X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Maj 2015 :)
Odpowiedz

Maj 2015 :)

Oceń ten wątek:
  • Karolcia88 Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2015, 10:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magic zanim mąż skręci łóżeczko to pewnie trochę czasu upłynie- w końcu "polecenie" musi nabrać mocy urzędowej ;)
    ja też mam teraz tyyyyle tłuszczyku, że w ogóle nie widać kości biodrowych ;)
    a wczoraj się zastanawiałam czy dalej się będę mężowi podobać jak nie uda mi się zrzucić wszystkiego po ciąży... a ja to zawsze z tych chudych byłam i jakoś specjalnie nie musiałam się starać, żeby utrzymać wagę w ryzach.

to mój wczoraj jak wrócił z remizy (spotkanie z kolegami z osp) to oskarżycielskim tonem mu mówię, że pił piwo a on, że przecież pytał jak się czuję zanim wyszedł. To mu mówię, że jak dziecko postanowi wyjść to nie będzie miało znaczenia czy ja się dobrze czułam zanim wyszedł. A on na to "aa to ja nie myślałem, że to takie hop siup" :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 kwietnia 2015, 10:24

Agusia246, GabiK, gosiunia, WesołaMama, Magic lubią tę wiadomość

Juleczka 04.05.2015 <3
    relg9vvjqldrmcme.png
    mama Aniołka 30.05.2014
    Raduś Aniołek 08.07.2016
  • Magda_16maj Ekspertka

Wysłany: 16 kwietnia 2015, 10:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj dziewczyny tych naszych chlopow to w kosmos... Mój też niczego nigdy nie słyszy... Np wczoraj pozbierałam wszystkie śmoeci i żeby wyniósł jak będzie wychodził odpowiedział że dobrze... No i zapomniał a wieczorem ratował się tum że on nic nie eie nic mu nie mówiłam... Ale wielkiego worka obok drzwi to łajza nie widziała...

GabiK, Magic lubią tę wiadomość

zrz6p07w2xteuk93.png
  • dorota1987 Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2015, 10:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Raczej ten humor to nie zwiastun. Wczoraj pisałam, że dziś taki będę miała dzień. Rok temu zmarł dziadek, był dwa tygodnie w śpiączce, do której prawdopodobnie doprowadził szpital do którego trafił na początku. Z dziadkiem nie pożegnałam się póki był przytomny. To smutne, ale po jego śmierci rodzina się scaliła, tzn. rodzice z babcią i siostrą mamy. Szkoda, że ktoś musiał umrzeć żeby tak się stało. Ale prócz ostatnich lat, które były jakie były pamiętam dzieciństwo z dziadkami, które było bez zarzutu.
    W nocy śnił mi się dziadek, siedziałam i z nim rozmawiałam. W międzyczasie zadzwonił do mnie tata i spytał gdzie jestem i jak mu powiedziałam, że u dziadka to podsumował: to dobrze.
    Więc planuję jechać dziś na cmentarz i trochę porozmyślać nad wszystkim.

dqprj44jymj31xvy.png
  • madziorek Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2015, 10:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beti nie przesadzaj, podejrzewam, ze przytyłaś najmniej z majówek a w sumie żadna sie nie przejmuje waga. Jak mi moja lekarka kazała leżeć to jej powiedziałam, ze jak tak bede leżeć to na koniec ciąży bede mieć z +40 a ona do mnie, ze to nie jest ważne w tym momencie. Tak wiec jak masz ochotę na paczka to wcinaj hehe :)

gosia86, Magic lubią tę wiadomość

201505111762.png
  • Wonderwall Ekspertka

Wysłany: 16 kwietnia 2015, 10:28

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 sierpnia 2015, 10:00

• Karolcia88 Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2015, 10:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewelinkie pewnie dostaniesz antybiotyk przed porodem.

