Maj 2015 :)
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyna allegro z biustonoszami też trzeba uważać bo rozmiary się nie zgadzają z rozmiarami rzeczywistymi chyb że ktoś szczuplutki to i coś dopasuje bo czytając komentarze dla sprzedającego na ogół jest taki że rozmiar sie nie zgadza, a za te lepsze też minimum 50zł trzeba zapłacić to już lepiej iść i w sklepie dopasować
GabiK, gosiunia lubią tę wiadomość
-
Z allegro kupilam chyba ze dwa razy i za kazdym razem wyrzucilam pieniadze w bloto
stad wole isc do sklepu. Poza tym zauwazylam,ze wiele rzeczy na.allegro jest drozsze niz w sklepie. Przyklad- stolik pod przewijak Guliwer z Ikea, w sklepie 259zl, na allegro 300zl + koszty wysylki
Na razie opedzam sie tymi dwoma co mam z Mothercare i jednym z Gai, poczekam az urodze i dopiero kupie. Mam brzuch jakos tak wysoko,wiec licze ze po porodzie obwod pod biustem sie zmieni,a wiele osob mowi,ze piersi przybiora. Ja na razie wiekszego rozmiaru miseczki nie zauwazylam,tylko pod biustem. Moze to znaczy,ze nie bede miec pokarmu? No to wtedy staniki do karmienia nie potrzebne -
Gabik to ja kupilam ladny usztywniany w fashion housie w piasecznie wlasnie, ale za 100zl no i stwierdzam że do szpitala się przeciez nie nadaje taki... Oprocz tego mam 1 czarny sportowy, ale dobrze się odgina wiec nada się, ale chcialam drugi cielisty na zmiane.. Reszta moich staniczkow zakupiona tuz przed ciaza, już na koniec pazdziernika nie dalam rady chodzic w nich a też zastanawiam się, bo przeciez po ciazy obwod pod biustem spada, prawda? Czy to moje tylko marzenie? Bo na dzien dzisiejszy z 75G musze nosic 85G lub z niektorych firm H... Porazka jakas... Nie chcę wydawac na taki stanik majatku
GabiK lubi tę wiadomość
-
Karolcia, ale z tym linkiem trafiłaś w 10!!! Do tego sprzedawcy mam z 15min samochodem i pamiętam,że koleżanka z nietypowym rozmiarem właśnie u nich zawsze zamawiała biustonosze. Mogę sobie do nich pojechać i poprzymierzać! Super! Ależ miałaś oko!
Katalina ja jestem przekonana,że ten obwód pod biustem się zmniejszy, oponka na brzuchu może nie tak szybko, ale pod biustem na pewno. Mi teraz mały wypina dwie gule tuż pod piersiami, liczę,że te dodatkowe centymetry w tym miejscu znikną od razu.Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 kwietnia 2015, 11:15
-
Bluberry wrote:Witajcie.
Ja w triumph ostatnio biustonosze do karmienia kupiłam za 90zł i szczerze są one bez szału.
Ale to nie są usztywniane? Byłam w triumphie i były tylko szmaciane.
A te z Alles są ślicznie faktycznie ale za tą cenę chciałabym przymierzyc.. -
No to ja wam poweiem że wogle nie kupuje biustonoszy do karmienia,oczywiście musiałm zakupić biustonosze bo cyc teraz wielk ale wcale nie szalałam i kupilam bawełniane koronkowe w careffor na wyprzedaży za 9 zł i są mięciutkie łatwo odslonić pierś do karmienia i bardzo wygodne a i wyrzucić potem nie będzie szkoda.Może i jestem pod tym względem dziwna ale uważam że szkoda kasy wydać,wolę coś małemu kupićDominik jest już z nami od 24.04.2015
https://www.maluchy.pl/li-70993.png -
U mnie ze stanika do karmienia podobny problem. Zamówiłam raz z allegro niby mój rozmiar ale jedynie pasował na kolano
wiec go odesłałam... kupiłam później taki w sklepie z art. Dla dzieci za 29zł z drucikiem pod biustem ale miseczka miękka i inny jeszcze podobny model ale inna firma i za 50 zł jak na razie oba są ok... żeby znaleźć usztywniany to miałam problem ze znalezieniem rozmiaru 85e trochę szkoda wydać mi 120zl na stanik bo normalnie kupuje takie do 60zł. . Zobaczymy po porodzie jak będę potrzebować więcej to będę coś szukać... planuje jeszcze kupić jakiś taki sportowy właśnie bo w nocy to chyba nie zbyt wygodnie z drutami będzie się spało ;p
TEZ CHCE LODY... z polewą... tez wczoraj wieczorem chciało mi się płakać bez powodu... ech.. juz bym w sumie mogła urodzić. -
Hej mamuśki, my od wczoraj popołudniu z katarem i lekko bolącym gardłem ;-( maz był przeziębiony i chyba od niego złapałam a tak uważałam ..
