WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Czasami życie pisze różne scenariusze.
Sprawdź jak zabezpieczyć płodność - swoją i partnera!
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Maj 2015 :)
Odpowiedz

Maj 2015 :)

Oceń ten wątek:
  • katalina Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2015, 21:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aaa i wczoraj zrobilismy te lody! Wyszly super, chociaż moze troche za slodkie, takie krowkowe. Przepis banalny 500ml smietany 30% i puszka slodzonego mleka zageszczonego. Smietane ubijamy na sztytwno, ale krotko żeby maslo nie wyszlo, dolewamy mleko i dokladnie mieszamy. Z tej proporcji wychodzi okolo 1,3l lodow albo i wiecej. My nastepnym razem zrobimy z litra smietany i 1 puszki moze takie slodkie nie bedzie.

Blu masz super nowy avatarek ;) z dzisiejszego dzialkowania? :)

Aaa i dopakowalam dziś jeszcze torbe, dorzuce tylko kosmetyczke i kilka drobiazgow i gotowe.

Bluberry, olka24, gosia86, GabiK, Eklerka, PIGULSKA lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 kwietnia 2015, 21:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My też myśleliśmy z mężem o chrzcie w połowie czerwca tak by się składało chrzest, 30 rocznica ślubu rodziców i nasza zresztą też mamy ten sam miesiąc i dzień co moi rodzice. Problem tylko taki czy finansowo podołamy bo w mają 3 imprezy komunia i 2 wesela.

Katalina współczuję Twoim bliskim straty córki :(

avatar tak z działeczki, dziękuję :*

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 kwietnia 2015, 21:40

olka24, gosiunia, czarna panda, Eklerka lubią tę wiadomość

• kika79 Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2015, 21:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    życzę wam spokojnej nocki byście wszystkie wypoczęły i wyspały się(wiem że ciężko ja też mam problem) oby wszystkie jutro były w dwupaku:)
    my dziś zmęczeni po wizycie na cmentarzu i dlugim spacerku idziemy myju i spaciu

do jutra majóweczki:*

GabiK, gosiunia lubią tę wiadomość

Dominik jest już z nami od 24.04.2015
    https://www.maluchy.pl/li-70993.png
  • katalina Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2015, 21:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ponoc przyczyna nadcisnienie. Nie wnikalam, nie rozmawialam sily nie mam... I jak tu się pozniej dzielic swoim szczesciem? Aż sama już nie wiem czy powinnam aż tak się cieszyc jak takie tragedie się zdarzaja naokolo :(

Oooj, przesadzilam dziś z praca... Padam i czuje się fatalnie..

• aktyde85 Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2015, 22:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    katalina wrote:
    Ponoc przyczyna nadcisnienie. Nie wnikalam, nie rozmawialam sily nie mam... I jak tu się pozniej dzielic swoim szczesciem? Aż sama już nie wiem czy powinnam aż tak się cieszyc jak takie tragedie się zdarzaja naokolo :(

Oooj, przesadzilam dziś z praca... Padam i czuje się fatalnie..

Straszne :(

f2w33e3kzy7745ry.png
    Karolinka <3
    l22np07wclwsxogu.png
  • gosia86 Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2015, 22:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katalina to bardzo smutne i przykre :( być już tak blisko i takie nieszczęście:(

A mojego męża jeszcze nie ma :(
    Pewnie rano będzie chciał odespać i jak pojedziemy na zakupy to już tłum ludzi będzie w sklepach :(

8p3os65gknud0twt.png
    iv09tgf6v8u0j0rv.png
  • aktyde85 Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2015, 22:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://www.rodzice.pl/ciaza-i-porod/porod-i-polog/Zabiegi-i-badania-w-trakcie-porodu.html
    z powyższego wynika, że chyba jednak usg przy przyjęciu nie jest regułą.

f2w33e3kzy7745ry.png
    Karolinka <3
    l22np07wclwsxogu.png
  • gosia86 Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2015, 23:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aktyde pewnie wszystko zależy od szpitala i od zaawansowania porodu

8p3os65gknud0twt.png
    iv09tgf6v8u0j0rv.png
  • gosia86 Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2015, 23:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy wy tez tak macie że jak przychodzi wieczór to pijecie jak jakiś smok?
    Dzisiaj w dzień to w sumie wyżłopałam 3 litry wody i jeszcze mi mało

