki ktora mu sie na mnie nalezy...u prywaciarza pracuje wiec porazka

kika79 lubi tę wiadomość

• WesołaMama Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2015, 20:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zgredka - gratuluję córci!

Nie było mnie tu dwa dni i chyba ciężko mi będzie nadrobić...

Wczoraj byliśmy u siostry i pojechaliśmy do Dolinki - dzieci hasały 5h ;) Pogoda cudna.
    A dziś u znajomych na wsi. Pyszne jedzonko (mąż koleżanki jest kucharzem).
    Także puki czuję się dobrze i jeszcze jako tako się poruszam to korzystamy z zaproszeń i z pogody ;)

Myślałam że wszystko już wyprane a tu od siostry dostałam siatkę z ubrankami na 56 bo Zuzia już wyrosła.
    A dziś koleżnka pożyczyła mi dwie wielkie torby ubranek po córce 56-74!
    Do tego dostałam ledwo napoczęty Maltan na brodawki i całe opakowanie wkładek laktacyjnych...
    I spóźniony prezent urodzinowy: tusz do rzęs, kredka do oczu, z Bieledny - krem przeciw rozstępom dla kobiet w ciąży i nawilżające masełko.

Także wróciłam obdarowana z nową partią prania ;)

gosia86, GabiK, PIGULSKA lubią tę wiadomość

• madziorek Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2015, 21:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewelinka ale przeżycia !!! Ja zawsze mowię ze kretynow nie brakuje i odkąd jestem w ciąży każe mężowi bardziej uważać, zeby chociaż on szybciej zareagował w miarę możliwości. Najważniejsze, ze z Wami wszystko ok.

My byliśmy chwile na działce, ale dziś przyjemnie na dworze było. Ciuszki Maleńtaska znów zawisły na balkonie razem z naszymi i niestety nie zdążyły juz wyschnąć, trzeba było w domu upychać :)
    Jakos na dniach musze torbę spakować po tych ostatnich atrakcjach. Dziś przemeblowanie w szufladach w pokoiku robiliśmy z mężem. Dzielnie mi umył w szufladach a potem przekladalam rzeczy, zeby było jak najbardziej funkcjonalnie.
    Najbardziej mnie przerażają te ubranka, bo posortowalam je kolorystycznie i dopiero przed prasowaniem zamierzam segregować rozmiarami. A te rozmiary sa takie rożne :/ jedno 56 wyglada jak 62 a mam bluzeczkę 74 która sie nadaje na dziecko max 62.

Kika fajnie, ze wróciłaś :) nic sie nie martw cc jest do przeżycia. Nade mną tez wisi ta opcja, ale nie nastawiam sie ani na cc ani na sn, bedzie dobrze :)

kika79 lubi tę wiadomość

201505111762.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 kwietnia 2015, 21:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    planujecie szybko robic chrzciny czy za kilka miesiecy? Ja chce tak do max 2 mcy miec to z glowy a bratowa sie wywodzi ze za male dziecko ze za szybko i najlepiej po 4 mcu

• WesołaMama Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2015, 21:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    olka24 wrote:
    planujecie szybko robic chrzciny czy za kilka miesiecy? Ja chce tak do max 2 mcy miec to z glowy a bratowa sie wywodzi ze za male dziecko ze za szybko i najlepiej po 4 mcu

Olka - ja chrzciłam Emilkę jak miała 8 miesięcy. Przez pierwsze trzy miesiące miała ostre kolki (można powiedzieć całodobowe) więc do końca 3 miesiąca odpuściłam sobie a potem tak wyszło że zdecydowaliśmy się ochrzcić w Święta Wielkanocne - od razu jedną imprezę rodzinną się zrobiło.
    Teraz raczej też planuję nie wcześniej niż po 4 miesiącu.
    Myślę że kto co lubi ;) Decyzja należy do rodziców więc nie przejmuj się jak ktoś doradza Ci inaczej ;)

olka24 lubi tę wiadomość

• madziorek Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2015, 21:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My musimy sie wyrobić do końca sierpnia, zeby moja siostra i brat mojego męża mogli dojechać, a ze wakacje i urlopy to myśle, ze łatwiej bedzie. A nie wyobrażam sobie chrzcin bez nich, tym bardziej, ze najprawdopodobniej to właśnie oni zostaną chrzestnymi. A wybór chrzestnych to bedzie kolejna przeprawa decyzyjna ;)
    Ale wszystko zależy od naszego dziecka.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 kwietnia 2015, 21:20