mam nadzieje ze domowe sposoby mi pomogą, cała ciąża bez żadnych leków, wiec teraz do końca tez chciałabym wytrzymać.. Trzymajcie kciuki zeby przeszło! :* bo od razu humoru brak jak człowiek sie zle czuje, przede wszystkim zależy mi na małym, zeby jemu nic nie zaszkodziło..
Jesli chodzi o biustonosze, to ja juz kiedyś polecalam sklep internetowy -> http://www.biustonoszedokarmienia.pl
Kupiłam tam dwa staniki, jeden cielisty, drugi czarny, dokładnie sie zmierzyłam wg ich tabelki i sa idealne, pięknie wykonane, wybór ogromny, ceny 60-90zl, ale naprawdę warto! Odpinane miseczki i co najważniejsze - usztywniane, bo przy moim dużym biuście nie wyobrażam sobie chodzic w tych miękkich, nie cierpię ich ...chociaż miękkie tez sa i w ogóle tez maja fajna bieliznę, majtki z wyższym stanem na brzusio i takie normalne
po pierwszych zakupach dostaje sie -5% na kolejne
-
nick nieaktualnyKarolcia88 wrote:Blu można łatwo sprawdzić. W sklepie przymierzyć dany typ biustonosza i zamówić na allegro
Karolcia można pod warunkiem że tak jak już wspomniałam rozmiary są takie jak być powinny, te tanie to są made in China i niestety rozmiary są lipne sama nie raz kupowałam w sklepie typu Maximus bo wzory mają fajne i nie drogo ale rozmiarówki nieraz były 2 razy wyżej niż nasze standardowe Polskie.Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 kwietnia 2015, 11:23
-
nick nieaktualny
-
A jeszcze co do obwodu, to jak ten się zwiekszal a biust nie (tak mialam od stycznia-lutego) to wzielam się na sposob i za 5zl kupilam sobie przedluzke do stanika.. Tym samym mogę ciagle nosic ten sam, a po porodzie chyba sila rzeczy ten obwod bedzie musial zmalec... No nie mozliwe żeby obwod zostal 10-15cm wiekszy po ciazy niż przed... A do szpitala to już te sztywne zabieracie? Mi się wydaje że się w tym lezec i spac nie da...
-
Dzień Dobry
Witam się w rozpoczętym 34 tc!
w końcu się wyspałam! Zasnąć do 3 znów nie mogłam, ale za to wstałam dopiero teraz
Masz rację Gosia, muszę wyluzować, chyba od dzisiaj zacznę sobie robić jakieś pozytywne afirmacje na temat udanego, prostego porodu
Te paski do badania ph to można normalnie w aptece kupić? Pierwszy raz o tym słyszę, mają jakąś nazwę? Rozumiem, że na ich podstawie można stwierdzić zarówno jakiś stan zapalny jak i odchodzące wody?
Dorota to już jest jakaś konkretna informacja, dzięki!