8p3os65gknud0twt.png
    iv09tgf6v8u0j0rv.png
  • aktyde85 Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2015, 00:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosia, no pewnie jest tak jak mówisz, a to mi się wcale nie podoba :P chciałabym mieć rozpisane po kolei jak ma wyglądać poród, jakie badania w którym momencie, co personel powinien zrobić, i w którym momencie, a czego nie, niby chodziłam, na szkołę rodzenia, a ciągle mam milion pytań :P np. jaki jest ten magiczny okres, w którym można podać zzo i kiedy o nie poprosić żeby nie usłyszeć, że jeszcze za wcześnie lub już za późno :P

f2w33e3kzy7745ry.png
    Karolinka <3
    l22np07wclwsxogu.png
  • beti97 Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2015, 05:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witamy się z Wiki porannie, matka jak zwykle umiera :/ normalnie modlę się już o środę i wizytę u gina. Mam nadzieje że do śr wytrzymam, bo już sama nie wiem co mam z sobą zrobić.
    Ja nawet nie wiem kiedy będziemy chrzcić, muszę o tym pogadać z B.
    Gosiu ja też dużo piję , nawet w nocy butelka schodzi.

❤️Córcia2015
    ❤️Córcia2018
    💙Synek2021
    preg.png
  • Ofelaine Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2015, 07:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka, juz po spaniu, snilo mi sie, ze rozstalismy sie z mezem, budze sie rano a malza nie ma... Patrze tel jego lezy na polce .... Aaaaa to pewnie jest w lazience... Ufff... :)

Co do chrzcin to ja myslalam o lipcu ale duzo tak naprawde zalezy od tego kiedy moja siostra bedzie mogla zjechac do PL.

Gosiu ja pije hektolitry wody w nocy tez popijam a potem sisiu co chwile biegam:)

Katalina to straszne co spotkalo twojego kuzyna, szczerze im wspolczuje :(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 kwietnia 2015, 07:23

atdc8iikup31msj2.png
  • gosia86 Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2015, 07:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie
    Też już nie śpię choć poszłam spać po 12 dopiero jak mąż wrócił
    Z tym piciem to naprawdę jakaś tragedia żeby tak żłopać i żłopać
    Boli mnie dzisiaj brzuch i kręgosłup i to całkiem mocno jak na okres i mam wrażenie jakby zaraz miało mi coś wypłynąć
    Nie wiem juz czy jechać na zakupy czy lepiej sobie odpuścić
    No ale biustonosza mąż sam przecież mi nie kupi i klapek też nie

Ofeline działa nam wyobraźnia w ciąży i te sny takie durne

Idę nastawię jakiś rosołek bo żarcie świąteczne już mi bokiem wychodzi niby nic nie szykowałam a cały tydzień nie musiałam gotować i jeszcze dzisiaj resztę muszę wyrzucić

Beti a próbowałaś jakieś nasiadówki sobie robić? Może tantum rosa by pomogło? Aż mi Ciebie szkoda że już tyle czasu się męczysz

Aktyde pewnie nie mogą ustalić takch procedur bo nie zawsze jest czas na zrobienie usg nie stresuj się tak bardzo:*

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 kwietnia 2015, 07:39

8p3os65gknud0twt.png
    iv09tgf6v8u0j0rv.png
  • Puella Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2015, 08:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witamy się niedzielnie. Jeszcze pozytywnie naładowani słońcem. My też wczoraj cały dzień na dworzu. Mąż porządkował garaz, a ja z synkiem korzystaliśmy z uroków słońca. Mimo, że przez cały dzień praktycznie nic nie robiłam, poza zabawą z dzieckiem, to brzuchol cały czas napięty, a wieczorem ostre skurcze.

Aktyde, jak mnie przyjmowali na porodówkę, to nie robili mi usg. Także zależy to chyba od konkretnego szpitala. Poza tym nie jesteśmy w stanie sobie wszystkiego zaplanować, trzeba zaufać lekarzom. Ja miałam zaplanowane zzo, podpisałam wszystkie papierki, itd., ale w tym momencie anestezjolog został wezwany na pilną cesarkę i nie dostałam go. Tak samo miałam przy sobie plan porodu, ale nawet nikt nie chciał na niego spojrzeć. Wcześniej miałam też tak mi się wydawało obcykane różne pozycje do porodu, a okazało się, że w praktyce są one dla mnie nie do zniesienia.

It's a Girl! - Michalinka :-)

3i49df9htr170int.png
  • gosia86 Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2015, 08:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny jak wyglądają wody płodowe? Są przeźroczyste z białymi niteczkami/farfoclami? Białe chyba nie?