olka24 lubi tę wiadomość

201505111762.png
  • gosia86 Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2015, 21:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olka ja myślę o sierpniu lub wrześniu czyli tak 3-4 miesiące

olka24 lubi tę wiadomość

8p3os65gknud0twt.png
    iv09tgf6v8u0j0rv.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 kwietnia 2015, 21:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No wlasnie o kolkach nie myslalam a przeciez jak maly bedzie mial to odpadaja chrzciny wtedy eh..u mnie bedzie brat i to z wielka laska i moja przyjaciolka bo z moja rodzina to tylko nas zdj i to jeszcze z boku zeby odciąc mozna bylo...a do mam ktore juz maja dzieci i karmily modyfikowanym mam pyt jakie polecacie? Moja mama przy naszej trojce nie miala praktycznie nic pokarmu boje sie ze u mnie tez nie bedzie i mysle nad tymi mlekami znacie ktoras mleko moze humana? Jakies opinie?

• katalina Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2015, 21:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czeeesc... Dzisiaj wyjatkowo pozno, ale dopiero padlam na lozko..
    Od rana, wampirownia, z mezem do firmy, on do fryzjera ja na ploty, pojechalismy jeszcze na marywilska i dokupilismy lozeczko do moich rodzicow i nowe ubranka dla Izy - znow mam pranie do zrobienia :p po powrocie do domu chwilke się kimnelam, obiad i sprzatanie. Maz jest nieoceniony bardzo mi pomogl, ale swoje zrobilam.. Zmywanie, sprzatanie kuchni, dwa prania, pranie tapicerki sofy z mezem, mycie podlog, kurze i mycie szaf... Nogi mam jak balerony, skora przesuszona a jeszcze Cora się rozpycha jakby wychodzic chciala. Brzuch się pare razy już mocno postawil i krocze boli..

Ewelinkie wspolczuje tej stluczki, zestresowana pewnie wciaz jestes... :(

Ola, my chrzest już na 21.06 mamy zaplanowany.. Chcę miec szybciej. Uwazam, że poki Male dziecko to wiecej spi i moze nie bedzie tak źle.. Rodzina meza nosem kreci bo tydzien pozniej wesele jego brata ale mam gdzies.

Dziś w nocy dostalam sms od kuzyna.. Jego corcia, kuzynka dla Izy zmarla w 25tyg :( serce się kraja.. Caly dzien ta mysl ze mna jest :(

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 kwietnia 2015, 21:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O matko w 25 tyg to straszne ale co sie stalo??;( u nas chrzty co 3nd mca czyli w maju za wczesnie a w czerwcu tez wypadalo by 21 ;)

• DżoanaA Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2015, 21:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja myślę także o wrześniu w rocznice naszego ślubu :) Mały będzie miał jakieś 4 miesiące więc chyba bedzie ok :)

U mnie sytuacja z mężem podobnie jak u was.. teraz ma chwilowy przestój i dużo czasu spędzamy razem ale na maj ma już bardzo dużo zleceń i też się martwię, że będzie miał dla nas mało czasu :( ale tak to już jest, trzeba jakoś zarabiać na życie :)

olka24 lubi tę wiadomość

relghdge5lg0owut.png
‹‹ 1326 1327 1328 1329 1330 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Klinika niepłodności - 50 pytań, na które warto znać odpowiedź przy pierwszej wizycie.

Chciałabyś mieć pewność, że dobrze przygotowałaś się do swojej pierwszej wizyty u lekarza, dotyczącej problemów z zajściem w ciążę? Skorzystaj z naszego formularza płodności  – są to pytania, które dobry specjalista prawdopodobnie zada Ci podczas pierwszej wizyty , która pomoże zdiagnozować niepłodność. W ten sposób o niczym nie zapomnisz i będziesz mieć pod ręką wszystkie szczegóły dotyczące Twojego zdrowia, płodności lub historii chorób w Twojej rodzinie!       

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół PCOS – czym jest i jak z nim walczyć?

PCOS to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych. Jak się objawa? Jakie są metody leczenia? Czy Zespół Policystycznych Jajników może utrudniać zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kwasy Omega-3 - ważny składnik w diecie przyszłej mamy

Kwasy omega-3 są bardzo istotnym składnikiem w diecie, o którym warto pomyśleć już na etapie starań o dziecko. Idealnie, aby po konsultacji z lekarzem, suplementować kwasy już od pierwszych dni ciąży. Dlaczego są takie ważne? Jaką pełnią rolę? Jak wybrać odpowiedni suplement? 

CZYTAJ WIĘCEJ