WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Czasami życie pisze różne scenariusze.
Sprawdź jak zabezpieczyć płodność - swoją i partnera!
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Maj 2015 :)
Odpowiedz

Maj 2015 :)

Oceń ten wątek:
  • Puella Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2015, 08:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosia...pasek PH i wszytsko jasne :p U mnie pęcherz został przebity, więc wody chlusnęły. Nie wiem jak wygląda takie sączenie się powolne.

Ja też mam ochotę na lody, chyba dzisiaj trochę pogrzeszę i namówię męża na wypad do cukierni.

Karolcia88 lubi tę wiadomość

It's a Girl! - Michalinka :-)

3i49df9htr170int.png
  • Wonderwall Ekspertka

Wysłany: 12 kwietnia 2015, 08:47

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 sierpnia 2015, 09:57

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 kwietnia 2015, 08:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My tez sie witamy u nas same chmury zero slonca ehh myslalam zr dluzej bedzie ladnie a tu tylko pt i sb..noc o dziwo przespalam cala ale bez zgagi sie nie obylo jestem na nia skazana a jak sie budze i nie mowie to maly sie nie rusza a tylko zaczne gadac to fika chyba faktycznie podsluchuje haha milej niedzieli dziewczynki

gosia86, kika79 lubią tę wiadomość

• gosia86 Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2015, 08:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak będę w mieście to kupie te paski do sprawdzania ph
    One jakoś konkretnie się nazywają?
    Ewelina u Ciebie to może ze stresu zwiekszona ilość śluzu

8p3os65gknud0twt.png
    iv09tgf6v8u0j0rv.png
  • dorota1987 Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2015, 09:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny. Ja jeszcze w łóżeczku,bo mąż śpi obok i nie chce go budzić chodzeniem po domu. On zawsze wcześnie wstaje a potem na wieczór jest nieprzytomny więc niech odpoczywa.

Katalina, ogromna strata w Twojej rodzinie. Nie mówię że Ty masz być mega szczęśliwa zwłaszcza przy bliskich których dotknęła strata, ale twój smutek nie przywróci życia temu maluszkowi...a niedługo Iza będzie na świecie i ta chwila powinna być dla ciebie szczęśliwa.

Aktyde, mi dr na ostatniej wizycie powiedział że zzo podaje sie przy 3-4cm rozwarcia przy regularnych skurczach.

My dalej w dwupaku ale może i dobrze bo mam dziś gości - przyjaciół i spędzimy miły wieczór. Wam też życzę miłej niedzieli.

gosiunia lubi tę wiadomość

dqprj44jymj31xvy.png
  • nojaniewiem Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2015, 09:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tez niedawno panikowałam z wodami a wyszło że to śluz. Chyba na tym etapie to normalne- ten wodnisty śluz, ale oczywiście lepiej będzie jak to sprawdzicie dziewczyny :* .
    Gosia ja kupowałam gine intima.

gosia86, gosiunia lubią tę wiadomość

km5skrhmrd9hz2o8.png
    atdcj44jp7zawxrm.png
    31.01.2014 - Aniołek 9tc
  • katalina Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2015, 09:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewelinka spokojnie czekaj do jutra jak robilas testy paskowe i sa ok, to po prostu lezakuj, stres bardzo na Ciebie wplynal i nie ma się co dziwic.

Ja już po sniadanku, maz zrobil przepyszne nalesniczki i pekamy w szwach, aż Mloda tylek wypiela do calowania ;) jak maz przestaje glaskac lub calowac to jeszcze bardziej się napina :p cwaniara :)

Gosiu, udanych zakupow! :)
    a moze ja bym dziś gdzies swojego wyciagnela... Też stanika mi brakuje.. Gdzies w Warszawie polecacie jakis sklep/galerie ze stanikami czy raczej z neta zamawiac na oko? A po poludniu jedziemy na lody na stare miasto :)

gosia86 lubi tę wiadomość

• gosia86 Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2015, 09:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny

Katalina ja uważam że lepiej niż przymierzyć stanik niż zamawiać przez neta
    U mnie czasem jest tak samo Pola ciśnie się przez skórę od środka a tatuś jej wtóruje z drugiej strony a ja mam wtedy wrażenie że zaraz skóra mi pęknie ;) no ale nie będę im ograniczać kontaktu ;)

katalina lubi tę wiadomość

8p3os65gknud0twt.png
    iv09tgf6v8u0j0rv.png
  • DżoanaA Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2015, 09:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny ;) u mnie noc normalna, ostatnio nie wstaje na siusiu nie chce mi się ;p ale też ciągle pije jak bym miała jakiegoś mega kaca! A jutro wizyta u giną ;) choć dziś mi się juz śniło i mój lekarz był jakiś nieogarniety w tym śnie...

