WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Czasami życie pisze różne scenariusze.
Sprawdź jak zabezpieczyć płodność - swoją i partnera!
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Maj 2015 :)
Odpowiedz

Maj 2015 :)

Oceń ten wątek:
  • GabiK Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2015, 14:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moj maz jakos malo czuly jest,ale od jakiegos juz czasu sprzata,gotuje,pierze,robi zakupy i zajmuje psem. Ja leze :-) ale co wieczor chodze na korki,wiec w sumie pracuje :-)
    Pogoda cudna! Ja juz po pracy,znaczy po korkach! Po poludniu jedziemy na chinskie jedzonko,tak mi wczoraj zapachnialo,a nie jadlam kupe czasu. No i po wanienke,bo to ostatnia rzecz,ktorej nie mamy.
    KotMisia referencynosc szpitala to dla mnie podstawa, moj ma III stopien. Dlatego jest mocno oblegany. Na szczescie w Wwie wiekszosc szpitali ma wysokie stopnie,wiec jak odesla to pozostaje sporo innych,ktorym pod tym wzgledem mozna zaufac. Opieka nad matka wszedzie kuleje,ale tu najwazniejsze bedzie bezpieczenstwo dziecka, specjalisci i sprzet,a reszta to sprawa drugorzedna.

gosiunia lubi tę wiadomość

2r8ri09ksg9rle49.png
  • miscelle Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2015, 14:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dzisiaj sobie okna umylam, bo super słonko. Ja np nie chce rodzić z mężem, będzie ze mną mama. Uważam że on nie musi tego oglądać. Takie jest moje zdanie. Pozwolę mu być tylko przez jakiś czas, potem niech czeka cierpliwie na korytarzu.

👨‍👩‍👧 2015 Nela
    👨‍👩‍👧‍👦 2020 Kubuś
    hchy9jcg2fs2tpt8.png
  • gosia86 Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2015, 14:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KotMisia czas zmienić suwaczek ;)
    Szpital na który się zdecydowałam też ma III stopień referencyjności poza tym od początku był moim numerem jeden tylko potem na Sr położna narobiła zamieszania w głowie

8p3os65gknud0twt.png
    iv09tgf6v8u0j0rv.png
  • Karolcia88 Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2015, 14:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny za zastrzyki zaplacilam niecale 40zl wiec moje modlitwy zostaly wysluchane ;) dziekujemy za kciuki. :)

GabiK, gosia86, slash, gosiunia, PIGULSKA lubią tę wiadomość

Juleczka 04.05.2015 <3
    relg9vvjqldrmcme.png
    mama Aniołka 30.05.2014
    Raduś Aniołek 08.07.2016
  • gosia86 Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2015, 14:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolcia to super że udało Ci sie kupić taniej
    Ja kiedys mialam tak z receptą na luteine ze przepisała mi na 100% i za opakowanie mialam płacić 22zl a na refundację 4 zl wiec to spora różnica tym bardziej przy dwóch opakowaniach więc poszłam do internisty i mi przepisała na nowo receptę

Kupujecie bandamki/apaszki pod szyjkę dla maluchów? Czy na wiosnę/lato nam sie nie przyda?

8p3os65gknud0twt.png
    iv09tgf6v8u0j0rv.png
  • Karolcia88 Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2015, 15:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosia ja to chyba dopiero na jesień będę kupować apaszkę

Juleczka 04.05.2015 <3
    relg9vvjqldrmcme.png
    mama Aniołka 30.05.2014
    Raduś Aniołek 08.07.2016
  • dorota1987 Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2015, 15:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No dziewczyny sen się nie spełnił i dalej jesteśmy w dwupaku, a ciąża od dziś jest donoszona. Maly sobie chetnie figluje i nie zamierza wyjść. W nocy miałam kilka ukłuć w szyjce macicy i myślałam że może coś ale nic. Byłam dziś z mężem na zakupach i szliśmy też zobaczyć co z tym RMF ale żadnych sensacji. Przeszłam dziś całe Auchan nie wiem jakim cudem i w nagrodę były lody. Odebraliśmy autko bo miał wkładany gaz i zaliczyliśmy pierwsze tankowanie i puściliśmy totka z ważnymi dla nas liczbami. Po powrocie do domu mąż zaraz złapał za miotłę i sprzątał z nerwami. Nie wiem czemu. Nawet sie trochę pożarliśmy przez te jego fochy a potem ja widowiskowo opuściłam pokój bo zrobiłam prawie szpagat w moich materiałowych kapciach. Chyba nic mi nie jest ale mąż się przejął i przepraszam. A ja Pigulska tak nie umiem się na niego rzucić.
    Nejcik my kupiliśmy taką nianie i cieszę się że wam się też udało. My dziś kupiliśmy wanienke i termometr i chyba mamy wszystko.