Juleczka 04.05.2015 <3
    relg9vvjqldrmcme.png
    mama Aniołka 30.05.2014
    Raduś Aniołek 08.07.2016
  • katalina Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2015, 10:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magic, to mój też taki czujny w nocy, ale tylko w nocy.. Jak w dzień stękam to nawet go nie ruszy :P A dziś nad ranem mnie rozwalił...... obudziłam się o 5, upewnił się że nie rodzę i poszedł spać dalej, ja cicho leżę.. przebudził się o 6 i takim głosikiem dziecięcym czy może jeszcze troszkę pospać? to mu mówię że głupio pyta i niech śpi, a on wtedy "a psytulis mnie tak mocno?".... no i padłam.... jak urodzę to dwójka dzieci w domu murowana ;)

Dorotka.. spędź ten dzień jak podpowiada Ci serce.. Ja z babcią też się nie pożegnałam w czas.. Ale czasem nawet czuję jej obecność i dobrze się czuję, to naprawdę była moja najlepsza przyjaciółka, z nikim takiej relacji nie miałam :)

Co do wagi to ja już mam gdzieś :P ostatnio miałam +12kg teraz może i +14.. ale uważam że cyce to mam ogromne i pełnomleczne :P na pewno nim zajdę w następną ciążę to chcę schudnąć 20kg.. Od wagi obecnej, może udało by się 25, ale też szaleć wybitnie nie będę.. Wierzę, że opieka nad dzieckiem mnie zdyscyplinuje i na pewno trochę zmieni, ale też zmotywuje :)

dorota1987, gosiunia, WesołaMama, Magic lubią tę wiadomość

• czarna panda Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2015, 10:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewelinkie z jednej dziurki miałam pobierane no ale mi wyszedł dodatni. Wydaje mi się że jestes w lepszej sytuacji niż ja bo podobno skoro mam w miejscach intymnych to w przewodzie pokarmowym tez bo skąś musiałam sie zarazic. Lekarz powiedział zeby sie nie martwic bo podadza mi antybiotyk i juz. Wiadomo wolałabym nie miec no ale co zrobisz...
    Nojaniewiem jakbym wiedziała ze tak przejmujesz sie tymi warsztatami to bym nic nie pisała na ten temat:P Kobieto czop Ci odszedł a Ty jakimis warsztatami sie przejmujesz:P
    Ciekawe co z Monika bo chyba jeszcze nic nie napisała prawda?
    Też sie o Was martwiłam dziewczyny, jak tylko wstałam to na tel podpatrzylam czy nie urodzilyscie;)
    Magic ja też stękam sobie w nocy, bo to mnie kopnie w zebra, to mi ciezko jak sie przekrecam z boku na bok i mój ma juz naprawde słaby sen przeze mnie bo denerwuje sie:P
    Wesołamamo śliczne rzeczy robisz...te buciki z opaska podbiły moje serduszko;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 kwietnia 2015, 10:47

WesołaMama lubi tę wiadomość

dxom6iye3mh7f98x.png
  • gosia86 Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2015, 10:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewelinie ja mialam robiony dwa razy (w luxmedzie i na nfz) tylko z pochwy

Karolcia mój wczoraj wyciął taki sam numer
    Pojechał wieczorem do pracy na chwile (2 godziny) wrócił do domu i mówi kupiłem Ci jogurty i wyszedł, wrócił za pól godziny pytam gdzie byłeś a on na to że wypił piwo z sąsiadem
    Wiec sie pytam a co by było gdybym rodziła?
    Wiec stwierdził że widział że nie rodzę bo przecież leżałam i bym cos powiedziała

Dorota jeśli czujesz sie na siłach to pojedź na cmentarz

Jak umierał mój ojciec ktoś musiał mu podać zastrzyk z morfiny oczywiście mama i siostra nie były na silach więc musialam to zrobić ja a potem wydawało mi się że to moja wina że umarł bo mu ten zastrzyk zrobiłam, zresztą najmłodsza w domu byłam a musialam wezwać pogotowie jak zmarł i załatwić pogrzeb z bratem bo cała reszta sie do tego nie nadawała

A co do odbierania telefonu przez męża to mówił że jak tylko zobaczy że dzwonilam dwa razy to będzie wiedział że coś ważnego
    No i co dzwonię teraz bo chcialam coś zapytać i zero odzewu
    Po co im te telefony ja się pytam?