Nasiadowek chyba w ciąży nie można robi...ale nie pamiętam dlaczego...

O zzo czytałam, że bezpłatnie należy się tylko jak ma się do niego wskazania medyczne a tak to szpital może zechciec jakieś zapłaty. .. ale to pewnie też nie ma reguły... moja położna mi odradzala, mówiła ze to tylko przedłuża 2 okres porodu... tez się boje bólu, nie wiem czy dam radę. ..

relghdge5lg0owut.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 kwietnia 2015, 09:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale kusicie tymi lodami ;)

• GabiK Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2015, 09:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam wszystkie mamusie w dwupakach i te z bobaskami przy piersi <3
    Katalina ja kupowalam w Mothercare w Galerii Mokotow,brzydkie toto,ale nie dziwne jak porownuje z Intimissimi,bo te nosilam na codzien :-( Z drugiej strony wygodne,kupilam juz dawno temu,bo niestety piersi mocno bolaly. Mam je od 4mcy i jesli chodzi o jakosc to nie narzekam,ale uroda pozostawia wiele do zyczenia. Zdecydowanie trzeba mierzyc,ja spedzilam z godzine w przymierzalni zanim znalazlam rozmiar dla siebie. Dziewczyny zachwalaja Alles,ale jak mam zaplacic za biustonosz 160zl to wolalabym na oko nie kupowac.
    A z ZZO to jest tak jak Dzoana mowi,ale to tez zalezy od szpitala. Niektore na to nie patrza i daja.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 kwietnia 2015, 10:00

2r8ri09ksg9rle49.png
  • PIGULSKA Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2015, 10:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :)

Hormony szaleją...wczoraj taki piękny dzień prawie cały spędziłam na dworze a wieczorem płacz niewiadomo skąd :/
    Mąż współczująco stwierdził że już mnie chyba męczy ta ciąża, cóż myślę że miał rację. Może dziś będzie lepiej

Katalina wyrazy współczucia dla kuzyna,straszna tragedia :( ale wy powinniście cieszyć się waszym szczęściem

Ewelinkie współczuję tej stłuczki a jeszcze bardziej nerwów i stresu, całe szczęście nic wam się nie stało :)

Kika sporo się u Ciebie działo ostatnio, szkoda tylko że tylko niedobrego :( mam nadzieję że teraz będzie coraz lepiej i szczęśliwie przywitacie upragnionego synka na świecie :) a cc ma swoje zalety będziesz spokojna o siebie i maleństwo :)

kika79 lubi tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-70850.png
    8p3ovfxm10p58typ.png
  • gosia86 Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2015, 10:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam zamiar kupić w triumph ostatnio były po 60 zl za sztukę jak kupię to na pewno Wam napiszę czy warto

8p3os65gknud0twt.png
    iv09tgf6v8u0j0rv.png
  • Karolcia88 Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2015, 10:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gabik 160?! ja kupiłam za 80! Jak macie u siebie Entliczek to tam sprawdźcie bo ja tam właśnie nabyłam swój

Juleczka 04.05.2015 <3
    relg9vvjqldrmcme.png
    mama Aniołka 30.05.2014
    Raduś Aniołek 08.07.2016
  • PIGULSKA Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2015, 10:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas chrzciny wstępnie zaplanowane tak jak u Kataliny na 21.06 :)

A jeśli chodzi o pranie pościeli to ja wyprałam wszystko ochraniacz i przybornik razem z wypełnieniem :) i nic się nie stało, całkiem dobrze się prasowało :) a kupiłam bardzo tanio na allegro wiec jestem mile zaskoczona :)

gosiunia lubi tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-70850.png
    8p3ovfxm10p58typ.png
  • czarna panda Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2015, 10:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny:)
    Własnie tak myślałam żeby zacząc na forum wątek o zzo bo coś mi się obiło o uszy że my na początku przy przyjeciu do szpitala mamy podpisac sie czy wlasnie wyrazamy na to zgode. Nie wiem czy to prawda i sama nie wiem co wybrac. Chyba ze tak..
    Dżoana cieszę sie ze znowu jestes aktywna na forum, dziewczyny pamiętają o każdym;)
    Co do biustonoszy to własnie nie mam pojecia gdzie kupic, byłam w jednej z galerii i nic nie było ale ja chcialam taki usztywniany dlatego nie ma. Tylko allegro lub jakis sklep internetowy. Kurde tylko wolalabym przymierzyc bo te moje rozmiary sa takie nie pewne. Mysle ze miseczke D zamówie, bo miseczki D delikatnie odstają mi a jak bede karmic to moze beda w sam raz:P W jakich sieciówkach są usztywniane biustonosze do karmienia?W intisimi sa? Na stronie h&m widziałam fajne ale kurcze w jednej galerii w Rzeszowie jest ta kolekcja h&m mama i dzisiaj sie tam wybiore.
    Co do lodów to jadłam wczoraj włoskie z maszyny-mniam!!! Dzisiaj mąż mówił ze jak bedzie łądna pogoda to też pojdziemy na spacerek na lody, ze robi obiad i kolacje a ja mam odpoczywac:p Zoooobaczymy:P
    U mnie za tydzień będzie donoszona ciąża, dlatego po nastepnym tygodniu bede myła okna, robiła porządki w domu generalne bo juz sie nie boje wczesnego porodu, juz wtedy moze mała sie rodzic;)