GabiK, gosiunia, PIGULSKA lubią tę wiadomość

dqprj44jymj31xvy.png
  • DżoanaA Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2015, 15:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja kupiłam chyba ze 3 mam może jeszcze się trafia w maju jakieś chłodniejsze dni to się przydadzą ;)

relghdge5lg0owut.png
  • DżoanaA Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2015, 15:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My na razie planujemy, że Mały będzie z nami spał w sypialni wiec wtedy taka niania chyba nie będzie potrzebna, co?

relghdge5lg0owut.png
  • gosia86 Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2015, 16:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dorota u nas nadal zakaz ale wiem że mąż się boi żeby nic mi nie zrobić
    A ja już taka wyposzczona jak desperatka jakaś :D
    Nie wyganiaj Jasia on sobie sam wybierze odpowiedni czas ;)

Jak się wybiorę na zakupy i gdzies znajdę to kuoie chociaż jedną apaszkę jeść nie wola a i tak się przyda prędzej czy później

8p3os65gknud0twt.png
    iv09tgf6v8u0j0rv.png
  • dorota1987 Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2015, 16:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas też będzie na początku z nami w sypialni, ale dlatego mam zestaw z monitorem oddechu i nawet gdyby dziecko było metr ode mnie a bym chciała spokojnie spać to bym nie wiedziała że coś się dzieje. A niania przyda się na potem bo my mamy długie mieszkanie. Przedmiot jest na tyle drogi że moglibyśmy sobie pozwolić tylko na używaną. Przeraża mnie coś takiego jak śmierć łóżeczkowa dlatego się skusiliśmy. Zawsze łatwo da sie odsprzedać.

gosiunia lubi tę wiadomość

dqprj44jymj31xvy.png
  • dorota1987 Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2015, 16:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosia ja jeszcze nie wiem co mój mąż sobie myśli. Muszę zagadać

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 kwietnia 2015, 16:10

dqprj44jymj31xvy.png
  • GabiK Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2015, 16:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dorotka gratulacje donoszonej ciazy! Ale na litosc boska uwazaj z tymi kapciami!
    My mamy monitor oddechu Snuza,ale caly czas chodzi za mna niania. Tak jak u Ciebie Dzoana, maly bedzie przez jakis czas spal z nami w sypialni,ale potem juz u siebie. I wtedy mimo Snuzy dokupie nianie. Ale ja Avent,bo Snuza bedzie juz pilnowac oddechu Kuby. Zastanawiam sie kiedy nastapi to "potem", po miesiacu, po dwoch? Nie wiem czy starczy mi odwagi przeniesc lozeczko do jego pokoju ;-)

dorota1987, gosiunia lubią tę wiadomość

2r8ri09ksg9rle49.png
  • Agusia246 Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2015, 16:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Shaja, moja malutka właśnie wcale z wagi nie spadła. Między innymi dlatego nas tak szybko wypisali. Z 2320g poszalała do 2400g.
    I nie jest w sumie taką kruszynką, to inne dzieci są wielkie :D Dzięki temu, że nie jest długa łatwo ją złapać, przenieść, przekręcić. Jest idealna jak dla mnie ;)

gosia86, GabiK, PIGULSKA lubią tę wiadomość

3i4920mm0jlmd1e9.png

• Agusia246 Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2015, 16:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój mąż po porodzie rzucił "e, myślałem, że to będzie takie mocniejsze psychicznie przeżycie ten poród" :P Ale powiedział też, że widział ile mnie to kosztowało i że jest z nas dumny (ze mnie i Zosi), więc choćby po to było warto go trzymać na tej sali :)

Gosiu, odpowiadając na pytanie z pamiętnika, nie robiłam masażu krocza, przy tej rozwierającej się szyjce trochę się bałam, a potem już stwierdziłam, że nie ma sensu.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 kwietnia 2015, 16:45

gosia86, PIGULSKA lubią tę wiadomość

3i4920mm0jlmd1e9.png

• slash Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2015, 17:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aktyde85 wrote:
    Dżoana, Madziorek- ci co tak komentują to chyba zazdroszczą i tyle :P mi za to mówią "już urodziłaś?" :/

W ogóle to macie cudownych mężów- sprzątają, gotują, ogród robią, ach...że też ja wybrałam takiego komputerowego leniwca ;) ale nie będę narzekać, on to na tą porodówkę to się pcha mimo moich sprzeciwów ;)
    Kochana kazdy chłop ma inne zalety ;)
    Mojego na porodowke nie zaciagniesz ;)

klz98u696p33kjce.png
  • gosia86 Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2015, 17:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieki Agusia za odpowiedź ja też nie będę nic majstrować przy kroczu bo boję się skrócenia szyjki, wystarczy że Pola dzisiaj namiętnie tam majstruje że z bólu to chwilami aż podskakuję nie wiem co w nią dzisiaj wstąpiło? Wyjścia szuka czy co?