A w ogóle to dzisiaj sąsiad sie zaoferował że jak męża nie będzie to on mnie odwiezie do szpitala hahahaha jaka propozycja :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 kwietnia 2015, 10:57

katalina lubi tę wiadomość

8p3os65gknud0twt.png
    iv09tgf6v8u0j0rv.png
  • Karolcia88 Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2015, 10:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    oto my z wczoraj i (teoretycznie) 40 dni do wyjścia ;)
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/0ed8b43517e6.png

Anioł, AGA 30, PIGULSKA, katalina, Agusia246, gosia86, madziorek, GabiK, MiM, Ofelaine, dorota1987, Wonderwall, gosiunia, WesołaMama, czarna panda, Magic, Eklerka, slash, paulinqa, aktyde85 lubią tę wiadomość

Juleczka 04.05.2015 <3
    relg9vvjqldrmcme.png
    mama Aniołka 30.05.2014
    Raduś Aniołek 08.07.2016
  • Monika1357 Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2015, 10:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć:)

Ja jeszcze w dwupaku, ale skurcze mam tylko takie delikatne. W nocy były gorsze, ale nie regularne. Czop cały czas odchodzi.
    Czuję się fatalnie. Ciągle mi nie dobrze, w nocy wypiłam litr wody.
    Mogło by mnie dzisiaj złapać na dobre i była bym szczęśliwa bo już nie mam siły.

Każda twoja myśl jest czymś realnym - jest siłą.
    Danielek 03.05.2015r.
    Sebastianek 27.08.2017r.
  • PIGULSKA Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2015, 11:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolcia ale zgrabny brzuszek :)

WesołaMama jak zwykle cudeńka stworzylas <3

Z tymi chłopami to trzy światy ;)
    Mój tylko słyszy MASZ
    Na hasło DAJ jest głuchy ;)
    A i w ogóle z domyslnoscia u nich kiepsko :P

Zmykam na jakieś zakupy :)

gosiunia, WesołaMama lubią tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-70850.png
    8p3ovfxm10p58typ.png
  • Karolcia88 Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2015, 11:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mój jak tylko usłyszy "pasowałoby, żebyś" to zaraz głuchnie albo znika ;)

Juleczka 04.05.2015 <3
    relg9vvjqldrmcme.png
    mama Aniołka 30.05.2014
    Raduś Aniołek 08.07.2016
  • katalina Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2015, 11:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosia, lubię za sąsiada :D
    Miło z jego strony :)
    Ale bardzo współczuję sytuacji z tatą.. przykro mi, że musiałaś przez to przechodzić..

Monia, moja koleżanka jak zaczynała rodzić to mówi, że skurcze miała dwie doby nim pojechała do szpitala z regularnymi i najdłuższe to co pół godziny.. więc może jednak coś u Ciebie jest na rzeczy ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 kwietnia 2015, 11:07

• gosia86 Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2015, 11:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolcia śliczny zgrabny brzuszek

Monika oby się rozkręciło

Katalina pewnie że miło ale kiedyś z nim wracałam do domu to ma taki syf i smród w aucie że ledwo wyrobiłam a jechaliśmy tylko 3 km, no ale dobrze miec koło ratunkowe

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 kwietnia 2015, 11:07

8p3os65gknud0twt.png
    iv09tgf6v8u0j0rv.png
  • Agusia246 Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2015, 11:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monika - dajesz dajesz! Już dawno żadna nie rodziła :D