Lody u mnie wjechały i wczoraj i przedwczoraj, ale dziś to zimno się u nas zrobiło i wiatr wieje, nie ma ochoty na lody. A już miałam plan na śniadanko na balkonie a tu dupa
Co do staników do karmienia, ja mam ogólnie hopla na punkcie staników. To co mogę Wam doradzić to jeżeli jeszcze nie miałyście okazji aby profesjonalnie dobrać sobie stanik, albo o tym poczytać, to teraz jest ostania chwila. Wiadomo na jakie atrakcje są narażone nasze piersi w czasie ciąży i po, ale jak się o nie odpowiednio zadba to ich kondycja po tych całych atrakcjach będzie równie dobra jak nie lepszaNazwy firm jakie tu padały Intimissimi czy Triumph odradzam...szczególnie ta pierwsza firma to raczej takie wydmuszki na piersi a nie biustonosze. Niestety biustonosze do karmienia są droższe zazwyczaj, nie każda firma też je produkuje, dlatego osobiście zamierzam kupić sobie dwa zwykłe staniczki w jakiejś promocji firmy, którą lubię i sprawdziłam i przerobić na karmniki, będę miała i ładny i funkcjonalny a przede wszystkim dobrze dobrany biustonosz, który utrzyma cięższe niż zwykle piersi. Mnóstwo informacji o dobieraniu staników znajdziecie na forum
http://forum.gazeta.pl/forum/f,32203,Lobby_Biusciastych_.html
jeżeli zależy Wam na sklepach stacjonarnych to tu lista dobrych sklepów z profesjonalną obsługą:
http://stanikowamapa.blox.pl/strony/listasklepow.html wybierajcie głównie te gdzie macie obok odnośnik do opinii z tego forum, ktore linkowałam wyżej,
o a tu info bezpośrednio o biuście w ciąży i podczas karmienia:
http://forum.gazeta.pl/forum/w,32203,155456362,155456362,Biust_w_czasie_CIAZY_i_KARMIENIA_pyt_i_odp_.htmlWiadomość wyedytowana przez autora: 12 kwietnia 2015, 11:50
czarna panda, dorota1987 lubią tę wiadomość
-
ja mam te:
1. http://www.biustonoszedokarmienia.pl/produkt-PL-365-Alles-Biustonosz-do-karmienia-Mama-Chi-Chi-U.php
2. http://www.biustonoszedokarmienia.pl/produkt-PL-324-Alles-Biustonosz-do-karmienia-Mama-Kelly-Natural.phpKarolcia88, jagoodka lubią tę wiadomość
-
Hej, my juz po kościele i po lodach
Poczytałam Was troche i wracam do czytania książki
Zzo u nas w szpitalu jest za darmo, tak samo jak poród rodzinny, ale trzeba dla partnera zakupic zestaw ochronny za 35 zł. Słyszałam, ze w niektórych szpitalach trzeba zakupic cegiełkę, która kosztuje nawet po 200 zł.
Biustonosze do karmienia mam 4. Jeden kupiłam dość wczesnie, bo w normalne soe nie mieściłam, miseczka była troche większa a teraz jest za mały pod biustem. Jeden dostałam od teściowej, bo sobie przez pomyłkę kupiła do karmienia ale rozmiar 95 e wiec nawet teraz jest za duży pod biustem, wiec moze sie nawet nie przydać. No i niedawno kupiłam w h&m taki komplet bawełniany, korzystając z jakiejs promocji chyba 2 szt za 60 zł. Pod biustem jest ok a miseczki miękkie wiec piersi sie nie gniota. Teraz je nosze, bo mi wygodniejak cos to dokupie.
Dzis kolejna porcja Bubusiowego prania
Miłego dnia -
No to trudno, będę nadal chodzić w "wydmuszkach" z Intimissimi, bo mnie się podobają, są super jakości, szkoda,że takie drogie, ale jak są wyprzedaże to obkupuję się na zapas i nigdy się nie zawiodłam
Dżoana dam znać, ale pewnie za jakiś miesiąc, bo mały siedzi i się jakoś nie wybiera, a tak miałam do 37t nie dotrwaćWiadomość wyedytowana przez autora: 12 kwietnia 2015, 12:34