8p3os65gknud0twt.png
    iv09tgf6v8u0j0rv.png
  • Karolcia88 Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2015, 08:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie:)
    Katalina strasznie mi przykro z powodu straty kuzynostwa :(
    U nas sloneczko sie niesmialo przebija wiec nie wiem czy bedzie tak fajnie jak wczoraj.. ale mam obiecane lody wiec chocby lalo jak z cebra i tak pojdziemy :p
    Gosia ja niestety nie pomoge.. ale Ty sie nie spiesz za bardzo na ta porodowke. Jeszcze lozeczko trzeba przywiesc i biistonosz dokupic

gosiunia, gosia86 lubią tę wiadomość

Juleczka 04.05.2015 <3
    relg9vvjqldrmcme.png
    mama Aniołka 30.05.2014
    Raduś Aniołek 08.07.2016
  • kika79 Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2015, 08:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się z rana oczywiście w dwupaku,o dziwo noc cała przespana bez pobudek i wstawania (szok) czyżby cisza przed burzą?
    mam sporo spraw w tym tygodniu do załatwienia więc lepiej by mały jeszcze poczekał z narodzinami.
    jak zobaczyłam wczoraj swoje nogi to się wystraszyłam nie wiedziałam gdziekosdtki a gdzie stopy i łydki az małż się wystraszył ze mi się coś stało

Gosiu nie pomogę przy obu porodach wody odeszły w trakcie parcia już więc nie widziałam wiem tylko że przy pierwszej były zielone bo położna krzyknęła

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 kwietnia 2015, 08:33

Dominik jest już z nami od 24.04.2015
    https://www.maluchy.pl/li-70993.png
  • katalina Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2015, 08:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witamy się i my..

Ja mase glupich snow mialam, na dodatek bardzo kiepska noc, bo bolalo mnie. A to brzuch sztywnial i skurcze czulam, a to kregoslup a to biodro dretwialo z lewej strony a na prawej znow kolka.. Maz też kiepsko bo dostal alergii wiosennej, ale taki bohater że lekow nie wezmie, a teraz to już by je zarl na potege, bo kona..

Gosia, odeszly Ci wody? Ponoc tego się nie da pomylic z niczym..

• gosia86 Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2015, 08:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolcia wcale mi nie spieszno, myślę że to raczej śluz bo jest biały a nie przezroczysty więc chyba nie mam powodu do zmartwień.
    Nie zapominaj kochana że mnie znajoma "uszczęśliwi" kołyską :D już gotową hahahaha
    Karolcia ja liczę dzisiaj na tego rożka orzechowego bo chce mi się loda w wafelku ;)
    Mąż śpi jeszcze a ja szukam auta na olx znalazłam fajnego peugita 206 ale w Wałbrzychu

Katalina myślę że to nie wody ale mokro mi
    Nie pachnie to niczym i jest białe wiec to raczej nie wody

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 kwietnia 2015, 08:36

8p3os65gknud0twt.png
    iv09tgf6v8u0j0rv.png
  • Wonderwall Ekspertka

Wysłany: 12 kwietnia 2015, 08:42

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 sierpnia 2015, 09:57

‹‹ 1327 1328 1329 1330 1331 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Siatki centylowe wzrostu chłopców i dziewczynek - czym są i jak je czytać?

Siatki centylowe to narzędzie, które pomaga monitorować rozwój fizyczny dzieci, takich jak wzrost, waga czy obwód głowy. Są one ważnym wskaźnikiem zdrowia, umożliwiającym ocenę, czy dziecko rozwija się w normie dla swojego wieku i płci. Dzięki siatkom centylowym rodzice i specjaliści mogą wcześnie wykryć potencjalne problemy zdrowotne lub rozwojowe. W artykule wyjaśniamy, jak czytać siatki centylowe i na co zwracać uwagę podczas interpretacji wyników.

CZYTAJ WIĘCEJ

Zagnieżdżenie zarodka - ile dni po stosunku? Jakie mogą być objawy zagnieżdżenia?

Czym jest i kiedy następuje zagnieżdżenie zarodka w macicy, ile dni po stosunku dochodzi do implantacji? Czy zagnieżdżenie zarodka można zaobserwować? Jakie objawy mogą towarzyszyć implantacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Comiesięczne rozczarowanie... Jak radzić sobie z emocjami, gdy kolejny raz pojawia się jedna kreska?

Dla wielu par każdy kolejny miesiąc bez ciąży jest jak utracona szansa. Trudne emocje kłębią się w pierwszych dniach cyklu. Najczęściej jest to żal, smutek, bezsilność, rozczarowanie... Dlaczego kolejny miesiąc się nie udało? Jak sobie radzić z tymi trudnymi emocjami? Podpowiada Psycholog Niepłodności - Anna Wietrzykowska.

CZYTAJ WIĘCEJ