Wasi mężowie są super :) Przede wszystkim dlatego, że to pocieszające, że nie tylko mój taki głuchy i nieogarnięty czasem :D

Na przykład przedwczoraj mówiłam mu, że idziemy z Zosią do szpitala na kontrolę na 14:30 ale jeszcze sprawdzę czy na pewno. Umówił się z kolegą, że nas podwiezie (bo zgubił gdzieś jedną z naszych tablic!) na 11. To go z rana pytam po co w sumie tak wcześnie chce jechać, czy coś jeszcze po drodze załatwiamy. No to się dowiedziałam, że nie mówiłam nic, że to na 14! Szlag mnie trafił, ale już szczytem był komentarz, że niech mi będzie, że może i mówiłam, ale że mam mówić tak, żeby on przyswoił tę informację :P

A dzisiaj przyjechała teściowa.

gosia86, Magic lubią tę wiadomość

age.png
  • madziorek Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2015, 11:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moj nawet jest posłuszny :) wczoraj jak prasowałam to sie zapytał czy tez może wyprasować takie małe ubranko i zacieszal jak głupi jak prasował body :) a właśnie w korku we Wrocławiu stoi i wypisuje mi wkurzony smsy :)

gosia86, gosiunia, WesołaMama lubią tę wiadomość

201505111762.png
  • katalina Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2015, 11:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agusia.. ta informacja o teściowej to jakaś taka sucha i bez wyrazu.. Nie cieszysz się? :P

Madziorek, mój też uwielbia prasowanie, ale tylko ciuszków Małej :D jak coś wisiało czy to pieluszki czy ubranka, to zawsze prosił żebym prasowała jak wróci z pracy albo chociaż coś mu zostawiła ;) i tak jak ja prasuję godzinę 30 pieluch i kilka sztuk ubranek, tak on przez godzinę prasuje ze 3-4 pieluszki i ze dwa bodziaki.. jak ma wyprasować pajaca czy śpiochy to pyta jak prasować "nogi" :P

gosia86, GabiK, gosiunia, Magic lubią tę wiadomość

• MiM Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2015, 11:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moje dziecie jakieś leniwe dzisiaj :) Nie lubię takich dni. Już wolę jak mi siedzi na wątrobie.

03.02.2014
  • Wonderwall Ekspertka

Wysłany: 16 kwietnia 2015, 11:18

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 sierpnia 2015, 10:00

‹‹ 1381 1382 1383 1384 1385 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Koronawirus a starania o dziecko i ciąża

Czy kobiety w ciąży mają większe ryzyko zarażenia się koronawirusem? Czy są w grupie ryzyka? Z jakim zagrożeniem wiąże się dla matki i dla rozwijającego się dziecka, zakażenie koronawirusem? Czy matka może przekazać swojemu nienarodzonemu dziecku wirusa? Czy dziecko może być zagrożone wadami rozwojowymi?

CZYTAJ WIĘCEJ

3 naturalne sposoby na mdłości w ciąży

Mdłości i nudności to jedna z najczęstszych i najbardziej typowych dolegliwości w pierwszych tygodniach ciąży. Czym są one spowodowane i jak sobie pomóc? Poznaj sprawdzone i skuteczne sposoby, jak zmniejszyć mdłości w ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

Wybór dawczyni komórki jajowej – o czym warto pamiętać?

Odkryj kluczowe aspekty wyboru dawczyni komórki jajowej i dowiedz się wszystkiego o procedurze in vitro z wykorzystaniem komórki jajowej dawczyni lub nasienia dawcy. Jak to dokładnie działa? Gdzie i w jaki sposób można znaleźć odpowiednią dawczynię? Rozmawiamy z lek. med. Włodzimierz Sieg z Kliniki INVICTA, który opowiedział nam również o innowacyjnym narzędziu wykorzystującym algorytm machine learning (AI) do doboru fenotypowego pomiędzy biorcami a dawcą komórek. 

CZYTAJ WIĘCEJ