No takie słowa od męża muszą być bezcenne :*

8p3os65gknud0twt.png
    iv09tgf6v8u0j0rv.png
  • MiM Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2015, 17:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój to sam z siebie posprzątał całe mieszkanie, powiesił dwa prania, zamówił przez telefon pizze (bo już był zmęczony sprzątaniem żeby jeszcze obiad gotować ;))

A ja rano wyszłam z Młodą na spacer zaliczyłyśmy fryzjera, zoologiczny i aptekę.
    po maratonie padłam jak długa - spałam 2,5h.
    )
    Młoda u babci i dziadka a my mamy wolny wieczór.

PS. mój lekarz cały czas dogryza mojemu szanownemu - żeby mnie spakował :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 kwietnia 2015, 17:27

gosia86, madziorek, beti97, GabiK, katalina, dorota1987, PIGULSKA lubią tę wiadomość

03.02.2014
  • beti97 Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2015, 17:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadrobiłam Was dziewczyny :) ja już po SR i postanowiłam zamówić laktator i 2 kompresy ciepło- zimno. Po rozważeniu za i przeciw i tak musiałabym go kupić wcześniej czy później a kompresy przydadzą się nie tylko do piersi. Oby jednak zwrot z ubezpieczenia za pobyt w szpitalu został uznany bo pójdę w tym miesiącu z torbami :p Póki co niech Wiki czeka zanim zamówienie nie przyjdzie bo muszę znowu torbę przepakować na większą. Lubię tą naszą położną bo mówi co się przyda a co nie. Dzisiaj przystawiałam lalkę do piersi i tak myślałam sobie że już niedługo będę mogła przytulić moją Smerfetkę.
    Jutro idę do znajomej w odwiedziny, ma termin na sierpień i też będzie mieć córeczkę. Mieszka rzut beretem ode mnie więc się nie zmęczę wyprawą.
    Nogi mi tak dzisiaj puchną że szok :/ w adidasach ciasno, w półbutach też. I najlepszy tekst mojej mamy:" to załóż takie buty żeby było ci wygodnie" . To jej odpowiedziałam ze w sklepie będą dziwnie patrzeć jak w japonkach wyskoczę :p
    Pogoda cudna więc jeszcze pranie za okno wyrzuciłam.

❤️Córcia2015
    ❤️Córcia2018
    💙Synek2021
    preg.png
  • MiM Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2015, 18:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A co do puchnięcia stóp. To odkąd sobie kupiłam podkolanówki uciskowe to mogę zobaczyć swoje kostki :)

Któraś z Was pisała o zwinności walenia :) Kiedyś mówię mężowi - "Kurczę czuję się jak waleń - taka niezgrabna" na co Szanowny "Walenie wbrew pozorom są bardzo zwinne - ty co najwyżej możesz być kaczko-złówiem"

GabiK, dorota1987, PIGULSKA lubią tę wiadomość

03.02.2014
‹‹ 1324 1325 1326 1327 1328 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kalendarz dni płodnych - aplikacja - starania o dziecko

Postanowione - rozpoczynacie starania o dziecko. Mija pierwszy, drugi, trzeci miesiąc, a ciąży nie ma. Pojawia się lekki niepokój - co się dzieje? Tak rozpoczyna się historia wielu kobiet z OvuFriend, które używają aplikacji podczas starania o dziecko. Inteligentny kalendarz dni płodnych nie tylko szybko nauczy się Twojej płodności ale również wcześnie wykryje nieprawidłowości. Przeczytaj jak aplikacja pomoże Ci zajść w ciążę!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych - jak zrobić to bezpiecznie?

Wiele kobiet uważa, że odstawienie tabletek antykoncepcyjnych, plastrów, czy innych środków hormonalnych to bardzo prosta sprawa - wystarczy przestać zażywać. Tymczasem warto znać kilka zasad, które sprawią, że odstawienie antykoncepcji będzie bezpieczne, łagodne dla organizmu i pozwoli jak najbardziej zminimalizować ryzyko wystąpienia skutków ubocznych. 

CZYTAJ WIĘCEJ

10 ważnych rzeczy dotyczących Twoich piersi, które warto wiedzieć

Piersi - symbol kobiecości, płodności i namiętności. Mężczyźni je uwielbiają, a kobiety często zbyt surowo je oceniają. Przeczytaj jak dbać o piersi, co wynaleźli ostatnio polscy naukowcy, jakie objawy powinny Cię zaniepokoić i w jaki sposób piersi mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę.   

CZYTAJ WIĘCEJ