dxom6iye3mh7f98x.png
  • beti97 Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2015, 10:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Udało mimo bólu mi się usnąć i wstałam o 9. Nic mi już nie pomagało, ani tantum rosa, ani nadmanganian potasu, po clotrimazolum mnie szczypało. Spuchłam tak że mogłam chodzić okrakiem bez majtek, do tego ten ból i szczypanie. O 9 30 tel do doktorka że nie wytrzymam do środy i niech mi podpowie co mam wziąć z apteki i jak się leczyć, bo nie wyrabiam a spać też trzeba. Poza tym jakbym dotrwała do środy to zbadać bym się przez ból nie dała, a przecież lekarz musi ocenić jak tam moja szyjka. No i bałam się przeniesienia infekcji na dziecko. Poród tuż tuż więc muszę być w formie. Leki z apteki już wzięłam i o dziwo jest ok :) krem który zaaplikowałam, nie wyszczypał mnie od razu i nie pogorszył sytuacji. Trudno stwierdziłam że lepiej zadzwonić niż zgrywać bohaterkę. Przeprosiłam że dzwonię, bo nie lubię przeszkadzać w weekend, ale u mnie tak to jest że kulminacja problemu jest właśnie w weekend. Nie zdziwię się jak Wiki będzie chciała wyjść w majówkę , kiedy większość osób ma wolne.

❤️Córcia2015
    ❤️Córcia2018
    💙Synek2021
    preg.png
  • GabiK Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2015, 10:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolcia ja patrzylam na Alles.pl,bo maja ladna bielizne i polecana. Ale cena biustonosza do karmienia zaczyna sie od 100zl plus przesylka. Jak chcialam znalezc cos na moj rozmiar 95E to pokazywalo mi same od 139zl.
    Triumph ma czasem promocje na bielizne dla mam.
    Zamowilam tez jeden sportowy,ale taki,ze sie nada do karmienia z Gai, strona to chyba gaja.pl,ale nie jestem zadowolona,slaba jakosc. Gumka pod piersiami szeroka i szybko sie odksztalca.

2r8ri09ksg9rle49.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 kwietnia 2015, 10:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie.

Ja w triumph ostatnio biustonosze do karmienia kupiłam za 90zł i szczerze są one bez szału.

• Karolcia88 Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2015, 10:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gabik a allegro? za wielkiego wyboru nie ma, ale zdecydowanie taniej nawet z wysyłką
    http://allegro.pl/listing/listing.php?order=m&string=alles+95+e&bmatch=seng-v10-p-sm-pers-isqm-chl-2-moda-0331

czarna panda, GabiK lubią tę wiadomość

Juleczka 04.05.2015 <3
    relg9vvjqldrmcme.png
    mama Aniołka 30.05.2014
    Raduś Aniołek 08.07.2016
‹‹ 1328 1329 1330 1331 1332 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę?

W dzisiejszych czasach wiele par zmaga się z problemem niepłodności. Szacuje się, że w krajach rozwiniętych od 10 do 12% kobiet ma problem z zajściem w ciążę. Dane w Polsce także nie napawają optymizmem, gdyż nawet 20% par w wieku rozrodczym cierpi na niepłodność. Powodów takiego stanu rzeczy jest dużo. Przeczytaj jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę, za pomocą ziól i odpowiedniej diety.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Super produkty na okres ciąży, czyli 9 produktów szczególnie polecanych dla kobiet w ciąży

Zapoznaj się z produktami, które są wyjątkowo cenne dla rozwijającego się maleństwa i Twojego nadwyrężonego ciążą organizmu. Postaraj się, aby takie produkty jak kasze, żurawina i migdały w okresie ciąży na stałe zagościły w Twoim menu.

CZYTAJ WIĘCEJ

Objawy ciąży i testy ciążowe – co powinnaś wiedzieć?

Czy to nietypowe zachcianki, czy zmiany nastroju zwiastują nowy etap w Twoim życiu? Poznaj kluczowe objawy ciąży oraz najpopularniejsze testy ciążowe, które rozwieją Twoje wątpliwości i pozwolą odkryć, czy naprawdę zostaniesz mamą. Podajemy ważne informacje! Sprawdź!

CZYTAJ WIĘCEJ